View Full Version : برنامه نویس های حرفه ای هنرستان بوده اند یا دبیرستان
Collector
پنج شنبه 01 فروردین 1392, 11:35 صبح
سلام
میخوام یک آماری بگیرم که برنامه نویس های حرفه ای این سایت هنرستان بوده اند یا دبیرستان
لطفا مدیران نظر بدهند.
eshpilen
جمعه 02 فروردین 1392, 11:28 صبح
من تا 5 ابتدایی خوندم :قهقهه:
habibb
شنبه 03 فروردین 1392, 18:23 عصر
اين پست پاك شد .
prpe26
شنبه 03 فروردین 1392, 19:07 عصر
پس بايد گزينه سومي هم ايجاد بشه با نام:متعجب: كم سواد :متعجب:مهد كودك:متعجب: سيكل :متعجب:اول ابتدايي :متعجب:و ....:متعجب:
البته ایشون یحتمل دارند شوخی میکنند! منظورشون اینه که سطح تحصیلات ربطی به کیفیت کار نداره.
f_talebi
شنبه 03 فروردین 1392, 19:49 عصر
آره ب این چیزا ربط نداره. اگه حرفه ای شدن بخاطر تلاش خودشون هست.تنها دلیلش همینه.
فرقی نمیکنه طرف دبیرستان باشه یا هنرستان.
prpe26
شنبه 03 فروردین 1392, 20:18 عصر
آره ب این چیزا ربط نداره. اگه حرفه ای شدن بخاطر تلاش خودشون هست.تنها دلیلش همینه.
فرقی نمیکنه طرف دبیرستان باشه یا هنرستان.
یا حتی به قول eshpilen تا 5 ابتدایی خونده باشه :D
Collector
یک شنبه 04 فروردین 1392, 10:22 صبح
منظور من از برنامه نویس حرفه ای این بود که تونسته یک سطحی بالا تر از سطح بقیه برنامه نویس برده
به این صورت که مثلا توی سی شارپ میتوان گفت که کمتر برنامه نویسی برنامه هاش را کاملا شی گرا مینویسه و طبق اصول و قواعد ماکروسافت برنامه هاش را مینویسه
یا مثلا توی بخش ++C هر کی دو تا برنامه دانشجویی مینویسه فکر میکنه که به این زبان تسلط داره
مهم این نیست که ما چه فکر میکنیم مهم این هست که طبق استاندارد های جهانی پیش میریم یا نه
من خودم از وقتی به ریاضی اهمیت بیشتری میدم ناخود آگاه برنامه هایی که مینویسم اصولی تو و حساب شده تر هستند و کمتر در آینده به مشکل برمیخورن
ریاضی ارتباط مستقیمی نداره ولی به قول استاد حل مسایل ریاضی ساختار مغزتون را درست میکنه
UfnCod3r
یک شنبه 04 فروردین 1392, 11:16 صبح
منو که تو کاردانش هم بزور راه دادن . :قهقهه:
هاروارد که نیست مدارس ایرانه یکی از یکی بدتر .:عصبانی++:
FastCode
یک شنبه 04 فروردین 1392, 16:20 عصر
ریاضی ارتباط مستقیمی نداره ولی به قول استاد حل مسایل ریاضی ساختار مغزتون را درست میکنه
به نظر من کاملا ربط داره.
توی برنامه هایی که برنامه نویس های ایرانی مینویسن زیاد کاربرد نداره.ولی در برنامه های واقعای کاربرد داره.
If you think its simple then you have misunderstood the problem.
mohammad2407
یک شنبه 04 فروردین 1392, 16:48 عصر
100 درصد دبیرستان
دلیل داره
کسانی که دبیرستان بودن از نظر ریاضی و زبان خیلی خیلی خیلی زیاد ریاضی و زبان خوندن نسبت به هنرستان
در هنرستان چیری به نام ریاضی و زبان اونقدر ها جدی نیست !
ما الان برنامه نویس داریم بی سواد هست ولی حرفه ای .... ولی در برنامه نویسی که عملیات ریاضی وجود داشته باشه 100 درصد کم میاره نسبت به کسی که ریاضی خوبی داره
زبان های برنامه نویسی به زبان انگلیسی هست و پس کسی که زبان انگلیسی خوبی داشته باشه اون زبان برنامه نویسی بهتر درک میکنه
اصلا نباید دبیرستان با هنرستان مقایسه کرد
هنرستان بیشتر فنی هست
syntiberium
دوشنبه 05 فروردین 1392, 13:41 عصر
mohammad2407 :
کسانی که دبیرستان بودن از نظر ریاضی و زبان خیلی خیلی خیلی زیاد ریاضی و زبان خوندن نسبت به هنرستان
ما الان برنامه نویس داریم بی سواد هست ولی حرفه ای .... ولی در برنامه نویسی که عملیات ریاضی وجود داشته باشه 100 درصد کم میاره نسبت به کسی که ریاضی خوبی داره
زبان های برنامه نویسی به زبان انگلیسی هست و پس کسی که زبان انگلیسی خوبی داشته باشه اون زبان برنامه نویسی بهتر درک میکنه من هنرستان بودم . نه توی هنرستان نه دبیرستان تو کلاس زبان انگلیسی به شما کلمات تخصصی زبان های برنامه نویسی رو یاد نمی دن . یا باید برید کلاس برنامه سازی یا هم از توی اینترنت یاد بگیرید .
بیشتر قسمت های بیشتر برنامه های بزرگ در دنیا از محاسبات سخت ریاضی مثل انتگرال و این چیز ها خبری نیست و حتی خیلی از این محاسبات کدشون توی اینترنت هست ولی کدی که شما می خواهید مخصوص یه کاری بسازید به احتمال زیاد توی اینترنت نیست . من توی هنرستان یاد گرفتم چجوری هر مشکلی که توی برنامه سازی برام پیش میاد رو حل کنم و فکر نکنم توی دبیرستان اینجوری برنامه سازی یاد بدن .
FastCode
دوشنبه 05 فروردین 1392, 14:22 عصر
توی دبیرستان به شما یاد میدن که چطوری یک انتگرال رو خورد کنی.(پردازش موازی) و چطور با گراف ها کار کنی.(شبکه)و چطوری با ماتریس ها کارکنی(MIMD)
توی هنرستان فقط به شما یاد میدن چطوری کد بنویسی.
syntiberium
دوشنبه 05 فروردین 1392, 14:35 عصر
توی دبیرستان به شما یاد میدن که چطوری یک انتگرال رو خورد کنی.(پردازش موازی) و چطور با گراف ها کار کنی.(شبکه)و چطوری با ماتریس ها کارکنی(MIMD)
توی چه رشته ای اینارو یاد می دن ؟ پسر دایی من رشته ریاضی بود فقط یخورده ویژوال بیسیک یادشون دادن .
SlowCode
دوشنبه 05 فروردین 1392, 14:46 عصر
توی چه رشته ای اینارو یاد می دن ؟ پسر دایی من رشته ریاضی بود فقط یخورده ویژوال بیسیک یادشون دادن .
تو درس های دیفرانسیل+ریاضیات گسسته(درخت+گراف و .. که پیش نیاز هوش مصنوعی و .. هستن)
ببین دوست من منم قبلا همین تفکر رو داشتم چون خودم ریاضیاتم خوب نبود و میگفتم زیاد به درد نمیخوره ولی هرچقدر جلوتر میرم می بینم بیشتر به ریاضیات نیاز دارم. مباحثی مثل هوش مصنوعی و پردازش تصاویر و ... مستقیما با ریاضیات سر و کار دارن.
واسه حرفه ای شدن حتما باید ریاضیت قوی باشه.
dabirsiaghi
دوشنبه 05 فروردین 1392, 14:46 عصر
من کارشناسی برق خوندم
کار تو برق گیرم نیومد البته علاقه هم نداشتم
از اونجا که به برنامه نویسی علاقه داشتم یه روز تصمیم رو گرفتم و 6 ماهی پشت سر هم کلاس رفتم تا اینکه وارد کار برنامه نویسی شدم و بسیار علاقه دارم و خوشحالم از اینکه تو برق کار گیرم نیومد
در کل رشته IT و رشته های مربوطه به درس-کلاس- مدرک و... آنچنان ارتباطی نداره , البته پیش نیاز هایی میخواد ولی مهمترین چیز علاقه است
syntiberium
دوشنبه 05 فروردین 1392, 14:57 عصر
محسن 15 (http://barnamenevis.org/member.php?122371-%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%86-15) :
مباحثی مثل هوش مصنوعی و پردازش تصاویر و ... مستقیما با ریاضیات سر و کار دارن.به چه محاسباتی نیاز دارند ؟ به محاسبه فاصله و حجم و حرکت و برخورد خط به خط توی دو بعدی و سه بعدی و چند تا مورد دیگه که بیشترین کاربرد ها رو دارند که هر کدومشون یه قطعه کد هستند که یکبار نوشته می شن و دیگه نیازی نیست ما بهشون فکر کنیم فقط باید کاربردشون رو بلد باشیم . حتی با آزمون و خطا می تونیم از محاسباتشون سر در بیاریم .
FastCode
دوشنبه 05 فروردین 1392, 15:32 عصر
محسن 15 (http://barnamenevis.org/member.php?122371-%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%86-15) :
به چه محاسباتی نیاز دارند ؟ به محاسبه فاصله و حجم و حرکت و برخورد خط به خط توی دو بعدی و سه بعدی و چند تا مورد دیگه که بیشترین کاربرد ها رو دارند که هر کدومشون یه قطعه کد هستند که یکبار نوشته می شن و دیگه نیازی نیست ما بهشون فکر کنیم فقط باید کاربردشون رو بلد باشیم . حتی با آزمون و خطا می تونیم از محاسباتشون سر در بیاریم .
شما فکر میکنی الگوریتم هایی مثل AES CAST CRC SHA MD5 RSA با آزمون و خطا ساخته شدن؟
میخوای یه مثال بزنم؟
اگر یک قرن هم آزمون و خطا انجام بدی نمیتونی یک معادله هایپربولیک بنویسی که از ۵ نقطه دلخواه بگزره ولی با ۳۰ خط کد CUDA میتونی بیشتر از 30 نقطه رو حل کنی.
این هم چیزی نیست که توی اینترنت کدش پیدا بشه.چون کسایی که به این کد نیاز دارن فرمول هاش رو هم بلدن.
من هم تا اواخر دبیرستان فکر میکردم ریاضی کاربردی در کامپیوتر نداره.
