PDA

View Full Version : بحث درمورد به سمت وب و Cloud رفتن برنامه های دسکتاپ

eshpilen
پنج شنبه 22 فروردین 1392, 21:48 عصر
من خودم زیاد حال نمیکنم با این برنامه های تحت وب و Cloud.
یعنی دوست ندارم همه جور برنامه ای تحت وب بشه.
آخه واسه چی باید اینطور بشه؟
بنظر من خیلی برنامه های دسکتاپ مناسب همون فرم دسکتاپ هستن و نه وب.
مثلا فتوشاپ، ورد، اتوکد، و غیره. و حتی خیلی برنامه های کوچکتر و ساده تر خودمون.
آخه اینا رو ببریم تحت وب که چی میشه؟
توی مرورگر اجرا بشه که چی بشه؟
توی یه پنجره و محیط اضافه واسه چی؟
چرا این همه پهنای باند اینترنت هدر بره؟
دیتا بخاطر یک کاری که میشه روی دسکتاپ هم انجام داد از این سر دنیا بره اون سر دنیا و دوباره برگرده!
چرا افزایش وابستگی به اینترنت و منابع خارجی مختلف و ضعف و مشکل بر اثر اختلال و فیلتر و تحریم و غیره؟
طبیعتا از نظر سرعت و زیبایی و انعطاف و امکانات هم، حداقل درحال حاضر، برنامه های دسکتاپ بهتر هستن.
بعد میدونی چیه شاید قضیهء قدرت و آزادی هم باشه.
برنامه های دسکتاپ یک بخشی از قدرت عموم هستن.
شاید یکی از دلایلی که بعضی شرکتها و گروهها دوست دارن برنامه های دسکتاپ رو ببرن روی وب و سرورهای تحت کنترل خودشون، بخاطر گرفتن این قدرت از کاربران/عموم و به چنگ آوردنش برای خودشون باشه.
اینطوری میتونن خود برنامه و نیز داده های کاربران رو تحت کنترل کامل خودشون بگیرن.
درحالیکه الان اینطور نیست. که مثلا برنامه ها هم بخاطر همین کرک میشن. ولی این کرک ها و مهندسی معکوس و کارهای دیگه بنظر من فواید و موارد کاربرد مفید هم داشته و داره و خواهد داشت و دنیا رو متعادل تر میکنه (توزیع بهتر قدرت) و از یکسری خطرات و انحصارها جلوگیری میکنه.
بهرحال هم از نظر امنیت و Privacy و مسائل قانونی، برنامه های وب برای عموم مشکل زا هستند. به این شکل حکومتهای استبدادی و مافیا و سازمانهای امنیتی خیلی بیشتر و راحتتر میتونن دنیا رو کنترل کنه و همه چیز رو زیر دید خودشون داشته باشن.
برنامه نویسان در این حالت به کنترل کنندگان درجه دو برنامه و اطلاعات تبدیل میشن. درحالیکه در دنیای دسکتاپ، بخصوص با وجود این همه نرم افزار بازمتن عالی و پلتفرمهای آزاد مثل GNU/Linux، این قدرت و آزادی برای خودمونه.

هرچند شاید کوچ گسترده و قاطع برنامه ها به وب به این زودیها انجام نشه.
درسته که وبی بودن یکسری مزایایی داره، اما بنظر میاد معایب قابل توجهی هم داره.
پس چرا اینقدر اصرار یا تبلیغات برای روی وب بردن هست؟ احتمالا مفهوم Cloud هم یک بخشی بعنوان تبلیغات و گول زنک برای همین نقشه استفاده شده.
یکم شبیه تئوری های توطئه شدا :لبخند:
من خودم همیشه با تئوری توطئه مخالف بودم، ولی خب اینجا فکر میکنم مسائل و شواهد و دلایل واقعی تاحدی وجود داره و مسئله اندکی بودار بنظر میاد. حداقلش باید نگران باشیم و به فکر حفظ قدرت و آزادی استثنایی خودمون. همینطوری اگر منفعل بمونیم خب برحسب تصادف و جریان طبیعی هم که شده ممکنه این قدرت و آزادی رو از دست بدیم و بعدا پشیمان بشیم.

