ورود

View Full Version : پرش از ویندوز به لینوکس-شروع به کار لینوکس

betocheee
جمعه 25 فروردین 1391, 01:13 صبح
سلام به دوستان عزیز
خوب داشتم یه سرچی میکردم تو انجمن هیچ تایپیکی که بشه درست و حسابی ازش استفاده کرد نبود من این تایپیک رو درست کردم برای اوئنایی که میخوان تازه به سمت لینوکس بیان و هیچ اطلاعی از لینوکس و یا زبان برنامه نویسی ندارن مثل خود من
از دوستان میخوام یه توضیح کامل در مورد نسخه های مختلف لینوکس بدن چه جوری باید نصبش کرد یا اینکه استفادش چیه
خوب سوالم به چندتا یوال تقسیم میکنم که راحت بشه جواب داد و همه استفاده بکنن ازش
1. چرا لینوکس؟ تفاوت لینوکس و ویندوز چیه یا بهتر اینطور بگم لینوکس بدرد چه کسایی و چه کارایی میخوره
2.برای شروع با کدوم نسخه باید سروع کرد که کار باهاش اسونتره ؟
3.بهترین نسخه لینوکس چیه؟مزایاش نسبت به بقیه چیه؟ چه کارای میشه باهاش کرد
4.با نصب لینوکس باید با چه چیزایی خداحافظی کرد؟چه نرم افزارهای رو نمیخوره چه بازی هایی و کلا" چه کارایی که با کامپیوتر با ویندوز میشه انجام داد که در لینوکس نمیشه انجام داد و بالعکس
5.هر نسخه ای که معرفی میکنین یه لینک دانلود یا خرید بزارید همینطور روش نصبش و اموزشش رو هم بزارید بد نیست
با تشکر

black phoenix
جمعه 25 فروردین 1391, 01:31 صبح
منی که تازه عضو سایت شدم ،30 بار بیشتر تاپیک های بدرد نخوری مثل این دیدم .نمیدونم شما از چه موتور جستوجویی استفاده می کنید که به تاپیک های مشابه بر نخوردید!

betocheee
شنبه 26 فروردین 1391, 00:56 صبح
سلام دوست عزیز
با این شعوری که من از شما دیدم بایدم بگید بدرد نخور شما نه مدیری نه پلیس پس احترام خودتون رو نگه دارید
من خواهش کردم از دوستان که بیان اینجا و یه توضیح کلی در این مورد بدن اگه بقیه تایپیک ها رو نگاه کنید هی میلنگه به همین خاطر هم هست که من این پست رو زدمه و اومدمه تو چند سوال مجزا از بچه ها خواستمه که تجربه خودشون رو به ما هم بگن من دو سه تایپیک خوندم در مورد انتخاب نسخه لینوکس که باید استفاده کنیم ولی از بین 6 تا پست 7 تا نسخه به ما معرفی شد من تا بیام فقط فقط روش نسبشون رو یاد بگیرم چند ماهی طول میکشه چه برشه به امتحان کردن هر نسخه و مقایسشون
به نظرم اگه دوستان بیان اینجا و دقیق به سوالات پاسخ بدن نیاز یه کاربر تازه وارد رو برطرف کردن وخیلی راحت میشه بقیه پست ها رو پاک کرد و فقط در اینجا هر کسی به ئنبال جواب خودش بگرده
شما هم بهتر نبود به جای این حرف جواب سوالات رو میدادید
با تشکر

kiarashk
یک شنبه 27 فروردین 1391, 11:36 صبح
1. چرا لینوکس؟ تفاوت لینوکس و ویندوز چیه یا بهتر اینطور بگم لینوکس بدرد چه کسایی و چه کارایی میخوره
قبلا هم سعی کردم به این سوال پاسخ بدم اما دوباره می گم.
لطفا بجای کلمه "لینوکس" از "گنو/لینوکس" استفاده کنید زیرا لینوکس نام کرنل هست که بخشی از یک سیستم عامل رو تشکیل می ده. پروژه گنو قبل از کرنل لینوکس با هدف طراحی یک سیستم عامل ازاد برای همه کاربران از جمله کاربران عادی و غیر حرفه ای شروع شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فلسفه ازاد به:

