ورود

View Full Version : سوال: راهنمایی برای ایجاد شبکه محلی (سخت افزار و نرم افزار)

golnar_14
شنبه 16 اردیبهشت 1391, 15:48 عصر
با سلام

4 تا کامپیوتر دارم که دو طرف اتاق گذاشتم
و یه دونه هم که ته اتاق قرار داره.

می خوام شبکه شون کنم ،
مهمترین انتظارهایی که از شبکه دارم هم :
1. اتصال سیستم اصلی به اینترنت و اشتراک اون بین 4 تا سیستم دیگر
2. نصب نرم افزار net support و کنترل سیستم ها از اون طریق
(3. در صورت امکان نصب ویندوز یکی از سیستم ها از طریق شبکه)
و انتظارات معمولی دیگر مثل اشتراک printer و DVD Writer و ...

تنها تجربه عملی کار شبکه م هم اتصال دو تا سیستم با کابل cross over و اشتراک printer و پوشه ها و درایوها هست.
مطالعه هم کمی در مورد شبکه های domain و ویندوز سرور و ... .

ممنونم اگر کسی تجربه داره راهنمایی کنه که:
1. دقیقا چه شبکه ای برای من لازمه؟
2. چه سخت افزارهایی لازم دارم؟
3. چه نرم افزارهایی لازم دارم؟
و آیا xp خانگی کافیه یا سرور نیازه برای سیستم اصلی؟
و از کجا شروع کنم؟
با تشکر.

sa.l0pht
جمعه 22 اردیبهشت 1391, 19:37 عصر
پاسخ 1 - اگه از نظر توپولوژی منظورتونه من باید بگم که از استار استفاده کنین البته صد در صد بستگی به خودتون داره
پاسخ 2 -شما در ابتدا نیاز به یک سوییچ یا هاب دارید اما اگه میخواید خرجتون رو در حد پایین نگه دارین ، میتونین از یه مودم ADSL که 4 پورت RJ45 رو داره استفاده کنین.
پاسخ 3-نرم افزار خاصی لازم ندارید ، اما XP میتونه جوابگو باشه اونم در حالتی که فقط از Work Group بخواید استفاده کنین البته باید ببینید که آیا نرم افزار NetSupport در Work Group کار میکنه یا فقط در حالت Domain؟ در اینصورت هست که میتونین تصمیم بگیرین در کدوم مد شبکه راه بندازید.

golnar_14
چهارشنبه 14 تیر 1391, 12:24 عصر
پاسخ 1 - اگه از نظر توپولوژی منظورتونه من باید بگم که از استار استفاده کنین البته صد در صد بستگی به خودتون داره
پاسخ 2 -شما در ابتدا نیاز به یک سوییچ یا هاب دارید اما اگه میخواید خرجتون رو در حد پایین نگه دارین ، میتونین از یه مودم ADSL که 4 پورت RJ45 رو داره استفاده کنین.
پاسخ 3-نرم افزار خاصی لازم ندارید ، اما XP میتونه جوابگو باشه اونم در حالتی که فقط از Work Group بخواید استفاده کنین البته باید ببینید که آیا نرم افزار NetSupport در Work Group کار میکنه یا فقط در حالت Domain؟ در اینصورت هست که میتونین تصمیم بگیرین در کدوم مد شبکه راه بندازید.

ممنون از پاسخ شما دوست خوبم .
اون موقع جور نشد شبکه کنیم، حالا با 7-8 تا سیستم و شرایط مشابهی می خوام شبکه راه اندازی کنم.
در مورد پاسخ 2 : فکر کنم برا 7-8 تا سیستم سوییچ یا هاب نیاز داشته باشم، درسته؟ از چه نوع هاب یا سوییچی می تونم استفاده کنم؟
درمورد پاسخ 3: اگر از workgroup استفاده کنم ادمین و سرور ندارم، درسته؟ شبکه ام میشه peer to peer ؟
اگر بخوام سرور داشته باشم باید شبکه ام domain باشه، درسته؟ و سیستم عاملم windows server ؟
ممنون میشم راهنمایی کنین.

hghyami
چهارشنبه 14 تیر 1391, 14:44 عصر
۱. شما بهتر هست که با سویچ شروع کنی‌
۲. در مورد server هم اگر میتونی‌ Windows Server بذار و مکهین‌هات هم XP Pro
۳. بله باید domain داشته باشی‌ و خیالت از بابت همه چیز راحت خواهد بود

golnar_14
چهارشنبه 14 تیر 1391, 17:56 عصر
۱. شما بهتر هست که با سویچ شروع کنی‌
۲. در مورد server هم اگر میتونی‌ Windows Server بذار و مکهین‌هات هم XP Pro
۳. بله باید domain داشته باشی‌ و خیالت از بابت همه چیز راحت خواهد بود

سلام، مرسی ،
ببخشین من اون قسمت آبی رنگ رو متوجه نشدم، ولی منظورتون سیستم های دیگه غیر از سروره، درسته؟

پس در یک جمع بندی پیشنهاد شما اینه :
روی سیستم اصلی windows server کنم، روی بقیه سیستم xp professional .
از یه سوییچ استفاده کنم و سیستم ها و سرور رو با کابل straight به اون وصل کنم.

1. سوییچ نوع خاصی باید استفاده کنم؟
محل کارم دیدم یک سوییچ(شایدم هاب؟) نسبتا بزرگ هست که کلی کابل کوتاه از خودش به خودش برگشته، برا حدود 10-12 تا سیستم، برا منم اینقدر پیچیده است؟؟

لطفا راهنمایی کنین.

hghyami
چهارشنبه 14 تیر 1391, 21:03 عصر
switch هر چی‌ باشه خیلی‌ مهم نیست چون کار خاصی‌ نمی‌خوای بکنی‌ باهاش. hp/۳com/cisco هر کدوم. اون متن آبی هم منوظرم ماشین‌هات بود.