View Full Version : config switch cisco
saraweblog
سه شنبه 13 دی 1384, 15:12 عصر
من چند سئوال در مورد کانفیگ سوییچ دارم لطفا راهنمایی کنید:
1-جهت دادن ipبه سوییچ از چه دستوری استفاده میشه؟
2-جهت تعریف vlan در سوییچ چگونه است؟
3- برای monitor کردن یه پورت باید چکار کرد؟
4- دستورات کانفیگ سوییچ با روتر خیلی فرق داره؟
5- کسی کتاب یا لینکی که بصورت تصویری کانفیگ روتر و سوییچ رو نشان داده باشه و مقدماتی هم باشه سراغ نداره؟
:متفکر:
saraweblog
یک شنبه 18 دی 1384, 14:33 عصر
بابا ای ول یعنی یه باسواد نیست تو فورم جواب این سئوالهای ما رو بده این همه سئوال می پرسم هیچکی محل نمیزاره
DAKAL
چهارشنبه 21 دی 1384, 21:36 عصر
دستورات روی IOS تفاوت زیادی بین روتر و سوئیچ نداره...
و توقع نداشته باش به این سوال های کلی کسی جواب بده چون مثلا VLAN یه کتاب 200 صفحه توضیح داره
برای مانیتور کردن پورت از SNMP استفاده میشه البته اگه منظور از مانیتور رو بدونی
و با برنامه های مثل PRTG میشه کنترل کرد
کتاب هم اول CCNA intro بعد CCNA ICND بعد برو سراغ LAN Switching و بعد CCNP اگه عمری باقی موند تا CCIE هم جا داره و کتا ب هم تو گوگل کافیه سرچ کنییی
Babak-Aghili
پنج شنبه 22 دی 1384, 02:29 صبح
با فرض اینکه configure terminal را زده ایم و الان توی Enable Mode هستیم ... :
ip address 10.1.1.1 255.255.255.0 ... که مثلا قبلش وارد vlan ی بنام babak شده بودیم توسط دستور interface vlan babak .... پس از ست کردن ؛ no shutdown فراموش نشود.
VLAN را نگفتی میخوای فقط روی یک سوییچ باشه یا نه ... ( واسه Trunking ش میگم ... ) چون اون هم روی پروتوکلهاش فرق فوکوله ...
درست کردن روی یک سوییچ :
فراموش نشه باشه که شماره ها را از 2 شروع کنیم .. چون 1 پیش فرض هستش... پس :
vlan database
vlan 2 name Malena
vlan 3 name Stella
حالا exit بزنید .. خب .. تعریف شدند !
حالا خب enable و بعدش هم که دیگه conf t ...
حالا مثلا میخواهم که فست اترنت شماره 6 را در vlan 2 قرار دهم ... اینجوری :
interface fastethernet 0/6
swithport mode access
swithport access vlan 2
واسه بقیه اینترفیس ها و VLan ها هم مشابه همون سه خط بالایی ( اول وارد اینترفیس میشیم و اون دوتا swithport ها را میزنیم ... )
البته اگر چندتا اینترفیس متوالی را بخواهیم عضو یک vlan کنیم ، لازم نیست اون کارها را تک تک براشون انجام بدهیم ... اینجوری ساده تر هست :
interface range fastethernet 0/4 - 9 ( به فاصله ی بین - و شماره ها توجه شود.. وگرنه خطا میگیره).
نهایتا هم که CTLR-Z را میگیریم ...
برای مشاهده آنچه تعریف کرده ایم هم از show vlan brief ...
اگر بخواهیم روی دوتا بگیریم که نیاز به Trunking هم داشته باشه ...
ok... دیگه فرض کنیم که config t هم زده ایم و ...
همانطور که میدونی اول باید یکی از پورتها را بعنوان Trunk تعریف کنیم .. مثلا فلان اینترفیس را ..
اینجوری :
interface fastethernet 0/9
swithport mode dynamic desireable ... این پارامترهاش هم خودش داستانها داره ...
