View Full Version : چرا از لینوکس باید استفاده کنیم
pswin.pooya
یک شنبه 20 اسفند 1391, 00:34 صبح
سلام
دنبال جواب دادن به این سوال هستم:
چرا باید از لینوکس استفاده کنیم؟ چه دلیلی داره که باید اون رو باید نسبت به مابقی سیستم عاملها ترجیح بدیم؟
هدف از مطرح کردن این سوال بحث کارایی و یا پرفرمانس لینوکس و یا آزاد بودن این نرم افزار نیست. بلکه بیشتر دنبال کارها، نرم افزارها و ... هستم که نمیشه اونها رو توی محیطهای دیگه انجام داد.
امبدوارم به کمک شما دوستان این تاپیک کاملتر بشه.
pswin.pooya
یک شنبه 20 اسفند 1391, 00:47 صبح
برای شروع خودم چندتا نرم افزار رو مطرح می کنم:
۱. نرم افزار simics:
این نرم افزار که تحت خانواده یونیکس کار میکنه یک نرم افزار فوق حرفه ای برای شبیه سازی سیستم های کامپیوتری به شمار میره. simics یه full simulator هست، یعنی تمامی سیستم رو شبیه سازی میکنه و شما می تونید توی هرجای دلخواه از جمله میزان کش ، تعداد خطوط باس آدرس و ... دست ببرید. این نرم افزار توسط شرکتهای بزرگی همچون اینتل برای پیاده سازی و تست کارایی پردازنده ها استفاده میشه. این نرم افزار اعتبار علمی زیادی داره و نتایج بدست اومده توسط اون مورد تایید مراجع علمی و فنی در سراسر دنیاست.
simics یه نرم افزار مجانی نیست بلکه برخلاف اون پولی و تا اونجا که میدونم گرون هم هست.
۲. GEMS
یه نرم افزار معروف دیگه هست که با simics کار میکنه. در حقیقت GEMS به سیمکس قابلیت cycle accurate رو اضافه میکنه. این نرم افزار برخلاف simics مجانی و متن باز هست.
۳. SuperTrans
یکی دیگه از نرم افزارهای شناخته شده رشته سخت افزار هست که برای تست و کارایی یک مبحث جدید در سیستم های کامپیوتری به اسم transactional memory استفاده میشه. این نوع حافظه ها بشکلی نیاز کنترل ناحیه بحرانی در سیستم عاملهای رو حذف میکنن و خودشون به شکل اتوماتیک اینکار رو انجام میدن. در حال حاضر نمونه کاملی از اونها برای ارایه به بازار وجود نداره اما شرکتهای بزرگی همانند اینتل دارن روی این زمینه کار می کنن.
در زمینه سخت افزار سه تا نرم افزار معرفی کردیم (که البته نرم افزارهای بیشتری هم وجود دارند) که یکی از اونها یعنی simics هیچ نمونه ای در سیستم عاملهای دیگه نظیر ویندوز نداره. یعنی اگر یک طرح معماری کامپیوتر دارید که میخواین از نظر علمی معتبر باشه راهی به جزء خانواده یونیکس ( از جمله اونها لینوکس ) ندارید
FastCode
یک شنبه 20 اسفند 1391, 01:44 صبح
به نظر من بهترین قسمت سیستم عامل لینوکس bash هست.
چون همه چیز همون دفعه اول درسته و میتونی با اطمینان دستورات رو برای اجرا در موارد بحرانی یا زمان آینده آماده کنی.
چنین چیزی در bat های ویندوز غیر ممکنه و هیچ تناسبی بین سویچ های برنامه های text-based در ویندوز وجود نداره.
امکان downgrade و upgrade کردن همه برنامه ها به شکل کاملا رسمی سریع و خودکار و بدون کلنجار رفتن با installer
حق انتخاب
بین محیط های گرافیکی یا متنی
حق انتخاب بین شرکتهای تولید کننده و لایسنس های مختلف یه نرمافزار
حق انتخاب بین برنامه های سیستمی مثل file manager یا بروزر که جدیدا کاربرهای ویندوز هم دارن درکش میکنن.
