View Full Version : لکه های روی سی دی
میلاد قاضی پور
پنج شنبه 04 اسفند 1390, 20:43 عصر
بارها پیشومده وقتی یه دیسک رو برای چند روز روی میز میذارم ، بعدها که نگاهش میکنم میبینم روش لکه هایی ظاهر شده که به هیچوجه هم پاک نمیشن. شاید بهتر بود این سوأل رو در انجمن شیمیدانها میپرسیدم اما فرض رو بر این گذاشتم که دوستان اینجا تجارب مشابه داشته باشن و دلیلش رو بدونن . این لکه ها چی هستند و از کجا میان؟
FastCode
جمعه 05 اسفند 1390, 23:37 عصر
وقتی چند سال میمونه کپک میزنه
چند روز رو نمیدونم
میلاد قاضی پور
شنبه 06 اسفند 1390, 02:54 صبح
عجب ...آره شبیه کپکه ... !!!!!!!!!!
JaguarXF
شنبه 06 اسفند 1390, 05:34 صبح
شاید محلت مرطوبه
من بودم یه بک اپ ازش میگرفتم
alamate_aoal
شنبه 06 اسفند 1390, 10:05 صبح
مهم ترین دلیلش کیفیت نامرغوب سی دی میتونه باشه و البته مکان نگهداری مرطوب
میلاد قاضی پور
شنبه 06 اسفند 1390, 11:34 صبح
مربوط که هست . ینی اتاق من شبیه دفاتر امور دلاکی هست ولی خب سیدیش هم زباله بود . عجیبش اینه که سیدی خامه تازه سه چهار روزه خریدم .
حمید محمودی
شنبه 06 اسفند 1390, 18:29 عصر
سلام،
لایه اصلی توسط پلی کربنات پلاستیک ساخته میشه و لایه آلومینیومی بعدی که نازکتر هست از پلاستیک پلی کربنات تشکیل میشه و یه پوشش اکریلیک محافظ روی لایه الومینیومی قرار میگیره.در نهایت هم توسط دستگاههایی میان پشتش رو چاپ میکنن. که بشه یه چیزی نوشت روش و به هر حال یک نوع محافظت هم حساب میشه. از موادی که در این چاپ استفاده میشه به stencil، queegee و جوهر اشاره کرد. اگه صفحه مقابل اون قسمتی که توسط اپتیک درایو خونده میشه، منظور شما هست، به نظر میرسه به دلیل اینکه از موادی تشکیل شده که در مقابل رطوبت، جریان هوا، درجه هوا و ... تاثیرپذیر هست، به مرور زمان دچار واکنش شیمیایی میشه که نتیجه حاصل اونچیزی هست که به منجر به خرابی سی دی میشه. اون مطلبی هم که شما در مورد نوبودن سی دی بیان کردین برمیگرده به تقلبی بودن اون. چون این روزها اجناس تقلبی بسیار زیاد شده در بازار. خودم بارها شده که سی دی خامی که خریده بودم رو نتونستم رایت بزنم!حالا خوبه واسه شما اون لکه ها بود و حداقل از لحاظ ظاهری مشکل دار به نظر میرسه سی دی ای که دست شماست. ولی اون مطلبی که الان ذکر کردم، حتی از لحاظ ظاهر هم صد در صد سالم به نظر میرسید سی دی ای که خریده بودم!برای دی وی دی های دابل ساید این قضیه (کپک زدن) به نظر میرسه اتفاق نخواهد افتاد، یا حداقل، زمانی که برای واکنش شیمیایی مورد نیاز هست با نوع های دیگه ی این جور دیسک ها فرق داره.
یادم رفت بود بگم، با محافظت از بخشی که چاپ میشه روی سی دسی(مثلا برچسب زدن روی اون قسمت)، میشه تا حدود زیادی از اینگونه صدمات فیزیکی جلوگیری کرد.سی دی های (غیر تقلبی!) زیادی رو دیدم که توسط این روش سالها در مقابل کپک زدن،دووم آوردن. خودم هم CD هایی مربوط به 12 سال پیش دارم که همون موقع همین کارو روش انجام دادم، و هنوز که هنوزه مثل روز اولشه! البته به کیفیت،مواد ساخته شده و ... سی هم بستگی داره اما،وجود برچسب پشت سی رو برای موندگاری بالای عمر اون،کاملا مفید میدونم.
موفق باشید :)
پ.ن: The Life Cycle of a CD or DVD (http://www.epa.gov/osw/education/pdfs/finalposter.pdf)
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.