View Full Version : برنامه نویس فقیر و دلال ثروتمند!
hamidhws
جمعه 02 فروردین 1392, 23:09 عصر
آن روز که عدالت برقرار باشد روز عید من است,
سلام دوستان.
یه راست میرم سر اصل مطلب . همانطور که میدونید در اکثر کشورهای جهان شغل یک برنامه نویس و یا مهندس نرم افزار و همچنین درامدش جزء بهترین و پردرامد ترین شغل هاست . اما متاسفانه در کشور ما به دلایل مختلف و همچنین نبود قانون کپی رایت , تولید نرم افزار به صورت انبوه خودکشی محسوب میشه و اگرم بخوای بصورت خصوصی برای شرکت یا ارگانی نرم افزاری تولید کنی یا باید شرکت داشته باشی یا پارتی . که در حالت دوم سود واسط از خود پروژه بعضا بیشتر هست! همه اینا دست به دست هم میده که من برنامه نویس که نه توان ثبت شرکت دارم نه پارتی و علارغم داشتن دانش کافی بیکار بمونم و درامدم ازیه راننده تاکسی کمتر باشه!این در صورتیه که سال پیش در امریکا شغل مهندسی نرم افزار به عنوان پردرامدترین و بهترین شغل سال انتخاب شد! واقعا چگونه میشه در کشوری که درامد دلال ها از درامد تولیدکنندگان بیشتر است پیشرفت کرد؟
بیخیال نمیخوام داغ دل خودمو شما رو تازه کنم . دنبال یه راه حلم امیدوارم بتونید راهنمایی کنید. من که از این مملکت نا امید شدم و قصد دارم کار خودمو اونطرف ادامه بدم . فقط سوالم اینه که اگه یه حساب خارجی مثلا توی کشور کانادا داشته باشیم امکانش هست که بدون داشتن شرکت و بصورت شخصی برنامه های تجاری تولید کنیم؟ مثلا توی marketplace های مختلف بفروشیم؟ اگه امکانش هست ایا فقط برای تلفن های هوشمند این امکان وجود داره ؟ یا مثلا جایی برای فروش نرم افزار برای کامپیوترهای شخصی هم وجود داره؟ کلا یه توضیح بدید لطفا که کدومش بهتره و چه چیزایی توی موفقیت اینگونه برنامه ها تاثیر داره .
با تشکر از وقتی که گذاشتید
habibb
شنبه 03 فروردین 1392, 00:23 صبح
این پست پاک شد ........
hamidhws
شنبه 03 فروردین 1392, 00:59 صبح
ممنون که نظر دادی داداش . همه این راهایی که میگی رو رفتم . کارافرینی بدون سرمایه یا بودجه نمیشه که . سال پیش یه طرحی داشتم که قرار بود دانشگاه شیراز (ارم , چون شیراز هستی حتما میدونی کجارو میگم) سرمایه رو تامین کنه . همه چی خوب بود تا اینکه یهو گفتن کشور با مشکل نقدینگی مواجه شده و نمیتونیم بودجه بدیم! 1 سال تلاش من دود شد رفت هوا . البته این بعد از عنایت سازمان انفورماتیک بود که حاضر نشده بود تلاش 7 ساله منو روی الگوریتم های فشرده سازی ثبت کنه (یعنی در واقع خلا قانونی داشتن) و مجبورم کردن با هزار مکافات اونبر کاراشو دنبال کنم . دوست عزیز شاید از 8 9 سال پیش برنامه نویسی میکنم اما این برنامه نویسی فقط برای گذران زندگی بوده وگرنه کار اصلیم در زمینه تحقیقات بوده . و بیشتر در زمینه IT . اینجا برای یه کار برنامه نویسی مجبورم از مهندسی نرم افزار تا هزار تا کار دیگشو تکی انجام بدم (مثل اکثر دوستان) و مقدار دستمزدمم یک دهم ارزش کارم نباشه . و چون پارتی ندارم و شرکتم ندارم مجبورم به بعضی ها که به عنوان واسط کارو میگیرن حتی تا 50 درصد از پروژه رو بدم تا کارو بگیرم! دنبال کار تیمی هم رفتم حتی توی سال 85 به مدت 2 سال توی یه تیم برنامه نویسی کار هم کردم .