ورود

View Full Version : کامپیوتر خواندن در ایران عاقلانه است؟

helloall
سه شنبه 03 مرداد 1391, 11:41 صبح
با سلام دوستان.

من باید دو سه سال دگه برم دانشگاه و قصدم این هست که برم رشته کامپیوتر.

اول ازتون یه سیوال داشتم که اصولا توی ایران و خارج اگر بخوام کار کنم برم مهندسی نرم افزار یا برم علوم کامپیوتر؟کدومش بهتره؟چه فرقایی دارن؟

اما الآن سیوال اصلی من این هست که با توجه به این که پیشرفت علم کامپیوتر بسیار سریع هست چیزی که من ازش میترسم اینه که کامپیوتر ها در حدی پیشرفت کنن که یا باید آدم خیلی مخ کامپیوتر باشه یا اصولا دیگه نمیشه کاری برای خودمون دست و پا کنیم.یعنی مثلا ساختار کامپیوتر ها فوق العاده پیشرفته بشه و دیگه کسی ازشون سر دی نیاره و فقط آدمای خیلی بالا بتونن براشون برنامه بنویسن....یا سرعت پیشرفت انقدر بالا بره که تطابق یافتن باهاش سخت بشه.
اما علمی مثل فیزیک همیشه پایش همینه....
دقیق نتونستم بگم چی میخوام بگم...

اما با توجه به این موضوع تحصیل توی این رشته کار عاقلانه ای هست؟

راستی لطفا نگین اگر بهش علاقه داری بله.جون من به کامپیوتر و فیزیک یکسان علاقه دارم.

و یک سوال دیگه...
من میتونم توی یه دانشگاه دولتی مهندسی نرم افزار و یک رشته فیزیکی(حالا هر کدومش)رو با هم بخونم؟آخر به هردو علاقه دارم!

fjm11100
سه شنبه 03 مرداد 1391, 12:46 عصر
اگر فقط هدفت اشتغال و پول باشه بستگی به میزان پارتی رانت و دوست آشنای کلفتی داره که تو سازمانها و شرکتهای دولتی یا خصوصی بزرگ داری. من سایت دیدم طراحی کزذه بودند 10 میلیون تومان که هنوز title صفحه new document بود!!! منوها و اجزای سایت هم فقط توی ie مرتب بود. بجاش خیلی ها واسه اینکه بتونند یک سایت کامل و با تکنولوژی امروزی را 200 تومن به مشتری بدهند پدرشون دراومده.
کلا چون کامپیوتر هنوز هم در ایران چیز لوکسیه!! و نرم افزارها کپی هستند و همیشه کار تو با ویندوز کپی 500 تومنی میدون انقلاب مقایسه میشه جایگاهی نداره.
اگر هدفت علمی است. باید آدم پرتلاشی باشی و دانشگاه خیلی مطرحی قبول بشی تا بتونی در زمان دانشجویی(توجه کن فقط تا وقتی توی دانشگاهی نه بعد) 4 تا الگوریتم هوش مصنوعی پیاده سازی کنی.
ولی تو دنیا رشته خیلی خوبیه اگر باز خودت کار کنی و پرتلاش باشی و مدام خودت را بروز کنی.

helloall
سه شنبه 03 مرداد 1391, 22:53 عصر
ببخشید ،متشکر از شما ، اما هنوز خیلی از سیوالاتم مونده..مثلا امکان خوندن نرم افزار با رشته ای از فیزیک همزمان هست؟
آیا چون ایران کلا از کشور های دیگه کمی عقبه ممکنه دانشگاه های ما چیزی یاد بدهند و که اصلا بدردنخوره و در اصل مثلا منی که چند سال دیگه داشنجو میشم کار تو ی بازار واقعی گیر نیارم؟
و در آخر بازار کار مهندسی نرم افزار توی ایران چطوره؟
اگر کسی از یه دانشگاه خوب دولتی فارغ التحصیل بشه تقریبا چه شغلی با چه حقوقی گیرش میاد؟