الان که دوباره فکر میکنم به این نتیجه میرسم که کل ریاضیات دانشگاه جواب کسری از نیاز الان من رو نمیده.
بهروز عباسی
سه شنبه 06 فروردین 1392, 13:07 عصر
من خودم از وقتی به ریاضی اهمیت بیشتری میدم ناخود آگاه برنامه هایی که مینویسم اصولی تو و حساب شده تر هستند و کمتر در آینده به مشکل برمیخورن
اگه اصول ابتدایی مهندسی نرم افزار هم رعایت کنی به مشکل بر نمیخوری ، مهندسی نرم افرار کارش اینه:لبخند:
هاروارد که نیست مدارس ایرانه یکی از یکی بدتر .
مدرسه !!
من استاد دانشگاه دیدم با آجر فرقی نداشته:کف:
ما که هنرستان بودیم (کارو دانش) ،الان هم روزگارمون بد نیست
من الان ترم 4 کاردانیم ترم اول زبان خیلی بد بود اونقدر که به زور 8 گرفتم اما توی ترم 3 هم زبان پیش و هم زبان عمومی رو بالا گرفتم ؛یعنی چی ؟ یعنی خواستم در طول یک ترم زبانم رو به بقیه رسوندم.
تجربه توی برنامه نویسی خیلی مهمه برو بچ هنرستان تجربه دارن ولی اکثر دبیرستانی ها فقط بچه درس خون میشن :لبخند:؛اما در عوض دانشگاه های خوبی میتونن برن که از فنی بهتره.
توی هنرستان فقط به شما یاد میدن چطوری کد بنویسی.
به نظرت اونه بچه های دبیرستان میتونن یه برنامه برای گراف بنویسن؟؟؟ من که خیلی کم دیدم.
مباحثی مثل هوش مصنوعی و پردازش تصاویر و ... مستقیما با ریاضیات سر و کار دارن.
محسن جان این مباحث به پدر ریاضی مرتبط میشن:لبخند: ،حق با شماست اما میشه بدون ریاضی هم کارهایی کرد.
من ریاضیم داغونه ولی خب یه کارهایی میکنم (فقط با ذهنیت یک برنامه نویس) اما در کل برای این کارا ریاضی لازمه.
ولی سوال در مورد برنامه نویس های حرفه ایه !!
توی مباحثی مثل Image Processing چند نفر که ریاضی بلدن میان تحقیق میکنن و یک Algorithm رو میسازن ،من برنامه نویس فقط با اون دونستن اون Algorithm هم میتونم کار کنم.
خلاصه اینکه چه هنرستان باشی چه دبیرستان باشی فرقی نداره ، فقط خودت باید کار کنی.
و ریاضی هم برای طراحی اصولی Algorithmها نیازه و در پیاده سازیشون نقش چندانی نداره (نظر من)
موفق باشید.
FastCode
سه شنبه 06 فروردین 1392, 15:11 عصر
یک برنامه نویس باید بتونه برای هر خط کدی که مینویسه همه محاسباتی که در
http://en.wikipedia.org/wiki/Big_O_notation
و همه لینکهاش رو بدون فکر کردن محاسبه کنه.
در غیر این صورت هیچ فرقی با یه script kiddy که کدها رو سر هم میکنه نداره.
اگر یک مقدار پروژه های OpenSource رو مطالعه کنید متوجه میشید که همه دنیا System.Data.DataSet نیست.
همین الان یک نمونه حل کردم.
http://barnamenevis.org/showthread.php?390258-%D9%85%D9%82%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%87-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA%D8%B1
به این میگن یاد گرفتن مجموعه ها(دبیرستان) یا حلقه(هنرستان).
به نظرت اونه بچه های دبیرستان میتونن یه برنامه برای گراف بنویسن؟؟؟ من که خیلی کم دیدم.
مسلما نه.
چون توی کشور ما همه چیز رو نمره تعیین میکنه کسی به محتوا اهمیت نمیده.
من شخصا هیچ موقع برای نمره درس نخوندم(به جز عربی و دینی).
returnx
سه شنبه 06 فروردین 1392, 19:28 عصر
من خودم ، هنرستان درس خوندم البته خودمُ حرفه ای هم نمیدونم ، من با جناب FastCode (http://barnamenevis.org/member.php?109710-FastCode) موافقم ،
اما باید به این نکته هم توجه کنیم که اینطور نیست که ما چون از هنرستان اومدیم ریاضی نمیخونیم ، برعکس رشته ی ما طوری هست که در تمام ترم ها ریاضی داشتیم مثلا حالا اگر بگذریم از ریاضی های دوره هنرستان ، در دانشگاه ریاضی پیش ، ریاضی عمومی ، ریاضی کاربردی ، ریاضی گسسته [ساختمان گسسته ]، معادلات دیفرانسیل ، ریاضی مهندسی را باید پاس کنیم ، من که سر فصل ها رو با بچه های ریاضی مقایسه کردم کاملا مشابه بود منتها بعضی چیز ها را بچه های ریاضی در دوره دبیرستان پاس می کنند ، اما مشکل ما هنرستانی ها این هست که این ریاضی ها رو جدی نمی گرفتیم ،و الان داریم نتیجشُ میبینم ، که باید یک کد چند خطی را دو برابرشُ بنویسم تا ضعف ریاضی خودم جبران کنم ، چون نمیتونم درست مسئله را تحلیل کنم...
بچه های هنرستانی هم نهایتا همون چیزهایی رو میخونن که بچه های دبیرستانی میخونن اما با این تفاوت که اونها بیشتر یک کدنویس میشن ( یک مترجم که زبان انسان را به زبان کامپیوتر ترجمه می کنه) ، در حالی که بچه های دبیرستانی بیشتر به سمت تحلیل گری سوق پیدا می کنند...
من خودم شخصا از اینکه ریاضی رو جدی نگرفتم پشیمونم ، چون هیچ علاقه ای به پروژه های کوچیک کوچه بازاری ندارم و وقتی هم دنبال پروژه های بزرگ میرم میبینم با ریاضی گره خورده!! (اینُ میگم که برای بقیه بچه های هنرستانی درس عبرت بشه!!)
البته باید بگم این وسط استثناهایی هم دیدم ، کسی که در زشته ی ریاضی تحصیل می کرد اونم با معدل 19 اما مسئله های نه چندان سخت ، اما کمی پیچیده پرسیدم نتونست به جواب برسه!!!
اون موضوع زبان هم فکر نمیکنم خیلی درست باشه ، چون شخصا که هیچ وقت با زبان مشکلی نداشتم...
soheila2012
سه شنبه 06 فروردین 1392, 19:38 عصر
من خودم ریاضی خوندم و در برابر دوستم که هنرستان خونده هیچم در مورد برنامه نویسی
من الان برنامه نویسی رو تدریس میکنم ولی اون پروژه های تجاری مینویسه!
هنرستان پایه رو قوی میکنه البته اگه اهلش باشی میتونی قوی بشی با دبیرستان باید خودت پشتکار داشته باشی چون دانشگاه که هیچی یادت نمیدن.
returnx
سه شنبه 06 فروردین 1392, 19:45 عصر
هنرستان پایه رو قوی میکنه
کاملا مخالفم !! هنرستان صرفا از شما یک کد نویس میسازه ، تعریف کد نویس رو در پست قبلم نوشتم...
نمونش اینجاست (http://barnamenevis.org/showthread.php?381814-رمز-نگاری-متقارن-در-دات-نت-به-کمک-C) ، میام در مورد رمزنگاری نامتقارن مطلب مینویسم که چطور در .net اینکار رو انجام بدیم ، اما نمیتونم پشت الگوریتم DES رو شرح بدم ، چون رمزنگاری بدون ریاضی معنا پیدا نمیکنه!!
اینکه بتونین برنامه تجاری کوچیک بنویسین تا یکجایی خوبه ، بعد از اون دیگه هیچ لذتی نمیده ، حداقل برای من که اینطور بوده...
soheila2012
سه شنبه 06 فروردین 1392, 19:50 عصر
[QUOTE=returnx;1730635]کاملا مخالفم !! هنرستان صرفا از شما یک کد نویس میسازه ، تعریف کد نویس رو در پست قبلم نوشتم...
اگه معلم خوبی داشته باشی میتونی حرفه ای یاد بگیری ولی دبیرستان فقط ریاضیات رو تو مخت میکنه.
من خودم تو دانشگاه تموم دروس ریاضیات رو کمتر از 19 نشدم ولی برنامه نویسی مشکل داشتم و هر چی بلدم تلاش خودمه!! ولی الان خودم دارم هنرستان تدریس میکنم تا جایی که بتونم به هنرجویام طوری یاد میدم که تنها کد نویس نباشن و با یه کد صد ها برنامه بتونن بنویسن
saber_ershadi
سه شنبه 06 فروردین 1392, 20:09 عصر
منم از هنرستان شروع کردم ،این حرف شما هم میتونه درست باشه خوبه که شما نمرات ریاضی رو بالا میگرفتید ولی مهم اینه که بشه از اون تو برنامه نویسی ها استفاده کرد که تو برنامه های کوچیک کم شاید کاربردش کم حس بشه یه برنامه کوچیک پیدا کردن بزرگترین و کوچکترین عدد بین 2 عدد رو اگه تو ریاضیات تحلیل خوبی داشته باشی با یه فرمول ساده بدست میاد ولی اگه کسی از ریاضی و الگوریتم هاش سر در نیاره شاید واسه مقایسش چندین خط کد بیشتر بنویسه منم زیاد به ریاضیات اهمیت نمیدادم ولی سعی میکنم بیشتر روش کار کنم و الانم تو دانشگاه به مشکل خوردم حالا شاید همه برنامه نویسی به ریاضی نباشه ولی بخش زیادیش رو در بر بگیره .البته باید کد نویس خوبیم باشی:لبخندساده:
شاید شاید شاید این نظر منه
FastCode
سه شنبه 06 فروردین 1392, 23:27 عصر
ریاضی ۱ و ۲
معادلات
آمار
رو جا انداختی.
ولی اون پروژه های تجاری مینویسه!حقوق رئیس جمهور هم زیاده.
یک سری محاسبات هست که فقط نیاز به درک ریاضی داره.و فقط با تمرین به دست میاد.تمرین کردن هم با مسائل سر کلاس تموم نمیشه.
من خودم رو مثال میزنم.
چیزهایی که ناخودآگاه و غیر ارادی حساب میکنم یا از یادم نمیره:
تعداد کاراکتر هایی که توی یک متن تایپ کردم.
تعداد پله های هر جایی که رفتم.
