ورود

View Full Version : فرق تکنولوژی های مختلف جاوا

houtanal
سه شنبه 15 آذر 1384, 16:29 عصر
سلام

من می خوام روی جاوا کار کنم اما بعلت گستردگی مبحثش کمی در شروع کار گیج شدم.

می خوام بدونم J2EE چه فرقی با J2SE داره و هر کدام برای چه نوع نرم افزار هایی استفاده می شوند و چه تفاوت های پایه ای با هم دارند و ...

البته بخش رو جستجو کردم اما جوابی رو که دقیقا می خواستم یافت نکردم.

tnx

houtanal
سه شنبه 15 آذر 1384, 16:44 عصر
البته لازم به ذکره که وب رو جستجو کردم و چیزی که دستگیرم شد اینه که j2ee برای توسعه سرور ساید استفاده میشه (مثل PHP) و j2se برای نوشتن ویندوز اپلیکیشن ها (مثل دلفی)

من در باره جاوا کاملا بیسوادم بنابراین ببخشید که سئوالاتی از این دست می پرسم.

persianshadow
سه شنبه 15 آذر 1384, 17:57 عصر
سلام . اگه دنبال مقالات و نکات فارسی درباره جاوا و در اصل سوالاتی از این دست می گردید با عضو شدن در گروه ما

و با رفتن به بخش فایل ها می توانید به pdf های در این زمینه دست پیدا کنید:

http://groups.yahoo.com/group/persianjava

houtanal
سه شنبه 15 آذر 1384, 20:40 عصر
توی تعریف هایی که من پیدا کردم چیزی که می خواستم نبود من می خوام بدونم کاری رو که با J2SE میشه انجام داد با J2EE هم میشه ؟ مثلا آیا میشه برنامه GUI با J2EE نوشت؟

persianshadow
سه شنبه 15 آذر 1384, 23:30 عصر
خیر نمی شه !

ببینید j2ee از 13 تکنولوژی تشکیل شده و مثلا اگه شما بخوایید تحت وب GUI داشته باشید . باید از اپلت ها استفاده

کنید و این اپلت ها رو با صفحات JSP ربط بدید. که عملا اپلت ها مربوط به j2se هست و صفحات jsp مربوط به

j2ee

پس میشه گفت که این پلتفرم ها جدا هستند و کارهای مجزایی رو انجام می دن

houtanal
سه شنبه 15 آذر 1384, 23:40 عصر
ممنون.با کمی سرچ و راهنمای شما موضوعی رو که گیجم کرده بود فهمیدم.

Inprise
سه شنبه 15 آذر 1384, 23:58 عصر
اگر به مطالبی که قبلا" درج شده اند دقت میکردی جوابت رو میافتی ؛ لیکن برای حالا :

فرهنگ جاوا ، کمی با سایر محیطها متفاوته . جاوا ، چند پلتفرم توسعه داره و چندین پلتفرم اجرا . یعنی جاوا رو میشه روی چندین محیط متفاوت با/برای کارکردهای مختلف توسعه داد ، و نهایتا" اون رو روی چندین محیط متفاوت با قابلیتهای مختلف اجرا کرد .

J2SE یا Standard Edition برای "توسعهء" کاربردهای مبتنی بر جاواست ، تا وقتی نرم افزارهای متصل به هم با API های مدرنی مانند وب سرویس و امثال اون مد نظر نباشه : برنامه های کاربردی - بانکهای اطلاعاتی و ... . J2SE اغلب همان چیزیه که توسعه گران بهش احتیاج دارند . برخی از خروجیهای J2SE برای "اجرا" به JVM نیاز دارند ولی برای برخی از اونها این کافی نیست و JRE هم باید وجود داشته باشه . کمپانی های مختلفی JVM و JRE تولید کرده اند که البته خیلی ها ترجیح میدن از JVM و JRE خود ِ سان استفاده کنند . چون فناوری جاوا از نسخهء 1.2 اون به بعد جهتگیری خاصی پیدا کرد ، نگارشهای جاوای بعد از اون تاریخ همگی این عدد "2" رو یدک میکشند : J2SE یا J2EE و امثالهم ؛ نگارشی که فعلا" برای انتشار اون داره تلاش میشه 1.5 یا Tiger است . برای مطالعهء بیشتر در مورد J2SE و محیط توسعه یا JDK اش اینجا رو ببین : http://java.sun.com/j2se

