ورود

View Full Version : روانشناسی رنگ یا رنگبندی در ساخت یک نرم افزار

javad_rajabloo
جمعه 16 تیر 1391, 14:20 عصر
سلام

همونطور که می دونید استفاده از رنگها و ترکیب رنگها در نرم افزار تاثیر زیادی در خود برنامه و دید مشتری داره.

در این زمینه که چطور برنامه رو رنگبندی کنیم یا از چه رنگهایی بیشتر استفاده کنیم که در مشتری تاثیر مثبت بذاره

هرکی اطلاعاتی داره مطرح کنه استفاده کنیم.

ممنون

Ananas
جمعه 16 تیر 1391, 20:56 عصر
سلام.
با نظرت موافقم. البته فرق میکنه بستگی به موضوع نرم افزار و کاری انجام میده و کاربر اون داره. ممکنه کاربر شما یک موسسه ی رسمی و یا شرکتی باشه که بعضی رنگ ها رو نپسنده و یا در شانش نباشه و یا اصلا خودشون لوگویی داشته باشن که با استفاده از مجموعه ای از رنگ ها در آرم خودشون، برای مشتریاشون شناخته شدن و کلا آرمشون رنگ خاصی هست. ممکنه بخواید یک نرم افزار برای کاربرای خونگی طراحی کنید که خیلی هم به کار تو کامپیوتر وارد نیستن. ممکنه برای کاربرای حرفه ای یک نرم افزار بخواید یک پلاگین طراحی کنید و .... هر کدوم ممکنه فرق کنه.
ولی چیزی که به شخصه معتقدم اینه که دست کاربرا رو نباید باز بگذاری. نرم افزار هر چی رابط کاربریش ساده تر ولی کاربردی تر باشه بهتره. تقریبا اکثر کاربرها منتظر یک دکمه ی گلابی هستن که با زدن این دکمه همه ی کار ها به شکل جادویی خودش انجام بشه و زیاد سوال نپرسه و کاربر رو گیج نکنه. البته منظورم این نیست که دست کاربر رو ببندیدا ولی تنظیمان و دکمه های فراوان که فکر کاربر رو از هدف اصلی منحرف می کنه خوب نیست. اگه همین نکته ی ضریف رو رئایت کنید می تونید با یک UI خشک هم برنامتون محبوب بشه. اگه رنگی باشه که چه بهتر. شما میتونید تنظیمات اضافی رو بسازید ولی موقع تحویل به کاربر اضافی ها رو Hide کنید.
استفاده از تصویر گرافیکی (عکس به شکل bmp و یا jpg) هم می تونه خیلی خوب باشه.
یک نرم افزارخیلی قشنگ و با کلاس که اگه اشتباه نکنم با دلفی هم نوشته شده نرم افزار Fruity Loops هست که برای آنگ سازی هست. سایتشم www.FLStudio.com هست. پلاگین هاشو ببینید. (اگه نتونستید بگید چند تا عکس ازش بگذارم.) گرافیک خیلی قشنگی داره. می تونید ایده بگیرید. تقریبا هر چیزی که تو رابط کاربری نرم افزارش میبینید خوشون طراحی گرافیکی کردن و عکساشم میشه تو پوشه های اون تو Program files دید.

عقاب سیاه
جمعه 16 تیر 1391, 22:39 عصر
به نظرم استفاده از استایل هایی که جدیدا به خود دلفی اضافه شده خیلی موثره همین طور همون طور که استاد گفتند استفاده از ایکون ها