متشکر که جواب میدین و وقت میزارین.

helloall
سه شنبه 03 مرداد 1391, 23:29 عصر
و میخواستم بپرسم مهندسی نرم افزار با علوم کامپیوتر چه فرقایی داره؟

مثلا من خیلی علاقه دارم بدونم یه کرنل لینوکس رو چجوری لینوس توروالدز نوشته .اگر برم مهندسی نرم افزار بخونم میفهمم؟

fjm11100
چهارشنبه 04 مرداد 1391, 09:49 صبح
مثلا من خیلی علاقه دارم بدونم یه کرنل لینوکس رو چجوری لینوس توروالدز نوشته .اگر برم مهندسی نرم افزار بخونم میفهمم؟

بله

و در آخر بازار کار مهندسی نرم افزار توی ایران چطوره؟
اگر کسی از یه دانشگاه خوب دولتی فارغ التحصیل بشه تقریبا چه شغلی با چه حقوقی گیرش میاد؟

گفتم که اگر بخواهی برای کسی کار کنی بعنوان یک مهندس نرم افزار برنامه نویس بسته به شانست و رابطه و پارتی حقوقی از 500 تا 1500 الان دستمزد میگیری. البته حقوق بیشتر هم هست اما موارد کاریش خاصه و کمتر شانس پیدا کردن اونها را داری(بعنوان مدیر پروژه یا معمار نرم افزار توی شرکتهایی که کارای بانکی میکنند رنج حقوقی بالاتره)
اما اگر برای خودت کار بکنی اگر بتونی میخت را توی چند جای دولتی بکوبی و پروژه هاتو پول کنی درآمدش خوبه اما به اندازه شرکتهای دیگه نمیشه کلا
راجع به فیزیک و شرایطش توی ایران هم چیزی نمیدونم تا مقایسه کنم.

helloall
چهارشنبه 04 مرداد 1391, 22:42 عصر
ببخشید ولی آینده کسی گه تو ایران علوم کامپیوتر میخونه چی هست؟؟؟نسبت به کسی که مهندسی نرم افزار میخونه...؟؟

.اون 750 تا ا و 500 رو خیلی ببخشید اما شما تو بازار میوه فروشی یک سال سخت کار کنی به این حقوق میرسی.....

راستی اگر کسی بتونه برای استادی در دانشگاه های دولتی خوب ایران(مثل شریف)قبول شه حقوق خوبی خواهد گرفت؟؟؟؟؟

FastCode
پنج شنبه 05 مرداد 1391, 01:08 صبح
ببخشید ولی آینده کسی گه تو ایران علوم کامپیوتر میخونه چی هست؟؟؟نسبت به کسی که مهندسی نرم افزار میخونه...؟؟

.اون 750 تا ا و 500 رو خیلی ببخشید اما شما تو بازار میوه فروشی یک سال سخت کار کنی به این حقوق میرسی.....

راستی اگر کسی بتونه برای استادی در دانشگاه های دولتی خوب ایران(مثل شریف)قبول شه حقوق خوبی خواهد گرفت؟؟؟؟؟
ولی به اون میگن میوه فروش.
به ما میگن آقای مهندس/خانم مهندس

یه مقابسه معروف بین شغل ما و میوه فروشی هست که پیشنهاد میکنم حتماً بخونی

fjm11100
پنج شنبه 05 مرداد 1391, 12:15 عصر
اما شما تو بازار میوه فروشی یک سال سخت کار کنی به این حقوق میرسی

اگر شما میخوای ایران بمونی و فقط هم پول برات مهمه شک نکن بجای اینکه موهات را برای کامپایلر و زبان ماشین سیستم عامل و غیره بریزی برو یک وانت بگیر هندونه از میدون بار بخر بفروش
بهرحال بازار ایران فعلا همینه اما راجع به استادی دانشگاه بهتره بدونی اگر وضع استادهای شریف خیلی خوب بود(بجز اونایی که توی جهاد دانشگاهی دلالی شرکتهای خارجی را برای پروژه های دولتی میکنند!!!) نمیرفتند در آموزشگاه های کنکور اسمشون را بفروشند!

amin1softco
پنج شنبه 05 مرداد 1391, 13:30 عصر
هر وقت اینجور بحثا رو میبینم با خودم میگم کاش یک مرد پیدا بشه و تکلیف این لایسنس ها رو در ایران مشخص کنه ....