توی سال جدید هم میخواستم توی یه شرکت کار کنم اما پشیمون شدم . دلیلشم این بود که میخواستن با دلفی 6 کار کنم که البته هم تجربشو داشتم هم دانششو اما چرا باید از تکنولوژی 10 سال پیش استفاده کرد؟ من خودم حتی حاضر نیستم از تکنولوژی سال پیش استفاده کنم چه برسه 10 سال پیش . اما متاسفانه اکثر شرکت های برنامه نویسی همین رویه عقب ماندگی رو دنبال میکنن. بگذریم داداش هم من میدونم هم خودت هم بقیه دوستان که اینجا با اونجا فرق میکنه و متاسفانه کسی توی این مملکت واسه علم هزینه یا سرمایه گذاری نمیکنه
من هنوزم منتظرم جواب اون قسمت از سوالمو بگیرم . با تشکر
FastCode
شنبه 03 فروردین 1392, 02:23 صبح
فقط میگم تنها نیستی.
من هم اگر الان ایران نبودم هواپیمای شخصی داشتم.
البته مال من ۶ سال نبود.۳ سال بود.
hamidhws
شنبه 03 فروردین 1392, 03:15 صبح
اون ايده چيه دوس دارم بدونم ؟
داداش اون پستم مال اینجا نبود از کجا اوردی؟ :دی
مربوط به انتقال دیتا هست . یه مثال میزنم . مثلا شما با این روش میتونی یه فایل 100 mb رو با 50% ترافیک شبکه دانلود کنی. یعنی 100 مگ میاد رو سیستمت اما 50 مگ ترافیک استفاده میشه.من نمیگم این کار خیلی بزرگه یا دنیارو تکون میده یا از این حرفا ولی به نظرم اونقدر ارزش داشت که بخاطرش این قانون مسخرشون رو عوض کنن. بیخیال من دیگه دنبال ثبت این روش توی ایران نیستم و از طریق برادرم که کانادا زندگی میکنه میخوام اونجا به عنوان پتنت ثبتش کنم
hamidhws
شنبه 03 فروردین 1392, 03:19 صبح
فقط میگم تنها نیستی.
من هم اگر الان ایران نبودم هواپیمای شخصی داشتم.
البته مال من ۶ سال نبود.۳ سال بود.
سلام دوست خوبم . 100% حرفتون درسته و امثال شما در این مملکت بسیارند. همه ی درد من اینه که چرا وقتی همچین سرمایه ای توی این مملکت هست باید اینقدر مفت هدر بره...
فقط میتونم دعا کنم کاش از علم فقط موشک و انرژی هسته ای رو نمیدیدن... بدبختانه مملکت ما به کشوری سیاسی نظامی تبدیل شده . که پشیزی برای فناوری اطلاعات و ازین حرفا ارزش قائل نیست. غرب مدت هاست فهمیده که توی قرن ارتباطات حرف اولو رسانه و دنیای IT میزنه نه موشکو بمب و خمپاره! به همین دلیل هم هست که امثال بیل گیتس استیو جابر زاگربرگ و... همگی در امریکا هستن و همچنین ثروتمند ترینشون!درواقع امریکا دانشمندا و ادمای خلاقشو روی سرش میزاره (چون میدونه اینان که میتونن بهش کمک کنن ) و برعکس اینجا که زیر پا له میشن یا به اجبار علمشون رو تقدیم کشوری میکنن که هر روز بهش لعنت میفرستیم!بخاطر لیاقت نداشتن یک سری مسئول که علارغم داشتن نیت خوب (شاید) اما بدلیل نداشتن دانش کافی ..... (ترجیح دادم سانسور کنم تا اینکه برم اوین)
Spresso
شنبه 03 فروردین 1392, 08:41 صبح
آقا از موضوع پرت شدیم!