اینها را که نوشتی یک CTRL-Z هم بگیر که از Config mode خارج بشیم ...
حالا میگیم که vlan database و بعدش vlan را میدهیم .. مثلا vtp domain alaki
و اینبار exit میزنیم ..
لازم نیست VTP Server تعریف کنید ... خودشون بصورت پیش فرض server هستند...
ضمنا حواست باشه که trunking روی اترنت جواب نمیده ها ( حداقل برای من که جواب نداد ! ) روی اترنت به بالا تست کن ...
saraweblog
شنبه 24 دی 1384, 09:13 صبح
آقا بابک دمت گرم خیلی عالی توضیح دادی دستت درد نکنه!
saraweblog
شنبه 24 دی 1384, 09:17 صبح
مگه برای trunk کردن نباید دستور switchport mode trunk رو داد؟دستورش فرق داره؟
Babak-Aghili
شنبه 24 دی 1384, 22:00 عصر
مگه برای trunk کردن نباید دستور switchport mode trunk رو داد؟دستورش فرق داره؟
گفتم که ! پارامترهاش متنوع هستند و داستانها دارند ! ( من هم الان حضور ذهن ندارم).
ولی : اگر اینکه تو میگی را بذاریم ، اون پورت را بصورت دائمی و مطلقه ، trunk حساب میکنه. من هم اصولا از چیزهای مادام العمر و همیشگی بدم میاد . ( ... !! ).
ولی پارامتر dynamic desirable در صورتی که سوئیچها روی dunamic desirable و یا dynamic auto تنظیم شده باشند ، به آنها trunk میکند. یعنی که هروقت لازم باشه ، اون پورت را پورت ترانک حساب میکنه و هر وقت لازم نباشه هم پورت عادی .
LOLOLO
چهارشنبه 05 بهمن 1384, 16:18 عصر
گفتم که ! پارامترهاش متنوع هستند و داستانها دارند ! ( من هم الان حضور ذهن ندارم).
ولی : اگر اینکه تو میگی را بذاریم ، اون پورت را بصورت دائمی و مطلقه ، trunk حساب میکنه. من هم اصولا از چیزهای مادام العمر و همیشگی بدم میاد . ( ... !! ).
ولی پارامتر dynamic desirable در صورتی که سوئیچها روی dunamic desirable و یا dynamic auto تنظیم شده باشند ، به آنها trunk میکند. یعنی که هروقت لازم باشه ، اون پورت را پورت ترانک حساب میکنه و هر وقت لازم نباشه هم پورت عادی .
در ست کردن ترانک، باید نوع پروتکل مورد نظر رو هم باید انتخاب شود. در ضمن ست کردن ترانک جزء معدود کامندهایی هست که در اکثر سوئیچهای سیسکو یکسانه.
در ضمن خود سیسکو هم در مورد ترانک کردن یک اینترفیس، پیشنهاد می کنه که اون رو به صورت دائمی ست کنید.
موفق باشید.
LOLOLO
چهارشنبه 05 بهمن 1384, 16:22 عصر
ضمنا حواست باشه که trunking روی اترنت جواب نمیده ها ( حداقل برای من که جواب نداد ! ) روی اترنت به بالا تست کن ...
بعد از پایان کار و بدست آوردن نتیجه مورد نظر، حتما از کامند زیر در محیط Enable استفاده کنید تا تغییرات داده شده در NVRAM ذخیره شوند:
Switch#copy running-config startup-config
در خصوص ترانک هم، این قابلیت فقط در اینترفیس هایی قابل ست کردن هست که دارای سرعت 100 (Fast Ethernet) هستند.
mehrdad_hellboy
جمعه 29 اردیبهشت 1391, 19:00 عصر
دوستان یه موضوعی که خیلی مهمه اینه که سوئیچ لایه 2 ip نمیگیره اصلا
حتما منظور دوستمون اینتر فیس سوئیچ لایه 3 یا mls یا multy layer switch بوده
که به صورت مجازی آی پی کیگیره :)
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.