ورود

View Full Version : 7 سوال غیر تخصصی یک بازی ساز

vice_city
یک شنبه 01 اردیبهشت 1392, 19:07 عصر
سلام.
7 سوال مهم دارم که خیلی چیزها رو روشن میکنه ، و خواهش میکنم که اگه کسی میخواد جواب بده با حوصله و مفهومی اطلاعاتش رو در اختیار بزاره تا به جواب برسیم.ممنونم.

1-ساخت و فروش بازی در بازار ایران چه روندی داره؟
-منظورم روند کلی از ب بسم الله تا فروش دست مردمه. تحقیقاتی کردم و به نتایجی هم رسیدم که کلش به این شکل شد که :
-ابتدا باید برای بازی هنوز ساخته نشده و یا در حال ساخت مجوز ساخت گرفت. اما برای من مشخص نشد که طبق چه اصولی این مجوز داده میشه. یعنی بازی باید چه بایدونبایدی باشه تا مجوز بهش داده بشه.
-بعد از ساخت باید برای بازی سند مالکیت گرفته بشه. یکی از مشکلات من اینجاست که در زمانی که هنوز بازی تازه تموم شده و وارد بازار نشده آیا باید نسخه کامل بازی رو به کسانی داد تا بررسی کنن و یک نسخه رو بایگانی کنن تا سند بدن؟ یا نه این کار به روش دیگه ای صورت میگیره؟
-آخر هم باید منتظر موند تا ناشر بیاد بازی رو بخره و نشر کنه. اما برای من مشخص نشد که نشر بازی توسط ناشر به چه شکلیه. آیا باید نشست تا ناشر بیاد در خونه؟ آیا باید یه نسخه کامل از بازی رو به ناشر داد تا بررسی کنه ببینه خوشش میاد نشر کنه یا نه؟ آیا ناشر یه پولی میده بازی و میبره یا نه میگه هرچی فروخت درصدی؟ چند درصد؟

2-در کل امنیت محصول چه در زمان تولید و چه در زمان فروش چطور تامین میشه؟
-ببینید در کل برای من این قضیه حتی از خود بازی هم مهمتره که امنیت مالکیت بازی در ایران چطور تامین میشه.نکاتی هستند که ذهنم و مشغول میکنن. امنیت از همه لحاظ. قبل از ساخت مثل محفوظ موندن سبک و داستان و موارد خاص بازی ، امنیت در هین ساخت مثل لو نرفتن بازی در ارتباطات سازنده ها با مسئولین ثبت و یا ناشرین و امنیت در فروش مثل اینکه مثلا بازی رو به چند ناشر بدی برای بررسی و یکیشون مثلا غیر مجاز اون و پخش کنه. شاید به نظر کمی غیر عادی باشن اما واقعا من بهشون فکر میکنم و چون به جواب نرسیدم اینجا مطرح کردم. شاید قضیه ساده باشه شاید هم پیچیده ، اما هرچی هست لطفا من رو روشن کنید. در واقع دنبال دستورالعمل تامین امنیت کامل برای انجام یک پروژه از اول تا آخر هستم.

5 سوال دیگه هم دارم که بعد از این میپرسم.

با تشکر.

littledemon
دوشنبه 02 اردیبهشت 1392, 11:13 صبح
سلام

خواهش میکنم که اگه کسی میخواد جواب بده با حوصله و مفهومی اطلاعاتش رو در اختیار بزاره تا به جواب برسیم

این که گفتی یعنی در مورد هر سوال من اگر میخواید 1 صفحه کمتر بنویسید جواب ندید اصلا :لبخند:

طبق چه اصولی این مجوز داده میشه

طبق اصولی که طی 3 جلسه اول شما با اونا برگزار خواهد شد !!!
اگه منظورتون مجوز گرفتن از بنیاد ملی بازی های رایانه ای خودمونه که شما بعد از ارائه طرح کلی و برگزاری یکی دو جلسه کم کم میاد دستتون که اونها چه معیار هایی دارند .و بعضا کم و بیش هم این طرف و اون طرف ذکر شده و شنیدید حتما . و البته خودتون هم میتونید حدس بزنید بازی که تو ایران قراره مجوز بگیره چه معیار های کلیدی رو باید رعایت کنه . اگر متوجه نشدید یه نگاهی به کلی بازی های در دست ساخت و ساخته شده بندازید و همچنین نشست های تحلیلی این بازی ها که قبلا انجام شده رو مطالعه و بررسی کنید . به جواب خواهید رسید .

