View Full Version : حرفه ای: ایجاد شبکه wan
behsaman.it
چهارشنبه 14 تیر 1391, 11:17 صبح
با سلام به دوستان عزیز
از دوستانی که تو این زمینه می توانند به من کمک کن ممنون می شوم هر ایده ای دارند بگن
من می خوام همانند یاهو و یو تویوب چند تا سرور در سطح کشور داسته باشم که محتوای سرورها فایل های ویدئوی هست حالا می خوام کاری های زیر را در سازمان شبکه خودم انجام بدم
1- چطوری می تونم فایل ویدئوی که یکی از سرورهای upload می کنم روی تمامی سرورهاupload بشه؟
2-حالا من یک وب سایتی دارم می خوام وقتی یه کاربری از هر شهر وارد این سایت میشه بتونه از نزدیکترین سرور ویدئو خودشو ببینه اما نمی دونم چطوری بفهمم که کاربر از کدوم موقعیت جغرافیایی هست؟
در واقع وی خوام مثل سایت یاهو که وقتی کاربر وارد سایت میشه نفهمه از کدوم سرور تو کدوم شهر داره سرویس میگیره .منم میخوام همچین کاری برای یه سازمانی بکنم
hghyami
چهارشنبه 14 تیر 1391, 14:39 عصر
این داستان که شما بتونی فایلها رو هم زمان رو چند تا سرور داشته باشی مشکل نیست، حالا یا cluster یا هر چی راحت قابل انجام هستش. ولی اینکه شما چیزی مثل yahoo یا google داشته باشی بهش میگن CDN یا Content Delivery Network. برای این نیز به GSLB یا Global Server Load Balancing داری که معمولان یک دستگاه هست مثل Citrix NetScaler یا F۵. اینا به شما این option رو میده که بر حسب جا user رو به نزدیکترین سرور میفرسته. در مورد ip هم مشکل خاصی نیست ولی یکی از بزرگترین مشکل هاش VPN هست یعنی اگر user VPN داشته باشه ستاپ شما کارایی زیادی نداره. یکی دیگه هم اینکه شما نیز به connection با سرعت بالا بین سرورها خواهی داشت. این یک توضیح کلی بود ولی اگر بیشتر خواستی باز هم مشکلی نیست.
http://en.wikipedia.org/wiki/Content_delivery_network
behsaman.it
چهارشنبه 14 تیر 1391, 16:47 عصر
دوست عزیز میشه بیشتر در مورد Global Server Load Balancing توضیح بدی و بگی کارش چی هست؟ و اگه بخوام یاد بگیرم باید از کجا شروع کنم؟
hghyami
چهارشنبه 14 تیر 1391, 21:12 عصر
GSLB یا Global Server Load Balancing رو به فارسی بر گردونی مشخص هست یعنی چی. ولی کلی یعنی اینکه شما میتونید server/resourceهاتون رو به جای اینکه یک جا کنار هم باشن و فشار رو روشون در ۱ جا تقسیم کنید میتونید اینرو گسترش بدید و در چندین جای مختلف اینرو تنظیم کنید. یک نمونه که چند وقت پیش انجام دادم.
من باید exchange ۲۰۱۰ رو بین ۲ تا data center که هر کدوم ۲ جای مختلف هستن به صورتی setup میکردم که اگر internet توی datacenter اول قطع میشد یا هر اشکالی دیگه خود به خود یوزرها redirect بشن به datacenter شما ر ۲. این کار رو من از طریق citrix netscaler انجام دادم که یک دستگاه هست. تو ایران فکر نمیکنم کسی باهاش به اون صورت کار کرده باشه چون داستان licensing ایناش پیچیده هست و در ضمن شما اگر نیز به ساپورت داشته باشید نمیتونید ازشون بگیرید. شما میتونید نسخه مجانیش رو دانلود کنید و نصب کنید ولی خیلی محدود خواهی بود و به طور مثل شما GSLB رو نخواهید داشت و در حد یک load بلنکینگ ساده فقط دارید توش. یاد گیریش هم internet فقط. اگر بیشتر به توضیح هست بگو. راستش رو بخوای میتونم مثل ساده برای ستاپ هم بیرم ولی وقت گیر هست و نمیدونم چقدر نیاز داری.
behsaman.it
شنبه 17 تیر 1391, 16:31 عصر
GSLB یا Global Server Load Balancing رو به فارسی بر گردونی مشخص هست یعنی چی. ولی کلی یعنی اینکه شما میتونید server/resourceهاتون رو به جای اینکه یک جا کنار هم باشن و فشار رو روشون در ۱ جا تقسیم کنید میتونید اینرو گسترش بدید و در چندین جای مختلف اینرو تنظیم کنید. یک نمونه که چند وقت پیش انجام دادم.
من باید exchange ۲۰۱۰ رو بین ۲ تا data center که هر کدوم ۲ جای مختلف هستن به صورتی setup میکردم که اگر internet توی datacenter اول قطع میشد یا هر اشکالی دیگه خود به خود یوزرها redirect بشن به datacenter شما ر ۲. این کار رو من از طریق citrix netscaler انجام دادم که یک دستگاه هست. تو ایران فکر نمیکنم کسی باهاش به اون صورت کار کرده باشه چون داستان licensing ایناش پیچیده هست و در ضمن شما اگر نیز به ساپورت داشته باشید نمیتونید ازشون بگیرید. شما میتونید نسخه مجانیش رو دانلود کنید و نصب کنید ولی خیلی محدود خواهی بود و به طور مثل شما GSLB رو نخواهید داشت و در حد یک load بلنکینگ ساده فقط دارید توش. یاد گیریش هم internet فقط. اگر بیشتر به توضیح هست بگو. راستش رو بخوای میتونم مثل ساده برای ستاپ هم بیرم ولی وقت گیر هست و نمیدونم چقدر نیاز داری.
دوست عزیز من الان برای اینکار باید از citrix netscaler استفاده کنم یاgslb?
behsaman.it
شنبه 17 تیر 1391, 16:35 عصر
و خیلی از سایت هاcitrix رو به عنوان یک دستگاه امنیتی می شناسن مثلfirwallاما از نظر شما کاربردش چیز دیگه هست؟
hghyami
یک شنبه 18 تیر 1391, 07:05 صبح
GSLB یک امکان هست که روی NetScaler وجود داره و همون طور که گفتم فقط NetScaler نیست که اینکارو میکنه. NetScaler یک باکس هست که شامل چندین کاربرد هست و فقط امنیتی نیست.
behsaman.it
یک شنبه 18 تیر 1391, 13:48 عصر
GSLB یک امکان هست که روی NetScaler وجود داره و همون طور که گفتم فقط NetScaler نیست که اینکارو میکنه. NetScaler یک باکس هست که شامل چندین کاربرد هست و فقط امنیتی نیست.
دست عزیز GSLB کاربردش مگه فقط زمانی نیست که وقتی یه سرورdownبشه یه سرور دیگه جاشو میگیره و شروع به سرویس دادن میکنه؟
چوری می تونم یه نمونه از GSLB رو ببینم؟
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.