Salah Sanjabian
پنج شنبه 05 مرداد 1391, 18:20 عصر
تو این انجمن هست کسی که تو شریف یا امیرکبیر درس خونده باشه؟

eshpilen
پنج شنبه 05 مرداد 1391, 18:48 عصر
تاحالا دربارهء بزرگان علوم کامپیوتر (شامل برنامه نویسی) مطلب خوندم زیاد دیدم که چندتا مدرک داشتن. اکثرا ترکیبی از این تحصیلات رو دارن: ریاضی، فیزیک، کامپیوتر
بعضیا حتی هر سه تا رشته رو خوندن!
بعضیا اصلا تحصیلات دانشگاهی (رسمی) کامپیوتر نداشتن اما ریاضی و/یا فیزیک خونده بودن.

eshpilen
پنج شنبه 05 مرداد 1391, 19:00 عصر
البته ناگفته نماند که تا جاییکه اخیرا بنظرم رسیده، حداقل بعضی از این افراد برجسته ای که در رشته های دیگه (عمدتا ریاضی و فیزیک) تحصیل کردن درواقع در ابتدا چون با علوم کامپیوتر مانوس نبودن و نمیدونستن دقیقا چطوریه، و از طرف دیگه مخ علمی و فنی بودن و علاقه به High tech داشتن، رفتن رشتهء ریاضی و فیزیک و بعدا به نوعی به علوم کامپیوتر منجمله برنامه نویسی برخورد کردن و بهش علاقمند شدن و دیدن دقیقا چیزی هست که میخوان. مثلا طرف برای فیزیک میخواسته یه برنامه بنویسه اومده با برنامه نویسی و کامپیوتر آشنا شده دیده وه عجب کیفی میده و چقدر جالب و کاربردیه!! خلاصه بعدش اصلا از رشتهء اصلی خودش منحرف شده و بیشتر یا کلی از وقت و انرژی خودش رو گذاشته روی علوم کامپیوتر یا برنامه نویسی.

خلاصه رشتهء ما رشتهء واقعا استثنایی هست از یه جهاتی.
البته مسلما ریاضیات و فیزیک و کامپیوتر هر سه با هم ارتباط و هماهنگی های اساسی دارن و مکمل یکدیگر هستن و مثلا کسی که ریاضیدان باشه میتونه در کامپیوتر هم راحتتر و سریعتر و در سطوح عمیق تر و پیشرفته تری وارد بشه.

البته ما درمورد سطوح پیشرفتهء علوم رایانه و برنامه نویسی صحبت میکنیم. یه چیزی معمولا فراتر از مهندس ها و برنامه نویسهای عادی.
یعنی افراد برجسته و دانشمندان این رشته.

بهزاد علی محمدزاده
پنج شنبه 05 مرداد 1391, 22:23 عصر
سلام . کاملا درسته من هم هرچه بررسی می کنم و زندگی نامه ها رو می بینم همه شون یه ارتباطی با ریاضیات دارن . البته ریاضی به مهندسان هم خیلی کمک می کنه .

شما اگر در سن انتخاب رشته هستی و اگر نتونستی به نتیجه برسی که مثلا بری هنرستان یا نه . برو ریاضی بخون اگر علاقه هم داری که خیلی عالیه . شما با پشتوانه ریاضی در آینده می تونی وارد هر رشته ایی بشی و در اون رشته هم می تونی کارهایی رو دنبال کنی که اکثرا به خاطر ریاضیات ازش واهمه دارند .