بنظر من برنامه نویسان و عموم اگر بتونن در این زمینه یک کاری انجام بدن خوبه واقعا.
چون از تئوری های توطئه گذشته، فناوری کوره و لزوما به سمتی که بیشتر به نفع ما باشه نمیره.

mthreat.info
جمعه 23 فروردین 1392, 03:38 صبح
اگر برنامه ها تحت cloud بشه دیگه نیازی نیست که برای استفاده از یه نرم افزار و بازی و دیدن فیلم و ..... به سیستم های آنچنانی وابسته باشی!!!
فکر کن با یه موبایل خیلی ضعیف بتونی جدیدترین بازی های روز رو با گرافیک خیلی بالا و بدون نیاز به نصب بازی بشینی یه گوشه و بازی کنی (http://www.onlive.com/)!!!
همه ی برنامه نویسا از خدا شونه که برنامه ای که سرش وقت میزارن و الگوریتم های پیچیده پیاده میکنن کرک نشه !
تازشم فکر کن یه سیستم رو میزی داری و کلی اطلاعات توشه حالا مجبور میشی بری مسافرت! تو مسافرت هم به اطلاعات داخل سیستمت نیاز داری!!!!!
کاری از دستت برنمیاد تا برسی خونه! ولی اگه cloud باشه حتی با موبایل یا تبلت و .... میتونی به اطلاعاتت دسترسی داشته باشی!
پهنای باند :D اگه تو هم ایترنت پرسرعت ( واقعی ) داشته باشی ! نامحدودم باشه ! دیگه این چیزا برات اهمیتی نداره!!! تو که نباید cloud رو بخاطر اینترنت
پایین ما ببری زیر سوال تازه از اینا گذشته ! برای شیلتر شدن و .... تا اون موقع حتما دچار تحول و دگرگونی اساسی میشه که روی cloud هم کار کنه :D
اگه نگران اینی که قدرت میافته دست یک یا دو کشور شاید سالهای اولیه اینطور باشه ولی یه چند مدت که بگذره هر گشوری حداقل 3 تا سرور برای مردم خودش راه اندازی میکنه کلا آینده برای cloud هستش!

eshpilen
جمعه 23 فروردین 1392, 09:43 صبح
اگر برنامه ها تحت cloud بشه دیگه نیازی نیست که برای استفاده از یه نرم افزار و بازی و دیدن فیلم و ..... به سیستم های آنچنانی وابسته باشی!!!
فکر کن با یه موبایل خیلی ضعیف بتونی جدیدترین بازی های روز رو با گرافیک خیلی بالا و بدون نیاز به نصب بازی بشینی یه گوشه و بازی کنی!!!
اولا که سیستمها با سرعت زیادی قوی تر شدن. این همه پردازنده های خفن چهار هسته و 8 هسته و بند و بساط خلاصه، کارت گرافیک های آنچنانی، واسه چیه؟ خب بذار استفاده بشه دیگه.
اگر این برنامه ها بره روی وب، PC ها و دیگر دستگاهها هم ممکنه کم کم به سمت Thin client شدن پیش برن.
یعنی بازم قدرتی که عموم از دست میدن!

بعدش در ضمن فکر نمیکنم یه موبایل ضعیف حتی با استفاده از cloud، برای بازی کردن بازیهای پیشرفتهء روز مناسب باشه. نه اسکرین درست و حسابی داره نه کیبورد و کنترل حسابی، بعدش هم من واقعا فکر نمیکنم پهنای باند و سرعت انتقال داده ها در اینترنت برای کاربردهای گرافیک Real time که در هر ثانیه به انتقال ده ها فریم نیاز دارن مناسب باشه.
در بازیهای الان هم که میشه شبکه ای و اینترنتی بازی کرد، پردازش منطق و گرافیک روی خود PC انجام میشه و فقط یکسری اطلاعات محدود دیگه که برای اطلاع سیستمها از وضعیت و اعمال هر بازیکن در بازی نیازه رد و بدل میشن. درجهء Real time بودن این اطلاعات کمتره و با Ping حتی تا 300 میلی ثانیه هم قابل بازی کردن هست (هرچند حداکثر 100 میلی ثانیه ایدئال محسوب میشه، ولی خیلی افراد از سراسر جهان نمیتونن Ping به این پایینی داشته باشن)، البته بعضی وقتا Lag هم پیش میاد.
بهرحال این اطلاعات خیلی محدوده به نسبت گرافیک و بقیهء پردازشهای زیادی که یک بازی پیشرفته انجام میده؛ حالا حساب کن اگر گرافیک و بقیهء پردازشها هم بخواد در سمت سرور انجام بشه و در هر ثانیه این حجم انبوه از اطلاعات به کلاینت منتقل بشه، ممکنه مشکلات جدی بوجود بیاد و غیرقابل استفاده باشه یا حداقل کیفیت بازی خیلی افت کنه و Lag هم خیلی بیشتر پیش بیاد. کلا بنظر من یک چیز ناپایداری میشه و تنها با بهترین خطوط اینترنت با پهنای باند زیاد و Ping خوب و QoS خوب ممکنه قابل استفاده باشه.
از نظر فنی بهترین راه همونه که پردازشهایی رو که کلاینت میتونه انجام بده کلاینت انجام بده.
تازه شما پردازش همین ترافیک رو دست کم میگیری. شاید یک موبایل ضعیف اصلا نتونه این حجم زیاد و مداوم از ترافیک اینترنتی رو بدون مشکل پردازش کنه.