حق انتخاب بین سیستم های VPN مختلف که بعضیهاشون در ویندوز نصب میشن ولی دردسر دارن.
حق انتخاب بین فایل سیستم های مختلف و امکاناتی از قبیل aufs
Device Driver
Package Manager
توزیع های زنده
پشتیانی از معماری های سخت افزاری بیشتر
کیفیت بهتر در پخش فایل های صوتی و تصویری و مدیریت درگاههای صدا و تصویر
این یکی خیلی مهمه:توی همه ی سیستم های گرافیکی میتونید موس رو برید روی icon صدا و با چرخ صدا رو کم و زیاد کنید.نمیدونم چرا مایکروسافت این رو نمیفهمه.
دسترسی مستقیم به کرنل و تغییر هر گونه پارامتر در زمان اجرا
patch کردن کرنل یدون reboot با ksplice
عدم نیاز به reboot بعد از هر چند دقیقه که سیستمتون دو تا حفره امنیتی رو با دو تا حفره جدیدتر عوض میکنه.(Windown Update)
زیبایی
ابزارهای برنامه نویسی بیشتر و نصب آسان برنامه ها از سورس
سطح دسترسی های بسیار راحت تر از ویندوز که میتونید سیستمش رو از پایه عوض کنید(SELinux,MAC,SMAC,AppArmor,...)
blcr ----این یکی رو خودتون بخونید.خیلی جالبه
عدم نیاز به نصب درایور به جز چند مورد(کمتر از ۱۰) که با dkms به طور خودکار نصب میشن و هرگز نیاز به restart شدن سیستم ندارن.
پشتیبانی از سیستم های NUMA
کتابخانه های مجانی بی شمار برای تقریبا هر کاری که نیاز داشته باشید.
تقریبا همهی برنامهها بدون استثنا حداقل یک راهنمای چند خطی در قالب man یا قالب های دیگه به شکل Offline دارن.
پشتیبانی از زبان فارسی در خیلی از برنامه ها که هر روز داره بهتر هم میشه.
و یک برنامه:
dynamips و رابط گرافیکیش gns3 شبیه ساز روتر ها و تجهیزات CISCO هستن که با کمک kvm در لینوکس تا 1000 برابر سریعتر از ویندوز عمل میکنه و میتونه با یک پردازنده دو هسته ای تا ۳۰۰۰ روتر CISCO رو همزمان روشن نگاه داره بدون اینکه load از 1.5 بیشتر بشه.(عکس موجود است)
و خیلی های دیگه.
به نظر شما دقیقا چند صفحه کافیه؟
pswin.pooya
دوشنبه 21 اسفند 1391, 18:28 عصر
نرم افزار NS ( network simulator :
NS یک شبیه ساز شبکه است که میتونه هم برای شبیه سازی شبکه های بیسیم و هم سیمی استفاده بشه. نمونه نرم افزارهای همانند ns در سیستم عاملهای دیگه همانند ویندوز زیاد است که میشه از جمله اونها به omnet و glomosim اشاره کرد. منتها ns توی دنیا حرف اولین رو میزنه. و برخی از مراجع علمی و ژورنالهای معتبر نظیر elesevir (http://barnamenevis.org/www.elsevier.com/) تنها نتیاج این شبیه ساز رو قبول دارند. این نرم افزار با زبان C++ نوشته شده از اسکریپتهای TCL در ویرایش دوم خود استفاده میکنه و پلتفرم اون لینوکسه
prpe26
دوشنبه 21 اسفند 1391, 20:28 عصر
یکی از بزرگترین دلایلی که باید از لینوکس استفاده کنیم : روی هر نوع سخت افزاری قابل اجراست.
برای مثال ، cubieboard و لپتاپ من هر دو لینوکسی هستند ، گوشی من آندرویدی و طبعا لینوکسی هست. بنابراین میتونم سازگاری خوبی بین این 3 داشته باشم.