بنظرتون میشه با برنامه نویسی از راه اینترنت دلار جمع کرد؟؟؟
اگه آری چطو
اگه نه چرا و راه حل پلیز
شنبه 03 فروردین 1392, 09:05 صبح
آقا از موضوع پرت شدیم!
بنظرتون میشه با برنامه نویسی از راه اینترنت دلار جمع کرد؟؟؟
اگه آری چطو
اگه نه چرا و راه حل پلیز
بله . سایت هایی هستند که پروژه هایی دارند مثل http://www.vworker.com/ که شما می تونید با انتخاب زمینه و ارائه برنامه به اینها پول کسب کنید مثلاً یک حساب پی پال هم باز کنید و نمونه ایرانی همین سایت هم http://www.parscoders.com/ بود یا اینکه برید برای ورد پرس و اینا قالب طراحی کنید و یک سایت برای فروش قرار بدید که هر قالب حدود 50$ است الان که فک نکنم بدی هم باشه ...منتها به نظر خود من بهترین کار برای شما سرمایه گذاری روی صنعت گیم است باور کنید اگر بتونید یک بازی قابل قبول درست کنید که ارزشش را داشته باشه فروش های خوبی هم در ایران و هم خارج از ایران می تونید داشته باشید منتها اول باید برید با یکی از این دلال ها صحبت کنید تا بیاد و مثل فیلم ها ریسپانسرتون بشوند بعداً خواهید دید که شما می تونید بترکونید ....
FastCode
شنبه 03 فروردین 1392, 10:01 صبح
این حرف ها سر و ته نداره.
هممون علتش رو میدونیم و هیچ کاری نمیشه برای رفعش کرد.
اگر فکر میکنید احمدی نژاد فردا میگه ما WTO رو قبول داریم و .... مطمئن باشید هنوز اثر weed نرفته.
Spresso
شنبه 03 فروردین 1392, 12:23 عصر
بله . سایت هایی هستند که پروژه هایی دارند مثل http://www.vworker.com/ که شما می تونید با انتخاب زمینه و ارائه برنامه به اینها پول کسب کنید مثلاً یک حساب پی پال هم باز کنید و نمونه ایرانی همین سایت هم http://www.parscoders.com/ بود یا اینکه برید برای ورد پرس و اینا قالب طراحی کنید و یک سایت برای فروش قرار بدید که هر قالب حدود 50$ است الان که فک نکنم بدی هم باشه ...منتها به نظر خود من بهترین کار برای شما سرمایه گذاری روی صنعت گیم است باور کنید اگر بتونید یک بازی قابل قبول درست کنید که ارزشش را داشته باشه فروش های خوبی هم در ایران و هم خارج از ایران می تونید داشته باشید منتها اول باید برید با یکی از این دلال ها صحبت کنید تا بیاد و مثل فیلم ها ریسپانسرتون بشوند بعداً خواهید دید که شما می تونید بترکونید ....
مرسی
خوب بود
بچه ها بازم ایده میخوایم!
نگران اما و اگر و افسانه ای بودنش نباشید
باید بهترین راهها رو در بیاریم و نتیجه گیری کنیم
بگید؛دنیا خیلی بزرگه ...
habibb
شنبه 03 فروردین 1392, 13:43 عصر
این پست پاک شد ........
Spresso
شنبه 03 فروردین 1392, 14:22 عصر
مرسی habibb
بنظرتون ما در حوزه نرم افزار چه تولیدات سودمندی میتونیم داشته باشیم که هم با امکانات مالی و تخصصی و پیاده سازیمون جورباشه؛ هم بتونه بازار جهانی رو راغب به خرید اون محصولات کنه؟
(ما قدرت پیاده سازی یه شرکت عظیم نرم افزاری رو نداریم؛حالا هرچی هم پولش باشه! نتیجتا نمیتونیم به تولیدات عظیم مثل گیم های خیلی خفن و سیستم عامل ساختن واینجور موارد فکر کنیم
اما اگه بازار مصرف و نیازهای دنیا رو شناخت داشته باشیم میتونیم موفق باشیم
خب، حالا بنظرتون نیازها چی هست؟
habibb
شنبه 03 فروردین 1392, 14:57 عصر
این پست پاک شد ........
