View Full Version : سوال: نصب ویندوز و لینوک به صورت همزمان، باید ها و نباید ها!
iman_pc_love
پنج شنبه 18 اسفند 1390, 00:32 صبح
سلام، قصد دارم در کنار ویندوز 7 ، لینوکس هم داشته باشم، البته نمیخام از ورژن های live یا پرتابل استفاده کنم چند تا سوال دارم.
1- با تحقیقی که کردم توزیع اوبونتو رو انتخاب کردم، من کارم برنامه نویسی .net هست و کاربر آماتور نیستم تو لینکوسم قصد ندارم برنامه نویسی کنم، فقط مواردی مثل اینترنت گردی، تایپ، اسکن، پرینت، تماشای فیلم، حتی ویرایش فیلم های شخصی خودم و کلاً کاربری عمومی لازم دارم، آیا اوبونتو خوبه یا گزینه های دیگه؟
2- با توجه به اینکه اسکنر و پرینتر های قدیمی دارم (مثلاً محصولات 7 سال پیش hp) اینترنت adsl دارم برای نصب درایور اینا مشکلات زیاده پیش رو هست یا نه؟
3-اول باید ویندوز نصب بشه یا لینوکس؟ برای اینکه این دو تا کنار هم باشن باید boot loader نصب کنم؟ کلاً چطوریه؟
4- باید آنتی ویروس و یا فایروال هم مثل ویندوز برای لینوکس نصب کرد یا خودش این امکانات را از قبل داره، اگه باید نرم افزارهای جداگانه نصب کرد، کدام ها خوبن؟
5- نرم افزارهای اساسی، مثل download manager-winrar-acrobat reader-dictionary(babylon)-ultraISO-NERO- اونجا وجود دارن؟ یا مشابهشون هست، مثلا میشه cd یا دی وی دی را طوری رایت کرد که تو ویندوز هم قابل مشاهده باشه؟ میشه از فلش مموری به راحتی استفاده کرد؟
iman_pc_love
پنج شنبه 18 اسفند 1390, 09:34 صبح
راستی به سایت http://www.ubuntu.com سر زدم دیدم نسخه 32 بیتی رو خودش پیشنهاد داده، و تو نسخه 64 بیتی هم از cpu core i 3 ساپورت نمی کنه، قضیه چیه؟ این که فایده نداره، قضیه چیه؟:گریه:
iman_pc_love
پنج شنبه 18 اسفند 1390, 16:08 عصر
قصد من از استفاده از لینوکس، یکی اینه که به عنوان برنامه نویس با محیطش آشنا باشم و دوم اینکه کارهای آنلاینم، مثل وب گردی چک کردن ایمیل، دانلود و ... را در این سیستم عامل انجام بدم تا از شر، این بد افزارها و جاسوسهای ویندوزی خلاص بشم ولی مثل اینکه فایده نداره، کلی مسائل و دردسر داره، آنتی ویروس،درایور،فایروال، دانلود منیجر، و کلی مشکلات بر سر راه دیگه
mohammadamingh
پنج شنبه 18 اسفند 1390, 16:39 عصر
سلام
تا اونجایی که من میدونم(به عنوان یه مبتدی):
1-اوبونتو توزیع خوبیه اما من به شخصه دارم از mint استفاده میکنم.البته مینت یه توزیع دبین بیس و بر پایه اوبونتو هست و ازش راضی هستم.ضمنا نسخه کامل مینت چیزی حدود یک گیگ حجم داره و از این بابت قابل تحسینه. اما توزیع های زیادی وجود داره و این بیشتر به خودت بر میگرده که کدومو بپسندی.
2-اینو نمیدونم
بهتره نصب کنی و ببینی چجوری جواب میده.
3-همیشه باید اول ویندوزو نصب کرد و بعد گنو/لینوکس
برای اینکار هم یه فضایی از هاردتو حداقل 10 گیگ رو آزاد بزار تا زمان نصب اونو به گنو/لینوکس اختصاص بدی.