همچنین من دانش آموز هستم و خب میتونم روی توزیع هایی مثل Scientific Linux و Edubuntu حساب ویژه باز کنم در مورد نرم افزارها.
لینوکس تحت مجوزهای آزاد هست و میتونم ماحصل کارم رو به راحتی منتشر کنم و حتی اون رو بفروشم (کاری که ردهت میکنه) و ازش سود خوبی کسب کنم.
لینوکس توزیع های سبک بسیاری داره (اسلکس ، پاپی ، اسلیتاز و ...) و بنابراین اگر زمانی به یه سیستم ماقبل تاریخی خوردم که ازم خواستن زندش کنم ، با یکی از اینها میتونم به سادگی چنین کاری رو انجام بدم.
pswin.pooya
چهارشنبه 30 اسفند 1391, 09:35 صبح
نرم افزار doris:
دوریس یک نرم افزار معتبر علمی در رشته زمین شناسی است که برای مطالعه و تحقیقات مربوطه در این رشته استفاده می گردد. از جمله نرم افزارهای معتبر دیگر این رشته که فقط با سیستم عامل لینوکس کار می کنند می شود به موارد زیر اشاره کرد:
adore-doris, getorb, snaphu
amin1softco
چهارشنبه 30 اسفند 1391, 20:09 عصر
اگر کاربران را به سه دسته تقسیم بندی کنیم کابر عادی (مثل گیمر ها یا طراح های گرافیکی ) , کابر حرفه ایی (مثلاً دوره ccna را طی کرده باشد) , متخصص (مثل برنامه نویس ) می بینیم که لینوکس برای نیاز یک برنامه نویس یا متخصص شبکه به علت متن باز بودن و لایسنس ها خیلی مفید است و لی برای یک گیمر که فقط قصدش بازی کردن است بع علت غایب بودن DirectX زیاد مناسب نیست چون بیشتر بازی ها بر مبنای این api بنا شدند یا یک طراح که دوره فوتوشاپ را طی کرده یا پریمایر برای کارهای تدوین گزینه مناسبی نیست اگرچه جایگزین های مناسبی هم داره اما برای یک برنامه نویس یا خوره یک موجودی بی همتاست .
یک نکته دیگه در مورد لینوکس این است اگر یک مدت باهاش کار کنید می بینید که برنامه هایی که براش طراحی شده چون بعضی از اصول طراحی نرم افزار مثل اصول طراحی gui را رعایت نمی کنند یک فاجعه هایی برای خودشون هستند ! ولی با همه این حرفا پتانسیل لینوکس خیلی بالاست .
نکته آخر اینه که لینوکس یک اینترنت پر سرعت نیاز داره.
و در مورد آندروید فقط می شه گفت هسته اش لینوکسه و بقیه اش را همه را با جاوا نوشتند بنظرم شبه لینوکس باشه تا لینوکس کامل ...
pswin.pooya
چهارشنبه 30 اسفند 1391, 21:24 عصر
اگر کاربران را به سه دسته تقسیم بندی کنیم کابر عادی (مثل گیمر ها یا طراح های گرافیکی ) , کابر حرفه ایی (مثلاً دوره ccna را طی کرده باشد) , متخصص (مثل برنامه نویس ) می بینیم که لینوکس برای نیاز یک برنامه نویس یا متخصص شبکه به علت متن باز بودن و لایسنس ها خیلی مفید است و لی برای یک گیمر که فقط قصدش بازی کردن است بع علت غایب بودن DirectX زیاد مناسب نیست چون بیشتر بازی ها بر مبنای این api بنا شدند یا یک طراح که دوره فوتوشاپ را طی کرده یا پریمایر برای کارهای تدوین گزینه مناسبی نیست اگرچه جایگزین های مناسبی هم داره اما برای یک برنامه نویس یا خوره یک موجودی بی همتاست .