تعداد موزاییک های کف خیابون.
تعداد قدم هام.با parity check
تعداد خطوط هر کتابی که میخونم.
تعداد permutation های همه ی رمز هایی که میزنم.
تمام Omega های الگوریتم هایی که میخونم یا مینویسم.
تعداد خط کدی که در هر procedure مینویسم.
تعداد بایت هایی که در هر procedure call منتقل میشه.
تعداد عملیات FP برای هر query که میگیرم.
تعداد حافظه مصرفی گزارش در هر مرحله.
تعداد بایت های هر سطر جدولی که طراحی میکنم.
تعداد Packet های مورد نیاز هر transaction.
ETA اتوبوس با محاسبه اختلاف زمان تابلوی های کیلومتر(آخرین بار با دقت 1.4%)
وقتی ذهنتون همیشه مشغول محاسبات ریاضی باشه دیگه لازم نیست فکر کنید.فقط کافیه کد رو نگاه کنید.
مطمئنا الان خیلی ها مسخره میکنند.ولی واقعیت داره.کاریش هم نمیتونم بکنم.همه میگن برو پیش روانپزشک ولی من وقت ندارم:)
بهروز عباسی
سه شنبه 06 فروردین 1392, 23:39 عصر
یک برنامه نویس باید بتونه برای هر خط کدی که مینویسه همه محاسباتی که در
http://en.wikipedia.org/wiki/Big_O_notation
و همه لینکهاش رو بدون فکر کردن محاسبه کنه.
در غیر این صورت هیچ فرقی با یه script kiddy که کدها رو سر هم میکنه نداره.
اگر یک مقدار پروژه های OpenSource رو مطالعه کنید متوجه میشید که همه دنیا System.Data.DataSet نیست.
حرفت درسته ولی برای برنامه نویس بودن ریاضی شرط اصلی نیست.
من میخوام اینو بگم که باید ذهنیت ریاضی داشته باشیم (یه جور درک) نه این که مثلاً بیام معادله حل کنیم
امید وارم متوجه منظورم بشید
وقتی ذهنتون همیشه مشغول محاسبات ریاضی باشه دیگه لازم نیست فکر کنید.فقط کافیه کد رو نگاه کنید.
این همون درکی که گفتم :لبخند:
syntiberium
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 00:49 صبح
FastCode (http://barnamenevis.org/member.php?109710-FastCode) :
یه کامپیوتر چند ترابایت اطلاعات رو بدون اشتباه می تونه ذخیره کنه و در هر ثانیه چندین میلیون محاسبه انجام بده قیمتش هم در برابر یک انسان خلاق که یک هزارم کامپیوتر توانایی ذخیره و پردازش نداره هیچی نیست .
داشتن اطلاعات زیاد و توانایی محاسبات با سرعت بالا خوبه به شرط اینکه بتونی باهاش یه چیزی به این دنیا اضافه کنی یا یه مشکلی رو حل کنی که قبلا حل نشده(مشکل با مسئله فرق داره . مشکل چیزیه که وجود داره . مسئله چیزیه که شما به وجود میاری و حلش می کنی)
من تا الان چیز مهمی خلق نکردم . اگر خلق کرده بودم الان نه توی ایران بودم نه توی سایت های برنامه نویسی ولی دارم تلاشم رو می کنم . نمی گم روش شما اشتباهه ولی شما و امثال شما اونقدر ها هم که فکر می کنید نابغه نیستید به دلیل همون مثال کامپیوتر.
FastCode
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 01:09 صبح
FastCode (http://barnamenevis.org/member.php?109710-FastCode) :
یه کامپیوتر چند ترابایت اطلاعات رو بدون اشتباه می تونه ذخیره کنه و در هر ثانیه چندین میلیون محاسبه انجام بده قیمتش هم در برابر یک انسان خلاق که یک هزارم کامپیوتر توانایی ذخیره و پردازش نداره هیچی نیست .
داشتن اطلاعات زیاد و توانایی محاسبات با سرعت بالا خوبه به شرط اینکه بتونی باهاش یه چیزی به این دنیا اضافه کنی یا یه مشکلی رو حل کنی که قبلا حل نشده(مشکل با مسئله فرق داره . مشکل چیزیه که وجود داره . مسئله چیزیه که شما به وجود میاری و حلش می کنی)
من تا الان چیز مهمی خلق نکردم . اگر خلق کرده بودم الان نه توی ایران بودم نه توی سایت های برنامه نویسی ولی دارم تلاشم رو می کنم . نمی گم روش شما اشتباهه ولی شما و امثال شما اونقدر ها هم که فکر می کنید نابغه نیستید به دلیل همون مثال کامپیوتر.
اگر اولش رو میخوندی متوجه میشدی که غیر ارادی هست و نمیتونم جلوش رو بگیرم.ولی تا الان برام بد نبوده.
خب کاملا مسلمه که نابغه نیستم(IQ<163).
ولی دارم یه چیزی میسازم که چند تا مشکل رو حل میکنه.
میلیون رو هم بکن بیلیون.سیستمی که من دارم باهاش تایپ میکنم نزدیک ۹۰۰ میلیارد عملیات بر ثانیه انجام میده.
مشکل من هم دقیقا همینه.ریزترین چیزها توجهم رو میگیره.شاید ۱۰۰۰ نفر دیگه این پست رو بخونن ولی من نمیتونم بهش گیر ندم.
بهزاد علی محمدزاده
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 01:33 صبح
سلام .
چیزهایی که ناخودآگاه و غیر ارادی حساب میکنم آره شاید روش خوبی باشه ...
ببیند اول اینکه توی همچین تاپیک هایی ، وقتی واژه هایی مثل حرفه ایی رو بکار می برید، مشخص نمیشه که چطور الان باید اینها رو تفکیک کنیم ؟ بهتر بود همون می نوشتید هنرستان بودین یا دبیرستان و تاثیرش یا نظرتون و ...
دوم اینکه ، معمولا توی مقایسه هامون یه اشتباهاتی داریم ، مثلا میگیم دوستم هنرستان بوده من دبیرستان و ریاضی من خوبه اما برنامه نویسی ضعیف ام ... این قیاس اشتباهه ، چون تو برنامه ننوشتی و ضعیف موندی .
بهتره اینجوری مقایسه کنیم : دو نفر که هر دو به یه اندازه برنامه نویسی کار کردن ، اما یکی از اینها ریاضیات خونده و دیگری نه . الان کدامیک درک بهتری از الگوریتم ها و مباحث پیشرفته دارند ؟ ( ج: قطعا کسی که ریاضیات خونده )
دبیرستانی باید برنامه بنویسه تا از اون جا نمونه و فقط توی ریاضی قوی بشه . هنرستانی هم باید ریاضیات بخونه تا مبادا برنامه نویس بشه ولی وقتی پای ریاضی وسط میاد کم بیاره ...
من در دوران تحصیل متوجه اهمیت ریاضیات شدم و شش ماه ، مبانی رو با یه مدرس گذروندم . و الان پکیج می گیرم و دنبال می کنم . اون شش ماه برای من حکم آشتی با ریاضیات و داشت . از وقتی هم که ریاضی کار می کنم ، دارم سراغ برخی مباحث میرم که قبلا نمی تونستم برم سراغشون .
"من بعد از ارسال متوجه شدم که گفته بود مدیران نظر بدهند ... توی این بخش هم مثل اینکه نمی تونیم حذف کنیم ... "
prpe26
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 03:08 صبح
من هم در دبیرستان هستم و ریاضی میخونم :) برام مهم هم نیست در دانشگاه به سمت رشته کامپیوتر برم. مبانی کدنویسی (و چگونگی به کار بردن مباحثی که در ریاضیات و جبر و هندسه و ... تا اینجا یاد گرفتم ) رو بلدم ، زبانهای متنوعی رو دیدم و با محیطشون کار کردم. از محیط دات نت (که معتقدم سیب زمینی بار میاره نه برنامه نویس) در ویندوز گرفته تا محیط شل python در سیستم های یونیکس. الان هم زبان Go رو دیدم و شیفته اون شدم.
یکی از مهم ترین دلایلی که رفتم سمت ریاضی این بود که حداقل در دانشگاه اگه به رشته های مورد علاقم نتونم برسم یه وقت (مثل سخت افزار و IT ) بتونم در رشته های دیگر راحت تحصیل کنم (مثلا مدیریت بازرگانی).
mostafa_golden
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 11:19 صبح
اگر بخوایم در مورد یک برنامه نویس حرفه ای صحبت کنیم که خودش میتونه یک پروژه را آنالیز کنه و به وسیله یک تیم نرم افزاری که در اختیار داره اون را طراحی کنه میتونیم بگیم که کسی که ریاضی خونده قدرت تحلیل مساله بیشتری داره و میتونه علاوه بر کد نویسی یک پروژه نرم افزاری را به پایان برساند
در واقع ریاضیات انسان رو تحلیگر بار میاره و هنرستان انسان را کد نویس
پر واضح هست که ارزش یک تحلیل گر چندین برابر بالاتر از یک کد نویس هست
البته آنهایی که هنرستان خواندن هم میتوانن در دانشگاه جبران کنند و ریاضیات خودشون را ارتقا ببخشند
Collector
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 11:20 صبح
خیلی ممنون از دوستانی که نظر دادند
اما من میخواستم مدیران(ارشد + میانی) هم در این نظر سنجی شرکت کنند و نظر بدم
هدف از ایجاد این تاپیک این بود که افرادی که در این سایت مدیر هستند دبیرستان تحصیل کردن یا هنرستان که بفهمم پایه برنامه نویسی اونا رو به این نقطه رسونده یا پایه ریاضی
eshpilen
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 11:26 صبح
کاملا مخالفم !! هنرستان صرفا از شما یک کد نویس میسازه ، تعریف کد نویس رو در پست قبلم نوشتم...
نمونش اینجاست (http://barnamenevis.org/showthread.php?381814-رمز-نگاری-متقارن-در-دات-نت-به-کمک-C) ، میام در مورد رمزنگاری نامتقارن مطلب مینویسم که چطور در .net اینکار رو انجام بدیم ، اما نمیتونم پشت الگوریتم DES رو شرح بدم ، چون رمزنگاری بدون ریاضی معنا پیدا نمیکنه!!
اینکه بتونین برنامه تجاری کوچیک بنویسین تا یکجایی خوبه ، بعد از اون دیگه هیچ لذتی نمیده ، حداقل برای من که اینطور بوده...
DES چیه رفتی وقتت رو صرفش کردی!