همه ی برنامه نویسا از خدا شونه که برنامه ای که سرش وقت میزارن و الگوریتم های پیچیده پیاده میکنن کرک نشه !
آره دیگه منکه گفتم اینم یه مزیت است. نگفتم هیچ مزیتی نداره. ولی خب فکر کنم این مزیت برای شرکتهای بزرگ منجر به سود به مراتب بیشتری میشه تا برنامه نویسان عادی. همینطور انحصارهایی رو که اونا بر جامعه تحمیل میکنن بیشتر میکنه؛ چون بنظرم الان خیلی برنامه ها و پروتکل ها و فرمتها رو میتونن به کمک دسترسی به برنامهء اونا و اجرا روی سیستم محلی و کنترل کاملی که روش هست، مهندسی معکوس کنن. ولی اگر برنامه و محیط اجرا در دسترس نباشه، احتمالا این کار در خیلی موارد خیلی دشوارتر یا حتی غیرممکن میشه.
فراموش نکنیم که مهندسی معکوس میتونه ابزاری باشه برای شکستن یا محدود کردن انحصارهایی که این شرکتها سعی میکنن از طریق کثرت بازاری خودشون و دسترسی به منابع خاصی که دارن، به نفع خودشون ایجاد کنن.

تازشم فکر کن یه سیستم رو میزی داری و کلی اطلاعات توشه حالا مجبور میشی بری مسافرت! تو مسافرت هم به اطلاعات داخل سیستمت نیاز داری!!!!!
کاری از دستت برنمیاد تا برسی خونه! ولی اگه cloud باشه حتی با موبایل یا تبلت و .... میتونی به اطلاعاتت دسترسی داشته باشی!

این همه سال واسه منکه پیش نیامده.
یعنی بنظرم کاربردی نیست که اونقدری روزمره و مهم باشه.
شاید برای بعضیا بیشتر پیش بیاد و بیشتر مهم باشه.
ولی فکر میکنم برای این هم آلترناتیوهای دیگر میتونه موجود باشه یا بوجود بیاد.
مثلا میتونه اطلاعات مورد نیاز رو در یک رسانهء دیگری مثل DVD یا فلش و غیره با خودش برداره ببره. برای امنیت هم میشه از روشهای رمزنگاری استفاده کرد.
یا میتونه تنها اطلاعاتی رو که واقعا ممکنه بهشون نیاز باشه قبل از مسافرت آپلود کنه در اینترنت در اکانت مخصوص این کار. بازهم میتونه قبل از آپلود کردن اطلاعات رو رمز کنه تا امنیتشون تامین بشه.
روشهای دیگر هم مثل کنترل/دسترسی از راه دور به PC خودش میتونه مد نظر قرار بگیره. امروزه روز کار نشدنی ای نیست. تازه امکانات مخصوص اینطور نیازها هم میتونه ساخته بشه یا شایدم موجود باشه. مثلا از راه دور کدی رو به خونه ارسال کنی که باعث روشن شدن رایانه و امکان دسترسی بهش بشه.
البته این راهها شاید به سادگی و تضمین شدگی روشی که شما میگی نباشن، اما بنظرم در کل میتونن تاحد زیادی برای بیشتر کاربردها جایگزین کافی باشن.
کلا نباید زیاد بزرگنمایی کرد!
همچین نیازهایی کم پیش میان و واسه هرکسی پیش نمیان و تازه اونوقت هم باوجود این همه آلترناتیو و امکانات امروزی، فکر نمیکنم مشکل جدی ای باشه.
ضمنا اینا که گفتید چه ربطی به cloud داره؟ بدون cloud هم میشه اطلاعات رو آنلاین ذخیره کرد و همه جا و از هر وسیله ای بهشون دسترسی داشت.

برای شیلتر شدن و .... تا اون موقع حتما دچار تحول و دگرگونی اساسی میشه که روی cloud هم کار کنه :D
یخورده زیادی خوشبین نیستی؟
این کاملا در کنترل دو طرف هست.
و هر روز هم مطمئن باش امکان کنترل اینترنت بیشتر میشه.
چون این چیزیه که گستردگی و اهمیت روزافزون اینترنت و منافع حکومتها و سازمانهای امنیتی طلب میکنه.
همین cloud و این حرفا هم به کنترل بیشتر اونا کمک میکنه و بعید میدونم مایل باشن تا امکانات اساسی و بیشتری برای دور زدن این کنترل برای عموم مهیا کنن.
روشهای دور زدن و کرک و هک لزوما با همون سرعت رشد نمیکنن. بخصوص با ایجاد این سیستمهای جدید که اصولا قدرت و کنترل کاربران رو به یک محیطی که دیگه به هیچ وجه چنان قدرت و کنترلی ندارن منتقل میکنه و کسان دیگری ناظر و کنترل کنندهء درجه اول میشن.
هر حکومتی، هر شرکتی، هر گروهی میتونه با سیاستهای سانسور و تحریم خودش چیزهایی رو که میخواد به کاربران cloud تحمیل کنه؛ حداقل تا حدی بیشتر از چیزی که الان هست.