Spresso
شنبه 03 فروردین 1392, 15:33 عصر
میدونید چه سهمی از این صادرات توسط افراد و شرکتهای خصوصی انجام میشه؟
و چه نرم افزارهایی رو در بهترین رنج قیمت شامل میشن؟
مرسی
FastCode
شنبه 03 فروردین 1392, 15:49 عصر
میزان صادرات نرم افزار کشور سال گذشته 100 میلیون دلار و امسال این میزان به 150 میلیون دلار می رسد.
در حال حاضر 12 هزار محصول نرمافزاری در کشور تولید میشود.
حذف شد.
went overboard
habibb
شنبه 03 فروردین 1392, 16:13 عصر
این پست پاک شد ........
habibb
شنبه 03 فروردین 1392, 16:23 عصر
این پست پاک شد ........
R_Rajaee_Rad
شنبه 03 فروردین 1392, 16:51 عصر
توی ایران شرکت های برنامه نویسی با زد و بند میان پروژه های کلونی مثل پتروشیمی و... رو برای خودشون برمیدارن و همینطور با رانتی که توی دستگاه ها دارن اجازه نمیدن پروژه های دولتی دست کس دیگه ای بیفته
بدبختانه بعلت نبود کپی رایت -کسایی هم که ایده های ناب تازه هم دارند کاری نمیتونن کنن
مگر بازی انگری بردز چقدر ساختش سخت بود؟چیزی جز یه ایده جدید بود؟!
شاید یکی بگه آقا نبود کپی رایت خوبه اگر نبود کلی پول ویندوز و vs و... میدادیم و...
ولی حالا که داریم از این از ابزارها مفتی استفاده میکنیم خروجیش چی بوده؟ n تا نرم افزار حسابداری و انبارداریه هلو و ببو و گلابی و...
prpe26
شنبه 03 فروردین 1392, 16:57 عصر
دوست عزیز من تو زمینه کاریم مثال میزنم :
توی آلمان شرکتی مثل ناول میاد ساده ترین توزیع لینوکس + تیم توسعش رو در دهه 90 میخره به قیمت "هنگفت" ، در حالی که اون توزیع فقط ترجمه یک توزیع دیگر هست ، و بهشون اونقدر امکانات میده تا بهتر و بهترش کنند تا امروزه بشه openSUSE .
توی ایران تا بگی میخوای توزیع لینوکس بزنی یه مشت بیکار پشت سیستم نشین میریزن سرت نابودت کنن.
تو این سرزمین گل و بلبل (!) فقط یک شغل هست که خیلی درآمد خوبی داره و اون هم "کثیف بودن" هست. باقیشم دیگه خودتون میدونید.
hamidhws
شنبه 03 فروردین 1392, 17:27 عصر
با سلامی دوباره خدمت دوستان گلم . در عرض چند ساعت اینهمه پست واقعا برام جالب بود! این نشون میده که این وضعیت درد خیلی های دیگم هست و همه دنبال راه چاره هستن, واقعا باید یک فکر چاره کرد تا بتونیم خودمون رو از این منجلاب بکشیم بیرون. من هنوز نظرم روی ساخت نرم افزارهای کوچک بین المللی هست (مثلا ساخت برنامه برای تلفن های هوشمند) و فروش اون در marketplace های بزرگ مثل اندروید مارکت هست. دوستان هرچی ایده ی خوبی به ذهنتون میرسه بگید تا به یه جمع بندی برسیم.به نظر خودم تولید انبوه با قیمت کم خیلی به صرفه تر از تولید خصوصی با قیمت متوسطه(حداقل توی ایران و به صورت شخصی)
habibb
شنبه 03 فروردین 1392, 17:35 عصر
این پست پاک شد ........