DES خیلی وقته دیگه استاندارد نیست؛ ضعیفه.
بجاش باید از AES استفاده کرد.
eshpilen
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 11:30 صبح
"من بعد از ارسال متوجه شدم که گفته بود مدیران نظر بدهند ... توی این بخش هم مثل اینکه نمی تونیم حذف کنیم ... "
فک کنم منظورش این بوده که مدیران هم چون برنامه نویسان حرفه ای/موفقی هستن لطف کنن بیان در بحث کمک کنن :چشمک:
UfnCod3r
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 13:41 عصر
هم اکنون دعوای سختی بین هنرستانی ها و دبیرستانی هاست :شکلک مشت زدن:
به نظر من هیچ کدوم ازینا تاثیر نداره .
حداقل من یکی که تو مدرسه نه ریاضی یاد گرفتم نه برنامه نویسی :ناراحت:. همشو خودم یاد گرفتم . :تشویق:
ریاضی هم خودش یه دنباییه برنامه نویسی هم یه دنیای دیگه .
البته اگه یه پروفسور ریاضی برنامه نویسم بشه خیلی عالی میشه .یا برعکس .
ولی خب اگه کار اصولی باشه برفرض یه خری یه الگوریتم پیچیده رو می نویسه بعد برنامه نویس باید اونو به بهترین شکل بنویسه . حالا شاید یه جا اسمبل لازم شد .اون که الگوریتمو نوشته به اسمبل که کاری نداره .
مثلا ضرب ماتریس ها رو در نظر بگیرد .
خب اینو میشه با چیزایی مثل SSE,MultiProcess, ... سریعش کرد که کلی سختی داره . :لبخند:
:لبخندساده:
FastCode
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 16:44 عصر
برفرض یه خری یه الگوریتم پیچیده رو می نویسه
خیلی لطف دارین.مرسی.
returnx
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 19:43 عصر
DES چیه رفتی وقتت رو صرفش کردی!
DES خیلی وقته دیگه استاندارد نیست؛ ضعیفه.
بجاش باید از AES استفاده کرد.
بله !! اخوشبختانه استفاده از الگوریتم AES هم در دات نت خیلی با DES فرق نداره برای همین با استفاده از AES هم مشکلی ندارم...
JaVa
چهارشنبه 07 فروردین 1392, 23:20 عصر
یک سری محاسبات هست که فقط نیاز به درک ریاضی داره.و فقط با تمرین به دست میاد.تمرین کردن هم با مسائل سر کلاس تموم نمیشه.
من خودم رو مثال میزنم.
چیزهایی که ناخودآگاه و غیر ارادی حساب میکنم یا از یادم نمیره:
تعداد کاراکتر هایی که توی یک متن تایپ کردم.
تعداد پله های هر جایی که رفتم.
تعداد موزاییک های کف خیابون.
تعداد قدم هام.با parity check
تعداد خطوط هر کتابی که میخونم.
تعداد permutation های همه ی رمز هایی که میزنم.
تمام Omega های الگوریتم هایی که میخونم یا مینویسم.
تعداد خط کدی که در هر procedure مینویسم.
تعداد بایت هایی که در هر procedure call منتقل میشه.
تعداد عملیات FP برای هر query که میگیرم.
تعداد حافظه مصرفی گزارش در هر مرحله.
تعداد بایت های هر سطر جدولی که طراحی میکنم.
تعداد Packet های مورد نیاز هر transaction.
ETA اتوبوس با محاسبه اختلاف زمان تابلوی های کیلومتر(آخرین بار با دقت 1.4%)
داداش شما فیلم یک ذهن زیبا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DB%8C%DA%A9_%D8%B0%D9%87%D9%86_%D8%B2%DB%8C%D8%A8 %D8%A7) رو دیدی ؟!
دقیقا کارهایی که شما انجام میدی مثل ایشون هست :متعجب:اونم می خواست یه الگوریتم برای حرکت کبوترها که دونه می خورن پیدا کنه.:چشمک:
که آخرش............. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FastCode
پنج شنبه 08 فروردین 1392, 05:38 صبح
داداش شما فیلم یک ذهن زیبا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DB%8C%DA%A9_%D8%B0%D9%87%D9%86_%D8%B2%DB%8C%D8%A8 %D8%A7) رو دیدی ؟!
دقیقا کارهایی که شما انجام میدی مثل ایشون هست :متعجب:اونم می خواست یه الگوریتم برای حرکت کبوترها که دونه می خورن پیدا کنه.:چشمک:
که آخرش............. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نه.ندیدم.ولی داستانش رو شنیدم.
نه عزیزم.اینقدرها هم Schizophrenia ندارم.
ولی آنقدر این چیزها رو محاسبه کردم که دیگر لازم نیست فکر کنم.مثل جدول ضرب حفظ شدم.
شما هم یه بار چند تاش که توی برنامه نویسی استفاده میشه رو حساب کن.ضرر نمیکنی اگر بدونی میشه پارامترهای یه procudure رو به جای ۹ بایت با ۸ بایت فرستاد.
مشکل خیلی از شما اینه که چون توانایی(سواد + IQ) لازم رو ندارید فکر میکنید سخته.خیلی هم راحته.فقط باید تمرین کنید.
delta7
پنج شنبه 08 فروردین 1392, 07:00 صبح
طرز فکره که فرق میکنه
توجه کنید که بچه های دبیرستان ضریب هوشیشون معمولا بیشتره
قدرت استدلالشون بیشتره معمولا
بیشترشون از برنامه نویسی چیزی نمی دونن (دارم میگم بیشترشون)
چیزهایی که یادشون میدن کاربردی تره ولی اصولی نیست
من تو دوره دبیرستان واسه مسابقات آزمایشگاهی و کارگاه رایانه(سوم دبیرستان : رشته های فیزیک ، شیمی ، زیست و کامپیوتر بود) کتاب برنامه سازی هنرستان رو توی 3 روز خوندم
حسابشو بکن کل کتابو که اینا در طول سال یاد میگیرن و اکثرا میوفتن رو من تو 3 روز خوندم و کاملا یاد گرفتم
توی دانشگاه هم سی رو یاد گرفتم الان که نگاه میکنم میبینم کل طرز فکرم اشتباه بوده یه دید خیلی محدودی داشتم
چیزی که میخوام بگم اینه که توی دوره دانشگاه و مطالعه آزاد فرد بستگی داره به کجا برسه
اگه طرز فکر بچه های هنرستان توی دانشگاه هم مثل اول باشه(که اکثرا همونطوره) حرفه ای تر نیستن در مقابل بچه های دبیرستان
JaVa
پنج شنبه 08 فروردین 1392, 10:00 صبح
مشکل خیلی از شما اینه که چون توانایی(سواد + IQ) لازم رو ندارید فکر میکنید سخته.خیلی هم راحته.فقط باید تمرین کنید.
:لبخندساده:
ما به اندازه خودمون هم سوادش و هم IQ لازم رو داریم. ولی این موضوع که شما می گید رو نمی دونم از کجا می دونید!!:چشمک:
همین که تلاش و تمرکز می کنیم رو اهدافمون کافیه و نیازی به شمردن پله ها و.... هم نداریم.:تشویق:
بچه های هنرستانی و دبیرستان همشون یه طرف ترازو و بچه های که توی مدارس و دبیرستان های تیزهوشها درس می خونن اونا هم یه طرف. منم به حرف delta7 موافقم بیشتر طرز فکر و هدف فرد مهمه تا اونجایی که داره درس می خونه خیلی از بزرگان کامپیوتر مثل گیتس و جابز هم تحصیلاتشون رو تموم نکردن ولی همه ی برنامه نویسان جهان می خوان مثل اونا شن! (البته یه دوستی اینجا هست که خودش گفته از گیتس خوشش نمی آد (شاید بخاطر اینه که مجانی از محصولاتش داره استفاده می کنه!)):چشمک:
soheila2012
پنج شنبه 08 فروردین 1392, 10:50 صبح
مهم اینه که دست کی بیافتی هنرستان یا دبیرستان تفاوت کمی دارن.
یه استاد خوب که داشته باشی میتونی به جاهایی برسی که تو برنامه نویسی حرفی برای گفتن داشته باشی.
فقط این طرز فکر بدی که توی ذهن هنرجویان هنرستان انداختن که درسشون خوب نی و ...
SlowCode
پنج شنبه 08 فروردین 1392, 11:38 صبح
بچه های هنرستانی و دبیرستان همشون یه طرف ترازو و بچه های که توی مدارس و دبیرستان های تیزهوشها درس می خونن اونا هم یه طرف. منم به حرف delta7 موافقم بیشتر طرز فکر و هدف فرد مهمه تا اونجایی که داره درس می خونه خیلی از بزرگان کامپیوتر مثل گیتس و جابز هم تحصیلاتشون رو تموم نکردن ولی همه ی برنامه نویسان جهان می خوان مثل اونا شن!
داداش این بیلقیتس درسته درسش خوب نبود ولی همچین برنامه نویس قدری هم نبود ها!!
خودش میگه یکم بیسیک و ++C بلده! یعنی در کل از بنده(که چیز زیادی نمیدونم:لبخند:) هم برنامه نویسی رو کمتر بلده! اون فقط مدیرعامل بود بابا سال 2000 هم بازنشسته شد. 13 ساله ازش یه دانشمند ساختن!!!
شاید بخاطر اینه که مجانی از محصولاتش داره استفاده می کنه!
مایکروسافت درسته برنامه نویسان قوی داره ولی اگه نسبت بگیریم همچین شرکتی نیست که لایق این همه تعریف و تمجید باشه! در واقع همون عوضی هایی هستن که استاکس نت و .. رو نوشتن و انداختن مملکت ما.
بگذریم بحث یه چیز دیگه است.
---------------------------------------
یه استاد خوب که داشته باشی میتونی به جاهایی برسی که تو برنامه نویسی حرفی برای گفتن داشته باشی.
من همچین استادی تا حالا تو عمرم ندیدم! فقط یه مورد شنیدم که تو تیزهوشان درس میداده(تو کل شهرمون فقط یه نفر که اونم اخراج شد)
بعدش هم استاد مگه چقدر میتونه واسه شما وقت بزاره که شما به جاهای خوبی برسی؟ واسه حرفه ای شدن باید سالها زحمت بکشی ولی یه استاد فوقش 6 ماه هفته ای 2 الی 3 بار 1 الی 2 ساعت میتونه به شما درس بده. پس با این وضعیت هم سواد زیادی به شما اضافه نمیشه. به نظرم مهم ترین نقش معلم یا استاد ایجاد انگیزه و استارت زدنه. بقیش رو آدم خودش باید بره.
