ورود

View Full Version : حرفه ای: ایده های شما برای ایجاد یک توزیع مستقل لینوکسی

prpe26
جمعه 22 دی 1391, 23:33 عصر
سلام.

در تاپیکم در فروم اجنبی اوبونتو اشاره کردم به این موضوع :
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2103949

خب گفتم که توزیع ما در اصل بیسش اوبونتو بوده ولی حالا کاندیدهای زیادی برای ایجاد توزیع مبتنی بر اونها داریم. البته نه مثل توزیع کنونی. بلکه فقط یک سری از ایده های اونا (مثل مدیریت بسته ها، روش آپدیت و سیستم کانفیگ و ... ).

خب ویژگی هایی که مدنظر دارم (شما هم اضافه کنید البته با دلیل) :

۱- استفاده و نصب آسان برای همه. البته هیچکدوم از کاندیداهامون اینطور نیستن بلکه خودمون باید اینطور بسازیم.
(کاندیدا ها توزیع های بزرگی مثل اسلکور، آرچ ، جنتو و ... هستند).
۲- پکیج منیجر گرافیکی. خب اگر آخرین نسخه گنوم رو استفاده کنیم میتونیم از GPK استفاده کنیم که در همه توزیع ها میاد. البته با کمی تغییر میشه JabirOS App Center .
۳- بروز بودن (برام خیلی مهم هست)
۴- غیرغلطان.
پ.ن : اگر افسار کلی توزیع دست خودمون باشه میتونیم بصورت غیرغلطان درش بیاریم حتی اگر غلطان باشه:شیطان:

pswin.pooya
شنبه 23 دی 1391, 00:52 صبح
۴- غیرغلطان.
چي؟!

ايده خوب دليل، تنها راهيه كه ميتونه يه توزيع رو سرپا نگه داره.

۱- استفاده و نصب آسان برای همه. البته هیچکدوم از کاندیداهامون اینطور نیستن بلکه خودمون باید اینطور بسازیم.
البته يه همچين چيزي وجود داره. اما يه جورايي حس ميكنم كه بايد بهتر بشه. ايني كه هست كافي نيست. نمي دونم مورد از كجاست يا اشكال از چيه اما يه حسي ميگه ميتونه نصب توي لينوكس بهتر باشه.

كانفيگ:
استفاده از سيستم كانفيگ مجزا باعث ميشه كه لينوكس شما بطور كل با كتابهاي آموزشي مغايرت پيدا كنه و در نتيجه از محبوبيتش كم بشه. اما اگر مثل اندرويد بتوني اين مساله رو خوب مديريت كني ميتونه برعكس هم عمل كنه.

من بيشتر فكر ميكنم كه يه دسكتاب منيجر جديد و مخصوصا فايل منيجر (گرافيكي) جديد ميتونه گزينه خوبي باشه.

بحث dm كه باز بشدت داغ شده همه دارن سعي ميكنن يه ايده خوب جديد بدن ( مثل متروي ويندوز و .... ). اما واقعا نياز به يه دسكتاپ منيجر خوب و زيبا وجود احساس ميشه.

يه راه خوب براي توزيع اينه كه ببيني كاربرهاي ايراني يا كاربرهايي كه مد نظرت هست بيشتر چه پكيجهايي رو بعد از نصب توزيعشون نصب مبكنن و سعي كني اونها را بصورت ديفالت نصب كني. دومين مورد از لحاظ گرافيكي هست. كاربرها دوست دارن مرتب محيط گرافكيشون رو تغيير بدن وتم هاي جديد كاملا متفاوت رو تجربه كنن ( البته فقط براي آماتورها صدق ميكنه‌) اگر توجه كني اندرويد روي اين موضوع هم تكيه كرده.

بحث widget هم كه خيلي داغه. خيلي از كاربرها دوست دارن كه ويدجتهاي مختلف رو امتحان كنن و ...

prpe26
شنبه 23 دی 1391, 11:42 صبح
البته يه همچين چيزي وجود داره. اما يه جورايي حس ميكنم كه بايد بهتر بشه. ايني كه هست كافي نيست. نمي دونم مورد از كجاست يا اشكال از چيه اما يه حسي ميگه ميتونه نصب توي لينوكس بهتر باشه.

دعوتتون میکنم به تماشای Review های توزیع های جنتو و اسلکور و همچنین آرچ. این ها کاندید هستند :)

استفاده از سيستم كانفيگ مجزا باعث ميشه كه لينوكس شما بطور كل با كتابهاي آموزشي مغايرت پيدا كنه و در نتيجه از محبوبيتش كم بشه. اما اگر مثل اندرويد بتوني اين مساله رو خوب مديريت كني ميتونه برعكس هم عمل كنه.

تقریبا توزیع های مستقل هرکدوم یه سیستم کانفیگ جدا ارائه میکنند ولی روی بستر گنو. کار ما هم همینه پس مشکلی ایجاد نمیشه. در ضمن میشه توزیع رو در عین متفاوت بودن سازگار هم کرد.

من بيشتر فكر ميكنم كه يه دسكتاب منيجر جديد و مخصوصا فايل منيجر (گرافيكي) جديد ميتونه گزينه خوبي باشه.

میزکار KDE یک میزکار ۱۷ ساله هست و هنوز به نظرم ناقصه. این یه امری هست که کاملا گروه بزرگ و یا پول زیاد میطلبه.

بحث dm كه باز بشدت داغ شده همه دارن سعي ميكنن يه ايده خوب جديد بدن ( مثل متروي ويندوز و .... ). اما واقعا نياز به يه دسكتاپ منيجر خوب و زيبا وجود احساس ميشه.

ما Legendary UI رو گسترش میدیم که بیسش HTML5 و PHP هست روی گنوم. یعنی پوسته وبی روی گنوم که بشه ازش به عنوان Native App هم استفاده کرد.

[يه راه خوب براي توزيع اينه كه ببيني كاربرهاي ايراني يا كاربرهايي كه مد نظرت هست بيشتر چه پكيجهايي رو بعد از نصب توزيعشون نصب مبكنن و سعي كني اونها را بصورت ديفالت نصب كني. دومين مورد از لحاظ گرافيكي هست. كاربرها دوست دارن مرتب محيط گرافكيشون رو تغيير بدن وتم هاي جديد كاملا متفاوت رو تجربه كنن ( البته فقط براي آماتورها صدق ميكنه‌) اگر توجه كني اندرويد روي اين موضوع هم تكيه كرده. /QUOTE]

شاید تنها گروهی که اصلا اولویت ندارند کاربران ایرانی هستند (بخاطر همون خودزنی که توی تاپیک دیگر گفتم). ولی در کل کاربرانی که دانش کار در محیط ویندوز (ساخت پوشه ، کپی کردن و ...) رو دارند بتونند راحت با سیستم عامل ما کنار بیان .

[QUOTE] بحث widget هم كه خيلي داغه. خيلي از كاربرها دوست دارن كه ويدجتهاي مختلف رو امتحان كنن و ...

مثل ویجت های آندروید؟ شخصا ازشون متنفرم :) . البته میتونه کاربر جذب کن باشه. ولی در کل دوستشون ندارم. مگر اینکه در فضای جداگانه ای قرار بگیرند (مثل مک).