ورود

View Full Version : سوال: ساده کردن کسر ؟

vb8334
شنبه 11 شهریور 1391, 21:07 عصر
سلام

دوستان من می خوام یه کسر رو با استفاده از کلاس ها ساده کنم

روش کار چجوریه ؟

مثلآ :20/15

مرسی

Alireza_1387
شنبه 11 شهریور 1391, 23:51 عصر
اول اینکه باید برنامه ای بنویسی که دو عدد دریافت کنه

سپس هر دو عدد رو چک کنه که به کدوم عددهای اول بخش پذیر هستن
اگر اون عددهای اول یکی بودن
هر دو رو به اون عدد اول تقسیم کنه و جواب رو به صورت یک کسر جدید بنویسه
و این کار رو تا زمانی ادامه بده که عددهای اولی که صورت و مخرج بر اون قابل تقسیم هستن یکی نباشه

با استفاده از کلاس ها و چه بدون استفاده از کلاس فرقی نمی کنه
چون کلاس برنامه نویسی رومنظم تر می کنه و نه چیز دیگه ای (متغیرها و تابع ها ی یک برنامه مجزا رو تو یک قسمت کپسوله می کنه ، و بعدا خواستید که این برنامه رو به برنامه های دیگه اضافه کنید، این کار با نظم بهتری انجام بشه ، درواقع برنامتون با برنام های دیگه قاطی نمی شه ،فقط همین)
اگر خواستی ایمیل بفرست تا برنامه رو برات درست کنم

hadi0x7c7
یک شنبه 12 شهریور 1391, 01:34 صبح
#include <iostream>

using namespace std;

int gcd(int a, int b) {
if (b == 0)
return a;
else
return gcd(b, a % b);
}

int main() {
int a, b;

cin >> a >> b;
cout << a / gcd(a, b) << "/" << b / gcd(a, b) << endl;
}

البته شما میتونی کلاسی بنام Rarional مثلا بسازی و اینو واسه متد پرینت مثلا بزاری !

Alireza_1387
سه شنبه 21 شهریور 1391, 18:10 عصر
آفرین به اقا هادی
این برنامه تابع بازگشتی ساده کردن کسر هستش

dollar
چهارشنبه 18 تیر 1393, 14:44 عصر
سلام به همه

یه سوال برام پیش اومده اگه من بخوام مثلآ کسر 54/60 ساده کنم باید چیکار کنم الان 54 توی صورت هست و 60 تو مخرج حالا به من بگید با روش ب م م چطوری این کسر رو ساده کنم
در ضمن میخوام ساده سازی به صورت کسری نشون داده بشه مثلا جوابش اینطوری باشه 5/4 ؟

مسعود اقدسی فام
چهارشنبه 18 تیر 1393, 15:49 عصر
سلام به همه

یه سوال برام پیش اومده اگه من بخوام مثلآ کسر 54/60 ساده کنم باید چیکار کنم الان 54 توی صورت هست و 60 تو مخرج حالا به من بگید با روش ب م م چطوری این کسر رو ساده کنم
در ضمن میخوام ساده سازی به صورت کسری نشون داده بشه مثلا جوابش اینطوری باشه 5/4 ؟

خودتون توضیح دادید دیگه.

ب.م.م صورت و مخرج (مثال شما ۶) رو محاسبه کنید و صورت و مخرج رو جداگانه بر اون تقسیم کنید. اینجا نتیجه می‌شه ۹/۱۰.

الان که پستای این بحث رو خوندم دیدم کامل توضیح داده شده و حتی کد محاسبه‌ی ب.م.م هم وجود داره. مشکلتون چیه دقیقا؟