Spresso
شنبه 03 فروردین 1392, 19:58 عصر
دقیقآ با hamidhws موافقم؛ باید روی پروژه های کوچک بین المللی متمرکز شد .
با ایده های خلاقانه هم کاملا موافقم
بچه ها ؛ ما همه تو همین کشور هستیم ؛ همه هم میدونیم چقدر زندگی برامون سخت شده؛ علی الحساب هم 90% همینجا تشریف داریم چون چاره ای نداشتیم ؛ پس بیاین روضه نخونیم که اوضاع چجوری هست ؛بیاین رو راه حلها متمرکز شیم خواهش میکنم
تا اینجا شد : پروژه های کوچک : مثل برنامه های موبایل و قالب های آماده وبسایتی . خب دیگه چی؟
دیگه چه نظراتی داریم؟
"شرکت کنید لطفآ"
مرسی
hamidhws
یک شنبه 04 فروردین 1392, 18:45 عصر
دوستان اگه کسی تجربه کار با google play یا امثالهم داره لطفا تجربیاتشو به اشتراک بزاره. اول از همه میخوام بدونم میشه بصورت شخصی کار کرد یا حتما باید شرکتی باشه؟ چه چیزایی لازمه؟ (غیر از حساب بانکی یکی از کشورهای طرف قرارداد)
مطمئنم این سوال خیلی از دوستان هم هست و از اونجا که وضعیت دلار در کشور ما بدین شکله اگه بتونیم با دلار کار کنیم چند برابر سود داره برامون . همچنین اگه سری به این سایتا یا مثلا itunes زده باشید میبینید که نرم افزارهای خیلی زیادی به سود هنگفت رسیدن که به راحتی و حتی تکنفره قابل انجام هست و فقط با کمی خلاقیت به سود زیادی رسیدن! به نظر بنده با توجه به امکانات کمی که وجود داره بهترین کار ساخت نرم افزارهای انبوه با قیمت کم و فروش اون در مارکت های خارجیه.
و همین طور که جناب spresso فرمودن لطفا شرکت کنید تا به نتیجه برسیم
مي توني سوال منو جواب بدي در مورد ساخت برنامه برای تلفن های هوشمند
ببخش دوست خوبم اطلاعی در این زمینه ندارم
UfnCod3r
یک شنبه 04 فروردین 1392, 21:02 عصر
ای ای دست گذاشتین رو تاپیک حساس :گریه: داغم تازه شد .:ناراحت:
اصلا من یکی پول نمیخوام .
فقط یه اینترنت خوب و عادلانه بدین چیز دیگه نمی خوایم .
یه ویدیو دیدم کره سرعت دانلودش 20 مگ در ثانیه بود ماهی 10 دلار . :گریه: :گریه:
پس کی ایران ایرن می شود ؟ اصلا می شود ؟
گوگل پلی و اپل استور چیز خوبین . البته بیشتر باید بازی بسازید .
رقابتم اونقدر اسون نیست . چون باید تیمه خوب داشته باشید و سریع هم کار کنید .تنهایی که نمیشه .
رتبه هم خیلی مهمه مثلا الان rovio که انگری بیردز رو ساخته خیلی معروف شده هرچی می سازه همه می خرن .
یه بدبختی هم اینه که بانک ها تحریمن باید پول رو دور دنیا بچرخونیم و بیاریم ایران .:قهقهه:
برای بازی هم باید بیشتر ایده داشت که راحت میشه از تاریخ و فرهنگ ایران کلی ایده در اوارد .:متفکر:
شرکت های ایرانی زیادی جدیدا امدن سمت این کار .(من خودم یه بار قرار بود یه جا ازین کارا کنم که نکردم و...)
بیشتر هم بازی می سازن ، با موتور یونتی می سازن .
نرم افزار که تا حالاندیدم .:ناراحت:
ولی خب همه که نمی خوان برا اندرید و امثالش بازی و برنامه بنویسن .
