ورود

View Full Version : Windows یا Mac یا Linux ؟ مسئله این است

کامروا
چهارشنبه 05 مهر 1391, 01:41 صبح
سلام

لطفا در مورد مزایا و معایب سیستم عامل های فوق صحبت کنید.
هر کدام برای چه کاری مناسب هستند؟
و کدام یک را برای برنامه نویسان پشنهاد میکنید؟ یا بهتره بگم کدام سیستم عامل را برای چه برنامه نویسانی پشنهاد میکنید؟

سپاس

eshpilen
چهارشنبه 05 مهر 1391, 09:33 صبح
شناخت و تجربهء GNU/Linux و بطور کلی سیستم عاملها و دنیای نرم افزارهای آزاد و بازمتن رو به همه توصیه میکنم.
مناسب افراد خوره و نابغه!!

لطفا در مورد مزایا و معایب سیستم عامل های فوق صحبت کنید.
هر کدام برای چه کاری مناسب هستند؟
و کدام یک را برای برنامه نویسان پشنهاد میکنید؟ یا بهتره بگم کدام سیستم عامل را برای چه برنامه نویسانی پشنهاد میکنید؟مزیت ویندوز فقط اینه که درکل یوزرفرندلی تره برای کاربران خانگی و معمولی (و همچنین برنامه نویسان معمولی و تجاری که فقط میخوان پول دربیارن). ساپورت سخت افزارهاش راحتتر و کاملتره. نرم افزارهاش راحتتر و کاملتره. اینترفیسی که در ویندوز باهاش سروکار دارید 99% همون اینترفیس گرافیکیه و کاربران عادی با خط فرمان به ندرت سروکار پیدا میکنن.

مزیت لینوکس هم آزاد و بازمتن بودن و رایگان بودن و امنیت و پایداری بیشتره و توانایی دستکاری و پیکربندی و انجام اعمال کاربری فوق پیشرفته بصورت نامحدود.
از بعد علم و دانش و آزادی و برنامه نویسی در هیچ کجای دیگری اینقدر غنا و باز بودن دست و جامعهء فعال جهانی متشکل از افراد عادی و گروهها و سازمانها و شرکتهای مشارکت کننده در دنیای نرم افزار پیدا نمیکنید، و حتی نزدیک اون هم پیدا نمیکنید.
این آزادی و بازمتن بودن هم بعد و تاثیرات فردی و منفعت شخصی دارن و هم بعد و تاثیرات اجتماعی و سیاسی.
ضمنا امروزه نرم افزارهای آزاد اونقدری پیشرفته هستن که در بیشتر وادی ها تفاوت یوزرفرندلی و راحتی لینوکس و ویندوز کم رنگ شده و حتی در مواردی لینوکس در این زمینه پیشی گرفته. ولی همونطور که گفتم بازم ویندوز درکل حداقل برای کاربران عادی یوزرفرندلی بیشتری داره. مثلا لینوکس بخاطر اینکه توزیعهای معروف متعددی داره، بخصوص برای کاربران عادی و افراد غیر متخصص و کسانی که وقت و حوصله و همت کافی ندارن میتونه دردسرساز بشه. ولی ویندوز یکی بیشتر نیست که همه همون رو استفاده میکنن و اینترفیس و تشکیلات و امکانات و مشکلات و API ثابتی داره. البته صرفنظر از نسخه های مختلف اون (XP, 7 و غیره).
البته در سالهای اخیر میکروسافت هم مدام تغییرات وسیع و کم و بیش پایه ای هم در اینترفیس و هم در API و روش برنامه نویسی ویندوز داره اعمال میکنه که فکر میکنم موجب آزار و دردسر و نارضایتی هایی شده باشه.

بطور کلی هم تجربهء سیستم عاملها و دنیای نرم افزار آزاد و بازمتن رو بنده بعنوان سطح و لازمهء رشد برتر و آزادانه در برنامه نویسی میبینم.
یعنی شما نمیتونید ادعا کنید که برنامه نویس همه چیز تمامی هستید بدون اینکه جرات کرده باشید به دنبال آشنایی و تجربهء پلتفرمهای آزاد/بازمتن رفته باشید.
یک شکل محدودترش اینه که حداقل با محیطها و ابزارها و کتابخانه های برنامه نویسی بازمتن کار کرده باشید. یعنی تجربهء برنامه نویسی شما فقط به محصولات میکروسافت و بطور کلی محصولات انحصاری محدود نشده باشه. فرضا با Qt یا PHP یا پایتون و امثالهم روی ویندوز کار کرده باشید.
ولی تجربهء کاملش همونطور که گفتم اینه که به عمق و گسترهء واقعی دنیای نرم افزار آزاد و بازمتن وارد شده باشید که طبیعتا آشنایی و تجربهء سیستم عاملهای آزاد/بازمتن هم جزیی از اونه. عمدتا هم خب GNU/Linux هست در این زمینه، اما سیستم عاملهای بازمتن دیگری مثل BSD هم وجود داره که البته بین تمام این سیستم عاملهای بازمتن از نظر فنی و مجوزها و اختیارات و فرهنگی که دارن، مشترکات گسترده و اساسی ای وجود داره.

البته من نمیگم لزوما روی این سیستم عاملها باید تجربیات برنامه نویسی گسترده و پیشرفته ای کسب کنید. چون اون وقت و انرژی زیادی میخواد که هرکسی نداره و ممکنه شما مجبور باشید بنا به اقتضای شغل و فعالیت خودتون بیشتر اوقات رو روی سیستم عامل ویندوز سپری کنید. اما با مطالعات و دقت و تحقیق و تجربهء کافی میتونید نسبت به لینوکس و نرم افزارهای بازمتن و غیره هم بینش و اطلاعات پایه خوبی بدست بیارید و هروقت لازم باشه استارت موفق و خوب و پیشروی بیشتر راحتتری رو داشته باشید.

سیستم عامل میکنتاش رو هم ولش کن. از نظر فنی و زرق و برق و بحث تجاری شاید حرفهایی برای گفتن داشته باشه، اما نه آزاد/بازمتن است و نه اون فراگیری و آمار ویندوز رو داره. بنظر من ارزش تلف کردن وقت و انرژی رو نداره.
ضمنا تاجاییکه میدونم نسخه های الانش بر اساس یونیکس هستن. لینوکس و BSD و اینها هم بر اساس یونیکس هستن.

eshpilen
چهارشنبه 05 مهر 1391, 12:19 عصر
خودتون رو به یک سیستم عامل محدود نکنید.
البته منم یکی دو سالیه استفادهء خاصی از لینوکس نکردم و روی ویندوز هستم، ولی قبلا حداقل یک سال تمام اختصاصی روی لینوکس کار کردم و بطور کم و بیش تمام وقت کلی رفرنس و منوال و مطلب راجع بهش خوندم تا بفهمم چیه و بهش تسلط پیدا کنم. مثلا خط فرمانش رو کامل یاد گرفتم (شونصدتا منوال داشت شونصدتا فرمان و برنامه داره و یک زبان برنامه نویسی خودش رو هم داره). از این دانش و تسلط هم لذت بردم هم استفاده کردم. کلا دانش و بینش و قدرت ذهنی و خلاقیت آدم رو بالا میبره و حس آزادی و قدرت به آدم میده.
لزومی نداره بگید فقط ویندوز یا لینوکس.
همونطور که تقریبا تمام خبره ها متفق القول هستن که یک زبان برنامه نویسی به تنهایی کافی نیست، یعنی مناسب یا ممکن برای انجام تمام کارهای مورد نیاز در تمام مکانها و شرایط مورد نیاز نیست، منحصر شدن به تنها یک سیستم عامل هم کار عاقلانه و بهینه ای نیست بنظر بنده.
علاوه بر ویندوز حداقل لینوکس رو هم یاد بگیرید.
حالا همونطور که گفتم لزومی نداره روی هر دو محیط وقت و انرژی مداوم زیادی صرف بکنید.
مثل برنامه نویسیه بازم. مثلا من الان بیشتر PHP کار میکنم و کار کردم تاحالا. ولی پایتون و Qt و سی و غیره هم یاد گرفتم و گهگاه استفاده کردم و میکنم و هیچوقت از بابت وقت و انرژی ای که برای یادگیری اونا صرف کردم خودم رو متضرر ندیدم (با توجه به اهداف شخصی خودم)، و الان توانایی انجام خیلی کارهای جالب و پیشرفته رو دارم که خیلی افراد دیگر و بخصوص اونایی که فقط یک زبان بلدن نمیتونن انجام بدن یا براشون خیلی دشوارتر و کندتر خواهد بود (که نتیجتا شاید براشون اصلا صرف نکنه و یا وقت و حوصلش رو نداشته باشن). البته فقط یادگیری چند زبان که کافی نیست و خیلی مخلفات دیگر مورد نیازه تا آدم بتونه اینقدر قدرت پیدا کنه، اما زبان برنامه نویسی هم بهرحال یکی از ابزارهای مورد نیازه که باید یاد گرفت و استفاده کرد.

eshpilen
چهارشنبه 05 مهر 1391, 12:26 عصر
البته اگر فقط دنبال کارهای تجاری کلیشه ای هستید و هدفتون صرف شغل و درآمد هست که فکر میکنم طبیعتا از راحتترین و سریعترین راه، عاقلانه و بهینه باشه، خب اون بحث و قضیهء دیگریه و شاید براتون به صرفه همون محدود شدن به یک پلتفرم باشه. و شاید حتی زبان برنامه نویسی هم فقط یک زبان.

