ورود

View Full Version : بهترین روش برای ساخت برنامه های چند بخشی

shedayat
پنج شنبه 10 فروردین 1391, 19:23 عصر
سلام دوستان. نمی دونم کسی تو این سایت موضوعی رو که می خوام مطرح کنم رو قبلا مطرح کرده باشه یا نه. راستش کلمه کلیدی خاصی پیدا نکردم که تو سایت جستجو کنم.
به نظر شما بهترین روش برای نوشتن برنامه هایی که تو اونها از چند بخش تشکیل می شه چیه؟
مثلا یه برنامه ای که برای ورود اطلاعات یه قسمت جدا، برای ویرایش اطلاعات قسمت جدا و ... برای هر کار در برنامه قسمت های جدا داشته باشه.
منظورم از طرح این سوال اینه که می شه کارهایی رو که در بالا بهش اشاره کردم رو به طور جداگانه تو هر فرم گذاشت یا می شه از فرم های MDI استفاده بشه یا از کنترل Page Control استفاده بشه یا .... . همونطور که خودتون می دونید روش برای انجام این کار زیاده.
به نظر شما کدوم روش از لحاظ کارایی بهتر برنامه و زیاد اشغال نکردن حجم حافظه و از لحاظ بالا بردن سرعت برنامه بهتره؟
با تشکر. :لبخندساده:

armira
پنج شنبه 10 فروردین 1391, 21:33 عصر
دوست عزیز خیلی سوالتو کلی پرسیدی. جواب این سوال کاملا بستگی به نظر و سلیقه ی طراح برنامه داره که طبیعتا سلایق و علایق افراد با هم فرق میکنه. اما بهتره که هر قسمت تو فرم جداگانه ای طراحی بشه چون اگه بخشهای برنامت زیاد باشه تو یک فرم از یک تعداد خاصی بیشتر نمیتونی component قرار بدی .

shedayat
پنج شنبه 10 فروردین 1391, 22:07 عصر
دوست عزیز خیلی سوالتو کلی پرسیدی. جواب این سوال کاملا بستگی به نظر و سلیقه ی طراح برنامه داره که طبیعتا سلایق و علایق افراد با هم فرق میکنه. اما بهتره که هر قسمت تو فرم جداگانه ای طراحی بشه چون اگه بخشهای برنامت زیاد باشه تو یک فرم از یک تعداد خاصی بیشتر نمیتونی component قرار بدی .
من نمی دونم دیگه چطوری توضیح بدم.
یه برنامه ای هست که از چند بخش تشکیل شده هست. بخش هایی مثل جستجو و ویرایش و ثبت اطلاعات و ...

به نظرتون اگه از MDI استفاده کنم از لحاظ کارآیی و اصول برنامه نویسی می تونه مناسب باشه؟

با تشکر از پاسختون. :-)

as13851365
پنج شنبه 10 فروردین 1391, 23:31 عصر
به نظر من استفاده از MDI بهتر هستش و می تونی فرم هات رو فقط زمانی که نیاز داری ایجاد کنی و بعد از اتمام کارشون آنها را آزاد کنی

Felony
جمعه 11 فروردین 1391, 00:13 صبح
نظرتون اشتباه هست ؛ خود مایکروسافت رابط کاربری MDI رو منسوخ شده اعلام کرده و اون رو به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنه و حتی در نسخه های فعلی برنامه هاش ( مثل Office 2007 و 2010 ) خودش هم از این رابط کاربری استفاده نکرده .

shedayat
جمعه 11 فروردین 1391, 13:48 عصر
نظرتون اشتباه هست ؛ خود مایکروسافت رابط کاربری MDI رو منسوخ شده اعلام کرده و اون رو به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنه و حتی در نسخه های فعلی برنامه هاش ( مثل Office 2007 و 2010 ) خودش هم از این رابط کاربری استفاده نکرده .
:متفکر:
به نظر شما از چه روشی استفاده کنم بهتره؟

