webnevesht
پنج شنبه 02 شهریور 1391, 17:46 عصر
سلام.
برای نوشتن نرم افزار رزرواسیون هتل یه موردی بود میخواستم نظرتون رو بدونم.
سیستم بوک کردن و رزرواسیون هتل ها به این صورته که برای ایام مختلف سال نرخ های مختلفی دارن.
به طور مثال ، هتل A رو در نظر بگیریم...
این هتل ممکنه نرخ هاش به این صورت باشه.
1-5شهریور: هر روز 100$
6و7 شهریور هر روز 140$
8-24شهریور هر روز 110$
20شهریور این وسط ممکنه بشه 120$ و به همین ترتیب تا پایان سال این باید نرخ های مختلفی داشته باشه...
مثلا اگه شما6و7و8 شهریور یه اتاق بخواین قیمتش اینجوری محاسبه میشه که
140+140+110=390$
قراره ده ها هتل توی سیستم ذخیره بشن....
برای ذخیره نرخ ها و تاریخ مربوط به اون نرخ ها پیشنهادتون چیه ؟ به نظر خودم اینکارو میشه کرد:
یه جدول که اطلاعات هتل رو نگه می داره .
جدول دوم که نرخ اتاق ها و تاریخ مربوط به اوناست میشه به این شکل باشه که:
id | Hotel_id | Date | Price
توی مثال بالا نرخ هر روز توی یک رکورد ذخیره میشه...البته دو نرخ دارن که من یکیش رو فقط اینجا گذاشتم. که توی این روش تعداد رکوردهامون خیلی زیاد میشه برای تعداد هتلهای بالا.
روش دوم اینه که جدول دوم یه تاریخ ابتدا داشته باشه و یه تاریخ انتها که توی اون رنج تاریخ یه قیمتی ثبت بشه...
اما یه مشکلی داریم و اونم اینه که مثلا فرض کنیم ما اومدیم یه قیمتی رو برای اول شهریور تا 10شهریور ثبت کردیم. دو روز دیگه مدیر میاد 7شهریور رو میخواد قیمتشو عوض کنه و ببره بالا...اینجوری فکر کنم کمی توی واکشی اطلاعات دچار مشکل بشم.
راه بهینه تری سراغ دارین؟ توی روش اول دسترسی به اطلاعات اتاق ها هم راحت تره...و هم محاسبات حسابداری و مالیش
برای نوشتن نرم افزار رزرواسیون هتل یه موردی بود میخواستم نظرتون رو بدونم.
سیستم بوک کردن و رزرواسیون هتل ها به این صورته که برای ایام مختلف سال نرخ های مختلفی دارن.
به طور مثال ، هتل A رو در نظر بگیریم...
این هتل ممکنه نرخ هاش به این صورت باشه.
1-5شهریور: هر روز 100$
6و7 شهریور هر روز 140$
8-24شهریور هر روز 110$
20شهریور این وسط ممکنه بشه 120$ و به همین ترتیب تا پایان سال این باید نرخ های مختلفی داشته باشه...
مثلا اگه شما6و7و8 شهریور یه اتاق بخواین قیمتش اینجوری محاسبه میشه که
140+140+110=390$
قراره ده ها هتل توی سیستم ذخیره بشن....
برای ذخیره نرخ ها و تاریخ مربوط به اون نرخ ها پیشنهادتون چیه ؟ به نظر خودم اینکارو میشه کرد:
یه جدول که اطلاعات هتل رو نگه می داره .
جدول دوم که نرخ اتاق ها و تاریخ مربوط به اوناست میشه به این شکل باشه که:
id | Hotel_id | Date | Price
توی مثال بالا نرخ هر روز توی یک رکورد ذخیره میشه...البته دو نرخ دارن که من یکیش رو فقط اینجا گذاشتم. که توی این روش تعداد رکوردهامون خیلی زیاد میشه برای تعداد هتلهای بالا.
روش دوم اینه که جدول دوم یه تاریخ ابتدا داشته باشه و یه تاریخ انتها که توی اون رنج تاریخ یه قیمتی ثبت بشه...
اما یه مشکلی داریم و اونم اینه که مثلا فرض کنیم ما اومدیم یه قیمتی رو برای اول شهریور تا 10شهریور ثبت کردیم. دو روز دیگه مدیر میاد 7شهریور رو میخواد قیمتشو عوض کنه و ببره بالا...اینجوری فکر کنم کمی توی واکشی اطلاعات دچار مشکل بشم.
راه بهینه تری سراغ دارین؟ توی روش اول دسترسی به اطلاعات اتاق ها هم راحت تره...و هم محاسبات حسابداری و مالیش