پس بحث علاقه و توانایی انجام کارهای خاص و شخصی رو هم بعنوان یک پارامتر درنظر بگیر.

amin1softco
چهارشنبه 05 مهر 1391, 13:56 عصر
مزیت لینوکس هم آزاد و بازمتن بودن و رایگان بودن و امنیت و پایداری بیشتره و توانایی دستکاری و پیکربندی و انجام اعمال کاربری فوق پیشرفته بصورت نامحدود.http://gs.statcounter.com/#os-ww-monthly-200807-201203
به نظر من ویندوز در حال حاضر از نظر امنیتی خیلی جلوتر از لینوکس است !! اگر آمار های استفاده از این سیستم عامل ها را از سال 2008 به این طرف ببنید متوجه خواهید شد که ویندوز محبوب ترین سیستم عامل در جهان است !
بعد از اون مک شرکت اپل که بازم کمتر از 15% را به خودش اختصاص داده و در آخر لینوکس قرار گرفته
و سیستم عامل محبوب موبایل سیمبین است! و در رده بعدی آندروید و ios قرار گرفتند.

من خودم تجربه کار با ویندوز و لینوکس را داشتم ولی بازم ویندوز را ترجیح میدم چرا چون همه چیز راحت و ویژوال طراحی شده و سه سوت کارت راه می افته ولی در لینوکس اولین چیزی که لازم دارید یک اینترنت پرسرعت و شبانه روزی است چون به کررات
با مشکلات
انبوهی مواجه خواهید شد از دبین اگر سوئچ کنید روی redhat or cent os فایل های تنظیمات جاهاش یا اسمش عوض شده , دستورات هر توزیع متفاوته , برای نصب بعضی برنامه ها واقعاً اشکت در میاد که فلان فایل کجاست حالا برو پیداش کن برای این ورژن بیرون نیومده برو خودت کامپایلش کن خلاصه بدرد خوره ها می خوره البته بعد از نصب مشکلی ندارید.
کلاً بازی های چندان جالبی براش نوشته نشده و زیادم از طرف شرکت هایی که کارت گرافیک بیرون می دند حمایت نمی شه .
مزایایی هم داره
اولین مزیتش اینه که می دونید قانون کپی رایت را نقض نکردید و از لحاظ وجدانی راحت تر هستید.
بعضی کارها مثلاً تنظیماتی که در لینوکس با یک خط انجام می شه در ویندوز چند پنجره باید طی بشه تا همان عمل انجام بشه.
دارای شبیه ساز برای برنامه های ویندوز است یعنی می تونید بعضی از برنامه های ویندوز را در لینوکس مثل ویندوز نصب کنید با wine
دستتون در تایپ روون می شه :دی
و...

ویندوز به نظر من بازم از لینوکس جلوتره فقط مشکل بزرگش اینه که همه چیز آدم مایکروسافتی می شه.
مک هم برای بعضی کارها خیلی نرم افزار های قوی تری نسبت به ویندوز داره مثلاً برای تدوین فیلم ها خیلی ها از مک استفاده می کنند و کلاً های کلاسه ;)

FastCode
پنج شنبه 06 مهر 1391, 13:25 عصر
به نظر من ویندوز در حال حاضر از نظر امنیتی خیلی جلوتر از لینوکس است چرا؟

تا حالا metasploit رو نصب کردی؟
تقرییاً همه ی exploit های remote برای ویندوز هستن.

ویندوز با کم کردن برنامه ها امنیت رو میبره بالا.(مثلاً telnet به صورت پیشفرض نصب نیست)
ولی لینوکس با درست کردن برنامه ها که میتونید برای دیدنش یه سر به changelog های موجود در kernel.org بزنید.

چقدر دوست داشتم بلاخره یک OS war ه فارسی ببینم.(MCITP‌ میطلبیم :)

amin1softco
پنج شنبه 06 مهر 1391, 14:31 عصر
نه ما اهل جنگ نیستیم چرا ! چون از قدیم گفتند مفت باشه هر چی باشه! ببنید اگر شما برید یک نگاهی به آمار ها بندازید (http://news.netcraft.com/archives/category/web-server-survey/) متوجه خواهید شد که رایج ترین وب سرور دنیا آپاچی است آپاچی در سال 2010 حدود 55% و IIS حدود 26% که از 2010 به بعد IIS خیلی کاهش پیدا کرده و آپاچی به احتمال زیاد روی لینوکس نصب شده در مرحله بعدی اگر یک نگاهی به وب سرور های هک شده (http://www.zone-h.org/news/id/4737) بندازید بازم می بینید که لینوکس و آپاچی با یک اختلاف فاحش نسبت به ویندوز و IIS در سال 2010 هک شدند . گرچه بیشتر این حملات به سیستم عامل و وب سرور بر نمی گرده و بیشترش خطای طراح سایت است که یادش رفته سرورش را امن کنه ولی در کل لینوکس بیشتر از ویندوز هک شده و اینکه چون جامعه ؟آماری مایکروسافت خیلی بیشتر از لینوکس است بیشتر مشکلات توسط کاربران گزارش شده ولی لینوکس به اندازه مایکروسافت تستر رایگان نداره!!!
و تجربه ایی که مایکروسافت داره توسعه دهندگان لینوکس ندارند . و وقتی برنامه تلنت برای ویندوز نیاز نیست و ایجاد باگ می کنه باید غیر فعالش کرد. مگه چند درصد کاربران احتیاج دارند تلنت بزنند ؟ ریموت دسکتاپ می زنند .
و تمام برنامه های معروف update log دارند و ویندوز هم از این قاعده مستثنی نیست. و گرنه ما باید با نرم افزار های ویندوز 3.1 الان کار می کردیم والا

FastCode
پنج شنبه 06 مهر 1391, 22:55 عصر
the register رو قبول دارید؟
http://www.theregister.co.uk/2004/10/22/security_report_windows_vs_linux/
http://www.theregister.co.uk/2003/10/06/linux_vs_windows_viruses/

amin1softco
جمعه 07 مهر 1391, 07:25 صبح
عزیزم الان من دارم در مورد ویندوز سرور 2008 و ویندوز 7 (گرچه ویندوز 8 و سرور 2010 اومده)صحبت می کنم این مقاله هایی که شما لینک دادید مربوط به سال 2003 و 2004 است و ویندوز 98 ! Windows 9.x
الان برای مثال وقتی یک یوزر لیمیت باشه اون چیزایی که در اون مقاله اشاره شده همش پَر می شه.
نمونش گفته بود اینکه می گویند جامعه ی آماری لینوکس کمتر از ویندوز است برای همین براش ویروس طراحی نشده اشتباهه!! حالا نمونش آندروید است که یکمی اخبار را مشاهده کنید متوجه می شوید چقدر ویروس ها دارند اذیتش می کنند چون جامعه آماریش زیاد شده!!!
و دوباره حرف خود شما رو نقض می کنه که میگی برنامه های ویندوز آپدیت نمی شوند الان مایکروسافت اومده آفیس 365 داده که هم آنلاینه حتی با لینوکس شما می تونی ازش استفاده کنی ولی لینوکس اومد openOffice را با جاوا نوشت !! تفاوت ایده رو می خواهم ببنید.
به هر حال بهتر بود مثال هایی از تجهیزات امنیتی مثل ASA سیسکو میزدید که از لینوکس استفاده می کنه .

FastCode
جمعه 07 مهر 1391, 09:41 صبح
:|
ببخشید دقت نکردم.(البته خیلی از موضوعاتی که بهش اشاره شده هنوز هست)

http://www.wikivs.com/wiki/Linux_vs_Windows
کامنت های این مقاله از خودش بهتره
http://www.pcworld.com/article/202452/why_linux_is_more_secure_than_windows.html

NSA از لینوکس استفاده میکنه
NASA Oracle Google از distro خودشون استفاده میکنن
مایکروسافت فکر میکنه یک Slider به اسم UAC میتونه به اندازه pam+SELinux قدرت داشته باشه.
امنیت همه رمز های ویندوز بستگی به ساختار مخفی SAM‌ داره

eshpilen
شنبه 08 مهر 1391, 10:35 صبح
http://gs.statcounter.com/#os-ww-monthly-200807-201203
به نظر من ویندوز در حال حاضر از نظر امنیتی خیلی جلوتر از لینوکس است !! اگر آمار های استفاده از این سیستم عامل ها را از سال 2008 به این طرف ببنید متوجه خواهید شد که ویندوز محبوب ترین سیستم عامل در جهان است!
بعد از اون مک شرکت اپل که بازم کمتر از 15% را به خودش اختصاص داده و در آخر لینوکس قرار گرفته
و سیستم عامل محبوب موبایل سیمبین است! و در رده بعدی آندروید و ios قرار گرفتند.

