View Full Version : مسائل قانوني انتخاب نام دامنه
parsaei
یک شنبه 03 اردیبهشت 1391, 17:49 عصر
با سلام
در انتخاب نام دامنه آيا منع قانوني خاصي وجود دارد؟
مثلا اگر من در آخر آدرس سايت يك شركت يا سازمان مثل سنجش، همراه اول و ... عدد 2 يا چيزي شبيه اين قرار بدهم و براي خودم ثبتش كنم از نظر قانوني تخلف محسوب ميشه؟
Saber Mogaddas
یک شنبه 03 اردیبهشت 1391, 18:13 عصر
سلام
تا اونجای که من میدونم دامنه های که باز هستن هر دامنه ای رو میتونید ثبت کنید..و هیچ ارگانی نمیتونه به خاطر اینکه شبیه به اسم اون هست از شما شکایت کنه..
elham1611
یک شنبه 03 اردیبهشت 1391, 18:44 عصر
ac.ir
باید مجوز آموزشی داشته باشی
cyrusthegreat
یک شنبه 03 اردیبهشت 1391, 20:13 عصر
دوست عزیز
برای دامین ir هیچ قانون اینگونه ای بجز مواردی که مربوط به co.ir و یا ac.ir وجود داره، وجود نداره.
اما در مورد دامین های غیر ir. بله. شما نمی تونید دامین هایی که شامل کل یک trademark هستند ثبت کنید. یعنی می تونید ثبت کنید، ولی در صورت شکایت، شما حق داشتن اون دامین رو ندارید. یا باید به قیمتی که از طرف اونها به شما گفته می شه، بفروشید، و یا اگر به WIPO که یک بخشی از سازمان ملل هست و مربوط به همین شکایت هاست بره دامین بدون هیچ هزینه ای به اونها داده می شه و حتی ممکنه جریمه هایی هم برای شما تعیین بشه. بطور مثال google یک trademark هستش. و یا اینکه، شما حتی اگر بخوایید پشتیبان نرمافزار wordpress باشید، نمی تونید تو دامینتون، اسم wordpress رو بکار ببرید. بجای اون باید از wp استفاده کنید. به همین دلیل سایت پشتیبانی وردپرس wp-persian هستش.
parsaei
یک شنبه 03 اردیبهشت 1391, 23:45 عصر
ممنون از جواب هاتون
خب من كامل تفهيم نشدم! بعنوان مثال سايت همراه اول mci.ir هست. اگر من سايتي با نام mci2.ir يا mci2.com راه اندازي كنم مرتكب تخلف شدم؟!! درحالي كه خيلي از سايتها ديده ميشه اگه اسمهاشون به اين شكل مشتق شده
parsaei
یک شنبه 03 اردیبهشت 1391, 23:58 عصر
راستي بازهم ممنون از جوابهاتون
cyrusthegreat
دوشنبه 04 اردیبهشت 1391, 00:09 صبح
ممنون از جواب هاتون
خب من كامل تفهيم نشدم! بعنوان مثال سايت همراه اول mci.ir هست. اگر من سايتي با نام mci2.ir يا mci2.com راه اندازي كنم مرتكب تخلف شدم؟!! درحالي كه خيلي از سايتها ديده ميشه اگه اسمهاشون به اين شكل مشتق شده
دوست عزیز
بله اینکار تخلف محسوب می شه. البته اگر بصورت نشان تجاری یا همون trademark ثبت شده باشن، از نظر قانونی تخلف محسوب می شه. البته این چیزی که می گم، با توجه به قوانین خارج از ایران هست. این تخلف هم تا زمانی که از شما شکایت نشه، با شما هیچ کاری ندارن. در مرحله اول هم شکایت نمی کنن، بلکه درخواست خرید دامین رو می دن. اگر قبول نکنی، شکایت می کنن. ولی خوب تو ایران که در باره اینترنت و تخلفاتش، هنوز قوانین مشخصی نداریم، بنظر می رسه مشکلی نباشه.
راستی، دوست عزیر، برای اینکه تاپیک نظمش بهم نخوره، بجای نوشتن پست جدا برای تشکر، به تره از دکمه تشکر که سمت راست پایین صفحه هست استفاده کنید.
bade saba
سه شنبه 05 اردیبهشت 1391, 00:20 صبح
معمولا اگه اون سازمان در حد mci و ... با همچین مشکلی چیزی مواجه بشن درخواست ف*یلتر شدن سایت شمارو میدن که معمولا پذیرفته میشه و خیلی خودشون رو درگیر شکایت نمیکنند مگر اینکه شما برای رفع ف*یلتر اقدام بکنید و بحث های مربوط به خودش رو داره مثلا سایت سنجش org هست که چون یه نفر com اش رو ثبت کرده این دامنه ف*لتر هستش
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.