من خودم سی++ رو ترجیح می دم + پی سی ها .:لبخند:
hamidhws
یک شنبه 04 فروردین 1392, 21:26 عصر
از نظرتون ممنون دوست عزیز. ساخت بازی برای تلفن های هوشمند خیلی ساده تر از ساخت بازی برای کامپیو تر های شخصیه و همچنین رقابت هم به نسبت بسیار شدید (به دلیل تعداد تولید کنندگان بسیار!) و در واقع رقابت خیلی خیلی سخته. چون کسی به بازی احتیاج نداره و همه برای سرگرمی انجام میدن. یعنی خیلی راحت بازی شما میتونه از میدون به در بره! اما در مورد نرم افزار یا app اینطور نیست و در واقع اگر شما نرم افزاری تولید کنید که بتونه یه سری نیازها رو رفع کنه مطمئنا کاربر هم بدلیل نیازش ازش استقبال میکنه. یادمه یه app واسه اندروید اومده بود واسه تایپ سریع و علارغم قیمت نسبتا بالاش در صدر فروش google play قرار داشت! اگه اشتباه نکنم چیزی حدود چند میلیون فروش داشت (قیمت هر عدد 5 دلار خودتون حساب کنید) . ساخت این نرم افزار نتیجه یک ایده خوب بود و یه لحظه فکرشو کنید طرف چند برابر زحمتش برداشت کرده؟! و اونو با مقدار زحمت و برداشت خودتون در ایران مقایسه کنید.من کاملا مخالفم با این حرف که میگه اونا بیشتر زحمت میکشنو خلاقیتشون بیشتره و ازین حرفا. همه میدونیم هم پشتکار ایرانی بیشتره هم خلاقیتش. اما چرا باید 4 نفر توی امریکا بشن بیل گیتس و استیو جابزو زاگربرگ و لری پیج , اونوقت خیلی از گیتس ها و زاگربرگ ها ی این مملکت (حتی بالاتر از اونها) فقط بخاطر بی لیاقتی یه عده کپک بزنن!این سوالیه که خیلی ها باید هم این دنیا هم اون دنیا جواب پس بدن
hamidhws
یک شنبه 04 فروردین 1392, 21:29 عصر
من خودم سی++ رو ترجیح می دم + پی سی ها
خوب دوست عزیز منم تخصص اصلیم همین پی سی هست اما شما جایی رو سراغ داری که بشه مثل google play نرم افزارهای کامپیوتری فروخت؟
================================================== ==================================
این مملکت که هیچ کاری برا ما نکرد و جز بدبختیو تحریمو سانسور هزار مکافات دیگه خیری به ما نرسوند . ما از خیرش گذشتیم خودمون یه خاکی تو سرمون میکنیم اما لااقل این اینترنت کوفتیو یکم درست کنن . حداقل واسه قشر برنامه نویس و یا امثالهم که کارش مستقیم با اینترنته . برای مثال الان من کارم مستقیم با سایت های فیلتره (اکثرا علمی!) و قبل انتخاباتم جلوی vpn هارو گرفتن , اینم از سرعت اینترنت .خب من بدبخت چه خاکی به سرم بریزم کی توی این مملکت جوابگو؟ اگه کسی جوابگو هست یه نامه بنویسیم هزار نفر امضا کنن شاید کسی دلش به حالمون سوخت, به خدا گاهی وقتا میگم صد رحمت به جهنم!
younes221
یک شنبه 18 فروردین 1392, 21:03 عصر
سلام دوستان تاپیکتون جالب بود ولی واسه اینکه کلا هماهنگ بشیم بهتر هست سری به تاپیکی که در امضام هست بزنید . اونجا هم همین حرف ها رد و بدل شده .
با تشکر
hamidhws
دوشنبه 19 فروردین 1392, 15:35 عصر
اون تاپیک یکی از بهترین تاپیک هایی بود که توی عمرم خوندم!توصیه میکنم همه جا انتشارش بدید
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.