دوستان ما نمیگیم هنرستانی ها برنامه نویس خوبی نیستن! کلا این دوتا کلمه هنرستان و دبیرستان رو ول کنین چون اشتباه برداشت میشه.
من خودم دبیرستانی بودم ولی ریاضیم ضعیفه:لبخند:
شاید خیلی ها باشن که هنرستانی باشن و ریاضی رو بهتر از من بلد باشن.
ما شرایط ایده آل رو بحث میکنیم و قطعا قطعا کسی که ریاضی رو بهتر بدونه موفق تره.
حالا خوب شد آقا بهروز یادی از کاردانش کردن:لبخند: اصلا تو بحث نبود.
ولی بهروز واقعا کل کار و دانش باید کیف کنه که همچین شاگردی رو دارن:کف:
بهروز یه مثال کوچیک میزنم تا مسئله برای همه روشن بشه.
مثلا شما یا بنده بعد چند سال کار با وی بی یه حرفی واسه گفتن داریم و از خیلی از مهندس ها و استاد دانشگاه از لحاظ کد نویسی قوی هستیم، درسته؟
مثلا فرض کن تو یه جمع هستیم و همه سوال می پرسن و ما جواب میدیم، یکی از پردازش تصاویر می پرس و شما جواب میدی یکی در مورد کامپایلر و فلان که همه بحث سطح بالایی هستن.
حالا یه از خدا بیخبری می پرسه: اقا می خوام یه shape بزارم رو صفحه که مثلا به شکل کاراکتر بی نهایت حرکت کنه! انصافا کم نمیاریم؟ الان من یادم نیست کدش چی بود! احتمالا تو هم اینطوری باشی:لبخند:
این سوتی خیلی بزرگیه به نظر من! یعنی آدم سطحش تو بعضی جالا زیاد باشه ولی ساده ترین مسائل رو که مربوط به دبیرستان میشه رو نتونه از حفظ بنویسیه!
این جاهاست که آدم ارزش ریاضی رو می فهمه.
مسئله دیگه هم که دوستان میگن مثلا غربی ها یه الگوریتمی درست میکنن ما دیگه مجبور نیستیم از صفر بنویسیم کافیه کار کردن باهاش رو بدونیم! بعد مگین چرا ما همیشه مصرف کننده هستیم؟ چرا اینقدر از دینا عقبیم؟ اونا کجا هستن ما کجا!!! بعد همه چی رو ربط میدن به ایران و ایرانی، نمیدونم ایرانی جماعت اینطوره!!!!
کسانی که این حرف ها رو میزنن خودشون مشکل دارن خودشون کوتاهی میکنن و بعد شاکی میشن.
چرا ما نباید سطحمون بیشتر از خارجی ها باشه که بیاییم یه چیزی درست کنیم که اونا مصرف کنیم؟
یه فردی از یه ناکجا آبادی از سرزمین سیاه پوستان به اسم جاوا میاد یه زبان درست میکنه که الان این همه طرف دار داره!
حالا ما نمیتونیم کاری بکنیم؟؟؟!
کلام پایانی: هرکس که میخواد تو سطح حرفه ای کار کنه باید باید ریاضیاتش خوب باشه.
returnx
پنج شنبه 08 فروردین 1392, 23:14 عصر
داداش این بیلقیتس درسته درسش خوب نبود ولی همچین برنامه نویس قدری هم نبود ها!!
خودش میگه یکم بیسیک و ++C بلده! یعنی در کل از بنده(که چیز زیادی نمیدونم:لبخند:) هم برنامه نویسی رو کمتر بلده! اون فقط مدیرعامل بود بابا سال 2000 هم بازنشسته شد. 13 ساله ازش یه دانشمند ساختن!!!
مایکروسافت درسته برنامه نویسان قوی داره ولی اگه نسبت بگیریم همچین شرکتی نیست که لایق این همه تعریف و تمجید باشه! در واقع همون عوضی هایی هستن که استاکس نت و .. رو نوشتن و انداختن مملکت ما.
واقعا جالب و خنده دار بود!!
FastCode
پنج شنبه 08 فروردین 1392, 23:23 عصر
و متاسفانه درست.
JaVa
پنج شنبه 08 فروردین 1392, 23:40 عصر
و متاسفانه درست.
چیچیش جالب خنده دار و درست بود ؟!:ناراحت::گیج::متعجب:
کلام پایانی: هرکس که میخواد تو سطح حرفه ای کار کنه باید باید ریاضیاتش خوب باشه.
به نظرم باید گفت که برنامه نویس حرفه ای نه ربطی به دبیرستانی بودنش هست نه به هنرستانی بودنش!!
به علاقه،پشتکار،تلاشش و هدف دار بودنش هست.
موفق و سر افراز باشید
Abbas Naghdi
جمعه 09 فروردین 1392, 00:09 صبح
بچه ها سلام ...
مبحث و بحث جالبی بود ... پس خوب گوش کنید ... نه خوب ببینید :لبخند:
بحث بین دبیرستانی و هنرستانی کلا اشتباه هست .. چرا ؟
چون در دبیرستان تنها رشته ای که به درد برنامه نویس شدن میخوره ریاضی هست و توی هنرستان کامپیوتر
طبیعتا بچه های کامپیوتر از لحاظ آشنایی و ... بهتر هستن و بیشتر میتونن پیشرفت کنن ...
چرا میگین ریاضی ... ؟ ریاضی یکی از اصل های برنامه نویسی هست اما نه اونقدر که فکر میکنید ...
من با C# و C++ و C++Qt و Html و php و Js و ... کد نوشتم ... توی هیچ کدوم از کدهامم محتاج ریاضی نبودم
من پروژه های زیادی نوشتم اما هیچ کدوم از پروژه های اونقدر ریاضی نمیخواستن
شما وقتی یک نرم افزار proxy یا ... مینویسید کجاش از ریاضی استفاده میکنید ... اگرم استفاده کنید در حد پنجم ابتدایی و ...
برنامه نویس های بزرگ پشت کار داشتن + مکمل های برنامه نویسی رو بلد بودن + استعدادشو داشتن + علاقه داشتن + منطقی بودن + محتاج کسی نبودن و ...
اما :
ریاضی یکی از مکمل های برنامه نویسی هست ... مثلا توی مسابقه ی بیان برنامه ها بر اساس ریاضی نوشته میشن (یا پردازش تصویر و یا ...)
نکته : من ریاضیم خوب نبود ... وقتی برنامه نویس شدم فهمیدم که کل برنامه نویسی ریاضی هست ... ریاضیم خوب شد
قبلا فورمول های ریاضی رو نمیتونستم بفهمم .. از وقتی برنامه نویس شدم ریاضی رو هم میفهمم ... اینم یک دلیل اثبات اینکه ریاضی و برنامه نویسی مکمل هم هستن
داخل دبیرستان و هنرستان ریاضیاتی درس میدن که هیچ ربطی به برنامه نویسی نداره مثلا (اتحاد)
اون ریاضی کسسته و ... خوبه ... (هنرستانی ها میتونید تهیه کنید و یادش بگیرید)
با سپاس از همه ی برنامه نویسان ریاضی دان
behrozi.ir
جمعه 09 فروردین 1392, 00:16 صبح
سلام
البته هنرستانی دو جور داریم فنی حرفه ای و کاردانش
من خودم فنی حرفه ای بودم (من به شخصه خودم از کاردانش بدم میاد)
تو کشور آلمان کسانی که کاردانش میخونن مجوز ورود به دانشگاه را ندارن.
اون موقعی که میخواستیم ثبت نام کنیم.شرط معدل کامپیوتر 14 بود و شرط معدل ریاضی فیزیک 12 ، کاردانش که اصلا به حساب نمیاد
در مورد کتاب ریاضی 2 هم،
هم ما داشتیم و هم بچه های ریاضی
ولی در سال سوم ، ریاضی فیزیک ها حسابان داشتند و ما هم ریاضی3 که حتی از حسابان هم سخت تر بود.(2تا کتاب گردن کلفت ، که روی هم دیگه میشد 1000 صفحه، خدایی خیلی ظلمه)
در مورد زبان هم کتاب سال دوم که مشترک بود، سال سوم ما یک کتاب زبان تخصصی کامپیوتر داشتیم.
در مورد پیش دانشگاهی هم بگم که هنرستانی ها تعداد واحدی که در طول 2 سال هنرستان پاس کردند به مراتب بیش تر از ریاضی ها بوده، ما کل هفته از 7 صبح تا 3بعد از ظهر کلاس داشتیم، اونوقت ریاضی ها ساعت 11-12 خونه هاشون بودن.
در سال سوم هنرستان با مباحثی که در مورد طول این دوره آموختن یک سیستم اتوماسیون باید نوشته بشه(آخر کتاب برنامه نویسی 3)
تمامی کتاب های ما تو سایت چاپ کتب درسی هست ، نگید دروغ میگه
تو دانشگاه هم کسانی که از هنرستان میومدن (کاردانی پیوسته) همه سروکارشون با برنامه نویسی بود ولی کسانی که از ریاضی اومده بودن (کارشناسی پیوسته و کاردانی ناپیوسته) 2-3 تا درس برنامه نویسی بیشتر نداشتن.
تو دانشگاه خودمون کل بچه هایی که از ریاضی اومدن ، هر سوالی در مورد برنامه نویسی داشته باشن میان از ما میپرسن.
سال پیش با ریاضی ها کنکور دادم، و در رشته هوا فضا-دانشگاه امیرکبیر قبول شدم.
