ورود

View Full Version : سوال: تفاوت تخصیص دینامیک و تخصیص اتوماتیک IP درDHCP

javarmi
یک شنبه 30 مهر 1391, 13:23 عصر
با سلام به همه
اگر امکان داره تفاوت تخصیص دینامیک و تخصیص اتوماتیک IP رو در DHCP توضیح بفرمائید
من توضیح ویکیپدیا رو در این زمینه خوندم ولی‌ احساس کردم ظاهراً هیچ تفاوتی با هم ندارند!
ممنون از توضیح شما

hghyami
دوشنبه 01 آبان 1391, 00:49 صبح
خیلی کلی‌ توضیح میدم. شما در یک شبکه فرض می‌کنیم این range از ip رو دارید استفاده می‌کنید
۱۹۲.۱۶۸.۰.۰/۲۴ (۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵.۰)
DHCP هم داره این رنگ رو استفاده به کاربرها به صورت automatic میده
۱۹۲.۱۶۸.۰.۱۰۰ تا ۱۹۲.۱۶۸.۰.۲۰۰ - یعنی‌ ۱۰۰ تا IP
حالا شما اگر یک دستگاه رو به شبکه وصل کنید (فرض کنیم اولین مکهین) ip .۱۰۰ رو میگیره و مکهین بعدی .۱۰۱ و همین طور میره بالا. با اینکار شما دیگه نیز ندارید به دستگهاتون IP دستی‌ بدید. حالا فرض کنید شما یک server دارید که قرار هست file sharing باشه. شما میای به این مکهین IP دستی‌ میدی، مثلا
Server Name: fileserver
IP Address: ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱
با اینکار این server همیشه این IP رو خواهد داشت و اگر به فرض مثل DHCP از کار بیفته این مکهین تو شبکه همچنین قابل دسترس خواهد بود

javarmi
دوشنبه 01 آبان 1391, 13:22 عصر
با تشکر از توضیح شما
اما فکر کنم شما تفاوت تخصیص دینامیک (dynamic) و تخصیص استاتیک (static) رو توضیح دادید
اما سوال من در مورد تفاوت تخصیص دینامیک (dynamic) و تخصیص اتوماتیک (automatic) هست

با تشکر

hghyami
دوشنبه 01 آبان 1391, 13:40 عصر
منظور شما از dynamic و automatic رو نمی‌فهمم. شما کار DHCP رو گفتید که توضیح دادم و گفتم که به صورت کلی‌ هست

منظور شما نکنه وقتی‌ هست که دستگاه IP 169.254.0.0/16 رو میگیره???
http://support.microsoft.com/kb/220874

javarmi
دوشنبه 01 آبان 1391, 14:25 عصر
دقیقا منظورم این توضیحی هست که در ویکیپدیا (و البته در چند جای دیگه) اومده:

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AF_%D9%BE% DB%8C%DA%A9%D8%B1%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C_%D9%BE%D 9%88%DB%8C%D8%A7%DB%8C_%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A8%D8 %A7%D9%86

اما دقیقا متوجه نشدم تفاوت توضیح تخصیص پویا (dynamic) و تخصیص خودکار (automatic) چیه؟
با تشکر

silverfox
دوشنبه 01 آبان 1391, 16:43 عصر
فکر کنم این بوده منظورش:
حالت اول اینه که dhcp از یک ip range که براش تعریف شده با lease time مشخص ip می ده به کلاینت هایی که درخواست می کنن و دفعه بعد که طرف بره و بعد از گذشت lease time بیاد دیگه معلوم نیست که همون ip قبلی رو بگیره ممکنه هر ip خالی از range تعریف شده رو بگیره.
روش دوم اینه که شما تو dhcp server بیاین بگین هر وقت client با فلان mac address وصل شد این ip ثابت رو بهش بده، اینطوری هم لازم نیست روی کلاینت تنظیمات انجام بدین هم می دونین که ip تغییر نمی کنه و ثابت هست.
روش سوم اینه که شما میاین روی کلاینت به صورت static و دستی ip رو تنظیم می کنید

البته جمله بندی مورد دوم کامل مشخص نیست که چیه یکم گنگه ولی من این 3 حالت به ذهنم می رسه
شاید مورد دومی که گفته دیگه lease time نداره و هر موقع کلاینت بیاد همون ip رو براش نگه می داره همون رو بهش می ده.

arshia_
چهارشنبه 03 آبان 1391, 08:11 صبح
تخصيص استاتيك يعني توسط مدير شبكه يك آدرس ثابت به هر كس در سرور اختصاص مي دهيم كه با استفاده از DHCP هميشه و تحت هر شرايطي همان آدرس براي كلاينت در نظر گرفته مي شود(آدرس ثابت در شركتهايي كه نياز به اختصاص آدرس هاي ثابت براي كلاينت ها دارند) اين روش متفاوت با تنظيم دستي آي پي است!

تخصيص اتوماتيك يعني يك آدرس تصادفي در بازه اي كه مدير تشخيص داده به كلاينت اختصاص داده مي شود و اين آدرس اولين آدرس آزاد بوده و تحت هر شرايط و زماني متغير است.(معمولا آي اس پي ها از اين روش بهر مي برند)

تخصيص پويا يعني يك آدرس براي يك بازه زماني خاص براي يك كامپيوتر در نظر گرفته مي شود و سيستم اين امكان را دارد كه اين آدرس را در صورت تمديد نشدن به سيستم ديگري اختصاص دهد.(شركتهاي بزرگ با تعداد آي پي كمتر از تعداد كاربران از اين روش بهره مي برند)