89325

SAASTN
جمعه 16 تیر 1391, 23:53 عصر
همونطور که Ananas هم اشاره کردند می تونید از تجربیات نرم افزارهای دیگه استفاده کنید و از اونها ایده بگیرید. اما اگه می خواید بدون سعی و خطا به به تاثیر بصری مناسب در کاربر برسید، پیشنهاد من اینه که به یه کتاب روانشاسی رنگ ها مراجعه کنید:بامزه:، و البته این کاریه که طراحان رابط کاربری تمام نرم افزار های حرفه ای انجام دادن.
اما اگه به نرم افزارهای حرفه ای تر و تخصصی تر دقت کنید متوجه میشید که در طراحی رابط های کاربری اونها بجای تاکید برروی جذاب بودن بیشتر بر روی منطقی و کاربردی بودن UI تاکید شده، هر چند خسته کننده نبودن این رابط کاربری همیشه از مهمترین ملاکهاست. در مقابل استفاده از رنگبندی های نامتعارف بیشتر در نرم افزارهای عمومی دیده میشه. من با نظر شما نسبت به دید مشتری (البته مشتری های ما) موافقم و می دونم که بعضی وقت ها همین توقعات کاربر ما رو مجبور به خیلی کارها می کنه، اما توجه داشته باشبد که تغییر و تصحیح همین دید هم وظیفه ماست. مطمئن باشید که یه کاربر عاقل بین نرم افزار جذاب و کارا، نرم افزار کارا رو انتخاب میکنه.
به هر صورت هم می تونید از کامپوننت های Skin استفاده کنید و هم همونطور که عقاب سیاه گفتند می تونید از تم های ارائه شده توسط خود دلفی استفاده کنید یا حتی اگر توجیه داره خودتون بخش های مختلف UI رو تولید کنید. توجه کنید که بعضی وقت ها خود شناخته شده بودن تم هم می تونه باعث سریع تر و راحتتر شدن برقراری ارتباط کاربر با نرم افزار بشه. و در نهایت این که از دوستان عزیز خواهش می کنم از رنگ و وارنگ کردن فرمهای مختلف برنامه و درج گل و بلبل در پس زمینه و ... بپرهیزید (نظر من)!

SayeyeZohor
شنبه 17 تیر 1391, 00:15 صبح
به نظرم استفاده از استایل هایی که جدیدا به خود دلفی اضافه شده خیلی موثره همین طور همون طور که استاد گفتند استفاده از ایکون ها

89325

عقاب جان اين استايل دلفيXe هستش يا از كامپوننت خاصي براي فرماتون استفاده كردين؟
باتون و فرم كامپوننت خاصي هستند؟

عقاب سیاه
شنبه 17 تیر 1391, 00:17 صبح
ماله خود Xe2 هست!
نه بعد از تنظیم استایل کنترل ها خودشون تغییر می کنند

Felony
شنبه 17 تیر 1391, 12:03 عصر
البته این استایل ها کمی دردسر ساز هم هستند ، تو یک پروژه که خواستم ازشون استفاده کنم وقتی کامپوننت های بصری از مجموعه TMS روی فرم برنامه قرار میگرفت با خطای Canvas dose not allow drawing رو به رو میشدم و وقت هم نداشتم بررسی کنم ببینم مشکل از رسم کنترل های TMS بوده یا از رسم استایل های دلفی ( احتمالا از TMS بوده ) ولی در هر صورت در پروژه های تجاری ابزارهایی که برای کار انتخاب میشن باید امتحانشون رو پس داده باشن وگرنه بدجوری آدم رو به دردسر میندازن ، به شخصه بعضی وقت ها برای کارهایی که میدونم براشون کامپوننت یا کتابخانه های آماده وجود داره میشینم همه چیز رو از اول پیاده سازی میکنم ، چون کتابخانه های یا کامپوننت های مورد نیاز محصول کمپانی های معتبر یا اشخاص خبره نیستند و ممکنه بعدا دردسر ساز بشن ؛ چند بار بدجوری چوب استفاده از ابزارهای غیر رسمی و تست نشده رو خوردم :)

سعید صابری
شنبه 17 تیر 1391, 12:17 عصر
تو یک پروژه که خواستم ازشون استفاده کنم وقتی کامپوننت های بصری از مجموعه TMS روی فرم برنامه قرار میگرفت با خطای Canvas dose not allow drawing رو به رو میشدم
من همچین تجربه ای از کار با این استایل های خوم دلفی دارم در یک پروژه از Adbgroupbox استفاده کرده بودم باعث شد در بعضی از سیستم ها کل advgroupbox مشکی نشون داده بشه و هیچ کدوم از کنترل های استفاده شده مشخص نبودند.
من در پروژه هام سعی می کنم در انتخاب رنگ و ... دست کاربر باز بزارم خودش انتخاب کنه اینجوری از زیر بار شکل ظاهری مورد علاقه کاربر! هم شونه خالی می کنم