حالا چرا درصد بیشتر دبیرستانی ها موفق ترن
دلیل: چون کامپیوتر یک رشته سطح بالاست و همه برای بدست آوردن این رشته سرودست میشکنن، به همین دلیل بچه هایی که از دبیرستان میان دارای رتبه بالایی هستند و در نتیجه به درس و یادگیری بیشتر اهمیت میدن.(به قول دوستان خرخون بودن که کامپیوتر قبول شدن)
حالا چرا تو هنرستانی ها این درصد موفق کمتره
فقط به دلیل وجود کسانی که از کاردانش اومدن (جدی میگم، برای مثال کسانی که از هنرستان ما اومدن تو دانشگاه ، همشون تاپ دانشگاه بودن)
در مورد آقای بیل گیتس هم چرا حرف الکی میزنید ، ایشون در دوران دانشجویی خود سیستم عامل نوشتن برای کامپیوترهای IBM ، اینقدر پول خوبی درآوردن که بیخیال تحصیل شدند.(البته فراموش نکنید که تو بهترین دانشگاه دنیا داشت تحصیل میکرد)
لری پیج هم به همین سرنوشت دچار شد، پولدار شد و دیگر ادامه تحصیل نداد(صاحب گوگل)
با تشکر، بهزاد
behrozi.ir
جمعه 09 فروردین 1392, 01:01 صبح
راستی یادم رفت کسانی از فنی میان
اول باید کاردانی بگیرن - 80 واحد (دانشگاه آزاد حدود 90 واحد)
+
کارشناسی ناپیوسته - 80 واحد
=
با گذارندن 160 -170 واحد ، کارشناسی میگیرن (چارت وزارت علوم هستش باور نداری نگاه کن)
فکرکنم ریاضی ها کلا برای کارشناسی 140 تا بیشتر پاس نکنند
FastCode
جمعه 09 فروردین 1392, 01:16 صبح
راستی یادم رفت کسانی از فنی میان
اول باید کاردانی بگیرن - 80 واحد (دانشگاه آزاد حدود 90 واحد)
+
کارشناسی ناپیوسته - 80 واحد
=
با گذارندن 160 -170 واحد ، کارشناسی میگیرن (چارت وزارت علوم هستش باور نداری نگاه کن)
فکرکنم ریاضی ها کلا برای کارشناسی 140 تا بیشتر پاس نکنند
درسته. ۱۴۳ تا بیشتر پاس نمی کنیم.
daskar
جمعه 09 فروردین 1392, 02:45 صبح
سلام
نمی دونم باید تو بحث شرکت می کردم یا نه ..... اما شاید .....
دوستان هنرستان و دبیرستان که هیچ دانشگاهها هم شامل آزاد ، دولتی ، پیام نور ، علمی کاربردی و .... با یکدیگر آن چنان فرقی ندارند معمولاً سر فصلها یکی هست و البته استاد ها هم در بیشتر موارد در چند دانشگاه مختلف کلاس درس دارند به جز معدود دانشگاههایی که البته صنعتی و به عدد 10 هم شاید نرسه البته شاید ... شخصاً امیدوارم بیشتر باشه.
راستی سرفصل دانشگاه هایی مثل کمبریج با صنعتی شریف هم چندان فرقی نداره مخصوصاً دروس ریاضی و تعداد واحد ها
مشکل زمانی پیدا میشه که ما
چیزی به نام تحقیقات را نمی شناسیم و نمی دانیم ارتباطات مهندسی یعنی چه؟
ما دانش رو داریم اما تحقیقات پیرامون آن و حل پروژه و ارتباطاتی که باید بدانیم از چی کجا استفاده کنیم را بلد نیستیم.
یادمه .... وقتی ازش پرسیدن چه درسی بخوانند گفت من رشته خاصی رو نمی گویم ولی تحصیلات آکادمیک حول همان موضوع و شما زمانی به یه سطحی میرسی که خودت خارج از حیطه میری دنبال دانش جانبی یکمی از خاک شناسی یکمی از آب خصوصیات بدن حیوانات و .....
میدونستین خیلی از دانشمندان شیمی جدول مندریوا رو حفظ نیستند ولی موفق هستند و در ضمن میدانند جدولی به نام مندریوا وجود داره و کجا باید ازش استفاده کنند
ولی ما هنوز دنبال همه چیز در یک چیز هستیم مثل سئوال کلیشه ای بهترین زبان برنامه نویسی ، دبیرستان و هنرستان ......
دوستان گرامی ارتباطات مهندسی و تحقیقات + پشتکار رمز بسیاری از بهترین ها است
eshpilen
جمعه 09 فروردین 1392, 12:22 عصر
مسئله دیگه هم که دوستان میگن مثلا غربی ها یه الگوریتمی درست میکنن ما دیگه مجبور نیستیم از صفر بنویسیم کافیه کار کردن باهاش رو بدونیم! بعد مگین چرا ما همیشه مصرف کننده هستیم؟ چرا اینقدر از دینا عقبیم؟ اونا کجا هستن ما کجا!!! بعد همه چی رو ربط میدن به ایران و ایرانی، نمیدونم ایرانی جماعت اینطوره!!!!
کسانی که این حرف ها رو میزنن خودشون مشکل دارن خودشون کوتاهی میکنن و بعد شاکی میشن.
چرا ما نباید سطحمون بیشتر از خارجی ها باشه که بیاییم یه چیزی درست کنیم که اونا مصرف کنیم؟
یه فردی از یه ناکجا آبادی از سرزمین سیاه پوستان به اسم جاوا میاد یه زبان درست میکنه که الان این همه طرف دار داره!
حالا ما نمیتونیم کاری بکنیم؟؟؟!
هان اینا که شما گفتی من میخواستم اشاره کنم، ولی دیدم زیاد به موضوع مربوط نیست. حالا که اشاره کردی بگم.
موضوعی که من میخواستم مطرح کنم این بود که اصلا ما دو تا چیز داریم در اینطور مباحث (که یکیش رو ما نداریم یا خیلی کم داریم)؛ ولی اکثرا ازش غفلت میشه.
اون دوتا چیز، یکی برنامه نویسه و دیگری دانشمند علوم رایانه (که اینو میگم ما نداریم یا اگر داریم خیلی کم و محدود).
البته نباید فکر کرد که آدم باید فقط برنامه نویس باشه یا فقط دانشمند. این دوتا میتونن به درجاتی با هم مخلوط باشن. ولی خب طبیعتا Master شدن در هردوش کار بسیار دشوار/طولانی ای هست. واسه همین معمولا مردم در یکیش تخصص بالا کسب میکنن. مثلا یا برنامه نویسه یا دانشمند. و اگر هم توی کار هردوش رفته در یکیش تخصص بیشتری داره و رشتهء اصلیش محسوب میشه و اون یکی فرعی و محدودتره براش.
اونکه شما میگی ما مصرف کننده نباشیم و خودمون تولید/اختراع کنیم، خب در خیلی موارد نیاز به پیشروی در حیطهء دانشمندی هم داره و فقط برنامه نویس بودن کفایتش نمیکنه. یه دانشمند بطور مثال خیلی مباحث ریاضی و تئوریک هم باید بره بخونه؛ شاید حداقل چند سال.
یا مثلا خارجیها اتوکد و فتوشاپ و گیم انجین و خیلی نرم افزارهای خاص و پیشرفتهء دیگه درست میکنن؛ چرا ما درست نمیکنیم؟
خب بنظر من چون توی این محصولات فقط برنامه نویس بودن و مهندسی نرم افزار کافی نیست یا حداقل بقدر کافی راحت و سریع (بهینه) نیست به تنهایی. اینجا باید دانشمند هم داشت. یا حداقل کسی که توی دانش رایانه هم بقدر کافی رفته باشه و حوصله و وقت و پایش رو داشته باشه که هر رفرنسی موضوعی چیزی نیاز شد بره بخونه و بفهمه و کار رو راه بندازه، وگرنه برنامه نویسهای معمولی اکثرا اینقدر حوصله ندارن و عجول تر و سطحی تر از این هستن که برن مباحث علمی و تئوریک که ممکنه واقعا حجیم و پیچیده هم باشن رو بخونن.
حساب کن مثلا برای ساخت فتوشاپ خیلی محتمله که نیاز بشه RFC ها و منابع متعدد دیگری که رفرنسهای فرمت های تصاویر و کدک ها و استانداردهای دیگری هستن خونده بشه. حالا شما از بین 50 تا برنامه نویس فکر میکنی چندتاشون اصلا چنین کاری ازشون بربیاد که برن این رفرنسهای فوق تخصصی رو بخونن و بفهمن؟ تازه این فکر کنم مورد آنچنان سختی هم نیست و بیشتر در محدودهء برنامه نویسهاست (البته فعالیت برنامه نویسی هم حیطه ها و سطوح متعددی داره) یا اینکه حداقل بینابین محسوب میشه. از بین اون چند نفر هم که پیدا کنی احتمالا تعداد کمتری هستن که انگیزه و علاقه یا حداقل حوصله و پشتکار لازم برای اینطور کارها رو داشته باشن.
ولی البته من فکر میکنم شاید اصولا کشور ما از نظر شرایط اقتصادی و منابع انسانی پایهء کافی نداشته باشه برای اینکه ما همهء این تخصص و آدمها رو همزمان به تعداد کافی داشته باشیم.
باید توجه کرد که در دنیا مراکز محدودی هستن (مثل کشور آمریکا) که عمدهء این منابع انسانی و امکانات و شرایط مساعد در اونجا جمع شدن.
mahdivita
جمعه 09 فروردین 1392, 12:35 عصر
100 درصد دبیرستان
دلیل داره
در هنرستان چیری به نام ریاضی و زبان اونقدر ها جدی نیست !
زبان های برنامه نویسی به زبان انگلیسی هست و پس کسی که زبان انگلیسی خوبی داشته باشه اون زبان برنامه نویسی بهتر درک میکنه
اصلا نباید دبیرستان با هنرستان مقایسه کرد
هنرستان بیشتر فنی هست
توی هنرستان شاید ریاضی زیاد نخونیم ولی توی دانشگاه رو چی میگی
ربطی نداره که
100درصد هنرستان
توی هنرستان از ابتدا برنامه نویسی کار میکنیم
اما دبیرستان رشته ی ریاضی فقط vb کار میکنن و تمام تا دانشگاه
BORHAN TEC
جمعه 09 فروردین 1392, 13:51 عصر
با عرض سلام،
من همه پستهای این تاپیک رو نخوندم ولی لازم میدونم که نظراتم رو در این رابطه بگم.
قبل از هر چیز باید بپذیریم که توسعه نرم افزار زمینه های مختلفی داره که برخی از این زمینه خیلی با ریاضیات درگیر هستند و برخی زمینه ها هم نیستند. یک مهندس نرم افزار خوب کسی است که فقط به یک زمینه خاص تسلط نداشته باشد، هر چند که تسلط خیلی خوب به یک زمینه بسیار با ارزش است. در کل من تبدیل شدن یک شخص به یک مهندس نرم افزار را وابسته به هنرستان و یا دبیرستان و یا دانشگاه رفتن نمیبینم. چون اگه توی هر کدام از اینها برویم در آخر از دانشگاه سر در میاوریم که در بیشتر موارد (به نظر من) این یک فاجعه است! متاسفانه سیستم دانشگاهی ما ضعف های بسیار زیادی دارد، مثلاً اینکه تکنولوژی های جدید مورد بررسی قرار نمیگره و یک نسخه را به همه تجویز می کنند و وقت دانشجویان را هدر میدهند. البته این مورد شاید در مورد همه صدق نکند ولی برای اینجانب اینگونه بوده است. به نظر من گذراندن این تحصیلات تا مدرک فوق دیپلم لازم است، چرا که پایه یک مهندس نرم افزار را شکل میدهد(البته برای کسانی که اهل تحقیق و پژوهش هستند هم الزامی نیست). خیلی ها هستند که شاید نهایتاً دیپلم داشته باشند ولی واقعاً مهندس باشند و خیلی ها هم هستند که فوق لیسانس دارند و واقعاً هیچی حالیشون نیست!!!
