View Full Version : سوال: اینده xna
xkapitanx
سه شنبه 09 خرداد 1391, 22:21 عصر
با سلام.
من در حال شروع کار با xna بودم که جایی خوندم نوشته بود xna برای نسل بعد دیگه ساپورت نمیشه.!
یعنی دیگه رو ویندوز 8 جواب نمیده و ساپورت نمیشه.!
خواستم ببینم این حقیقت داره؟
یعنی الان ادامه ندم؟
قرار بود با xna یک گیم انجین(3d) طراحی کنم. که با این حساب اگر واقعا ساپورت نشه کارم بیهودست.
ممنون میشم راهنمایی کنید.
MohsenPy
پنج شنبه 11 خرداد 1391, 12:13 عصر
میوتنین از SharpDX استفاده کنین ... دقیقا مثل XNA هست با این تفاوت که سرعتش چندین برابر XNA هست و با DX9 , 10 , 11 هم کار میکنه ... همچنین با رابط Metro هم سازگاره و یه نسخه از این فریم ورک رو برای win8 هم ریلیز کرده.
MohsenPy
پنج شنبه 11 خرداد 1391, 12:18 عصر
حتی میتونید از MonoGame استفاده کنین که کراس پلتفرم هم هست و با Win8 هم کار میکنه و احتمالا هم بر پایه SharpDX هست.
پس ببینین که اگه مایکروسافت یه تکنولوژی رو دیگه ساپورت نکنه (هنوز دقیقا معلوم نیست و میگن که XNA 5.0 همراه با Xbox بعدی خواهد امد بر پایه DX 11) جایگزین واسش زیاد هست :لبخند:.
xkapitanx
شنبه 13 خرداد 1391, 21:10 عصر
دوست عزیز یعنی این رابط ها اینده خوبی دارند؟
ارزش وقت گذاشتن روش رو داره؟(واسه اینده به عنوان انجین تیم)
ممنون
MohsenPy
شنبه 13 خرداد 1391, 22:46 عصر
بله 100% اگه توانایی کار با DX تحت C++ (که باید سختی های محیط منیج نشده را به دوش بکشید) نداشته باشید میتونن از XNA (که یک فریم ورک هست برای استفاده از DX در .NET) یا از SlimDX یا SharpDX که یک Wrapper خالی هستن صرفا برای استفاده از DX در C#( البته برای استفاده از SlimDX یا SharpDX باید از DirectX SDK استفاده کنین برای اموختن نحوه استفاده چون تفاوتی در اصل نمیکنن و فرق اصلیشون هم با XNA همین هست که XNA یک فریک ورک هست یعنی مجموعه کلاسها و اجزای اماده ای رو در اختیار قرار میده که کار را برای ما اسون میکنه ولی اون دوتا Wrapper هستن برای استفاده از DX در C# (تقریبا مانند MDX منسوخ شده).
اگه برنامه بلند مدت برای ساخت انجینتون دارین و اهدافتون بزرگ هست پیشنهاد 100% C++ هست به هزارو یک دلیل که یکیشون این هست که میتونید بازیتون رو port کنین بر روی انواع پلتفرم ها.
ولی با XNA هم پروژه های واقعا بزرگ و خوبی نوشته شده مانند انجین SunBurn و Visual3D.NET که دو تا انجین برای ساخت بازیهای AAA تحت .NET هستن و خروجی های خوبی هم ازشون گرفته شده (برای اطلاعات بیشتر میتونید در Devmaster.net دربارشون تحقیق کنید).
یه نکته دیگه هم بگم اصلا مهم نیست که XNA برای Win8 بیاد نیاد یا اصلا .net حذف بشه جایزگزین بشه نشه چون Win8 اصلا تمرکزش فقط بر روی بازار تبلت ها و تلفن های همراه هست و تو بعضی سایت هایی که اینده Win8 رو پیش بینی کرده بودن در بازار سیستم عامل های PC , این سیستم عامل رو یک سیستم عامل مرده و شکست خوده پیش بینی کرده بودن و منطقی هم میاد اگه سری به امار استفاده از سیستم عامل ها بزنید که تازه اروم اروم داره از درصد استفاده از XP کاسته میشه و به 7 اضافه میشه! دیگه خودتون فکرشو کنین اینده 8 چی مشه.
موفق باشید
xkapitanx
یک شنبه 14 خرداد 1391, 19:01 عصر
حالا یک سوال کلی بپرسم و تمامش کنم.!
شما واسه طراحی یک گیم انجین 3d از کدام api های زیر استفاده میکنید؟(به همراه گیم ادیتور(در کل)) و همچنین اینده خوبی داشته باشه.!و روی نسل بعد مثل ویندوز 8 جواب بده.!
xna,slimdx,sharpdx,metro,monogame,opentk
در ضمن چرا از بین این ها xna مشهوره؟چون از همه قویتره؟
ممنون
MohsenPy
یک شنبه 14 خرداد 1391, 19:58 عصر
حالا که حرفی از C++ نزدید معلومه تواناییشو ندارید .ببینید بازی هایی که همین الانم با XNA میسازید در Win8 اجرا میشن منتها در مد Desktop نه Metro ولی با SharpDX میتونید برای Metro بسازید. واینکه ایندش هم خوب هست ولی اینده XNA مبهم هست ولی سادگی که XNA داره SharpDX و SlimDX ندارند و همینطور OpenTK (که یک Wrapper برای OpenGL هست در .NET ).
و اینکه همین الان SharpDX و SlimDX با DX 9 , 10 , 11 کار میکنند ولی XNA فقط با 9(باید ببینیم XNA جدید تحت DX11 همرا با XBOX جدید ریلیز میشه یا نه)
دلیل مشهوریت XNA که واضح هست یکی اینکه از همه اسون تره دوم پشتیبانی بسیار قوی غول نرم افزاری مایکروسافت!
پیشنهاد من اینه که یه مدت با SharpDX یا SlimDX کار کنید ببینید راحت هستید باهاشون یا نه اگه نه XNA میتونه انتخاب خوبی باشه.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.