ورود

View Full Version : سوال: راهنمایی ساخت بازی مرورگر

ali_gharibi
جمعه 03 شهریور 1391, 21:29 عصر
درود
من یه چند مدت هست تصمیم گرفتم یه بازیه اینترنتی بسازم
کل ساختار بازی رو تو ذهنم آماده هست :چشمک:
یه بازیه بسیار ساده بدونه قسمت هایه گرافیکی یه نمونه : e-sim.org
ولی مشکل من اینه که نمیدونم چه جور باید نوشت قبلا من بیسیک می نوشتم :افسرده:

از دوستانم پرسیدم گفتن php خوبه
از یه تعداد خارجی پرسیدم داخل کاناله چته php.net اونا گفتن MVC php یاد بگیر
php رو هم تا کمی یاد گرفتم و آشنا هستم
حالا نظره شما چیه ؟ :متفکر:

amin1softco
شنبه 04 شهریور 1391, 10:31 صبح
به نظر من php فقط می تونه به کمک db مثل mysql کار ذخیره اطلاعات رو انجام بده و محاسبات کلی را ولی در اصل شما باید به html5 , css3 ,javascript(jquery,ajax) تسلط پیدا کنید تا بتونید یک محیط بازی درست و حسابی ایجاد کنید.
پس قبل از هر چیزی یک نگاه به کتاب های زیر بندازید :
Learning HTML5 Game Programming: A Hands-on Guide to Building Online Games Using Canvas, SVG, and WebGL
HTML5 Games: Creating Fun with HTML5, CSS3, and WebGL

≡ ALEX ≡
یک شنبه 19 شهریور 1391, 02:28 صبح
در اینجا چند حالت کلی داریم:

1. ساخت بازی با صفحات استاتیک
2. ساخت بازی با صفحات داینامیک
2.1. بازی های Flash
2.2. بازی های Silverlight
2.3. بازی های Javascript (این مورد می تواند بصورت پایه و یا با استفاده از موتور های بازی سازی تحت جاوا اسکریپت صورت پذیرد.)
2.4. بازی های تحت فریم ورک هایی همچون Unity3D و Unreal Engine که خروجی وب نیز ارایه می کنند. در این حالت معمولا خود موتور گیم یک Player جهت نصب بصورت Plugin بر روی مرورگر ارایه می کند تا بازی توسط آن اجرا گردد. البته در نسخه های جدیدتر امکان گرفتن خروجی Flash نیز فراهم شده است.
2.5. بازی هایی که به کمک HTML5 و CSS3 و جاوا اسکریپت (یا کتابخانه ها و فریم ورک های آن) ایجاد می شوند.

برای هر یک از این موارد نیاز به دانش خاصی هست. مهمترین نکته قبل از انتخاب هر یک از این روش ها، مشخص کردن نوع و روش انجام کار و نیازهای آن است. در اینصورت می بایست با در نظر گرفتن تمامی option ها به مناسبترین گزینه برسید. این option ها از مسایل فنی همچون فشار سرور، بارگزاری سریع، SEO و ... گرفته تا طراحی گرافیک و User Interface و امکانات بازی را شامل می شوند که باید به دقت بررسی و تصمیم گیری شوند.

kochol
یک شنبه 19 شهریور 1391, 11:39 صبح
سلام
کسی راه اسونی بلده که برای یه مرورگر بشه پلاگین یا همون player ساخت.
من از java applet استفاده کردم و خیلی خوب جواب داد ولی جدیدا می بینم که فایر فاکس اونو به دلیل مشکلات امنیتی از کار می ندازه.

≡ ALEX ≡
یک شنبه 19 شهریور 1391, 11:59 صبح
سلام
من از java applet استفاده کردم و خیلی خوب جواب داد ولی جدیدا می بینم که فایر فاکس اونو به دلیل مشکلات امنیتی از کار می ندازه.

Firefox فقط نسخه های قدیمی Java رو Block می کنه که این مورد از طریق مرورگر قابل تنظیم هستش (# (http://support.mozilla.org/en-US/kb/use-java-plugin-to-view-interactive-content)). اگر مشکل این نبود میتونید این fix (http://www.techspot.com/blog/596/a-fix-for-java-applets-not-loading-in-firefox/) رو امتحان کنید.