در یک کلام میخواهم بگویم که در بیشتر موارد(موارد خاص منظورم نیست)دانشگاه هم تاثیر زیادی ندارد، حالا چه برسه به دبیرستان یا هنرستان! بنده با اینکه همیشه در کنکور رتبه زیر 1000 داشته ام و در دوره متوسطه در هنرستان درس خوانده ام، به نظرم اگه دانشگاه نمیرفتم و فقط روی تخصص خودم کار می کردم شاید الان عضو ثابت تیم توسعه دهنده دلفی بودم و در کارم خیلی موفق تر از الان بودم ولی چه فایده که افسوس خوردن فایده ای نداره.
کلاً دانشگاه برای کسانی که فعال هستند و خیلی مطالعه دارند نمی تواند کار زیادی بکند و به نظرم برای کسانی خوبه که کمتر حال و حوصله تحقیق و پژوهش دارند. در اکثر موارد دانشگاه فقط جو خوبی به آدم میده تا این که واقعاً تاثیر مستقیم داشته باشه!
به این نکته هم توجه داشته باشید که خیلی ها هم هستند که در نرم افزار موفق هستند و اصلاً رشته آنها کامپیوتر نبوده است و حتی دانشگاه هم نرفته اند. مثالی از این دست آقای آرمان نیری سازنده ضد ویروس شید هستند(این را فقط محض اطلاع گفتم).
به عنوان نکته ای دیگر باید بگویم که به هیچ عنوان توقع نمی رود که یک مهندس نرم افزار در تمام زمینه های مخصوص به کامپیوتر تخصص داشته باشد، مثلاً ممکنه کسی در یک زمینه خاص از هوش مصنوعی تخصص داشته باشه و دیگری در پایگاه داده اوراکل و ... . اگر با این پیش زمینه نگاه کنیم بسیاری از مشکلاتمان حل خواهد شد. :چشمک:
شاید این مواردی که ذکر کردم برای همه صدق نکنه چون که فقط نظرات بنده حقیر است و الا صلاح مملکت خویش خسروان دانند!
در آخر در جواب به این تاپیک باید بگویم که تبدیل شدن به یک مهندس نرم افزار حرفه ای مستلزم تلاش های فردی است و کمتر ربطی به هنرستان رفتن یا دبیرستان رفتن دارد.
موفق باشید...
FastCode
جمعه 09 فروردین 1392, 14:38 عصر
شما وقتی یک نرم افزار proxy یا ... مینویسید کجاش از ریاضی استفاده میکنید ... اگرم استفاده کنید در حد پنجم ابتدایی و ...I'm really sorry for not being able to write in persian
but I`m lmfao after seeing this and I`m pretty sure you have no idea what you DON'T know about what you're talking about.
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/summary?doi=10.1.1.120.5604
A data cube model for prediction-based Web prefetching
http://www.ittc.ku.edu/~jsv/Papers/KrV97.worst-case-prefetching.pdf
http://www.jite.org/documents/Vol3/v3p291-312-136.pdf
behrozi.ir
جمعه 09 فروردین 1392, 19:21 عصر
توی هنرستان شاید ریاضی زیاد نخونیم ولی توی دانشگاه رو چی میگی
ربطی نداره که
100درصد هنرستان
توی هنرستان از ابتدا برنامه نویسی کار میکنیم
اما دبیرستان رشته ی ریاضی فقط vb کار میکنن و تمام تا دانشگاه
کی میگه هنرستان ریاضی نخوندیم یا کم خوندیم (البته کاردانش را نمی دونم)
کتاب ریاضی3 به اون خفنی :لبخند: خدایی اون کتاب برای من کابوس بود آخه مطالبش خیلی زیاد و سنگین بود.
زمان ما که ریاضی ها در دبیرستان QBasic میخوندن الان را نمیدونم.
ما که در هنرستان با زبانه های برنامه نویسی (Pascal , VB6 , ASP.NET , Flash ( Action Script و T-sql آشنا شدیم
حالا بقیه موارد به کنار ( css, html , word , exel , photoshop , adobe primier , sony sound forge , snagit , power point , acsess , php) + windows server 2003 + dreamweave
مدار منطقی را هم در قالب درس سخت افزار در دوره هنرستان خوندیم.
شاید بعضی هاش جا مونده باشه، 6-7 سال داره میگذره خوب :چشمک:
دانشگاه هم هنرستانی ها تو کاردانی:
1. ریاضی مقدماتی
2. ریاضی همومی
3. آمار و احتمالات
4. ریاضی کاربردی
5. نرم افزارهای ریاضی و آمار
تو کارشناسی ناپیوسته:
1. معادلات و دیفرانسیل
2. آمار و احتمالات
3. ریاضی گسسته
4. ریاضی مهندسی
5. طراحی الگوریتم هم تقریبا 70-80 درصدش ریاضی بود
نمیدونم این ریاضی ها چرا اینقدر به خودشون می بالن و هنرستانی را بی سواد جلوه میدن و به مسخره میگیرند.
تو کلاس 30 نفریه ما تو هنرستان ، من یکی از ضعیف ترین بچه های کلاس بودم ( البته کلاس ما خیلی قدر بود، معدل زیر 16 نداشتیم)
الان تو ارشد هم رتبه های 2 رقمی ریاضی سوال های خودشون را میان از من هنرستانی بی سواد میپرسن(هم ریاضی و هم برنامه نویسی و هم هوش)
hamidhws
چهارشنبه 14 فروردین 1392, 18:14 عصر
من چنتا پست دوستان رو بیشتر نخوندم . اینی که میگم نظر شخصیم هست : سیستم اموزشی ایران کاملا بی مصرفه و کسانی که مثل شما مدرک رو نشان سطح دانش میدونن از صمیم قلب متاسفم.(خودم مدرک کارشناسی دارم و واسه فوق دارم میرم اونبر اما هیچوقت واسه دانشگاه وقت نذاشتمو نمیذارم)
من نظر شخصیم رو به عنوان کسی که با بیشتر زبون ها کار کرده و از سن ده سالگی وقتی همسنام خاله بازی میکردن روی منطق محض و الگوریتم های فشرده سازی کار میکرده و به عنوان کسی که حد اقل چنتا پروژه مهم رو انجام داده میگم . با این وجود هیچوقت ادعا نکردم دانشم بیشتر از بقیه هست و اگر هم دقت کنید 95% پست هام سوال بوده نه جواب! من همیشه دنبال یادگیری هستم و در واقع دریای علم اونقدر وسیع هست که تا اخر عمر بتونم شاگردی کنم. اما از اینا گذشته بعد از گذشت این سال ها به این نتیجه رسیدم که یادگیری مقطعی و با توجه به نیاز خیلی بهتر و پایدارتر هست تا یادگیری کامل در زمان کوتاه. برای مثال وقتی شما توی یه قسمت از کارتون احتیاج به یه فرمول ریاضی دارید همون لحظه اون فرمول رو یاد بگیرید نه اینکه به زور امتحان و صرف نمره بکنی تو مخت!
اینو امتحان کردم و نتیجه بهتری هم داده . هیچکس نمیتونه ادعا کنه همه چیز میدونه اما در قرن ارتباطات کسانی که ذهن پرسشگری دارن و رفیق گوگل هستن میتونن این ادعا رو داشته باشن!
=========================
حالا جدا از بحث یه شوخی کنم , یعنی حالم بهم خورد میبینم عین بچه ها یکی میگه دبیرستان خوبه یکی میگه هنرستان ... جمع کن بابا یکم طرز فکرتونو بالا ببرید :لبخند:
FastCode
چهارشنبه 14 فروردین 1392, 19:27 عصر
من چنتا پست دوستان رو بیشتر نخوندم . اینی که میگم نظر شخصیم هست : سیستم اموزشی ایران کاملا بی مصرفه و کسانی که مثل شما مدرک رو نشان سطح دانش میدونن از صمیم قلب متاسفم.(خودم مدرک کارشناسی دارم و واسه فوق دارم میرم اونبر اما هیچوقت واسه دانشگاه وقت نذاشتمو نمیذارم)
من نظر شخصیم رو به عنوان کسی که با بیشتر زبون ها کار کرده و از سن ده سالگی وقتی همسنام خاله بازی میکردن روی منطق محض و الگوریتم های فشرده سازی کار میکرده و به عنوان کسی که حد اقل چنتا پروژه مهم رو انجام داده میگم . با این وجود هیچوقت ادعا نکردم دانشم بیشتر از بقیه هست و اگر هم دقت کنید 95% پست هام سوال بوده نه جواب! من همیشه دنبال یادگیری هستم و در واقع دریای علم اونقدر وسیع هست که تا اخر عمر بتونم شاگردی کنم. اما از اینا گذشته بعد از گذشت این سال ها به این نتیجه رسیدم که یادگیری مقطعی و با توجه به نیاز خیلی بهتر و پایدارتر هست تا یادگیری کامل در زمان کوتاه. برای مثال وقتی شما توی یه قسمت از کارتون احتیاج به یه فرمول ریاضی دارید همون لحظه اون فرمول رو یاد بگیرید نه اینکه به زور امتحان و صرف نمره بکنی تو مخت!
اینو امتحان کردم و نتیجه بهتری هم داده . هیچکس نمیتونه ادعا کنه همه چیز میدونه اما در قرن ارتباطات کسانی که ذهن پرسشگری دارن و رفیق گوگل هستن میتونن این ادعا رو داشته باشن!
=========================
حالا جدا از بحث یه شوخی کنم , یعنی حالم بهم خورد میبینم عین بچه ها یکی میگه دبیرستان خوبه یکی میگه هنرستان ... جمع کن بابا یکم طرز فکرتونو بالا ببرید :لبخند:
حرفشما کاملا درسته ولی باید در نظر داشته باشید که باید لیوانی برای پر کردن باشه.