البته زمان نصب به گزینه ها دقت کن(توی گوگل سرچ کن)
4-بعضی از توزیع های لینوکس مثل فدورا یا همین مینت خودشون یه فایروال دارن اما بعضیاشون هم نه
و اصولا بهتره یه فایروال داشته باشه
در مورد آنتی ویروس هم
باید گفت خود لینوکس نیازی به آنتی ویروس نداره اما اگه نصب کنی بهتره(واسه اطمینان از صحت فایل در محیط ویندوز)
5-بابا دمت گرم:لبخند:
گنو/لینوکس رو دس کم گرفتی:بامزه:
همه چی واسه گنو/لینوکس هست:تشویق:
iman_pc_love
جمعه 19 اسفند 1390, 10:55 صبح
دست کم نگرفتم که گنو/لینوکس برای کاربردهای غیر عمومی و به خصوص سرور ها، مراکز داده و ... خیلی خوبه و ویندوز حرفی برای گفتن نداره ولی برای کاربری عمومی ویندوز حرف اول و آخر رو میزنه
چند تا سوال دیگه :
1- برای نصب لینوکس چطور باید فضای هارد رو آماده کرد؟ یعنی منظورم اینکه که یه درایو مثلاً با فرمت ntfs رو خالی بزاریم، بعد تو محیط نصب مثل ویندوز XP امکان پارتیشن بندی، تغییر فرمت درایو و این امکانات هست، یا باید کلاً یه قسمت هارد UNPARTIONED باشه که بتونه پارتیشن بندی کنه و فرمت کنه.
2- برای فایروال، آنتی ویروس، کدوم محصولات مطرح هستند و کدام بهتر،
3-کلاً نرم افزارهای لینوکسی که تولید میشه برای توزیع خاصی هست؟، یا هر نرم افزار لینوکسی روی هر لینوکس کار میکنه و توزیع های مخلتف از این نظر با هم هماهنگ هستند
4- مطرح طرین سایتهای دانلود نرم افزارهای کاربردی لینوکسی چیه؟
mohammadamingh
جمعه 19 اسفند 1390, 12:25 عصر
تا اونجایی که من میدونم(به عنوان یه مبتدی):
1-باید یه بخشی از هاردتو Unpartition بزاری
زمان نصب لینوکس اون بخش به عنوان فضای Free شناخته میشه و شما برای نصب باید از اون استفاده کنی
یه بخشی از اون فضای Free رو باید به ریشه با فرمت Ext4 اختصاص بدی و بخش دیگه مربوط میشه به فضای swap
که اندازه این فضا هم باید دو برابر رم سیستمت باشه.
بازم پیشنهاد میدم سرچ کنی و یکی از راهنماهای نصب لینوکس رو دانلود کنی تا با نحوه نصب آشنا بشی .
2-فکر کنم کومودو خوبه اما خیلی مطمئن نیستم
بهتره در مورد آنتی ویروس و فایروال یه سرچی کنی تا اونی که بهتره رو انتخاب کنی.
3-اکثر سیستم های لینوکسی بر دو پایه هستن:
یا دبیان بیس
یا ردهت بیس
دبیان بیس:مثل ابونتو ، مینت ، دبیان و ...
ردهت بیس:مثل ردهت،فدورا،سوزه و ...
حالا اگه شما یه بسته از نوع دبیان رو دانلود کنی مثلا firefox اون وقت میتونی اونو روی اوبنتو ، مینت ،دبیان و هر توزیع دبین بیس دیگه بدون هیچ مشکلی نصب کنی و واسه ردهت هم همینطوره با این تفاوت که باید بسته ردهت firefox رو دانلود کنی.
البته بسته ها توی لینوکس فقط به این دو دسته تقسیم نمیشم و از طرفی امکان تبدیل بسته ها به یکدیگر هم وجود داره.
4-من خودم اگه چیزی بخوام از خود لینوکس استفاده میکنم
توی خود محیط لینوکس ابزارهایی هست که شما میتونه بهشون مراجعه کنی و لیست تمام نرم افزارها توی گروه های مختلف مث اینترنت یا گرافیک یا پروگرامینگ و ... روببینی و اون بسته رو انتخاب کنی تا دانلود شه و بدون هیچ مشکلی و به طور اوتوماتیک نصب بشه
از طرفی علاوه بر این محیطهای گرافیکی میشه از خط فرمان هم استفاده کرد که اونم یه روشه
اما این سایتا رو میشناسم:
http://packages.debian.org
http://pkgs.org
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.