http://www.fsf.org

اما اگه بخوام بطور خلاصه بگم:
هدف از نرم افزار ازاد یا همون FreeSoftware این هست که ازادی کاربران و حقوق انها پایمال نشه که اولین قدم انتشار سورس نرم افزار هست. فرض کنید شما یک کتاب می خرید و بعد از این که اون رو مطالعه کردید به دوستون می دید و یا بخش هاییش رو دوستتون کپی می کنه مسلما شما تعجب می کنید که اگه انتشارات مربوطه از شما بخاطر این کار شکایت کنه یا فطعا حاضر نخواهید بود به عنوان مثال ماشین سمندی رو خریداری کنید که حتی حق ندارید سیستم ضبط اون رو عوض کنید. نرم افزار ازاد هم دقیقا بر همین امر تکیه داره یعنی شما حق داری نرم افزار رو که مال خودت هست و خریداری کردی بدون اجازه کسی بهبود ببخشی یا به همسایت قرض بدی تا اون هم بتونه ازش استفاده کنه.

اما حالا چرا یه فرد عادی که از این مزایا نمی خواد استفاده کنه باید به سمت نرم افزار های ازاد بره؟
چند ماه پیش سایت خبری ویکی لیکس پرونده ای رو منتشر کرد که براساس اون شرکت ها انحصاری در کد های خودشون تروجان هایی رو مخفی می کردن و اطلاعات کاربران رو به سازمان های جاسوسی بدون مجوز قانونی برای شنود می فروختند که از این دسته به مکان یابی با جی پی اس و سیستم تشخیص هویت از طریق صدا و عکس برداری بدون اجازه کاربر می شه اشاره کرد این مسله که شما نمی دونید توی سورس نرم افزار چی هست ممکنه باعث بروز چنین مشکلاتی بشه. برای همین به کاربران عادی توصیه می شه تا به سمت نرم افزار های ازاد بروند.
برای نمونه دیگه این مطلب رو که توسط اقای ریچارد استالمن درباره زیان های محصولات انحصاری اپل بیان می کنن رو مطالعه کنید:

http://www.fsf.org/blogs/rms/mac-osx...nd-malfeatures

البته موارد دیگه ای هم ممکنه باعث برتری بشه اما زیر بنا و اصل این بود.

2.برای شروع با کدوم نسخه باید سروع کرد که کار باهاش اسونتره ؟
برای شروع ubuntu رو پیشنهاد می کنم سادست و زیبا و نصبش هم گرافیکی هست اگه بتونید ویندوز نصب کنید این رو هم می تونید نصب کنید. برای نصب نرم افزار هاش هم خودش یه برنامه داره به نامه Ubuntu Software Center که همه نرم افزار ها توش هست.

3.بهترین نسخه لینوکس چیه؟مزایاش نسبت به بقیه چیه؟ چه کارای میشه باهاش کرد
این بستگی به مصرف شما و انتظار شما از یک توزیع هست.

4.با نصب لینوکس باید با چه چیزایی خداحافظی کرد؟چه نرم افزارهای رو نمیخوره چه بازی هایی و کلا" چه کارایی که با کامپیوتر با ویندوز میشه انجام داد که در لینوکس نمیشه انجام داد و بالعکس
در مورد بازی می شه گفت اصلا بازی نداره! اما برنامه Wine تا حدودی می تونه بعضی بازی های ویندوز رو اجرا کنه. اما در مورد نرم افزار معادل های خوبی هست مثلا من :

بجای MS Office از OpenOffice استفاده می کنم که بسیاری از کاربرهای مک هم از همین افیس استفاده می کنن
برای تورنت از Transmission استفاده می کنم
مرورگر از گوگل کروم اسفاده می کنم
برنامه نویسی از eclipse, NetBeans
اهنگ گوش دادن و پلیر از XBMC و VLC
و ....

هر نسخه ای که معرفی میکنین یه لینک دانلود یا خرید بزارید همینطور روش نصبش و اموزشش رو هم بزارید بد نیست
اکثر توزیع ها مجانی هستند و از خود سایت رسمی قابل دریافت هستند برای ubuntu (تلفظ می شه ابونتو) :
http://www.ubuntu.com
قبلا هم عرض کردم نصب اون سادست و احتیاجی به اموزش نداره حالت نصب گرافیکی داره فقط کافی هست اون رو دانلود کنید روی سی دی نصب کنید و کامپیوترتون رو از روی سی دی بوت کنید بعد کمی صبر کنید تا بالا بیاد و به راحتی نصب کنید. کنار ویندوز هم می تونید نصب کنید.