ویندوز محبوب ترین سیستم عامل در نزد کاربران عادی/دسکتاپ است.
اما اگر کاربر/حیطه رو تغییر بدید این واقعیت تاحد زیادی تغییر میکنه و حتی معکوس میشه.
مثلا آمار سرورهای اینترنت و وب رو اگر بررسی کنید میبینید که سیستم عاملهای آزاد/بازمتن و عمدتا لینوکس، سهم عمده ای دارن (اگر اکثریت نباشن - منبع داشتید بذارید).
همینطور در ابررایانه ها اصولا ویندوز آمار بسیار کمی داره و درمقابل این لینوکس و سیستم عاملهای هم خانواده هستن که اکثریت رو دارن.

در حیطهء دسکتاپ من هیچوقت لینوکس رو برای کاربران عادی ندونستم، گرچه اینقدر پیشرفت کرده که این قابلیت رو هم بدست آورده. ولی کاربر معمولی دلیلی نداره از ویندوز سویچ کنه به لینوکس. ویندوز براش خیلی راحتتره.
بعکس برای کاربران متخصص، مثلا برنامه نویسهای خبره و خوره ها، لینوکس جذابیت های زیادی داره. ولی بازم بخاطر غلبهء آماری ویندوز در دست کاربران خانگی و محیطهای شغلی و اینها، آدم مجبور میشه یا به صرفه تر میبینه که بیشتر اوقاتش رو روی ویندوز سپری کنه.

من خودم تجربه کار با ویندوز و لینوکس را داشتم ولی بازم ویندوز را ترجیح میدم چرا چون همه چیز راحت و ویژوال طراحی شده و سه سوت کارت راه می افته ولی در لینوکس اولین چیزی که لازم دارید یک اینترنت پرسرعت و شبانه روزی است چون به کررات
با مشکلات
انبوهی مواجه خواهید شد از دبین اگر سوئچ کنید روی redhat or cent os فایل های تنظیمات جاهاش یا اسمش عوض شده , دستورات هر توزیع متفاوته , برای نصب بعضی برنامه ها واقعاً اشکت در میاد که فلان فایل کجاست حالا برو پیداش کن برای این ورژن بیرون نیومده برو خودت کامپایلش کن خلاصه بدرد خوره ها می خوره البته بعد از نصب مشکلی ندارید.من فدورا 5 قدیمی خودم رو هنوز روی یک سیستم P3 دارم.
باید بگم هروقت که به علتی وارد محیط لینوکس میشم از امکانات و ابتکارهایی که داره شگفت زده میشم و میگم وهه بین بروبچ نرم افزار آزاد و بازمتن چه کردن! واقعا شاهکاره که همهء اینا بصورت آزاد و رایگان و توسط گروهها و افرادی در سراسر جهان انجام شدن بدون اون تشکیلات و بودجه های عریض و طویل شرکتهای تجاری بزرگی مثل میکروسافت.
بعدهم همونطور که گفتم بنظر من لینوکس سیستم عامل افراد تکنیکی و خوره ها و برنامه نویسان خبره و نابغه هاست. روش یه پوسته کشیدن برای اینکه شکل و کاربریش عوض بشه و مناسب کاربران عادی دسکتاپ هم بشه، و خیلی وقتها این پوسته کفایت نمیکنه و شکسته میشه و بنابراین برای کاربران عادی مایهء دردسره. ولی بعکس ویندوز از ابتدا تا انتها بیشتر برای کاربران عادی بوده و هست، و بعکس دست افراد خوره و فنی توش بقدر کافی باز نیست چه از نظر امکانات و چه از نظر دانش و کدمنبع و امکان پیکربندی و تغییر. خب نمیشه انتظار بیش از این هم داشت. ویندوز یک سیستم عامل تجاری انحصاری بیشتر نیست و برای این نیامده که کسی باهاش ور بره و دستکاریش کنه یا کارهایی غیر از اونچه که میکروسافت تعیین کرده و بازارشه باهاش انجام بده.

نصف قدرت لینوکس رو هم در خط فرمانش میدونم. و موقعی آدم قدرتش رو میبینه که خط فرمان کار میکنه. البته خط فرمان رو هم اول باید کامل و اصولی یاد گرفت، نه اون روش یادگیری عجولانه و سطحی و ناقصی که بیشتر افراد دارن و فکر میکنن فقط چندتا برنامه و آپشن و دستور رو حذف میکنیم.
بعد اون موقع با خط فرمان واقعا حال میکنی که همزمان هم از رابط گرافیکی استفاده میکنی و هم از خط فرمان. کارهایی رو که در خط فرمان قابل انجام یا بهینه تر هستن در خط فرمان انجام میدی و کارهایی رو که با رابط گرافیکی قابل انجام/بهینه تر هستن در محیط گرافیکی انجام میدی.

مثلا میخوای یه فایلی رو دانلود کنی. خب در خط فرمان از wget استفاده میکنی که خیلی قشنگ و راحت و سریع هم کار میکنه و اطلاعات و اینترفیس کافی برای چنین کار ساده ای هم بهت میده. مثلا درصد دانلود و اینها رو در همون محیط خط فرمان خیلی تمیز نشون میده.
حالا چرا برای این کار ساده بخوای یه برنامهء گرافیکی باز کنی که فقط جنگولک منگولک اضافه بیخودی داره و زمان بالا اومدن داره و منابع بیشتری مصرف میکنه و سیستم رو کندتر میکنه و خودش هم کندتر کار میکنه!
خیلی وقتا بوده سیستم به دلیلی درحالت هنگ یا نیمه هنگ بوده که نمیشده با رابط گرافیکی کار کرد یا با سرعت و راحتی کافی کار کرد، ولی رابط خط فرمان همچنان در دسترس و با سرعت قابل استفاده کار میکرده و من تونستم کارم رو راه بندازم. ضمنا بعضا میشه مشکل رو هم با همون خط فرمان تشخیص بدی و برطرف کنی. مثلا برنامه ای رو که باعث مشکل سیستم شده kill کنی، بجای اینکه سیستم رو ریستارت کنی و کلی الاف بشی و احتمالا مشکلات دیگه ای مثل از دست رفتن دیتا و مسائل دیگه پیش بیاد.

از کارهای دیگری که در خط فرمان قابل انجام هستن یا در خط فرمان بهینه تر هستن، فرمانها و عملیات پیچیده تر و دارای منطق و شرایط و جزییات است. البته اینا رو معمولا از قبل آماده و یک جوری حالا تحت یک تابع یا شل اسکریپتی چیزی ذخیره میکنیم تا هروقت خواستیم بتونیم به شکل راحت و سریع و مطمئنی ازشون استفاده کنیم.

حالا برای هرکدام از این کارها شما میخوای بیای یک برنامهء گرافیکی مخصوص نصب کنی؟ اصلا برای همهء کارهایی که میخوای با تمام جزییات و انعطافی که باید داشته باشن برنامهء گرافیکی آماده هست یا میخوای خودت بنویسی؟

خب شل و خط فرمان رو برای همین ساختن و بخاطر همین در درون خودش یک زبان برنامه نویسی داره.

کلاً بازی های چندان جالبی براش نوشته نشده و زیادم از طرف شرکت هایی که کارت گرافیک بیرون می دند حمایت نمی شه .بله اصلا به درد بازی کن ها نمیخوره.
ولی راستی من خودم یه بازی هست روی ویندوز که خیلی دوست دارم و زیاد آنلاین با خارجیها بازی میکنم. دقت کردم بیشتر سرورهاش لینوکسه!

اولین مزیتش اینه که می دونید قانون کپی رایت را نقض نکردید و از لحاظ وجدانی راحت تر هستید.بله کپی رایت رو نقض نکردید.
این مسئلهء مهمی هست.
حالا ما اینجا قانون نداریم، اما برید خارج یا باید اون پولهای قلمبه نرم افزارهای انحصاری رو بپردازید یا از سیستم عاملها و نرم افزارهای آزاد/بازمتن استفاده کنید.
البته اونجا هم میشه غیرقانونی استفاده کرد، ولی خب خطر و جریمش خیلی زیادتره.
پسرخاله من میگفت اونجا اگر لو بریم میریم شوتمون میکنن بیرون و اسممون میره توی لیست سیاه.

