View Full Version : تفاوت بین jquery وjavascript
caspianhero
پنج شنبه 17 اسفند 1391, 16:49 عصر
با سلام بر دوستان عزیز:
چند تا سئوال داشتم لطفا راهنمایی کنید:من در حال فراگیری جاوااسکریپت هستم: میخواستم بدونم ایا تمام کارهایی که جاوا اسکریپت میشه کرد را ایا با جی کوئری میشه انجام داد؟؟؟ با توجه به اینکه کد نویسی با جاوا اسکریپت سخت و سنگین هست!!! از نظر حجم کد نویسی!! و( جی کوئری امکانات خیلی بیشتری را در اختیار ما میزارد!!)
سپاس
the king
پنج شنبه 17 اسفند 1391, 16:58 عصر
jquery خودش یک کتابخانه ای است که با javascript نوشته شده، زبان اسکریپتی javascript رو نمیشه با یک کتابخانه این زبان مقایسه کرد.
jquery انجام یکسری عملیات رو ساده تر می کنه چون قبلا زحمت کد نویسی اش رو کشیده اند و شما صرفا اجرایش می کنید
اما به هر حال نقش javascript و کد نویسی javascript سر جاشه و نمیشه با یک کتابخانه جایگزین اش کرد.
Variable
پنج شنبه 17 اسفند 1391, 17:23 عصر
از اونجایی که در حال فراگیری هستید . پس این سوال چه معنی داره :)) ( شوخی بود )
ولی خب جی کوئری تا حد خیلی زیادی نیازهای شمارو رفع میکنه.
در کل شما بهتره جاوااسکریپت رو بلد باشی. تا بتونی جیکوئری رو درک کنی.
هرجایی که جیکوئری براتون راه حلی نداشت.( که بعید میدونم ) با جاوااسکریپت پیش برید
caspianhero
پنج شنبه 17 اسفند 1391, 18:05 عصر
تشکر دوستان:یک سئوال دیگه:با جاوا اسکریپت بیشتر چه نوع برنامه هایی می نویسند؟؟؟: منوی ابشاری یا ساعت...........!!! و کاربرد اصلی جاوا اسکریپت چیست؟؟؟؟
سپاس
amirashna
پنج شنبه 17 اسفند 1391, 19:35 عصر
فکر می کنم سوال شما شبیه این سوال (http://barnamenevis.org/showthread.php?376798-%DA%86%D9%86%D8%AF-%D8%B3%D8%A6%D9%88%D8%A7%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%AC%D8%A7%D9%88%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D9%BE%D8%AA-%D9%88-%D8%AC%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%A6%D8%B1%DB%8C) هست
که من در این لینک (http://barnamenevis.org/showthread.php?376798-%DA%86%D9%86%D8%AF-%D8%B3%D8%A6%D9%88%D8%A7%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%AC%D8%A7%D9%88%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D9%BE%D8%AA-%D9%88-%D8%AC%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%A6%D8%B1%DB%8C&p=1665650#post1665650) جواب دادم
caspianhero
پنج شنبه 17 اسفند 1391, 21:00 عصر
سلام: لطفا سئوال من را با دقت بخوانید!!
Variable
پنج شنبه 17 اسفند 1391, 22:54 عصر
ببینید. همه چیز رو با جاوااسکریپت مینویسن . همه چیز رو. حتی همه چیز رو . یعنی هرچیزی که فکرش رو بکنید . با جاوااسکریپت مینویسند
( البته فقط در حوزه برنامه نویسی مرورگرها ) اصلا همه چیز با جاوااسکریپت ساخته میشد.( منظورم برنامه نویسی مرورگرهاست. نه سی اس اس و اچتی امل و.. )
پس یه نکته اینجا مشخص میشه. که هر برنامه ایی که در مرورگرها اجرا میشه . با چیزی جز جاوااسکریپت ساخته نمیشه ( منهای فایلهای فلش و اپلت های جاوا )
...
خب زبان جاوااسکریپت به عنوان سطح پایین ترین زبان مرورگرها. و تنها زبان برنامه نویسی مرورگرها ... طبق گفته شما. کد نویسی باهاش طولانیه یه مقدار و شاید سنگین.
پس بجاش یه عده برنامه نویس میان. یکسری کدهایی رو بواسطه این زبان مینویسن. و در اختیارما قرار میدن که کار با جاواسکریپت ساده تر میشه.