در مورد اینکه لینوکس برای کاربرهای عادی زیاد مناسب نیست با شما موافق هستم اما دلیل اون مواردی مثل دایرکت ایکس و یا هر API دیگه ای نیست. مشکل در ذات خود لینوکسه که یک طرح حرفه ای رو بجای یک طرح آسون دنبال میکنه. در سالهای اخیر سعی زیادی شده که واسطهای ساده تری برای هسته اراپه بشه که نمونه اندروید هست که موفقیت چشم گیری رو هم داشته. در حقیقت اندروید باطن پیچیده هسته رو مخفی کرده. اندروید هم مثل بقیه یک توزیع حساب میشه.
یک نکته دیگه در مورد لینوکس این است اگر یک مدت باهاش کار کنید می بینید که برنامه هایی که براش طراحی شده چون بعضی از اصول طراحی نرم افزار مثل اصول طراحی gui را رعایت نمی کنند یک فاجعه هایی برای خودشون هستند ! ولی با همه این حرفا پتانسیل لینوکس خیلی بالاست .
اصولا در مابین برنامه های حرفه ای لینوکس GUI معنی نداره. چون اصل قضیه فرق میکنه. لینوکس یک سیستم عامل گرافیکی نیست یک مدیر منبع هست که به شما اجازه میده به هر شکل ممکن سخت افزاری رو که روش نصب شده کنترل کنید. یعنی شما بر خلاف ویندوز نیازی به استفاده از کی بورد، ماوس و یا مانیتور رو ندارید و خیلی راحت با یه کابل شبکه و یا حتی سریال می تونید باهاش کار کنید.
نکته آخر اینه که لینوکس یک اینترنت پر سرعت نیاز داره.
میشه گفت. اما دستگاههای لینوکسی زیادی هستند که به اینترنت متصل نیستند.امروژه تقریبا تمام سیستم عاملها با اینترنت معنی پیدا می کنند.
و در مورد آندروید فقط می شه گفت هسته اش لینوکسه و بقیه اش را همه را با جاوا نوشتند بنظرم شبه لینوکس باشه تا لینوکس کامل ...
من با این حرفتون کاملا مخالف هستم. مهم هسته است و اون مابقی دیگه جزء سیستم عامل نیستند. ما این همه توزیع لینوکس داریم که ظاهر کاملا متفاوتی از هم دارند از نمونه های اونها میشه به مامئو اشاره کرد. شل از هسته کاملا جدا هستش. و ما زمانی که داریم میگیم لینوکس مد نظرمون هر سیستم عاملی هست که هسته لینوکس داره. حالا می خواد شل اون گنوم باشه، یا lightdm و یا ...
pswin.pooya
یک شنبه 25 فروردین 1392, 11:10 صبح
نرم افزار SimpleScaler:
یکی دیگه از نرم افزارهای شبیه سازی فقط لینوکسی هست که برای تست کارایی نرم افزار و سخت افزار کامپیوتری بشمار میره. این نرم افزار قدرت simics رو نداره. اما جزء معتبرترین نرم افزارهای دنیا در رده کاری خودش هست
MSK
پنج شنبه 29 فروردین 1392, 23:47 عصر
یک نکته ای که بنظر من باید بهش توجه بشه اینه که حداقل در گزشته بیشتر کاربرهای لینوکس رو برنامهنویس ها تشکیل می دادند. یا حداقل افرادی که اگر هم برنامه نویس حرفه ای نبودند قادر بودند راه خودشون رو از میون کدها باز کنند. و اتفاقا توسعه دهندگان این پلتفرم هم همین یوزرها بودند. بطور خلاصه: لینوکس محیطی بود برای برنامه نویس ها نوشته شده توسط برنامهنویس ها! فقط به این توجه کنید که تعداد زیادی از برنامه نوشتن برای لینوکس سود کسب نمی کردند. پس توسعه دهندگان بیشتر معطوف حل مشکلات خودشون بودند تا یوزرهای عادی و بی سواد.
هرچند این تصویر بطور کلی این روزها عوض شده اما لینوکس هنوز میراث خودش رو یدک می کشه. بنابر این میشه گفت که مناسب ترین و کامل ترین محیط از نظر ابزارهای برنامه نویسی این روزها لینوکسه بعلاوه ضاحر بسیار زیباتر و کاربر پسندتر!
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.