مک هم برای بعضی کارها خیلی نرم افزار های قوی تری نسبت به ویندوز داره مثلاً برای تدوین فیلم ها خیلی ها از مک استفاده می کنند و کلاً های کلاسه
شنیدم لینوکس هم در زمینهء سیستمهای فیلم و انیمیشن و 3D حرفه ای/تجاری و اینها کاربرد زیادی داره.

eshpilen
شنبه 08 مهر 1391, 10:49 صبح
راستی من با آنتی ویروسها و آپدیت اونا روی ویندوز (XP) مشکل دارم.
این واقعا آزاردهنده است و مشکل هم بوجود میاره. تازگی فکر کنم سیستم ویروسی شده بود.
هر روز هم که کرک این نرم افزارها مشکل تر شده و هر روز یه بامبول درمیارن. آپدیت نمیشن. اکسپایر میشن. هر چند وقت یک بار چندتا از چند سی دی و منبع رو باید همینطور نصب و امتحان کنی تا موفق بشی.
تازه داری نرم افزار کرک شده استفاده میکنی که خودش خطر جاسوسی و سوء استفاده داره.
با لینوکس این مشکلات رو نداری.
یا اینکه پولای قلمبت رو بده و ویندوز و نرم افزارهای اوجینال بگیر.
بنظر من همین هزینه که بنظرم خیلی از ما برامون صرف نمیکنه پرداختش، نشون میده که چرا وجود نرم افزارهای آزاد و بازمتن مهمه.
اولا اگر این نرم افزارها نبودن احتمالا قیمت نرم افزارهای انحصاری از این هم بیشتر میشد.
دوما آلترناتیو دیگری نداشتیم و برای هر کاربر و هر کاربردی هرچقدر کم و محدود باید از نرم افزارهای انحصاری استفاده میکردیم و هزینش رو میپرداختیم.
ولی الان لینوکس هست و یک سیستم عامل کامل و قوی با کلی نرم افزار بهت میده که باهاش میتونی وب سرور راه بندازی، کارهای تجاری بکنی، کارهای علمی بکنی، تحقیقات و برنامه نویسی بکنی، و همهء اینا آزاد و رایگان.
بله شاید هنوز هم کاربران عادی ترجیح بدن اون پوله رو بدن و ویندوز استفاده کنن، چون راحتی ویندوز رو نیاز دارن و نرم افزارهای خانگی و تجاری کامل و خوبی هم داره. ولی اگر از بحث کاربر عادی بیایم بیرون، لینوکس و بازمتن یک دنیا کاربرد و ارزش دارن و واقعا یک گنج رایگان هستن برای عموم بشریت.
همین الانش هم خیال کردید که چی؟
کلی کارهای بشر داره با همینا اداره میشه.
همینطور یه آمار کاربر دستکاپ گولتون نزنه. این آمار فقط یک بخش کوچک و دید کاملا محدودی هست از کل فعالیتها و جریانات مهمی که در دنیای فناوری اطلاعات وجود دارن.

eshpilen
شنبه 08 مهر 1391, 11:27 صبح
واقعا لینوکس یه چیزی نیست که ما فقط با آمار کاربران دسکتاپ ارزش و کاربرد اون رو ارزیابی کنیم.
خیلی داستان پشت پرده هست. خیلی کار و تاثیر بیش از این آمار هست که در دنیای ما توسط لینوکس انجام شده و میشه.
البته خود لینوکس هم به تنهایی و صرفا بر اساس بعد فنیش چیز خاصی نیست. بلکه باید لینوکس رو بعنوان یکی از محصولات مهم و مرکزی جنبش عظیم نرم افزار آزاد و بازمتن دید. لینوکس رو اگر ایزوله کنی از این فلسفه و نقش و فرهنگ و جامعه و بقیهء نرم افزارهای آزاد و بازمتن، معنای زیادی نداره و دید کامل رو از دست دادی. خیلی محدود شدی. بخش عظیمی از هویت و اهمیت لینوکس رو ازش گرفتی.
شما فکر میکنید اگر لینوکس کار نمیکنید پس با لینوکس هیچ ارتباطی ندارید. ولی اینطور نیست. لینوکس یک منشاء زاینده است. لینوکس مثل یک کلان شهره که تولیداتی داره که به همه جا صادر میشن. خلاقیت، نوآوری، آزادی. لینوکس به خودی خودش تنها یک جزء محدودی از یک دنیاست. این دید خیلی محدودیه.
ضمنا فقط لینوکس نیستا. مثلا BSD هم جامعه و دستاوردهای زیاد و مهمی داشته. کلا باید گفت نرم افزارهای آزاد/بازمتن. این هم لینوکس رو شامل میشه و هم بی اس دی و هم فایرفاکس و غیره رو.

برنامه نویسانی که روی پلتفرم های آزاد/بازمتن کار میکنن، که طبیعتا اکثرشون از دانش و توانایی بالایی برخوردار هستن، و روحیه و اهدافی سازگار با جامعهء نرم افزار آزاد/بازمتن دارن، منشاء خیلی از ابتکارات و اختراعات و منابع دانشی در فناوری اطلاعات بوده و هستن.
دیشب پریشب داشتم یک RFC رو میخوندم دیدم طرف مثالی که زده توی خط فرمان لینوکسه.
شاید خیلی ها بخصوص ویندوزی ها اصلا ندونن این RFC ها چی هستن و چقدر اهمیت دارن.
درمورد اهمیت اونا باید بگم که مرجع بسیاری از پروتکل ها و مسائل مهم اینترنت و فناوری اطلاعات همین RFC ها هستن. مثلا پروتکل HTTP که وب بر روی اون اجرا میشه تماما در یکی از همین RFC ها تعریف شده. بصورت یک متن طولانی در فرمت Plain text.
حالا منظورم از این حرفا چی بود. میخوام بگم بسیاری از دستاوردهای مهم و اساسی در دنیای ما، اصولا از بطن جامعهء نرم افزار آزاد و بازمتن منشاء گرفتن یا به هر صورت باهاش ارتباطی دارن. فقط همین یک RFC و یک نفر و دو نفر از افراد تاثیرگذار در فناوری اطلاعات و اینترنت نبودن و نیستن که با دنیای نرم افزار آزاد و بازمتن ارتباط دارن یا اصولا از دنیای نرم افزار آزاد/بازمتن اومدن، بلکه آمارشون خیلی بالاست تاجاییکه بنده تاحالا دیدم. مثلا تهیه کنندگان همین RFC رو اگر تحقیق کنید میتونم بگم آمار کسانی در بین اونا که اساسا روی پلتفرم های آزاد/بازمتن کار میکردن یا حداقل روی پلتفرمهای آزاد هم کار میکنن، بسیار بالاست، اگر اکثریتشون اینطور نباشن.

خلاصه اینا یه چیزایی هست که به چشم هرکسی نمیاد و آمارهای ساده و محدود و معمولی حرفی ازشون نمیزنن، ولی من همهء اینا رو در طی سالها مطالعه و تحقیق دیدم.
ببینید ویندوز یه محصول تجاریه.
مقایسه کردنش با لینوکس از نظر صرف فنی یا آمار کاربران ممکن هست، اما اگر بخوایم ازش نتیجه گیری هایی مثل ارزش و کاربرد و اهمیت و تاثیر این سیستم عاملها داشته باشیم، بنظر من خیلی جاهلانه و نادرسته. و اصولا هم چنین مقایسه های محدود و ساده حتی با نتایج واقعی اونا چیز آنچنان ارزشمند و کارایی نیست که بخوایم بهش بپردازیم. این قبیل مقایسه ها و نتیجه هاشون بدرد مجله ها و وبلاگ ها میخوره، ولی از نظر محتوای واقعی و مطرح کردن حقایق ارزشمند واقعا فقیر هستن. برای بدست آوردن تفکر و دید صحیح و عمیق و بینش تخصصی، درحد افراد هوشمند و دارای دانش و بینش عمیق و گسترده اصولی نیستن. بیشتر بدرد تودهء حالا برنامه نویسان یا افرادی که صرفا دنبال تجارت و درآمد هستن میخورن.

واقعیت اینه که نقش و اهمیت و تاثیرات دنیای نرم افزار آزاد و بازمتن در دنیای ما خیلی بیش از این آمارهاست. این آمارها مثل این میمونن که از سوراخ کلید، بخش کوچکی از فضای پشت دری به دنیای دیگری رو مشاهده کنید.
مثل اینکه این همه آدم، فرضا شش یا شاید هفت میلیارد، در دنیا هست. اما بین این همه انسان، یکسری آدمهای نخبه و خبره و نابغه و دانشمندان بزرگ بودن، که تاثیری که روی دنیا گذاشتن و اهمیتی که داشتن رو نمیشه با نسبت تعدادشون به بقیهء جمعیت سنجید.