وقتی طرف نمیدونه انتگرال جیه جطوری میخواد حافظه الگوریتم حساب کنه؟
hamidhws
چهارشنبه 14 فروردین 1392, 22:10 عصر
حرفشما کاملا درسته ولی باید در نظر داشته باشید که باید لیوانی برای پر کردن باشه.
وقتی طرف نمیدونه انتگرال جیه جطوری میخواد حافظه الگوریتم حساب کنه؟
دوست گلم ریاضی و هر علم دیگه ای بینهایت زیر مجموعه داره و هیچ محدودیتی هم نداره . ساختار مغز انسان طوریه که بر اساس تکرار و صحیح و خطا یک مطلبو یاد میگیره نه بر اساس حفظیات! من حرفم اینه وقتی شخصی روی اجبار مجبور به حفظ کردن اطلاعات زیادی توی مدت زمان کمه این فقط روی حافظه کوتاه مدتش میمونه و به قولی واسه شب امتحانه و بعدش هیچ به هیچ! دوما من کاملا با حفظیات مخالفم و به نظرم باعث عدم خلاقیت میشه . ریاضی از نظر بنده چیزی جز منطق نیست و منطق هم چیزی جز معادله نیست و معادله هم یعنی ریشه تمام علوم. (حاضرم ثابت کنم) و منطق نباید حفظ بشه . یادم نمیاد 11 سالم بود وقتی که هیچی از ریاضی یا فرمولاش نمیدونستم اما برای حل یه الگوریتم ناخداگاه مثلث خیام نیوتون رو پیاده کرده بودم و بعد ها هم خیلی از فرمول های پیچیده ریاضی که تازه میفهمم چی بوده. ریاضی یعنی منطق و منطق چیزی نیست که کسی یادت بده بلکه خودت باید بهش برسی (اینا نظر شخصی بود و طبیعتا خیلی ها ممکنه مخالف باشن)
================================
این موردم اضافه کنم که همه چیز صرف دانستن نیست. ما دانشمندای خیلی زیادی داریم ولی ادمای خلاق (به معنای واقعی کلمه) خیلی خیلی کمن و شاید توی هر نسل از تعداد انگشتان 1 دست هم کمتر باشه . کسانی مثل انیشتین یا ادیسون یا بیل گیتس و... هیچ کدوم تحصیلات خاصی نداشتن ولی بزرگترین تکون ها رو به دنیای علم دادن . اونها انسان های خلاق هستن و نمونه ی بارز برای جواب به این سوال
FastCode
چهارشنبه 14 فروردین 1392, 23:23 عصر
دوست گلم ریاضی و هر علم دیگه ای بینهایت زیر مجموعه داره و هیچ محدودیتی هم نداره . ساختار مغز انسان طوریه که بر اساس تکرار و صحیح و خطا یک مطلبو یاد میگیره نه بر اساس حفظیات! من حرفم اینه وقتی شخصی روی اجبار مجبور به حفظ کردن اطلاعات زیادی توی مدت زمان کمه این فقط روی حافظه کوتاه مدتش میمونه و به قولی واسه شب امتحانه و بعدش هیچ به هیچ! دوما من کاملا با حفظیات مخالفم و به نظرم باعث عدم خلاقیت میشه . ریاضی از نظر بنده چیزی جز منطق نیست و منطق هم چیزی جز معادله نیست و معادله هم یعنی ریشه تمام علوم. (حاضرم ثابت کنم) و منطق نباید حفظ بشه . یادم نمیاد 11 سالم بود وقتی که هیچی از ریاضی یا فرمولاش نمیدونستم اما برای حل یه الگوریتم ناخداگاه مثلث خیام نیوتون رو پیاده کرده بودم و بعد ها هم خیلی از فرمول های پیچیده ریاضی که تازه میفهمم چی بوده. ریاضی یعنی منطق و منطق چیزی نیست که کسی یادت بده بلکه خودت باید بهش برسی (اینا نظر شخصی بود و طبیعتا خیلی ها ممکنه مخالف باشن)
================================
این موردم اضافه کنم که همه چیز صرف دانستن نیست. ما دانشمندای خیلی زیادی داریم ولی ادمای خلاق (به معنای واقعی کلمه) خیلی خیلی کمن و شاید توی هر نسل از تعداد انگشتان 1 دست هم کمتر باشه . کسانی مثل انیشتین یا ادیسون یا بیل گیتس و... هیچ کدوم تحصیلات خاصی نداشتن ولی بزرگترین تکون ها رو به دنیای علم دادن . اونها انسان های خلاق هستن و نمونه ی بارز برای جواب به این سوال
من کاملا موافقم و دقیقا میفهمم که مطالعه بی هدف که شما بهش اشاره کردید باعث به وجود اومدن وضعیت ۵ شمپانزه و نردبان میشه.
ولی مطالعه حتی اگر برای امتحان هم باشه(من باهاش مخالفم) بهتر از هیچی هست.
hamidhws
چهارشنبه 14 فروردین 1392, 23:46 عصر
من کاملا موافقم و دقیقا میفهمم که مطالعه بی هدف که شما بهش اشاره کردید باعث به وجود اومدن وضعیت ۵ شمپانزه و نردبان میشه.
ولی مطالعه حتی اگر برای امتحان هم باشه(من باهاش مخالفم) بهتر از هیچی هست.
از درکت ممنون دوست عزیز , اگه مطالعه مربوط به علایق و در روند پیشبرد اهداف باشه همیشه سودمنده حتی حفظیات کوتاه مدت ! توی ژاپن تعداد کتاب ها و در واقغ واحد های درسی خیلی کمتره و دقیقا طبق تخصص و علایق شخص انتخاب میشه . مثلا کسی که رشتش ادبیات هست مجبور نیست انتگرال و دیفرانسیل و قوانین فیزیک و ... رو یاد بگیره ! و کسی که رشتش ریاضیه هم مجبور نیست 10 تا کتاب ادبیاتو عربیو فلسفه و ... رو بخونه . فکرشو کن یکی که علایقش و استعدادش صرفا توی ادبیات و شعر و ... باشه بخواد فکرشو درگیر فرمول های ریاضی کنه! خدایش همون استعداد قبلیش هم نابود میشه . این بزرگترین مشکل سیستم اموزشی هست . تا 5 ابتدایی باید پایه تمامی علوم درس داده بشه اما بعدش کاملا تخصصی بشه نه اینکه حتی توی دانشگاهم تعداد دروس عمومی از تخصصی بیشتر باشه ! در این صورت حتی فکر کردن به اون دروس هم باعث دور شدن از تخصص اصلی فرد میشه چه برسه اینکه بخواد مثل بعضی ها خرخونی هم بکنه :دی اونم رو چیزی که علاقه ای بهش نداره
یه مثال علمی میزنم : با هر بار فکر کردن به هر چیزی یک اتصال جدید نورونی توی مغزتون تشکیل میدید که این پیوندها تمامی دانش شمارو تشکیل میدن و وقتی روی چیزی فکر میکنید در واقع این اطلاعات از پیش تعیین شده شما هستن که با تلفیق یکدیگر پیوند جدیدی بوجود میارن و گاهی وقتا این پیوند ها به اطلاعات جدید و خلاقیت ها منجر میشه (فکر کردن بیشتر = خلاقیت بیشتر) . مغز گنجایش زیادی داره ولی نامحدود نیست . شما با فکر کردن (حتی فکر بیهوده ) باعث تقویت مغز خودتون میشید ولی باید توجه داشت که با گسترش بیشتر شبکه عصبی سرعت دسترسی به اطلاعات هم کمتر میشه . پس فکر کردن یا مطالعه کردن یا یاد گرفتن هر چیزی خوبه اما بهتره در راستای یک هدف معین باشه تا مغز رو با چیزای پراکنده الکی پر نکنیم
==================
حالا که بحثش شد میخوام یکم از بحث دور بشم و یکم دیگه در مورد این گنج نیم کیلیویی نهفته درون جمجمه بگم (میدونم کلا این تالار جای این بحثا نیست اما گفتم شاید دونستنش براتون جالب باشه):
بعضی از دانشمندا بر این عقیدن که خوابیدن باعث مرتب سازی اطلاعات درون مغز میشه (مثل defrag) و همچنین باعث ایجاد پیوندهای جدید شبکه عصبی! وقتی مدت زیادی نخوابی احساس خستگی میکنی . در واقع این خستگی خستگیه فیزیکی نیست بلکه بخاطر ازدحام اطلاعات نامنظم درون مغز هست . مغز شما مدت زیادی نمیتونه این بی نظمی رو تحمل کنه و بعد از مدتی اگه نخوابید بصورت خودکار و در هر حالتی فرمان بیهوشی رو صادر میکنه!در زمان بیداری قسمت منطق مغز مانع ایجاد خیلی ازخلاقیت ها میشه اما در زمان خواب قسمت منطق مغز خاموش میشه(تا حالا بهش فکر کردی وقتی میخوای بخوابی چه فکرای غیر منطقی میاد تو فکرت؟) و اطلاعات مغز شمابا ترکیب یکدیگر پیوند های جدیدی تشکیل میدن که باعث بروز خلاقیت میشه (تا حالا شده شب روی یه مسئله فکر کنی صبح بیدار شی ببینی جوابشو فهمیدی؟!). در واقع خواب و خواب دیدن خیلی خیلی برای مغز مفیده .
دانشمندا بر این عقیده هستن که اگر کسی بتونه کنترل خوابشو بدست بگیره (رویای شفاف) میتونه خیلی از پتانسیل مغزشو بیدار کنه و به خیلی از نادانسته هاش به راحتی دست پیدا کنه . اگه میخوای بیشتر در موردش بدونی رویای شفاف رو توی گوگل سرچ کن.
(بازم از بابت گذاشتن مطلب خارج از بحث عذر میخوام)
Saeed.Masoumi
چهارشنبه 21 فروردین 1392, 20:03 عصر
من که حرفه ای نیستم برا همین تو نظر سنجی شرکت نکردم.
sh711917
چهارشنبه 04 اردیبهشت 1392, 16:45 عصر
بزارید من یکم از بچه های هنرستان تعریف کنم فکر کنم 2 سال پیش نگاه کردم تو 10 تای اول کنکور ارشد 2 3 تا شون خودم دیدم بچه های هنرستان بودم
مثلا همین دانشکده فنی باهنر شیراز رشته الکترونیک برای برق نیاورده بود برای اولین برای رشته برق اورد رتبه اول و دوم ارشد شدن همین بچه هایی که نا دیروز هنرستانی بودن
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.