ورود

View Full Version : سوال: پیشنهاد روشهای ممکن برای شبیه سازی یک محیط

Ehsansh
سه شنبه 23 اسفند 1390, 16:55 عصر
سلام دوستان.
من یک پروژه برداشتم که محیط یک سازمان رو باید شبیه سازی کنم.
از این لحاظ های مختلف بگید به من چه روشی پیشنهاد میکنید:
- سریع ترین روش
- آسان ترین روش
- با کیفیت ترین روش
- Multiplatform

نکته این که متاسفانه 3DMAX کار نکردم.

روشهایی که توی ذهنم هست:
استفاده از نرم افزار هایی که برای این منظور طراحی شده
برنامه نویسی OpenGL
برنامه نویسی DirectX
برنامه نویسی VRML
استفاده از موتور بازیها (فکر کنم بهترین روش باشه)

لطفا با نظرات خودتون من رو راهنمایی کنید. با تشکر.

amin1softco
سه شنبه 23 اسفند 1390, 19:51 عصر
منظور از شبیه سازی چیه؟!
ولی تا جایی که فهمیدم به نظرم با مکس یا گیم انجین می تونی خیلی راحت اینکار رو انجام بدی.

Ananas
سه شنبه 23 اسفند 1390, 20:30 عصر
سلام.
دایرکت ایکس که سخته زمان می بره و OpenGL راحت تر از اونه ولی اونم یاد گیریش زمان بره اما موتورای بازی کارتو سریعتر راه می اندازن و اگر هم ساده تر بخوای کار کنی می تونی با فلش کار کنی یا در حد چند تا عکس که با کلیک از یه جایی به جای دیگه بره (یعنی عکسا جابجا بشه.)
از پانوراما هم می تونی استفاده کنی. عکسای 360 درجه از محیط های داخلی.

Ehsansh
سه شنبه 23 اسفند 1390, 20:54 عصر
منظور از شبیه سازی چیه؟!
ولی تا جایی که فهمیدم به نظرم با مکس یا گیم انجین می تونی خیلی راحت اینکار رو انجام بدی.

یک سازمان رو با تمام محوطه و اتاقها و داخل اتاقهاش قرار 3 بعدی طراحی بشه و داخلش هم حرکت کنه.
پارامترهای خواسته شده رو هم لطفا در نظر بگیرید. مرسی ...

سلام.
دایرکت ایکس که سخته زمان می بره و OpenGL راحت تر از اونه ولی اونم یاد گیریش زمان بره اما موتورای بازی کارتو سریعتر راه می اندازن و اگر هم ساده تر بخوای کار کنی می تونی با فلش کار کنی یا در حد چند تا عکس که با کلیک از یه جایی به جای دیگه بره (یعنی عکسا جابجا بشه.)
از پانوراما هم می تونی استفاده کنی. عکسای 360 درجه از محیط های داخلی.

من این همه پارامتر مطرح کردم، توی پاسخ شما فقط به راحتی اشاره شده. لطفا بیشتر راهنمایی کنید.