کسانی که ریاضیات نمی دونن ( منظور ریاضیات در حد یه مهندس خوب ) ، در شرایط هایی که باهاش مواجهه میشند کاری به جز دور زندش یا فرار کردن ، ازشون بر نمیاد . مثلا اگر یه پروژه به پستش بخوره ، که لازم باشه از ریاضی درش استفاده بشه ، ردش می کنه میگه این نهههههه ریاضی داره !!!

در کامپیوتر از آرایه و ماتریس ها گرفته تا گراف ها ، الگوریتم های مختلف و ... تماما برگرفته از ریاضیات هست و اگر دوران دبیرستان بری این رشته با پشتوانه خوبی می تونی بری کامپیوتر و ادامه بدی .

در کنار درست برنامه نویسی هم کار کن . مثلا ب م م و که می خونی ، برو سعی کن برنامه شو بنویسی . کتابهایی هستند که در کنار درست می تونی بصورت کاربردی ، مباحث ریاضی رو پیاده سازی کنی البته برای الان نیست ، مثل ساختمان داده ( پیشنهادی سیمور لیپ شوتز ) .

اینکه دنبال این هستی که بفهمی Linus کرنل رو چطور نوشته ، خوبه ، دنبال چشم اندازی و : انسان بهتر است نابینا باشد اما چشم انداز داشته باشد تا اینکه ببیند و هیچ رویایی نداشته باشد .

اینها رو در دانشگاه و رشته کامپیوتر ( نرم افزار ) می تونی دنبال کنی .

اما اینکه گفتی برم علوم کامپیوتر یا فکر کنم نرم افزار . علوم کامپیوتر مگر رشته جدایی داره ؟ من خیال می کردم فقط نرم افزار و سخت افزار داریم و علمی کاربردی هم یه چند تا گرایش مثل وب و ... رو اضافه کرده . دیگه رشته ایی بنام علوم کامپیوتر هم مگر داریم ؟

شما الان هنوز انتخاب رشته نکردی دنبال شغل نباش . خدا می دونه تا دوره شما چه اتفاقی میوفته ! ما چه می دونیم چی پیش میاد !!!

amir-yeketaz
جمعه 06 مرداد 1391, 03:22 صبح
تو این انجمن هست کسی که تو شریف یا امیرکبیر درس خونده باشه؟

بنده شریف درس نخوندم ولی یکی از دوستایه دانشگاهیم برا ارشد رفت هوش شریف قبول شد (الان دو ترمشو اونجا گذرونده!). قبلشم تو کار بازی سازی بود و الانم داره همین کارو ادامه میده.
خودم ازش سوال کردم به نظرت منم برا ارشد بخونم :

----------
اینجوری جوابمو داد :
اینجا همه چی تئوری و تحقیقه!!! ... ولی مثلا درسایی مثه ریاضی مهندسی که ما تو دوره ی کارشناسی بهش فحش میدیم اینجا خیلی کاربردی آموزش داده میشه و مثلا دقیقا گفته میشه که مثلا قضیه ی فوریه تو کجای مخابرات کاربرد داره!(مثلا!!!)

من به دو دلیل ارشد خوندم . اول برای کارم که بازی سازیه و دوما برا استادی کردن! ... ولی الان به این نتیجه رسیدم که اصن برا بازی سازی به دردم نخورد! ... برا استادی کردنم باید تا دکترا ادامه بدم حتما!!!

------

در کل من اینجوری نتیجه گرفتم که ارشد خوندن برا اونایی که به تئوری و تحقیقات علمی علاقمندن (یعنی آکادمیک فکر میکنن!) خیلی مناسبه و همین طور اونایی که میخوان تدریس دانشگاهی بکنن! ولاغیر!

خیلی خیلی کمن اونایی که هم خیلی کار میکنن هم تو یه دانشگاه خفن درسشونو ادامه میدن!!! (واقعا استثنایی هستن اینجور آدما! )

بیایمو با خودمون رو راست باشیم!!!

موفق باشید ...