ورود

View Full Version : یادگیری زبان جدید

diapason
سه شنبه 29 اسفند 1391, 10:18 صبح
موضوع زیر عامل اولیۀ عضویتم در این انجمن بود...
برنامه‌نویسی را از حدود 16 سال پیش با کوئیک بیسک محبوب آغاز کردم. با این که کامپیوتر نداشتم، از هر فرصتی که کامپوتری در اختیارم قرار می‌داد استفاده می‌کردم تا کدهایی که روی کاغذ نوشته بودم، تست کنم. یادم می‌آید که با بیسیک یک برنامه نوشته بودم که میشد روی یکی خط حامل نت نوشت و اجرا کرد.... ولی چون آن زمان ابزاری برای ذخیره‌سازی نداشتم، همه‌آش پاک شد و به فنا رفت (یادش بخیر). از پس از حدود 5 سال، یعنی 11 سال پیش، ویژوال سی پلاس پلاس 6 را شروع کردم. از نظر خودم پیشرفت قابل قبولی داشتم، تقریباً 99 درصد زمان آزادم به این امر خطیر اختصاص پیدا کرده بود. همیشه برای خودم یک برنامه تعریف می‌کردم تا به این بهانه چیزهای جدیدی یاد بگیرم... DirectX، irrLicht... دو سه تا بازی دو بعدی و سه بعدی برای خودم نوشتم... متأسفانه سر یک بی‌توجهی سورس دو تا از این بازی‌ها هم از دستم رفت (:افسرده:)...
چندبار قصد داشتم سمت .Net بروم.. نشد. علاقه و تعصب خاصی به ادبیات سی پلاس پلاس داشتم و اصلا انگار برایم برنامه نویسی معادل بود با سی پلاس پلاس! :قلب:... VC2005، VC2003......
تا این که به دلایل نیاز به پروژه‌های درسی و پایان‌نامه و این چیزها... حدود 3 سالی از سی پلاس پلاس فاصله گرفتم و درگیر Matlab شدم.....
اما عمق فاجعه:
یک هفته قبل:
نیاز داشتم برنامه‌ای بنویسم. اما :متعجب:... چرا هیچ زبانی یاد ندارم؟! حتا (همان "حتی"، البته به شیوۀ خودم)

CSomthingDlg dlg;
dlg.DoModal();
را هم بلد نبودم. اصلا انگار محیط ویژوال استودیو یک محیط جدید بود! دنبال چند کلاس در اینترنت گشتم، اکثراً تحت دات نت بودند... انگار مثل اصحاب کهف پس از 300 سال از خواب بیدار شده بودم و وجه همراهم نیاز به بستر دات‌نت دارد تا بتوانم با آن نان بخرم. چند جا، از جمله stackoverflow، صحبت از این بود که "آقایان سمت دات‌نت بروید... MFC در حال قدیمی شدن است" (هرچند خودم خیلی با آن موافق نیستم.. چون هنوز مایکروسافت با انتشار نسخه‌های جدیدتر، از آن پشتیبانی رسمی می‌کند).
در شک بودم، که یک راه‌حل سریع به ذهنم رسید و به سرعت در پی یک کتاب در مورد سی شارپ گشتم... کتاب پی‌دی‌اف فارسی آقای هاشمیان را پیدا کردم... 900 صفحه را در حدود 4 روز با سرعت مرور کردم... اما هنوز هم چندان با دستورزبان این زبان راحت نیستم... اصلاً دیدن تمام دل و رودۀ یک برنامه در سی پلاس پلاس برای نوشتن یک برنامۀ جمع دو عدد یک لذت دیگری برایم دارد... تا این که با سی شارپ در یک خط بدون داشتن دانش حسابداری یک برنامه حسابداری برای مایکروسافت بنویسم (مزاح :تشویق:)...
خوب! بعد از این همه شرح ما وقع، نظر دوستان چیست؟ برای شروع دات‌نت، خودم را با سی‌شارپ سازگار کنم، یا از ویژوال سی استفاده کنم؟ یا اصلاً یک پیشنهاد جدید دارید؟
در یک کلام: چکار کنم؟

systole
سه شنبه 29 اسفند 1391, 10:50 صبح
شما که با سینتکس بیسیک آشنایی با VB6 بنویس هم ساده هست و هم سریع به هدفت میرسی...منم مثل شما عاشق زبان های native هستم...

diapason
سه شنبه 29 اسفند 1391, 11:36 صبح
شما که با سینتکس بیسیک آشنایی با VB6 بنویس هم ساده هست و هم سریع به هدفت میرسی...منم مثل شما عاشق زبان های native هستم...

ممنون از توجه شما.
اما بنده با یک مرور یک هفته‌ای میتونم تقریباً به سطح قبلیم در برنامه‌نویسی با MFC برگردم. VB که اصلاً دورش را خط بکشیم:لبخندساده:. ولی مشکل حال من، در شروع دات نت است. این که با ادبیات سی‎‌شارپ مشکل دارم. خیلی همدیگر رو نمی‌فهمیم. اما تا جایی که این چند روز مطالعه کردم، چندین جا پیشنهاد شده بود، سی‌شارپ چون مختص دات‌نت تولید شد، برای برنامه‌نویسی دات‌نت مناسب‌تر است. اما خوب دنیای سی پلاس پلاس یک چیز دیگری است. از طرفی قبول دارم که روند توسعۀ یک نرم‌افزار در سی‌شارپ سریعتر از سی پلاس پلاس انجام می‌شود. همچنین این که در ویژوال سی می‌توان کدهای managed و unmanaged را همزمان استفاده کرد (که البته چه شلم شوربایی شود!)
بیشتر دوست دارم کسانی که تجربه دارند، برای یافتن سرخط مسیر بنده را راهنمایی کنند. در این چند روز رسماً قصد داشتم با سی پلاس پلاس خداحافظی کنم. اما نشد.

hi.alir
سه شنبه 29 اسفند 1391, 14:09 عصر
اگه با #C مشکل داری ولی می خوای از .Net استفاده کنی، C++ .Net هم می تونی استفاده کنی.

returnx
سه شنبه 29 اسفند 1391, 19:40 عصر
با اینکه شما در Visual C++.net می توانید هم بصورت managed و هم native کد بزنید اما توصیه دوستان اینکه managed کد نزنید و برای استفاده از .net از یکی از زبان های C# یا Vb.net استفاده کنید...
اما نظر من اینکه شما که به C++ تسلط دارید ، به سمت Qt بیاید ، که ساختار بسیار خوبی داره...
البته سعی کنید حتما یکم با .net هم کار کنید ، تقریبا در 3 ماه دستتون راه میفته و مسیرتون را پیدا می کنید...
منم مثل شما از کد زدن با C# خیلی لذت نمیبرم ، اما خوب نا چارا روش مسلط شدم...