PDA

View Full Version : سوال: سوال درباره زبان های وب

ashton
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391, 13:59 عصر
با سلام و خسته نباشید
اگه زحمت نمیشه درباره موضوعات زیر توضیحاتی ارایه نماید.

asp.net - css - html -xhtml - javascript or vbscript چیست و چه استفاده های دارند و در کجا از انهای استفاده می شود و کارشون چیه ؟

ببخشید سوالم زیاد شد!

با تشکر امید امینی آذر
omdiaminiazar@yahoo.com

cyrusthegreat
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391, 16:00 عصر
خدمت شما دوست عزیز عرض کنم که

Html: به معنی زبان نشانه گذاری فرامتن و مخفف Hyper Text Markup Language هست و اساس اونچیزی که یک مرورگر پردازش می کنه و وبسایت رو به شما نشون می ده همین هست. همونطور که از اسمش بر میاد یک زبان نشانه (tag) گذاریه.

XHtml: نسخه ای استاندارد شده از Html که می بایست بر اساس اون استانداردها html رو بنویسی. نمونه اش این تگ br رو باید حتما در داخل خودش ببندی.

CSS: معنی براش زیاد می شه گفت مثلا الگوهای آبشاری یا برگه های سبک آبشاری و البته به انگلیسی Cascading Style Sheets. این برای سبک یا استایل به صفحه هست و به صورت آبشاری نوشته می شه. یعنی پست سر هم. برای تعیین رنگ، پس زمینه و خیلی چیزای دیگه کاربرد داره.

Javascript: این یک زبان سمت کاربر هست. یعنی سمت مرورگر و برای ایجاد تعامل بین کاربر و وبسایت بکار می ره. از بین اون سه تای بالایی، این از همه بیشتر شبیه یک زبان برنامه نویسی هست و دارای شروط، حلقه ها و... هست. نمونه اش همین که روی پاسخ با نقل قول زیر پست کلیک می کنی، یه عکس میاد و بعد یه باکس برای نوشتن میاد، اینها با JS هستش. البته توسط گروهی که مرورگر Netscape رو منتشر می کردن در گذشته ایجاد شد و هم اکنون بیشترین استفاده رو داره.

VBscript: نسخه مایکروسافتی برای کار با کاربر در سمت مرورگر که البته هیچوقت به محبوبیت JS نرسید و تقریبا کنار گذاشته شده و البته بجز در مواردی که برای Cross Browser کردن یک قالب بکار میان، دیگه ازشون استفاده نمی شه.

asp.net: زبان سمت سرور است. بر روی وب سرور قرار گرفته و واسطی بین مرورگر و وب سرور هستش. این زبان کارش این است که درخواست هایی که توسط مرورگر برایش فرستاده می شود را بررسی و پردازش کند، و جوابی متناسب با درخواست برای مرورگر ارسال کنید.

البته در نظر داشته باش که در مقابل زبان Asp.net زبان PHP قرار دارد که در برخی موارد نسبت به ASP.net مزایایی دارد و البته در برخی موارد معایبی. ولی من برای این مورد به شما PHP رو توصیه می کنم.