ورود

View Full Version : سوال: مشاوره درباره سیستم HIS

farshid_82
جمعه 28 مهر 1391, 13:12 عصر
سلام
قبل از هرچیز عذرخواهی میکنم که سوالم اینجا مطرح کردم چون نمی دونستم جاش کجاس.
دوستان به نظر شما بهتره سیستم HIS تحت web نوشته بشه یا windows.چرا؟

بیمارستان فوق تخصصی
تعداد کاربران بیش از 50
کلیه بخش های بیمارستانی هم شامل میشه.

BORHAN TEC
شنبه 29 مهر 1391, 12:46 عصر
سلام
من در این زمینه تجربه ندارم ولی اگر سیستم HIS شما قرار باشد که بتواند با دستگاههای مختلف کار کند مجبورید که آنرا به صورت دسکتاپ بنویسید ولی اگر اینگونه نباشد می توانید آنرا مبتنی بر وب بسازید. به هر حال اگر اطلاعات بیشتری خواستید می توانید از آقای مجتبی تاجیک (http://barnamenevis.org/member.php?63881-%D9%85%D8%AC%D8%AA%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%AC%DB%8C%DA%A9) مشاوره بگیرید چرا که فکر می کنم ایشان در این زمینه تجربه دارند.
موفق و سربلند باشید...

Felony
شنبه 29 مهر 1391, 22:23 عصر
سلام ،

پیغامی که دادید رو اینجا ضمیمه میکنم و پاسخ میدم چون ممکنه بعدا به درد دیگر کاربران بخوره :

سلام آقای تاجیک
من یک سوال داشتم درباره سیستم his که آقای عشایری شما پیشنهاد کردن.ظاهرا شما در این زمینه کار کردید.سوال این هست که بهتره این برنامه تحت وب نوشته بشه یا ویندوز به نظر شما در آینده پشتیبانی کدوم راحته یا کاربر کمتر به مشکل می خوره و همچنین درباره قیمت این نرم افزار هم اگه میشه راهنمائی کنید.ممنون

بیمارستان فوق تخصصی
تعداد کاربران بیشتر از 50
کلیه بخش های بیمارستانی هم شامل میشه.
سیستم نوبت دهی آنلاین
تلفن گویا
در مورد Windows Based بودن یا Web Based بودن باید دید که منظور شما از Web Based چیست ، آیا فقط منظورتون این هست که با یک تکنولوژی مثل ASP.Net برنامه رو بنویسی و روی یک شبکه Local تو بیمارستان اجراییش کنی یا روی یک وب سرور قرارش بدی و کاربران بهش متصل بشن ؟

اگر قرار باشه که فقط به صورت Local کار کنه که فرقی با Windows Based نداره ولی مزیتی که داره این هست که بعدا میشه به یک سرور منتقلش کرد و کاربران از طریق اینترنت بهش متصل بشن ، مثلا حسابدار از خونه بره کارهاش رو انجام بده و ... ، البته این موارد رو در سیستم Windows Based هم میشه پیاده کرد ولی پشتیبانی و توسعه همچین ایده هایی در Web Based زمان کمتری میبره .

اگر قرار باشه از همین اول برنامه رو روی یک سرور قرار بدید و از طریق بستر سازی و اینترنت یا اینترانت داخلی کشور که تازه راه اندازی شده از برنامه استفاده کنید باید مکانیزم Fault Tolerance ی برای سیستم پیاده کنید چون هر لحظه ممکنه بار روی سرور زیاد بشه یا مشکلی برای سرور پیش بیاد یا هک بشه یا اینترنت قطع بشه ، بنابراین باید تمام اطلاعات رو به صورت Local روی یک سرور تو خود بیمارستان هم داشته باشی تا در صورت مشکل بهش سوئیچ کنی و در اولین فرصت که مشکلی سرور تحت شبکه اینترنت حل شد بانک ها رو با هم Sync کنی که خود این موضوع داستانها داره ...

در مورد سیستم نوبت دهی آنلاین حتی اگر برنامتون Windows Based هم باشه این قسمت رو باید Web Based پیاده کنید تا مراجعین بتونن نوبت رو رزرو کنن ، پس باید یک هاست براش در نظر بگیرید و اگر برنامتون Windows Based بود با مکانیزم خاصی مثلا در ساعات خاصی در روز یا N ساعت یک بار اطلاعات نوبت دهی رو به بانک Local برای استفاده در سیستم اصلی منتقل کنید .

در مورد تعداد کاربران فرقی نمیکنه در هر صورت با مباحث مربوط به قفل ها و تراکنش ها در بانک اطلاعاتیتون به شدت درگیر میشید ، پس در قسمت طراحی بانک و ارتباط با بانک خیلی محتاتانه و با دقت اقدام کنید چون قلب همچین سیستم هایی بانک اطلاعاتی اون ها هست .

در مورد تلفن گویا هم که باید با استفاده از کارت های Dialogic و به صورت Windows Based نوشته بشه .

در مورد اینکه گفتید بیمارستان تخصصی هست شک نکنید که بعد از مدتی دستگاه های تخصصی برای آزمایش های مختلف خریداری میکنن ( مثلا Electra , Sysmex و ... ) این دستگاه ها نمونه هایی از مریض میگیرن ( خون ، ادرار و ... ) و بعد از تحلیل به صورت خودکار جواب آزمایش هایی مثل قند خون ، HIV ، سرطان و ... رو به فرمت خاصی بر اساس DataSheet که همراه دستگاه ارائه میشه به پرت های Serial , USB و ... ارسال میکنن و تنها راهی که برای ارتباط با این دستگاه ها دارید نوشتن برنامه به صورت Windows Based هست ، که البته میتونید ماژول هایی برای ارتباط با دستگاه ها طراحی کنید و به برنامه Web Based خودتون متصلش کنید ولی این دستگاه ها به اندازه کافی خودشون دردسر ساز هستند و این شیوه پیاده سازی به پیچیده شدن و مشکل دار شدن سیستم کمک میکنه .

من گفتنی ها رو بهتون گفتم ، در آخر باید بسته به شرایط و سیستمی که میخواین پیاده کنید و نیاز مشتری تصمیم بگیرید که برنامه Web Based باشه یا Windows Based ، فقط اینقدر بدونید که در حال حاظر هیچ سیستم HIS تحت وبی در ایران وجود نداره و تمام برنامه ها تحت ویندوز نوشته و توسعه داده میشن .

موفق باشید .