اگه نگران اینی که قدرت میافته دست یک یا دو کشور شاید سالهای اولیه اینطور باشه ولی یه چند مدت که بگذره هر گشوری حداقل 3 تا سرور برای مردم خودش راه اندازی میکنه کلا آینده برای cloud هستش!
شما مثل اینکه متوجه ماهیت و گستردگی و عمق و پیچیدگی مسئله نیستید!
به این سادگی ها نیست واقعیت. خیلی خوشبین هستید.
مسئلهء سانسور و کنترل و جاسوسی بر شهروندان خود یک کشور هم وجود داره.
اونا تمام فعالیت های شما رو تحت کنترل میگیرن. منجمله خیلی چیزهایی که سابقا روی سیستم خودتون و بدون امکان جاسوسی و کنترلی از جانب حکومت انجام میدادید.
از این اطلاعات میتونن حتی در دادگاه بر علیه شما هم استفاده کنن.
سانسور راحتتر و گسترده تر و شدیدتر هم که جنبهء دیگر این سیستمها خواهد بود به احتمال زیاد.

mthreat.info
جمعه 23 فروردین 1392, 23:32 عصر
حرف های شما متین ولی من اگه بتونم با خرج یک صدم خرید سخت افزار و خرید نرم افزار به آخرین سخت افزار ها و نرم افزار ها دسترسی داشته باشم مگه مریضم برم کلی پول خرج کنم که همه چیز داشته باشم !!!! تو مطلب قبلی یه لینک گذاشته بودم اون بیشتر سوالاتون رو میده حالا این فقط بازیش بود !!! مگه همه جا از یک سرعت و پهنای باند برخوردار هستن؟ که اینطوری میگید؟
درضمن رقابت همه جا وجود داره! سیستمم cloud هم بر اساس عرضه و تقاضا بنا میشه دیگه!!! غیر اینه؟ تبلیغات بیشتر فروش بیشتر (یه جا شنیده بودم 70 درصد صود فروش محصولات خارجی صرف تبلیغ میشه تا فروش و ارتغاع و تحقیقات درست برعکس بعضی جاها که اسم نمیارم :D )
در مورد سانسور هم همین الان تو آزادترین سایت ها هم هست فقط کافیه یه چیزی بنویسیم تا کم کمش بن بشیم!
در مورد شنود اطلاعات هم بوده و حالا حالا هم خواهد بود در این مورد من هیچ بحثی ندارم و نمیکنم :D !!!
یه چیزی یادم رفت بگم همه ی افراد سیستم قوی ندارن یه واقعیته!!!
من به بدبینی مشهورم :D الان اولین باری بود که داشتم میخوندم که خوش بینم :D
در کل Cloud چیز خیلی خوبیه ( از نظر من ) اگه درست استفاده بشه !
در مورد کرک هم حتما راهی پیدا میشه تا نرم افزار های روی سرور هم کرک کرد فقط از این حالت در میاد

FastCode
شنبه 24 فروردین 1392, 00:48 صبح
اگر برنامه ها تحت cloud بشه دیگه نیازی نیست که برای استفاده از یه نرم افزار و بازی و دیدن فیلم و ..... به سیستم های آنچنانی وابسته باشی!!!واقعا چی باعث شده چنین فکر فضایی ای راجع به cloud بکنی؟
اصلا میدونی VM و پهنای باند چیه؟
Direct Rendering چقدر پشتیبانی سخت افزاری میخواد؟
راجع به QXL و vt-d چیزی خوندید؟
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#ref_mres2C

کاری از دستت برنمیاد تا برسی خونه! ولی اگه cloud باشه حتی با موبایل یا تبلت و .... میتونی به اطلاعاتت دسترسی داشته باشی! من همین الان این دسترسی رو دارم.پول نمیدم و با یک مشت مسئول پشتیبانی احمق هم سر و کله نمیزنم.
DDNS+SSH

هزینه ۱۵ سال سرویس Cloud با قدرت متوسط به پایین و با همه ی محدودیت هاش مثل دسترسی مستقیم به سخت افزار.
15*12*100
من ترجیح میدم یک Marquis C945 بخرم و تا ۱۵ سال آینده به Cloud و همه قدرت واهیش نیاز پیدا نکنم.احتمالا تا ۱۵ سال آینده از رده خارج بشه.ولی هزینش خیلی کمتره.آخرش هم میفروشمش.