یعنی شما دیگه نیازی نداری که همه کد رو برای بزرگتر کردن یک عکس . خودت بنویسی. فقط کافیه از کدهایی که دیگران نوشتن استفاده کنی. که بهش میگن کتابحانه کد. مثله جی کوئری و ...
خب. برای کارهای کاربردی میان از کتابخانه کد ها استفاده میکنند. مثله جی کوئری یا .... مثلا بخان یه ساعت گرافیکی بسازن. میان از دستورات گرافیکی و انیمیشنی جیکوئری استفاده میکنند. یا اگه بخان یه منوی ابشاری که با کلی افکت می افته پایین . از کدهایی که برنامه نویس های جیکوئری نوشتن استفاده میکنیم. ( البته ما با جاوااسکریپت هم میتونیم خودمون بنوبیسم که گرافیکی بشه ولی خب طولانی و پر از باگ میشه )
یاخیلی از مثالهایی که بیشتر تحت عنوان UI سایت بهش گفته میشه...
خب پس برنامه های کاربردی رو با جیکوئری و کتابخونه های کد جاوااسکریپت مینویسن.
خب پس از جاوااسکریپت محض کجا استفاده میشه ؟
از جاوااسکریپت و کدهای محضش میان. برای ساخت کتابخونه کدهای اماده استفاده میکنند. مثله همین جی کوئری. یا من چندوقت پیش یه کتابخونه کد دیدم .که کلی کارهای گرافیکی انجام میداد..
فرض کنید. شما میخای یه کتابخونه کد بنویسی منحصر به فرد . که بهش یه دستور رسم میدی. خودش برات یه شئی سه بعدی. گرافیکی . یا رسم گرافیکی انجام میده. بعد اینو میفروشی . یا رایگان میزاری دیگران استفاده کنند. یا مثلا یه کتابخونه کد بنویسی که بتونی باهاش انلاین فایلهای اتوکد بسازی....( مثلا)
پس هیچ برنامه نویس عاقلی راه سخت رو انتخاب نمیکنه که بیاد . برای یه کار کوچیک کلی کد بنویسه.
من قبلا این مثال رو زده بودم . بازم میگم .
تو کشور ما ایران . برای ساخت یه خونه . یه معمار رو میارن . دونه به دونه یه اجر 10 در 20 روی هم میزاره تا بتونه برج میلاد رو بسازه . خب این چقدر طول میکشه ؟
ولی تو خارج از ایران. میان تو کارخونه . همون اجرها رو با هر هزارتاش. یک بلوک بزرگ میسازن. بعدبا اون بلوکها .میان خونه میسارن./...
این کارخونه و بلوکهای بزرگش . میشه تقریبا همون جیکوئری .ولی اون اجرای کوچیک میشه جاوااسکرپیت.
نامقهوم بود. باز درخدمتم
caspianhero
جمعه 18 اسفند 1391, 09:51 صبح
تشکر: پس هدف از یادگیری جاوا اسکریپت :درک بهتر جی کوئری هست ! چون بیشتر برنامه نویس های وب از جی کوئری (با ان امکانات توپش )استفاده می کنند!
Variable
شنبه 19 اسفند 1391, 00:39 صبح
نه دقیقا :D
من عرض کردم . .......... از جاوااسکریپت و کدهای محضش میان. برای ساخت کتابخونه کدهای اماده استفاده میکنند. با جاوااسکریپت معجزه ایی مثله جی کوئری رو خلق میکنند
حالا بستگی به خودتون داره. میخاید تا چه حد پیشرفت کنید.
مصرف کننده باشید.
یا تولید کننده و خلق کننده .
jalil_gh
شنبه 19 اسفند 1391, 11:59 صبح
توضیحات خوبی داده شده، فقظ لازم دیدم چند نکته رو اضافه کنم.
جاوااسکریپت فقط به مرورگر محدود نمی شه. برای برنامه نویسی سمت سرور هم استفاده می شه (node.js)
از اون می شه برای نوشتن پلاگین برای فایرفاکس و فوتوشاپ و ... استفاده کرد.
با استفاده از html و css و جاوااسکریپت و با استفاده از نرم افزار phongap میشه برای موبایل هم برنامه نوشت.
...
Variable
شنبه 19 اسفند 1391, 16:32 عصر
بله . همینطور برای ویندوز 8 هم میشه باهاش نوشت.
از نظرمن زبان اینده جاوااسکریپت خواهدبود.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.