من بعنوان یک متخصص علاقمند که قبل از اهداف تجاری و مالی، اهداف علمی و عشق و علاقه به علم و فناوری و رسیدن به آزادی و قدرت و شکوه واقعی داشته و دارم، به این جنبه ها هم توجه دارم و اهمیت میدم. فکر نمیکنم درست باشه مسائل رو اینقدر سطحی و محدود و صرفا بر اساس منفعت مالی خودمون تحلیل کنیم و فتوا بدیم و عملا فقط به شرکتهای انحصاری تجاری کمک کنیم. بلکه بنظر من ما وظیفه داریم عمیق تر و جامع تر از این دانش و بینش و تفکر داشته باشیم و فقط حیطهء محدود و جلوی پای خودمون رو نگاه نکنیم، بلکه به یک درجهء برتر و فراتر از اینها برسیم. یا اینطور بگم که حداقل عده ای این قابلیت رو دارن و باید ازش استفاده کنن و از ارزشها و منافع عمومی بشریت که دیگران انگیزه ای برای حمایت ازش ندارن یا حتی بخاطر منافع شخصی خودشون در تقابل با اونها قرار میگیرن (بطور مثال میکروسافت در تاریخ خودش بارها دشمنی خودش نسبت به جنبش نرم افزار آزاد و بازمتن و لینوکس و اینها رو اثبات کرده)، حمایت کنن و نذارن این ارزشها و حقایق پنهان بمونن.

fjm11100
شنبه 08 مهر 1391, 13:30 عصر
هر ابزاری جای خودش را داره.
مسلما در کلاینتها بدلیل امکانات گرافیکی بهتر ویندوز و سادگی آموزش و کار کاربر ویندوز بهتره
در سرورها بدلیل قابلیتها customize کردن خیلی وسیعتر و حمایت گسترده برنامه نویسان و باز بودن سورس (که این دو آپدیت شدن سریع و تعمیر سریع سوراخ سنبه ها را امکان پذیر می سازد) لینوکس بهتره
مک ایده های بهتری در رابطه با محیط کاربری میده اما بدلیل محدودیت زیاد و اینکه ایده هاش بلافاصله در بقیه سیستمها هم میاد خیلی طرفدار نداره

amin1softco
شنبه 08 مهر 1391, 19:26 عصر
http://www.wikivs.com/wiki/Linux_vs_Windows
کامنت های این مقاله از خودش بهتره
http://www.pcworld.com/article/20245...n_windows.html (http://www.pcworld.com/article/202452/why_linux_is_more_secure_than_windows.html)

NSA از لینوکس استفاده میکنه
NASA Oracle Google از distro خودشون استفاده میکنن
مایکروسافت فکر میکنه یک Slider به اسم UAC میتونه به اندازه pam+SELinux قدرت داشته باشه.

اینا استدلال فردی است نه منطقی وقتی مثلاً طرف اومده میگه ویندوز راحت اجازه اجرای برنامه را با مهندسی اجتماعی به مهاجم میده و نوشته پرمیشن آزاد داره لابد چیزی در مورد همین UAC و لیمیت کردن یوزر نمی دونه در کامنت هاشم اولی که فحش و ناسزا گفته بود !! ولی بعدی ها آمار دادند منم به آمار ها اشاره کردم.
NSA را نمی دونم ولی یادمه یکبار وزیر دفاع آمریکا فک کنم گفته بود می خواهد تمام سیستم ها رو به ویندوز ویستا مجهز کنه و توزیع های لینوکس گاهی خیلی با خودش متفاوت می شوند. دلیلی بر برتری امنیتی توزیع های قبلی نیست چون کاربرد اونا متفاوته مثل همین asa که مثال زدم .
selinux همیشه وقتی خواستم غیر فعالش کنم رفتم سراغش !

امنیت همه رمز های ویندوز بستگی به ساختار مخفی SAM‌ داره
خوب اینکه دلیل نمی شه لینوکسم بستگی داره به shadow ولی خوب وقتی لینوکس از هش استفاده می کنه دلیلی نداره ویندوز استفاده نکنه...

مثلا آمار سرورهای اینترنت و وب رو اگر بررسی کنید میبینید که سیستم عاملهای آزاد/بازمتن و عمدتا لینوکس، سهم عمده ای دارن (اگر اکثریت نباشن - منبع داشتید بذارید).
بله لینک این مطلب را قرار دادم و در کنارش وب سرور هایی که هک شده بود. اما دلیل عمدش رایگان بودنه :دی

مثلا میخوای یه فایلی رو دانلود کنی. خب در خط فرمان از wget استفاده میکنی که خیلی قشنگ و راحت و سریع هم کار میکنه و اطلاعات و اینترفیس کافی برای چنین کار ساده ای هم بهت میده. مثلا درصد دانلود و اینها رو در همون محیط خط فرمان خیلی تمیز نشون میده.
حالا چرا برای این کار ساده بخوای یه برنامهء گرافیکی باز کنی که فقط جنگولک منگولک اضافه بیخودی داره و زمان بالا اومدن داره و منابع بیشتری مصرف میکنه و سیستم رو کندتر میکنه و خودش هم کندتر کار میکنه!
عزیزم برو در خط فرمان بعدش یکی از فایل های شرکت اوراکل یا سایت rpidshare را دانلود کن تا دلیل اون جنگولک منگولک اضافه رو بدونی نه که نشه ها ولی من یک فایل را تا اومدم کوکی ست کنم تا دانلود بشه کفرم در اومد.

راستی من با آنتی ویروسها و آپدیت اونا روی ویندوز (XP) مشکل دارم.
این واقعا آزاردهنده است و مشکل هم بوجود میاره. تازگی فکر کنم سیستم ویروسی شده بود.
هر روز هم که کرک این نرم افزارها مشکل تر شده و هر روز یه بامبول درمیارن. آپدیت نمیشن. اکسپایر میشن. هر چند وقت یک بار چندتا از چند سی دی و منبع رو باید همینطور نصب و امتحان کنی تا موفق بشی.
تازه داری نرم افزار کرک شده استفاده میکنی که خودش خطر جاسوسی و سوء استفاده داره.
با لینوکس این مشکلات رو نداری.
شما تا الان سی پنل نصب کردید یا دایرکت ادمین یا lighthttpd تا یکمی با لایسنس های لینوکس دست و پنجه نرم کنی ؟ خوب اینا هم کرک داره روی لینوکس ولی احتما هک سایتم هست.

ضمنا فقط لینوکس نیستا. مثلا BSD هم جامعه و دستاوردهای زیاد و مهمی داشته. کلا باید گفت نرم افزارهای آزاد/بازمتن. این هم لینوکس رو شامل میشه و هم بی اس دی و هم فایرفاکس و غیره رو.

BSD با FreeBSD فکر می کنم متفاوت باشه. ولی ما منکر توانایی ها و استعداد های جامعه ی متن باز نیستیم.

دیشب پریشب داشتم یک RFC رو میخوندم دیدم طرف مثالی که زده توی خط فرمان لینوکسه.
راستش این لینوکسه که خط فرمانش شبیه unix طراحی شده و همانطورم که می دونید یونیکس یک زمانی استانداردی بود برای جامعه ی دانشگاهی و rfc هم بر اساس اون باید باشه تا لینوکس.

(بطور مثال میکروسافت در تاریخ خودش بارها دشمنی خودش نسبت به جنبش نرم افزار آزاد و بازمتن و لینوکس و اینها رو اثبات کرده)
نه یکبارم که ویندوز ویستا نگرفته بود یادمه سورس بعضی از قسمت هاش رو آزاد اعلام کرده بود.. گرچه دوستم نیست.

هر ابزاری جای خودش را داره.
شدیداً موافقم.

eshpilen
شنبه 08 مهر 1391, 22:56 عصر
بله لینک این مطلب را قرار دادم و در کنارش وب سرور هایی که هک شده بود. اما دلیل عمدش رایگان بودنه :دی
بهرحال امنیت و پرفورمنس و پایداری کافی هم داره که استفاده میشه.
فقط هم وب سرورهای عادی نیستن. خیلی سیستمهای مهم در همه جا از اینترنت تا ابررایانه ها لینوکس هستن.
نمیشه گفت چون رایگانه پس فقط بخاطر رایگان بودن استفاده میشه و در بقیهء جهات کمبود داره.
و شواهد نشون میدن که برای کاربردهایی که استفاده میشه سیستم عامل عالی است.
بقیش هم و اختلافات جزیی اصلا ارزش بحث ندارن. لینوکس علاوه بر رایگان بودن بازمتن/آزاد هم هست که این خودش خصیصهء مهمیه و در بعضی جاها هم که حیاتی است.

عزیزم برو در خط فرمان بعدش یکی از فایل های شرکت اوراکل یا سایت rpidshare را دانلود کن تا دلیل اون جنگولک منگولک اضافه رو بدونی نه که نشه ها ولی من یک فایل را تا اومدم کوکی ست کنم تا دانلود بشه کفرم در اومد.من شخصا هیچوقت با برنامه ها و دستورات خط فرمان لینوکس مشکلی نداشتم. منظورت اینه که باگ و مشکلی در خود برنامه بوده؟ شرط میبندم داکیومنتش رو کامل بخونی و کمی تست و تمرین کنی هیچ مشکلی نباشه. میتونی برای حالتهایی که زیاد استفاده میکنی تابع و شل اسکریپت هم درست کنی. اصلا کار با خط فرمان همینه و با امکانات و انعطاف زیاد و قدرت برنامه نویسیش باید برای سناریوهای پیچیده کاستومایزش کنی.
ضمنا کی گفت همه فایلها رو با خط فرمان دانلود کنیم؟!
موارد خاص رو که صرف نمیکنن خب با مرورگری چیزی دانلود میکنیم.
ضمنا لینوکس مرورگر خط فرمان هم داره. با اون هم تست کن شاید بدردت بخوره.
شاید دانلودرهای خط فرمان مفصل تر مخصوص اینطور کارها هم باشن که بتونی دانلود و نصب کنی. یکی دوتا نیست که لامصب این لینوکس خط فرمانش شونصد تا برنامه و از هر برنامه چند مارک و مدل داره!