این در مورد جاوا، حالا من یک چیز دیگری هم دیده ام ولی وقت نکردم دقیق بررسی اش کنم. شما اگر بتونید یک برنامه بنویسید که از یک لایه فراتر کار رو مدیریت کنه بهتر نیست؟! مثل Adobe Flash Player یا Adobe Reader ... یک نگاهی به این لینک (http://www.cortona3d.com/Products/Viewer/Cortona-3D-Viewer.aspx) و توضیحات آن بیندازید.

amin1softco
یک شنبه 19 شهریور 1391, 12:27 عصر
من نمی دونم شما چه اصراری دارید کارهایی که قبلاً امتحان شده و شکست خورده رو انجام بدید ... یکمی تاریخ!
اپلت های جاوا قبل از فلش و سیلور لایت اومدند و مایکروسافت هم در ویندوز 98 اونو ساپویت می کرد و پیش فرض روی ویندوز نصب بود ولی در ویندوز اکس پی ساپورتش رو ادامه نداد و کاربر باید 15 مگ را با دایل آپ دانلود می کرد تا بتونه اپلت های جاوا را مشاهده کنه و در ویندوز اکس پی روی خوشی به فلش شرکت ادوبی نشون داد و بعد از یک مدتی خودش سیلور لایت رو زد فلشم دیگه پیش فرض نصب نیود و بعدشم که جابز اومد کاسه کوزه ادوبی رو زد بهم و html5 را گذاشت رو دایره حالا هم که ادوبی داره روی html5 و css3 و webGL کار می کنه که خروجی فلش با اینا باشه ...
البته بهترین انتخاب همون اپلت های جاواست چون قدرت مانورش بیشتره اما نه برای بازی برای مثال شرکت سیسکو در وبکس webex از اپلت جاوا استفاده می کنه ولی در کل ادوبی می خواهد در نسخه جدیدش خروجی فلش بر اساس html5 و css3 و webgl باشه و خودش نوشته دیگه نسخه جدید از فلش پلیر رو بیرون نمی ده و خیلی هم روی بازی های سه بعدی تأکید داره که با شرکت یونیتی می خواهد بسازه شما بهتر نیست راه همون ادوبی رو پیش بگیرید ؟
تراوین , جنگ خان ها و خیلی از بازی ها با این روش ساخته شدند و همون کتاب هایی که معرفی شد و کلاً دنبال این هستند که پلاگین ها رو حذف کنند .

تصمیم با خودتونه ولی بهتره از تاریخ درس بگیریم!
اون کتاب ها رو من دارم کسی پیدا نکرد رو نت خصوصی پی ام بده براش لینک دانلود بفرستم.

kochol
یک شنبه 19 شهریور 1391, 18:03 عصر
من از ++C استفاده می کنم کاری که با جاوا کردم این بود که همون کدهای ++C ام بدون تغییر تو مرور گر ها اجرا بشه و این نکته برای موتور من خیلی خوب بود چون می تونستم از کدهای ++C استفاده کنم.

amin1softco
دوشنبه 20 شهریور 1391, 08:50 صبح
من از ++C استفاده می کنم کاری که با جاوا کردم این بود که همون کدهای ++C ام بدون تغییر تو مرور گر ها اجرا بشه و این نکته برای موتور من خیلی خوب بود چون می تونستم از کدهای ++C استفاده کنم.
اگر هدف فقط ساده ترین راه حل باشه خوب کار خیلی خوبی کردید ولی اگر هدف تکنولوژی روز باشه فک نکنم زیاد جالب باشه ولی در کل خوبه :دی

hi.alir
دوشنبه 20 شهریور 1391, 12:23 عصر
بستگی به بازیتون داره، اگر بازیتون تک نفره هست کلش رو تحت کلاینت بنویسید، اینجوری دیگه اصلا هیچ سروری هم لازم ندارید. فقط یه هاست می خواید تا پروفایل هر کاربر رو توش ذخیره کنید که الان تا دلتون بخواد هاست رایگان ریخته.
اگر بازیتون چند نفره هست تا جایی که میشه تحت کلاینت بنویسید باقیش رو سرور. برای پیاده سازی سرور ها هم معمولا از java servlet استفاده میشه.

ولی کلا چیز هایی که برای پیاده سازی یه بازی تحت وب باید یاد بگیرید خیلی زیاده و تقریبا برای یک نفر غیر ممکن. از اونجایی هم که قبلا بیسیک کار می کنند تقریبا میشه گفت حداقل یه 4 5 سالی مونده تا یه بازی تحت وب بنویسید. (البته بازم به بازیتون بستگی داره)

hi.alir
دوشنبه 20 شهریور 1391, 12:38 عصر
سلام
اسون نمی دونم ولی اکثرا برای پلاگین های اینجوری از NPAPI استفاده می کنند.