View Full Version : گفتگو: در باره ی HTML5
whitecode
چهارشنبه 01 آذر 1391, 18:37 عصر
تاپ ترین وب سایت های طراحی شده با تکنولوژی HTML5 رو میتونید توی این صفحه (http://digitalanalog.in/2012/04/25/top-10-html5-flash-websites-2012/) ببینید.
علیرغم اینهمه دبدبه و کبکبه راجع به گرافیک سه بعدی و رجزخوانی های از میدون به در کردن فلش واقعا باید بگم که خروجی پویای اچتمل پنج با این حرکتهای ناهمگون برداری در مقایسه با تولیدات فلش مثل مقایسه ی خروجی ِ برنامه پینت با خروجی فوتوشاپه!!
با این تفاصیل خبره ها چه نظری دارن؟ فکر میکنید بهتر میشه؟
ارزش داره برای کسی مثل من که در ابتدای راهه وقت بذاره برای یادگیریش؟؟
mrgraphy
چهارشنبه 01 آذر 1391, 19:04 عصر
سلام دوست عزیز.
اگر شما قصد دارید در زمینه برنامه نویسی وب فعالیت داشته باشید باید حتما html بلد باشید.
حالا بحث html5 و flash چیز دیگه ای هست.
اولا که فلش در وب برای موتور های جستجو هیچ اهمیتی نداره و موتور های جستجو نمیتونن سایت هایی رو که با فلش طراحی شده اند ایندکس کنن و اگر این کار رو انجام بدن جرء آخرین سایت ها هستند, به این دلیل که این سایت ها از نظر موتور های جستجو data ندارند.
ثانیا فلش یک نرم افزار وکتور هست و عملیات های زیادی روی فایل ها و تصاویر خودش انجام میده و طبیعتا خیلی قدرتمندتر از html5 در زمینه انمیشن و UI هستش اما این رو هم در نظر بگیرید که html5 فقط چند خط کد ساده هست که چنین انیمیشن هایی رو پیاده سازی میکنه. درسته به قدرتمندی فلش نیست اما در جای خودش خیلی قدرت داره.
ثالثا برای استفاده از فلش در وب باید کاربرانی که سایت رو میبینند فلش پلیر نصب داشته باشند و مهم تر از همه مسئله حجم فایل های سنگین فلش هست که این فایل ها حجم صفحات را چندین برار میکنند.
حالا با این اوصاف انتخاب با خودتون هست.
موفق باشید.
whitecode
چهارشنبه 01 آذر 1391, 21:22 عصر
مستر گرافی مرسی از توضیحاتتون.
شما برای یادگیری اصولی اچتمل 5 و سی اس اس 3 یک ئی-بوک خوب سراغ دارین؟
mrgraphy
پنج شنبه 02 آذر 1391, 01:01 صبح
بله دارم. اما باید بگردم پیدا کنم. ان شاء ا.. روز آینده براتون تو همین تاپیک میزارم.
موفق باشید.
whitecode
پنج شنبه 02 آذر 1391, 01:17 صبح
مرسی. :تشویق:یادتون نره ها :چشمک:
+ البته الان کتاب ِ html5 & css3 for the real world رو دارم. اگر شما هم کتاب معتبر تری خصوصا با رویکرد گرافیک و کانواس (چون بیشتر به حوزه ی من نزدیکه) میشناسید بفرمایید. ممنون میشم.
eshpilen
پنج شنبه 02 آذر 1391, 09:17 صبح
HTML5 شاید تا 70% کاربردهای فلش رو پوشش بده.
حالا یه چیزی گفتیم. زیاد به درصدش گیر ندید :لبخند:
بعدم mrgraphy (http://barnamenevis.org/member.php?220481-mrgraphy) خیلی خوب مزایای HTML5 رو گفت.
منم اضافه کنم که بهرحال از نظر برنامه نویسی هم اینکه نیازی نیست با یک زبان و محیط دیگه کار کنیم، و کد منبع و برنامه جداگانه ای نیست و خیلی تمیز و راحت با بقیهء اجزا یکپارچه هست، خودش مزیت کمی نیست.
قدیم آدم ممکن بود خیلی کارها داشته باشه که گرچه کوچک و ساده بودن اما بخاطرشون باید میرفتی فلش و اکشن اسکریپت یاد میگرفتی و نرم افزار فلش کرک شده رو نصب میکردی (که نسبتا سنگین هم بود) و توی یک محیط جداگانه فلش مورد نظر رو میساختی و بعد تازه میبردی توی بقیهء برنامه و با HTML و Javascript هماهنگ و مرتبط میکردی ... اوه خیلی دنگ و فنگ بود.
تازه فلش یه فناوری نه بگم کاملا انحصاری و بسته، اما بقدر کافی غیرانحصاری و باز نبود، یا حداقل در دنیای بازمتن و استانداردهای آزاد خوب جا نیافتاده بود و مشکلات عدیده داشت از این نظر. مقدار قابل توجهی سنگین هم هست (الان برنامه هاش رو میگم، نه محیط طراحیش رو).
واقعا HTML5 اگر جا بیفته خیلی عالی میشه.
کار طراحی و برنامه نویسی وب رو خیلی راحتتر و تمیزتر میکنه.
mrgraphy
پنج شنبه 02 آذر 1391, 13:23 عصر
آموزش html5 به زبان فارسی حجم فایل 1800 کیلوبایت دانلود (http://dl.tabandownload.com/pdf/919/HTML5%20Learning.zip)
دانلود html5 Cheat Sheet حجم فایل 125 کیلوبایت ضمیمه شده
آموزش CSS3 به زبان انگلیسی حجم فایل 8441 کیلوبایت دانلود (http://dl.tabandownload.com/pdf/919/CSS3_For_Web_Designers.rar)
دانلود CSS3 Cheat Sheet حجم فایل 115 کیلوبایت ضمیمه شده
این آموزش ها از بین همه ebook هایی که داشتم بهترین بودن و در ضمن تمام cheat sheet های html5 و css3 رو براتون گذاشتم. مخصوصا آموزش css3 for web designers که یکی از بهترین و کامل ترین آموزش هاست.
امیدوارم کمکتون کنه دوستان.
موفق باشید.
whitecode
پنج شنبه 02 آذر 1391, 18:02 عصر
مرسیییییییییییی.خیلی لطف کردی .:تشویق:
mrgraphy
پنج شنبه 02 آذر 1391, 19:05 عصر
خواهش میکنم
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.