شما تا الان سی پنل نصب کردید یا دایرکت ادمین یا lighthttpd تا یکمی با لایسنس های لینوکس دست و پنجه نرم کنی ؟ خوب اینا هم کرک داره روی لینوکس ولی احتما هک سایتم هست.مجبور نیستی حتما از برنامه های انحصاری و کرک شده استفاده کنی.
برای همهء اینا معادل های آزاد و رایگان هم وجود دارن تاجاییکه میدونم. حالا شاید بعضی موارد با امکانات کمتر، ولی بهرحال قابل استفاده هستن. حداقلش اگر دست خودت باشه و بخوای چیزی راه بندازی خب خودت که متخصص و فنی هستی و نباید مشکلی داشته باشی. ضمنا هاست سایت خود من که تهیه کردم الان کنترل پنلش ISPConfig هست که بازمتن و رایگانه. خب امکانات و ظاهرش مثل اون انواع تجاری مذکور نیست، اما برای شخص من اینا مشکل جدی ای محسوب نمیشن و کارهای لازم رو بدون مشکل و کندی خاصی انجام میدم.
نهایت هم کارهای پیچیده تری داشته باشم چی بهتر و قوی تر از شل لینوکس و SSH؟ باهاش میتونم کارها رو راحتتر و سریعتر از کنترل پنل وبی و گرافیکی انجام بدم و خیلی کارهایی که اصولا اینترفیس دیگری انجام نمیده.

BSD با FreeBSD فکر می کنم متفاوت باشه. ولی ما منکر توانایی ها و استعداد های جامعه ی متن باز نیستیم.آره من زیاد توی نخ و جزییاتش نیستم. کار نکردم. منظورم انواع بازمتنش هست. چندین نوع داره تاجاییکه میدونم. بطور کلی به همشون میگم BSD. بنظرم خیلی ها هم همین اصلاح رو برای اشارهء کلی بکار میبرن.

راستش این لینوکسه که خط فرمانش شبیه unix طراحی شده و همانطورم که می دونید یونیکس یک زمانی استانداردی بود برای جامعه ی دانشگاهی و rfc هم بر اساس اون باید باشه تا لینوکس.استانداری بود؟
همین الانش هم هست.
بخصوص باوجود انواع مدرن و بازمتن سیستم عاملهای یونیکسی، این جریان و استفاده خاموش نشده بلکه داغ و همه جایی هم هست.
و خیلی اجزای فناوری اطلاعات که هنوز هم دارن دنیا رو اداره میکنن، پروتکل ها، فرمت ها و غیره، همه در دنیای یونیکس زاده شدن و هنوزم توسعه پیدا میکنن و زاده میشن.
یونیکس همیشه استاندارد و محیط آکادمیک و تحقیقاتی و خوره ها و خبره ها بوده و هست.
جایگزین دیگری وجود نداره اصلا!
مثلا جامعهء آکادمیک و تحقیقات و پایه گذارهای فناوریهای جدید و پایه بیان روی ویندوز کار کنن؟!
ویندوز یک سیستم عامل تجاری و انحصاریه و بیشتر هم بدرد کاربران و برنامه نویسان عام میخوره. حیطهء بهینگی و امکان اون کم و بیش همینه.
ضمنا نسل الان دیگه روی یونیکس انحصاری کار نمیکنن. خیلی وقته. چون خیلی وقته که پروژهء GNU موفق شده و GNU/Linux بوجود آمده.
مطمئن باشید اگر تحقیق کنید و آمار بگیرید از برنامه نویسان بزرگ دنیا، طراحان پروتکل ها، فرمت ها، کدک ها، بخصوص انواع باز اونها که امروزه همه ازش استفاده میکنن، عدهء بسیار زیادی از اونها کاربران علاقمند لینوکس و سیستم عاملهای بازمتن دیگر و اعضای دنیای بازمتن هستن. این تقریبا بدیهیه. آمارشون نمیدونم دقیقا چطوریه، اما طبق چیزی که تاحالا متوجه شدم، آمارشون خیلی زیاده که البته این کاملا طبیعی و قابل انتظار هم هست! چرا غیر از این باشه؟ شما فکر میکنید یک برنامه نویس نخبه و دانشمند و نابغه فقط به ویندوز و میکروسافت و محصولات انحصاری میچسبه؟ ارضاء میشه اینطوری؟ اصلا راه یادگیری بهینه ای براش هست؟ راهش بازه؟ هرچی رو بخواد میتونه براحتی بدونه و باهاش ور بره؟ اصلا اینها اکثرشون بر اثر کار و فعالیت در این محیط و جامعه بازمتن هست که پیشرفت گسترده و بهینه پیدا میکنن و استعدادشون شکوفا میشه.

FastCode
یک شنبه 09 مهر 1391, 02:23 صبح
اینا استدلال فردی است نه منطقی وقتی مثلاً طرف اومده میگه ویندوز راحت اجازه اجرای برنامه را با مهندسی اجتماعی به مهاجم میده و نوشته پرمیشن آزاد داره لابد چیزی در مورد همین UAC و لیمیت کردن یوزر نمی دونه در کامنت هاشم اولی که فحش و ناسزا گفته بود !! ولی بعدی ها آمار دادند منم به آمار ها اشاره کردم.
NSA را نمی دونم ولی یادمه یکبار وزیر دفاع آمریکا فک کنم گفته بود می خواهد تمام سیستم ها رو به ویندوز ویستا مجهز کنه و توزیع های لینوکس گاهی خیلی با خودش متفاوت می شوند. دلیلی بر برتری امنیتی توزیع های قبلی نیست چون کاربرد اونا متفاوته مثل همین asa که مثال زدم .

من اینها رو در جواب مقایسه امنیتی آوردم.
در مورد مهندسی اجتماعی:جواب خیلی سادست.کسانی که با لینوکس کار میکنند معمولاً به آهستگی میفهمن کامپیوتر چطوری کارمیکنه(چیزی که ۹۹٪ کاربرهای ویندوز کلاً نمیفهمن)
نمونش ۱۰۰۰ تا مبحث و مقالست که در سیستم های ویندوز و مک توضیح داده شده و آخرش نوشته اگر کاربر لینوکس باشید خودتون اینارو بلدید.
مثل:http://lifehacker.com/5431284/the-lifehacker-guide-to-64+bit-vs-32+bit-operating-systems
در ضمن مهندسی اجتماعی در لینک اولی که گزاشتم توضیح داده شده و به دلیل اول من هم اشاره کرده.

دقیقتر: NSA‌ از RedHat استفاده میکنه.

selinux همیشه وقتی خواستم غیر فعالش کنم رفتم سراغش !
آفرین

amin1softco
یک شنبه 09 مهر 1391, 06:56 صبح
نمیشه گفت چون رایگانه پس فقط بخاطر رایگان بودن استفاده میشه و در بقیهء جهات کمبود داره.
و شواهد نشون میدن که برای کاربردهایی که استفاده میشه سیستم عامل عالی است.
ببنید کسی که وبلاگ می نویسه و براش داستان های کلود را تعریف کرده باشند مسلماً دنبال یک چیز کم خرج و کم دردسر می گرده و چی بهتر از لینوکس که به قول شما بهتر از بقیه سیستم عامل ها هم هست.

ضمنا کی گفت همه فایلها رو با خط فرمان دانلود کنیم؟!
موارد خاص رو که صرف نمیکنن خب با مرورگری چیزی دانلود میکنیم.
کسی نگفته فقط یکدفعه پیش میاد طرف می گه جاوا رو هم برام کانفیگ کن اینجوری می شه .... :دیی

مجبور نیستی حتما از برنامه های انحصاری و کرک شده استفاده کنی.
برای همهء اینا معادل های آزاد و رایگان هم وجود دارن تاجاییکه میدونم.
جواب خودت را خودت دادی شما هم مجبور نیستی آنتی ویروس لایسنس دار نصب کنی برو آنتی ویروس مایکروسافت که رایگانه نصب کن!! و اینکه وقتی از تو در خواست نصبش می شه باید نصبش کنی.

در بقیه مواردم که خودت جواب خودت را دادی ...

@FastCode :
مهندسی اجتماعی در لینک دوم پست دوم فک کنم بود.
و یکسری چیزای دیگه مثلاً در مورد امتیازات لینوکس گفته بود اکانت ادمین راحت به هر کسی در ویندوز داده می شه ولی در لینوکس اینطور نیست خوب به نظر شما این یک امتیاز امنیتی است؟
بعدش همین مهندسی اجتماعی
بعد از اون گفته ویندوز تک محصولی است و چون بیشتر مردم ازش استفاده می کنند تارگت خوبی برای ویروس هاست!!!
بعدش گفته لینوکس را زود به زود باگش رو می گیرند :
http://www.eweek.com/c/a/Linux-and-Open-Source/Linux-vs-Windows-Which-Is-More-Secure/
ولی در این لینک آمار ها چیز دیگه ایی رو نشون میده.
کامنتهاشم زیاد بود چندتایی رو بیشتر نخوندم.
یا مثلاً این لینک برای خودش یک چیزایی گفته برا ویندوز
http://csanad.hubpages.com/hub/Why-Windows-is-Better-than-Linux

ببنید ما اینجا از نگاه یک متخصص نگاه می کنیم نه از روی احساس چون همه می دونند چه لینوکس باشه چه ویندوز وقتی درست کانفیگ نشه می تونه مورد حمله قرار بگیره و هک بشه و امنیتش از بین بره.
و هم لینوکس باگ داره هم ویندوز و کلاً چیزی که توسط بشر ساخته بشه
در مورد SElinux خوب وقتی تداخل ایجاد می کنه باید غیر فعالش کرد :چشمک:

بهزاد علی محمدزاده
یک شنبه 09 مهر 1391, 22:01 عصر
سلام . مباحث علوم کامپیوتر ( نرم افزار و ... ) اینقدر وسیع شده که هر کسی باید مطابق نیاز خودش با ابزار ها کار کنه . وگرنه نمی رسه و باید از زمانی که برای تخصص خودش کنار گذاشته بزنه تا اینکه مثلا در لینوکس نرم افزار معادل پیدا کنه و بعد کار با اون رو یاد بگیره و ............