Felony
جمعه 11 فروردین 1391, 14:15 عصر
در این مورد و با توجه به توضیحاتی که دادید بهترین راه طراحی هر بخش به صورت یک فرم جدا هست .

tadeh2010
دوشنبه 02 مرداد 1391, 18:41 عصر
سلام جناب Mahan-1363
من از فرم MDI استفاده می کنم
چرا که نیاز به یک محیط مجتمع دارم
یعنی چه؟ خوب واضح ترینش موقعی است که چندین پنجره در برنامه ام بر روی صفحه باز است و میخواهم همه را یک جا ببینم ،یا کوچک بکنم یا ببندم
خوب در فرم اپلیکیشن معمولی یک فرم اصلی داریم که مثلا در آن یک فرم ویرایش یا ... را به صورت Showdialog نمایش می دهیم و باز می کنیم
این باعث می شود که تا کارمان با فرم یرایش تمام نشده است و فرم را نبسته ایم به قسمتهای دیگر دسترسی نداشته باشیم
و اگر فرم مربوطه را show خالی بکنیم وقتی فرم دیگری نمایش داده شود با اینکه به فرم زیری دسترسی داریم ولی کنترل خاصی برش نداریم یعنی نمی توانیم مثلا cascade windows یا stacked windows بکنیم و اگر برای راحتی کار در task bar به طریقی که بلد نیستم تک تک پنجره ها را نمایش بدهیم یا هما نطوری که office مشکل دارد در یک سیستم پر از برنامه یک task bar با چندین صفحه خواهیم داشت که با وجود پیشرفته شدن ویندوز مشکلات کم تر شده ولی هنوز بطور کامل حل نشده است ولی برای جلو گیری از پر شدن task bar اگر به مانند بروزرها همچون Ie از تب استفاده بکنیم نظرتان چیست؟ مثلا اگر برنامه ی ما یک تب اصلی داشته باشد که با وارد شدن به هر قسمت همچون ویرایش یا جستجو یا نمایش یا پنجرهای مجزا برای اعمال درحال اجرا که از thread ها استفاده می کنند ، یک تب مجزا در زیر نوار منو و نوار ابزار مثل بروزرها باز شود و در آن تب عمل صورت گیرد ولی این کار رو بلد نیستم راهنماییم بکنید اگر نمونه ای هم باشد که ببینم بهتر می شود:-)
می خواهید شما روش کار و عیده اتان را بگوئید من بر روی همین برنامه ping ام اجرایش می کنم و شما بگوئید چطور است؟
ممنونم.

Felony
دوشنبه 02 مرداد 1391, 20:10 عصر
این دیگه بستگی به تسلط شما به دلفی و خلاقیت شما داره ، بسته به پروژه و کاری که میخواین انجام بدید میتونید UI های خلاقانه و کارامدی طراحی کنید و نمیشه نسخه واحدی برای همه برنامه ها پیچید ، مواردی مثل امکانات ، نوع پروژه ، مخاطب پروژه ( عام ، خاص ، آشنا به کامپیوتر و ... ) باید در طراحی UI در نظر گرفته بشه ، من خودم بارها شده تو طول طراحی و برنامه نویسی یک پروژه بارها رابط کابری یک بخش رو کلا عوض کردم چون فکر میکردم کاربر باهاش راحت نیست یا نیازهای اون بخش رو براورده نمیکنه و ...

یکی از راه ها همونی هست که گفتید ( طراحی به صورت Tab ) که میتونید از کامپوننت PageControl خود دلفی برای این منظور استفاده کنید ؛ به عکس های ضمیمه توجه کنید که از PageControl برای سامان دادن به یک بخش از پروژه استفاده شده ( 3 تا فرم در یک فرم طراحی شده ) .

عقاب سیاه
دوشنبه 02 مرداد 1391, 22:37 عصر
استاد ماهان نظرتون راجع به Frames ها چیه (منظورم داخل pagecontrol هست)؟