J2EE یا Enterprise Edition شامل " به بیانی غیر فنی و همراه با مسامحه " مجموعه کتابخانه های جاوا برای توسعهء سازمانی است ؛ یعنی محیط "توسعه" ات با محیط "توسعه" J2SE فرق میکنه ، و در حال تعامل با کتابخانه های دیگری هستی ، هر چند نهایتا" کدت قراره روی بستری اجرا بشه که به یک Java Enabled Application Server همراه با JVM یا JRE مجهزه . میتونی JDK ات رو طوری دریافت کنی که همهء کتابخانه های جاوا رو داشته باشی و در واقع ، هنگام توسعه ، به کلیه کتابخانه های J2SE و J2EE و J2ME دسترسی داشته باشی ، اما این چیزی نیست که معمولآ" قابل توصیه باشه . اگر میخواهی یک برنامه دارای GUI بنویسی : J2SE JDK رو بگیر ؛ یک IDE مناسب تهیه کن . برنامه ات رو بنویس و منتشر کن . اگر میخواهی یک برنامه چند لایهء پیچیده بنویسی که قراره از تکنولوژی های EE استفاده کنه : J2EE JDK رو بگیر ، یک IDE مناسب تهیه کن و کدت رو بنویس ، برای انتشار بسته به نوع کدی که نوشته ای باید روی سکوی مناسبت امکانات لازم رو فراهم کنی که قاعدتا" در مسیر یادگیری J2EE بهشون واقف خواهی شد . لازمه بدونی شرکت سان JDK های J2EE اش رو همراه با JDK مربوط به J2SE منتشر میکنه ، که یعنی اگر J2EE JDK رو بگیری ، بله ، میتونی باهاش یک برنامهء مثلا" مبتنی بر Swing هم بنویسی ، به بانکهای اطلاعاتی متصل بشی ، و یا از OOA یا Web Service های جاوا استفاده کنی ، اما باید بین "مفهوم" J2EE و آنچه که بالفرض شرکتی مانند سان همراه با JDK اش منتشر میکنه تفاوت قائل باشی .

شب خوش

houtanal
چهارشنبه 16 آذر 1384, 00:16 صبح
ممنون.این فلسفه جاوا منو حسابی گیج کرده.(البته الان کمی وضعیتم بهتره!)

من jbuilder رو خریدم و نصب کردم و برای تمرین زبان برنامه نویسی جاوا کمی باهاش کار کردم.
برنامه های GUI عادی (در حد تست زبان برنامهه نویسی) و اپلت رو بعنوان نمونه باهاش نوشتم و کار کرد.

بنابراین فکر می کنم بهتره برای تسلط بیشتر به زبان و فلسفه جاوا فعلا تا مدتی روی J2SE کار کنم (یعنی راهنما ها و کتب مربوط به اون رو دنبال کنم) تا کل قضیه دستگیرم بشه و بعد احتمالا به سمت J2EE توسعه اش بدم.(درست فکر می کنم یا ربطی نداره؟)

tnx

Inprise
چهارشنبه 16 آذر 1384, 00:22 صبح
JB هم از J2EE JDK سان استفاده میکنه که داخلش J2SE موجوده . بهر حال هر ایده ای که خیال میکنی میتونه کمکت کنه مسلط تر بشی رو دنبال کن ؛ اینکه درست فکر میکنی یا نه بستگی داره به اینکه دنبال چه هدفی هستی

houtanal
چهارشنبه 16 آذر 1384, 00:26 صبح
فعلا میخوام مثلا یک برنامه مثل Zend IDE بنویسم(مثلا).

Inprise
چهارشنبه 16 آذر 1384, 00:38 صبح
به SWT یا Swing فکر کن .