این نقل قول رو ببینید از کتاب مهندسی نرم افزار پرسمن :

Powell پیشنهاد می کند که کاربردهای تحت وب (( شامل ترکیبی بین نشر چاپ و توسعه ی نرم افزار، بین بازاریابی و محاسبه ، بین ارتباطات داخلی و رابط های خارجی ، و بین هنر و تکنولوژی باشند )) .

اگر کسی بخواد سراغ این حوزه کاری بره ، طبیعتا باید که در این زمینه ها اطلاعات کسب کنه و در بعضی هم متخصص بشه . من خودم علاقه مند به این حوزه هستم ، سمینار های بازاریابی و کسب و کار شرکت می کنم . در کنار اینها باید تخصص کسب کرد ، از زبان های برنامه نویسی تا پایگاه داده و تحلیل و ... ( بسته به اهداف ) و دانش هایی مثل امنیت در نرم افزار ، تست نرم افزار ( که شما بهتر از من می دونید . )

اونوقت چطور علاقه مند به این راه ، فرصت داره که کار با لینوکس ، خط فرمانش ، چه می دونم نرم افزار های معادل ، اسکریپت نویسی و ... رو بخواد یاد بگیره ! و اصلا به چه کارش میاد که بخواد یاد بگیره ؟

شما می دونید که من در موارد بالا ، خیلی از مباحث وب رو که می تونه به علاقه مندش کمک کنه رو بیان نکرم ، مثل یاد گیری CMS ها ، فروم ساز ها ، فروشگاه ...

فکر تو وسعتی که همه امور را فرا بگیرد ندارد ، پس آن را برای امور مهم فارغ بگذار . امام علی علیه السلام

بعد کسی که فیلد کاریش ایجاب می کنه و یا بهتره که بره و با سیستم عامل های متفاوت کار کنه ، برنامه هایی رو اونجا بنویسه ، مثلا اسمبلی کار می کنه و بهتره که سری هم به NASM بزنه و مسلما سراغ لینوکس میره . و یا اصلا علاقه منده و سراغ این کار اومده ، با گروه اول نباید مقایسه بشند .

گروه وب کاری که من مثال زدم ، ما می تونیم بیایم و با گروه دوم مقایسه کنیم و بگیم که چون شما با لینوکس کار می کنید ، پس متخصص تر از اونها هستید ، چون خط فرمان می دونید ؟!

ما متخصص رو از روی حوزه کاری خودش باید بشناسیم . اگر اون شخص فرضا چند وب سایت موفق داره ، چند فروشگاه موفق رو تحلیل و طراحی و راه اندازی کرده ، در کار خودش شاید موفق باشه ، حتی اگر اصلا ندونه لینوکس چی هست .

اما میشه ندونه CSS چیه ؟ نه نمیشه . در مقابل کسی هم که در اون حوزه ها کار می کنه ، بهتره و در بعضی شاید ، باید که لینوکس کار کنه . اما ما نمی تونیم بگیم این متخصص تر از شخص اول هست ( یعنی وب ... ) .

این مقایسه رو من گاهی دیده بودم در برخی از فروم ها ، این بود که این مطالب و نوشتم .

amin1softco
دوشنبه 10 مهر 1391, 06:53 صبح
بحث این بود که بیاییم از نگاه منطقی دو تا سیستم عامل +1 را با همدیگه مقایسه کنیم .
مثلاً اگر یک فردی که شغلش آهنگری است بیاد و بگه ویندوز خیلی امن تر از لینوکس است می شه اینجور برداشت کرد که از این محصول رازی بوده اما اگر همین نظر را کسی بده که رفته جزئیات کار را یاد گرفته و مدارک مایکروسافت MCSE و مدارک لینوکس را گرفته برداشت ما خیلی متفاوته .

ما متخصص رو از روی حوزه کاری خودش باید بشناسیم . اگر اون شخص فرضا چند وب سایت موفق داره ، چند فروشگاه موفق رو تحلیل و طراحی و راه اندازی کرده ، در کار خودش شاید موفق باشه ، حتی اگر اصلا ندونه لینوکس چی هست .
در زمینه تخصص هم کسی که شبکه کار می کنه باید با جفت این سیستم عامل ها آشنایی داشته باشه . و هر متخصصی موفق نیست خیلی ها هستند که علم بالایی دارند ولی در عمل کاری نکردند یا بر عکس کسایی هستند که چیز زیادی سرشون نمی شده ولی با پرسش و دست و پا شکسته محصولات موفقی را عرضه کردند نمونش همین بیل گیتس یک داس خرید و درست فروخت ...

حالا شما بازم می پرسی چه کس متخصص است !؟ متخصص کسی است که عمرش را صرف یک کاری کرده و در اون کار به درجه ایی رسیده.

به هر حال به نظر من شخصی که علاقه به یک فیلد خاص داره بهتره در اون زمینه تلاش خودش را متمرکز کنه تا بیاد به صورت پراکنده و نا متمرکز عمل کنه.

FastCode
دوشنبه 10 مهر 1391, 16:14 عصر
مثلاً اگر یک فردی که شغلش آهنگری است بیاد و بگه ویندوز خیلی امن تر از لینوکس است می شه اینجور برداشت کرد که از این محصول رازی بوده اما اگر همین نظر را کسی بده که رفته جزئیات کار را یاد گرفته و مدارک مایکروسافت MCSE و مدارک لینوکس را گرفته برداشت ما خیلی متفاوته .
کاملاً موافقم

eshpilen
سه شنبه 11 مهر 1391, 08:48 صبح
سلام . مباحث علوم کامپیوتر ( نرم افزار و ... ) اینقدر وسیع شده که هر کسی باید مطابق نیاز خودش با ابزار ها کار کنه . وگرنه نمی رسه و باید از زمانی که برای تخصص خودش کنار گذاشته بزنه تا اینکه مثلا در لینوکس نرم افزار معادل پیدا کنه و بعد کار با اون رو یاد بگیره و ............
نرم افزار معادل؟
مثلا چه نرم افزاری؟

اونوقت چطور علاقه مند به این راه ، فرصت داره که کار با لینوکس ، خط فرمانش ، چه می دونم نرم افزار های معادل ، اسکریپت نویسی و ... رو بخواد یاد بگیره ! و اصلا به چه کارش میاد که بخواد یاد بگیره؟
بنظر بنده هرکس خودش با توجه به شرایط فردی و محیطی و امکانات و علاقمندی ها و اهداف خودش باید تشخیص بده که آیا فرصت داره، چقدر اولویت بده، دنبال چی بره، چقدر روی هرچیزی وقت صرف کنه.
فرمول و حکم کلی و مطلق اثبات شده ای در این زمینه ندیدم تاحالا و سراغ ندارم!
یکی ممکنه بنظرش فرصتش موجود باشه. یا اهدافش طوری باشه که یادگیری یه چیزایی براش اهمیت بیشتری داشته باشه.
یکی استعدادش، حافظش، سرعتش، بیشتره و سریعتر یاد میگیره.
یکی وقت آزاد خیلی زیادتری داره.
آدم با آدم فرق میکنه. شرایط با شرایط فرق میکنه. علاقه و هدف با علاقه و هدف فرق میکنه.
اگر کسی فکر میکنه وقت و اولویتش رو نداره خب مجبور نیست.
من شخصا علاقه داشتم و نمیتونستم یاد نگیرم. یک عمری برام عقده و مایهء عدم اعتماد بنفس میشد.
تازه خیلی چیزهای مفید هم یاد گرفتم و قدرت ذهن و خلاقیتم بیشتر شد. آدم دیدش بازتر میشه. بینش بیشتری پیدا میکنه. من هیچوقت دنبال برنامه نویسی تجاری نبودم، مگر اینکه مجبور بشم. الانم ادعا ندارم که برنامه نویس تجاری خوبی هستم، ولی دانش و توانایی های خاصی دارم که میتونم بگم افراد معدودی میتونن داشته باشن؛ حتی بین کسانی که سالها سابقهء برنامه نویسی تجاری آنچنانی دارن و جزو حرفه ای ترین ها بحساب میان. هدف منم اون دانش و توانایی ها بود. یعنی اولویت برام اونا بود. یه چیزایی مثل برنامه نویسی تجاری کلیشه ای و جنگولک منگولک بازیهایی که خیلی ها وقت و انرژی خودشون رو صرف اونا میکنن (مثلا امکانات یا جلوه های بصری که صرفا یا بیشتر نمایشی و برای جلب توجه/زیبایی هستن) و براشون ارضا کننده هم هست، برای من اون جذابیت رو نداشت.