- سریع ترین روش
- آسان ترین روش
- با کیفیت ترین روش
- Multiplatform

Ananas
چهارشنبه 24 اسفند 1390, 05:45 صبح
من به ترتیب سخت به آسون اسم بردم خوم طبیعتا هرچی آسون تر باشه سریعتر هم هست ولی از نظر کیفیت باید بگم بستگی به طرز اجرای کار توسط شما داره. ممکنه با موتور گیم چیزی بسازی که با دایرکت ایکس نتونی به این راحتیا بسازی .
در مورد هر کدوم یه چیزایی میگم خودت مقایسه کن.
خوب پانوراما عکس های 360 درجه از محیط هستن که دوربین در وسط یک کره یا باکس فرضی هست و عکس روی اون کره یا باکس انداخته میشه و کاربر می تونه راحت دوربین یا همون جهت دیدش رو بچرخونه ولی تو محیط حرکت نمیکنه چون همه چیز عکسه(تصویر)، حجم نیست ولی زوم میشه کرد.
موتورای گیم (که من هیچ موقع باهاشون کار نکردم) تا اونجا که می دونم محیط های ویژوالی هیتن که شما اشیا رو تو محیطی مثل تری دی مکس می سازی بعد اکسپرت میکنی تو محیط بازی سازی بعد یه سری دستورات هم براش مینویسی و متریال و نور و اینجور چیزا رو هم تو صحنه کار میگذاری و احتمالا ابزارهای حرکتی هم داشته باشن که مثلا میگی این شی از اینجا تا اینجا راه بره و انیمیشن آماده رو بهش اعمال کنه و همچنین صدا و موسیقی هم استفاده میشه. خوب اینا چبزایی بود که من شنیده بودم خودم کار نکردم.
اما دایرکت ایکس و اپن جی ال که موتور های بازی سازی هم با اینها کار میکنن مستقیما کار کردن باهاشون یکمی طولانی تر هست نسبت به موتورای بازی سازی خوب چون اونا قبلا زحمتشو برات کشیدن و قسمت های پیچیده مثل برنامه نویسی دایرکت ایکس رو انجام دادن و یک سری ابزارهای آماده و مربوط به هم رو گرد هم آوردن تا شما خیلی راحت تر بازی و این محیط ها رو بسازی اما اگه خودت مستقیما با DirectX و یا OpenGL کار کنی مسلما قدرت انتخاب و مانور بیشتری داری ضمن اینکه سرعت اجرای برنامت میتونه بره بالا که باعث میشه صحنه ها نرم تر حرکت کنن و فریم در ثانیه ی بیشتری داشته باشی چون از یک سری کارای اضافی که در پروژه خاص شما ممکنه لازم نباشه می تونی صرف نظر کنی. و در کل خودت متناسب با فضایی که قراره بسازی برنامتو مینویسی و همه چیز دست خودته. اما قسمت ویژوال موتورای گیم رو نداره و بیشترش بعد از کار با تری دی مکس یا مایا ، برنامه نویسی هست. OpenGL هم برای گرافیک سه بعدی طراحی شده و DirectX از قسمت های بیشتری تشکیل شده که کار های گرافیکی و صوتی و ارتباط با سخت افزارهای ورودی مثل موس و کیبرد و جوی استیک و اینجور چیزا. کلا کار دایرکت ایکس ارتباط با سخت افزار و استفاده از حداکثر توانایی های اون هست. البته کار با OpenGL کمی ساده تر هست. برنامه های OpenGL از جهت سازگاری با سیستمای مختلف احتمالا بهتر باشه چون کار با دایرکت ایکس آدمو مجبور میکنه که قابلیت های سخت افزار کاربر رو چک کنی و از چیزی که پشتیبانی میکنه استفاده کنی در حالی که موقع برنامه نویسی از سیستم کاربر خبر نداری و در زمان اجرا برنامه باید این قابلیت ها رو با استفاده از DirectX شناسایی کنه و بهتره از قابلیت هایی که به طور گسترده پشتیبانی میشه استفاده کرد البته دایرکت ایکس در بیشتر موارد شبیه ساز نرم افزاری رو به جای سخت افزار در اختیار شما میگذاره که برنامه لنگ نمونه. اگه اشتباه نکنم دایرکت ایکس فقط برای ویندوز ساخته شده و اگه بتونی محیط ساده با فلش بسازی مثل پانوراما یا همچین چیزایی از نظر پلتفرم میتونه گسترده تر کار کنه.
در مورد قسمت تریدی مکس هم می تونی اونو بدی یک نفر تری دی کار یا انیماتور که مدلسازی بلد باشه برات انجام بده بعد شما برنامشو بنویسی البته به خروجی هم دقت کن که باید تو برنامه بتونی اطلاعاتشو بخونی.
کار خیلی ساده ای نیست ولی اگه وقت بگذاری مطمئنا از عهدش بر میای انشاالله موفق باشی و بتونی کار خوبی ارائه کنی.