ورود

View Full Version : نحوه طراحی و تحلیل بیمارستان

irpersian20
یک شنبه 13 اسفند 1391, 12:00 عصر
سلام

چند سوال داشتم.
به فرض ما بخواهیم سیستم دیتابیس یک بیمارستان بنویسیم !
خوب یک ER نیاز داریم و که بفهمیم باید چی کار کنیم.
مرحله دوم ما جدوال رو باید بسازیم.خوب بر اساس رابطه هایی که دارند. جدوال رو می سازیم. مثلا کلید اصلی و کلید های خارجی رو به صورت کامندی نوشته و سپس همه را اجرا میکنیم.
مرحله سوم و مهم داده ها هست.
من فقط دیتابیس باید کار کنم و کاری به طراحی وب و فرم ندارم.خوب ما بخواهیم با داده های زیاد این رو پر کنیم باید چی کار کنیم؟
از insert to استفده کنیم؟ یعنی 100 تا insert بنویسیم؟

مهم تر از همه: مثلا ما جدول دکتر داریم. خوب وقتی پذیرش یک مریض رو اضافه میکنه به لیست دکتر.
مشخصات مریض میره تو سیتسم دکتر. این اضافه شدن کار دیتابیس کار هست یا فرد طراح وب؟

ما بدون طراحی فرم چطور میتونیم این کار انجام بدیم؟ یعنی یک مشخصات بیمار به جدول دکتر اضافه شه؟ تا بتونه فلان دارو تجویز کنه.
با کامند های sql

واضح تر بگم: 10 جدول داریم. یکی پذیرش.یکی داروخانه . یکی بیمار . یکی ازمایشگاه و ..
من میخوام این جداول با ارتباطشون پیاده کنم. بعد با داده های زیاد (فقط با sql) پرشون کنم.
خوب این پر کردم باید معنا داشته باشه.مثلا مریض شماره 100 تو فیلد دارو. مثلا شماره دارویی که گرفته 547 بوده و تو جدول داروخانه میشه مثلا آمپول فلان. فیلد ازمایشگاه 36 و ازمایش قند.
در رابطه با شماره داشتن در فیلد بیمار برای ازمایش و دارو و ارجاع به اون جدول ها صحیح هست؟

قصد ندارم راهنمایی و نحوه کار از دوستان دارم. بدونم باید چی کار کنم
چون بعد باید کامل کنم. مثل store procedure و بک اپ و ...
با سپاس

veniz2008
یک شنبه 13 اسفند 1391, 12:21 عصر
سلام.
سو1لات شما یه کتاب 100 صفحه ای میخواد دوست من.
چند تا نکته رو میگم:
مرحله 0 : تحلیل سیستم مورد نظر و تعیین نیازها و خواسته های سیستم.
برای مرحله 0 شما باید با سیستم بیمارستان اشنا بشید. اینکه چه بخش هایی داره، هر بخش چه زیر بخش هایی داره. امکانات و نیازهای هر بخش چه چیزهایی هستن. چه افرادی در سیستم بیمارستان فعالیت دارن (دکتر، مریض، کارمند و ...) و .... برای آشنایی با این موارد، هم میتونید از پروژه هایی که قبلا در این زمینه ساخته شده و تحلیل اونها در اختیار ما گذاشته شده استفاده کنید و هم از افرادی که در بیمارستان مشغول به کار هستن و با بخش های مختلف آشنایی دارن.
مورد بعدی گنگ بودن و درک صحیح نداشتن از کاری هست که میخواید انجام بدید. دیتابیس وظیفه مشخصی داره و اونم نگهداری داده ها هست تا بعدا بتونیم از این داده ها بر حسب نیازمون استفاده کنیم. یه دکتر قلب که حالیش نیست sql server چیه. شما میخوای یه table واسش باز کنی و بگی توش کد بیمار و لیست داروها رو بنویس؟؟؟.اگه کل داده ها رو پاک کرد چی؟.اصلا نباید به دیتابیس دسترسی مستقیم داشته باشه. این دیگه چه سوالی بود؟.
برنامه شما باید از طربق یه interface با کاربر ارتباط برقرار کنه. (همین فرم ها یا صفحاتی که در همه برنامه ها و سایت ها می بینیم). یعنی همون command ی که فرمایش کردی باید در پس زمینه اجرا بشه و عمل مناسب رو انجام بده.
باید در این زمینه مطالعه کنید و با دوستانتون که تجربه دارن حرف بزنید تا درکتون از مساله عوض بشه.
موفق باشی.

irpersian20
یک شنبه 13 اسفند 1391, 12:38 عصر
سلام
ممنون از شما
منظور شما متوجه شدم. اما مورد کار ما اصلا بحث فرم نیست.
ما فقط میخواهیم به صورت آزمایشی یک دیتابیس بسازیم که فقط نشون بدیم تونستیم دیتابیس رو بسازیم.یعنی نشان بدیم که بلدیم بسازیم و روش کامند اجرا کنیم.
نحوه استفاده از دیتابیس رو بلدیم.
برای همین فرم در کار نداریم.
حرف شما دقیقا درست است دکتر روی فلان دارو کلیک میکنه (در فرم) و پشت صحنه کدهای sql اون اجرا میشه.
من میخوام بدون داشتن فرم با script حدود 50 تا 100 تا داده بدم. دقیقا مثل اینکه یکی نشسته و از طریق فرم داده وارد کرده و وارد دیتابیس شدند این داده ها.
من میخوام این داده های دیتابیس رو بدون فرم فقط با script پر کنم.
مرحله بعد میخوام اطلاعات ی که پر کردم. رو برگردونم. یعنی در جدول بیمار یک Select بزنم و بهم دارو و ازمایشات و مشخصات بیمار بده که سابقه چی بوده.

مرحله وارد کردن اطلاعات زیاد با script رو باید با insert انجام بدم؟ مشکلم اینه که فرم ندارم. و باید هنگام insert من بیام ID دارو آزمایش رو تو جدول بیمار دستی بزنم؟
جدول دارو و ازمایشات رو که پر میکنیم و مشکلی نیست.با insert