گروه وب کاری که من مثال زدم ، ما می تونیم بیایم و با گروه دوم مقایسه کنیم و بگیم که چون شما با لینوکس کار می کنید ، پس متخصص تر از اونها هستید ، چون خط فرمان می دونید ؟!

ما متخصص رو از روی حوزه کاری خودش باید بشناسیم . اگر اون شخص فرضا چند وب سایت موفق داره ، چند فروشگاه موفق رو تحلیل و طراحی و راه اندازی کرده ، در کار خودش شاید موفق باشه ، حتی اگر اصلا ندونه لینوکس چی هست .ولی همین دانش و مهارت رو من روی هاستهای لینوکس بکار گرفتم و دو بار که یخورده در خط فرمان ور رفتم در عرض زمان کوتاهی به سرور و سایتهای دیگر روی هاست خودم نفوذ کردم. البته علت نفوذ بیشتر پیکربندی اشتباه و ناقص امنیتی سرور بود. بعد با سرنخ هایی که پیدا کردم و تحقیقات بیشتری که انجام دادم، بینش و جمع بندی بهتر و اطلاعات جدیدی دربارهء امنیت PHP بدست آوردم.
بهرصورت امنیت جزء اساسی از برنامه های وب است که با خود سرور و آشنایی با سیستم عامل و ساختارش هم ارتباط تنگاتنگ داره. وقتی سیستم عاملی رو که برنامت روش کار میکنه خوب بشناسی، درک گسترده تر و عمیق تری از امنیت پیدا میکنی و میتونی حتی برنامت رو آگاهانه تر و امن تر طراحی کنی. البته یکسری تنظیمات هم مال خود سروره که به گمانم وظیفهء ادمین های سرور است. اما بهرصورت ادمینی که خودش برنامه نویسی وب هم بلد باشه باز ادمین خیلی بهتری میتونه باشه!
یعنی میخوام بگم تمام این چیزها اونقدری جدا از هم نیستن که بگیم ارتباطی به هم ندارن و جزو هم نیستن.
ولی بقول شما چون حجم زیاده باید اولویت بندی و سهمیه بندی کرد.

البته هرکسی هم نمیتونه اینطور چیزها رو اینطور کامل و عمیق یاد بگیره که تواناییش اینقدر بالا بره.
علاقه و همت و کار زیادی میخواد. یه چیزایی نیست که هرکسی به همین راحتی بفهمه و بهش تسلط پیدا کنه.
سواد زیادی میخواد. باید رفرنسهای حجیم و پیچیده زبان انگلیسی رو راحت بخونی.
قصدم تعریف از خود نیستا. واقعیتش همینه.
بنده یک سال کامل رو تمام وقت به یادگیری لینوکس و مخلفاتش اختصاص دادم.
گذشته از مطالب پراکنده و منابع دیگری که مطالعه کردم و میکنم.

بهزاد علی محمدزاده
سه شنبه 11 مهر 1391, 14:38 عصر
یکی وقت آزاد خیلی زیادتری داره.
آدم با آدم فرق میکنه. شرایط با شرایط فرق میکنه. علاقه و هدف با علاقه و هدف فرق میکنه.

دقیقا همینه . این دوست مون که تاپیک و ایجاد کرده گفته برای برنامه نویسی کدام را پیشنهاد می کنید . آخه چه برنامه نویسی ؟ بله کسی که PHP کار می کنه و بسترش لینوکس هست بهتره که این سیستم عامل و بشناسه .

هر کسی بنا به اهدافش با ابزار کار می کنه ، ما می بینیم در بعضی نوشته های دوستان ، از پروفایل هاشون و یا ... که گفته من سی پلاس پلاس و دوست داشتم ، اما الان برنامه نویسی وب و تجاری انجام میدم و گاهی برای خودم با سی پلاس پلاس برنامه می نویسم . می بینید که اینجا طرف شاید دلش می خواسته در زمینه دیگه ایی کار کنه اما اقتضای بازار اون و به سمت دیگه ایی برده . پس شرایط فرق می کنه .

یه کسی شغلش و داره ، و لازم نیست که بره سمت برنامه نویسی تجاری ، بعد از ظهر ها تا شب برای خودش در زمینه بازی سازی کار می کنه ، داره یه Game‌ و طراحی می کنه . یه کسی در همین شرایط نشسته لینوکس کار می کنه ، برنامه برای لینوکس می نویسه و مهندس برق هم هست ، تو مخابرات هم کار می کنه .

این با کسی که می خواد در حوزه نرم افزار تجاری فعالیت کنه و امرار معاشش از این طریق هست ، خیلی فرق داره . و هر کدام از اینها در حوزه ایی به مهارت می رسند که شاید دیگری در اون وارد هم نشده .
و این دلیل برتری یکی بر دیگری نمی تونه باشه . ( این تمام حرف من بود که گفتم گاهی می بینم از این به عنوان برتری یاد میشه . شاید این طرز فکر از ده های گذشته به جا مونده که کامپیوتریست ، هویه و ابزار های الکترونیکی هم کنار میزش داشته !!! اما الان ... چند روز پیش در کتابی از HTML5‌ می خوندم که طرف مهندسی طراحی رابط کاربری داره ... دیگه منظور حرفم مشخصه ... )

شما ممکنه برید و لینوکس یاد بگیرید ، مسائلی مثل امنیت رو هم در کنارش . این خیلی خوبه ، اگر قراره برنامه نویس وب هم باشی ، و خصوصا PHP کار کنی ، اطلاعات در این زمینه کمک می کنه .

من هم یک سال با لینوکس کار کردم و معتقدم در مسیر یادگیری ، چه دانشجویی و چه خارج از اون ، بهتره که با این سیستم عامل آشنا باشیم . اما در همین لینوکس کار کردن هم ، اگر به بعضی فروم هاش سر بزنید کسانی رو می بینید که نه تنها در لینوکس علمی نیاموختند ، بلکه عمری رو هم دارن هدر میدن . یعنی این فقط کارش عوض کردن Theme هست و بعد جستجو برای Theme بعدی ...

اگر یه دانشجوی هم رشته ایی رو ببینم که داره این کار و می کنه ، و خیالش اینه که چون در لینوکس هست داره خوره میشه ! ، اما Theme عوض می کنه ، توصیه ام بهش اینه که ویندوز نصب کنه و به جای اون خوره ایی ، بره یه کمی Database کار کنه ، که قطعا این بیشتر کمکش می کنه تا اون .

FastCode
چهارشنبه 12 مهر 1391, 23:57 عصر
مقایسه امنیتی تا اینجا خیلی خوب بود ولی همه چیز به امنیت برنمیگرده
بزارید چند تا مبحث دیگه رو روشن کنیم
در این موارد از wine, mingw, .... صحبت نکنیم چون همه میدونیم که wine خیلی برنامه های ویندوز رو اجرا میکنه ولی چون native نیست در بحث شرکتش ندیم.

بزارید اینها رو مقایسه کنیم
مدیریت شبکه
مدیریت فایل ها
برنامه های کاربردی مثل Microsoft Office, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Outlook, Microsoft Windows Media Player, در برابر LibreOffice, Gnome Office, Firefox,Konqueror,Totem,Kaffeine
لطفاً تعداد Alternative ها رو زیاد نکنیم تا به یک جایی برسیم,
و امکاناتی که در ویندوز حتی خوابش رو هم نمیشه دید مثل kvm, gvfs, دسکتاپ های متفاوت, Virtual Terminal,کامپایل کرنل برای CPU ای که دارید(یعنی SSE4.2 که روی CPU تون هست رو دست نخورده دور نریزید)

یه سری امکانات مک هم هست که فوق العادست ولی توی این تاپیک بهش توجه نشد:
نگهداری فوق العاده از باتری لپتاپ(حرفی توش نیست)
گرافیک متحد و زیبا
برنامه های یک شکل که در لینوکس کاملاً عکس هست و خیلی برنامه ها در دسکتاپ های دیگر شکل نامناسبی دارند)البته Gnome 3.6 و kde 4.8 این مشکل رو خیلی پوشش دادن ولی هنوز کامل Release نشدن پس حساب نیست,/Talking is easy,show me your code)
برنامه های تست شده.
ابزار های sync و backup ه قوی.

و امکانات ویندوز:
API ه تقریباً backward compatible
برنامه های زیاد
پشتیبانی(میتونید تقریباً از هر کسی کمک بگیرید)
برنامه های بزرگ(چون کاربران ویندوز 99.9999٪ قدرت کار کردن با command line رو ندارن نمیتونن خروجی چند تا برنامه کوچیک رو به هم وصل کنند.بنابراین از برنامه های چند گیگابایتی مثل ویژوال استادیو استفاده میکنن)

اگر چیزی جا انداختم,بگید. اضافه میکنم.