آخر هم باید منتظر موند تا ناشر بیاد بازی رو بخره و نشر کنه

چیزی که من دیدم خلاف این رو ثابت کرده . اگر بازی ای مجوز ساخت رو بگیره و ثبت بشه و توسط بنیاد اعلام بشه دیگه شما نیاز نداری صبر کنی تا یه ناشر بیاد . پیشنهاد ها روی میزه . مهم توافقه ! متوجه منظورم هستی که؟

نشر بازی توسط ناشر به چه شکلیه

در نگاه اول بسیار ساده:لبخند:
تنها با یه تماس و یه آمار دادن از بازی شما در اکثر موارد میتونید با ناشر تماس برقرار کنید و برید سر وقت کار اصلی

آیا باید یه نسخه کامل از بازی رو به ناشر داد تا بررسی کنه ببینه خوشش میاد نشر کنه یا نه؟

طبق تجربه شخصی جواب میدم : "دقیقا" . فاکتور خوشش اومدن یا نیومدن هم سیاست های تامین کننده منافع خودش هست .

آیا ناشر یه پولی میده بازی و میبره یا نه میگه هرچی فروخت درصدی؟

اینا دیگه از مواردیه که پای میز مذاکره مطرح میشه توسط شما و ناشر که در اکثر مواقع ناشر تعیین کننده هست . و معمولا ناشر ها ساده لوح نیستند !

کل امنیت محصول چه در زمان تولید و چه در زمان فروش چطور تامین میشه؟

فکر میکنی اونطرف آب چطوره؟

UfnCod3r
دوشنبه 02 اردیبهشت 1392, 13:58 عصر
درکل اگه بازیت چیز باشه 3 سوت هم وام بنیاد میاد هم مجوز و ...
اگه اصلا بازیت با اون چیز سازگاری نداشته باشه باید بری غاز بچرونی عوض بازی سازی :قهقهه:
منظور از چیز رو فهمیدی دیگه؟

کلا بستگی به بازیت داره دیگه
مثلا اگه ترسناک مثل dead space بسازی مجوز نمیدن مجازات می کنن :قهقهه:

vice_city
دوشنبه 02 اردیبهشت 1392, 19:47 عصر
متشکرم.
از شوخی گذشته اگه یه بازی باشه در سبک Metro2033 و اصلا ربطی به ایران نداشته باشه و کلا موضوعش نجات بشر باشه ، مجوز میگیره یا نه؟
اگه مجوز نگیره توی ایران حق فروش نداره؟

طبق تجربه شخصی جواب میدم : "دقیقا" . فاکتور خوشش اومدن یا نیومدن هم سیاست های تامین کننده منافع خودش هست .اینطوری یه کم ناجور بنظر میاد. معلوم نیست بازی که واسه ناشر فرستاده میشه چند دست میچرخه که شاید بخاد بفروشه یا نه. ممکنه اون وسط بازی لو بره و غیر مجاز پخش بشه ناشر هم بزنه زیرش بگه بمن چه من نبودم. تکلیف این قضیه چیه؟

این که گفتی یعنی در مورد هر سوال من اگر میخواید 1 صفحه کمتر بنویسید جواب ندید اصلا :لبخند:

نه اتفاقا برعکس منظورم این بود که کوتاه اما با مفهوم باشه خوبه. که هست.

vice_city
سه شنبه 03 اردیبهشت 1392, 10:05 صبح
3-فروش بازی در خارج از کشور ، با یا بدون نسخه داخلی؟
-من تحقیقاتی کردم و نتیجه این شد که برای این کار دو راه هست:
-فروش بازی در فروشگاه های آنلاین معتبر. که محدردیت هایی هم داره مثلا اینکه بازی اگه برای xbox360 باشه باید تا یک سال در انحصار این کنسول بمونه ولی از طرفی مشکل ناشر دیگه وجود نداره و بازی رو خیلی راحت میشه عرضه کرد.
-ناشر.داخلی و خارجی. یعنی یه ناشری پیدا بشه حالا یا از داخل کشور و یا خارج از اون که بازی رو در سطح کشورهایی که انتظار فروش در اونها میره عرضه کنه.
روش اول که معلومه اما سوال من اینه که برای روش دوم چه کارهایی باید کرد.آیا اصلا روش دیگه ای هست؟
چه چیزهایی در ساخت بازی باید رعایت بشه تا استانداردهای فروش در بازار جهانی رو داشته باشه؟
منظورم شامل کپی رایت هم میشه. و اینکه برای ارتباط با ناشر خارجی چه راه هایی برای تامین امنیت هست؟
و هر نکته ی دیگه ای که درباره این موضوع به نظرتون میرسه من و خوشحال و امیدوار میکنه.

littledemon
چهارشنبه 04 اردیبهشت 1392, 17:33 عصر
درکل اگه بازیت چیز باشه 3 سوت هم وام بنیاد میاد هم مجوز و ...

:متفکر: مخالفم. . .

اگه یه بازی باشه در سبک Metro2033 و اصلا ربطی به ایران نداشته باشه و کلا موضوعش نجات بشر باشه ، مجوز میگیره یا نه؟

مشکل اصلا در ایده اصلی بازی یا شخصیت ها و ... نیست . بعضی ها هم میشینند و از دور واسه بنیاد حرف های بی مورد میزنند!!!
بنیاد بازی شما رو از چند بعد میاد کارشناسی میکنه : هنری ، فنی و فرهنگی از اصلی ترین معیار ها هستند. و اگه دقت کرده باشید سهم فرهنگی یک سوم هست فقط ! اما بحث اینه که چرا دروغ ؟ بله یه سری از فاکتور ها در بازی سازی ایران نمیشه پیاده بشه . مسله مهم اینه که تا تائیدیه هر مرحله رو نگیرید به مرحله بعدی نمیرید.

اگه مجوز نگیره توی ایران حق فروش نداره؟

یه جورایی نه !
حق فروش با غیرقانونی بودن تفاوت داره ها ! این نکته داره

ممکنه اون وسط بازی لو بره و غیر مجاز پخش بشه ناشر هم بزنه زیرش بگه بمن چه من نبودم.

قراردادی که با ناشر میبندید باید این موارد داخلش ذکر بشه دیگه .. بالاخره توافق مال شما و ناشر هست . باید بزنید تو سر و مغز هم و خواسته هاتون رو برآورده کنید .:لبخند:

روش اول که معلومه اما سوال من اینه که برای روش دوم چه کارهایی باید کرد.آیا اصلا روش دیگه ای هست؟

روش های دیگه که شاید باشه
ولی خوب کافیه شما با یکی دوتا از این ناشر های عزیز مکاتبه کنید. طبق تجربه شخصی . جواب خواهید گرفت اگر و تنها اگر نسخه executable از بازی تون در دسترس باشه . اونوری ها خیلی به نتیجه عملی اعتقاد دارند تا حرف و کانسپت و داکیومنت و اینا . . .

چه چیزهایی در ساخت بازی باید رعایت بشه تا استانداردهای فروش در بازار جهانی رو داشته باشه؟

یه نگاه به جشنواره ها و بازی هایی که تو دنیا جوایزی میگیرند و این که چه جوایزی میگیرند هم بدک نیست به نظر شخصی خودم

و اینکه برای ارتباط با ناشر خارجی چه راه هایی برای تامین امنیت هست؟

اگه منظورت اینه که اگه با ناشری ارتباط برقرار کردی یهو نره بدزده همه رو و سر شما بی کلاه بمونه
تا جایی که من اطلاعات دارم در مورد دوستان (و البته اطلاعم کمه) ناشرای اونوری بسته به شهرتشون سعی میکنن کار رو برا خودشون سخت نکنن و من فکر میکنم ما ها به خاطر جو حاکم بر اجتماعمون یکم به این مسله بدبین شدیم .

vice_city
چهارشنبه 04 اردیبهشت 1392, 19:56 عصر
متشکرم.
کمی زیادی ساده بود! اما متشکرم.

4-پلتفرم؟ کامپیوتر و کنسول و موبایل.
-همیشه برای من سوال بوده که چرا هدف بازی سازها در ایران بیشتر روی کامپیوتر بوده در حالی که آمار جهانی که توی چند وب سایت خوندم نشون میداد که کاربران کنسول ها برای بازی از کاربران کامپیوتر بیشترند. و اینکه در ایران هم کنسول های بازی به وفور یافت میشن و همچنین ابزار های ساخت بازی برای کنسول ها هم امروزه خیلی راحت وجود داره.
مشکل چیه؟
فرض کنید برای یه بازی بازار فروش رو بازار فروش داخل ایران در نظر بگیریم. حالا وقت فکر کردن به اینه که بازی رو باید برای چه پلتفرم هایی آماده کرد. شاید اگه بازی با موتورهایی مثل CryEngine3 , UDK , Unity3D قراره ساخته بشه زیاد سوال مهمی نباشه چون در آخر میشه برای همه پلتفرم ها خروجی گرفت. اما اگه طور دیگه ای بهش نگاه کنیم میشه اینطور باشه که یه پروژه لنگ مشخص شدن پلتفرمه تا بر اساس اون موتور ساخت بازی انتخاب بشه.
خوشحال میشم نظراتتون رو در رابطه بدونم.

vice_city
شنبه 07 اردیبهشت 1392, 08:16 صبح
لطفا راهنمایی کنید.

vice_city
شنبه 07 اردیبهشت 1392, 23:12 عصر
بقیه رو هم میپرسم شاید کسی راهنمایی کرد!

5-ماد یا مستقل؟
-من تفاوت ماد و بازی مستقل رو بررسی کردم و از نظر محتوا اون ها رو شناختم. اما مسئله اینه که آیا برای مشتری هم همینطوره؟ منظورم اینه که فرض کنید میخایم یه بازی اول شخص شوتر بسازیم. راه های زیادی هست مثلا اینکه موتور اوگر رو بیاریم با فیزیک فلان و صدای فلان که جمعشون بشن موتور بازی ، بعد همه مدل ها رو بسازیم و همه شیدر ها رو آماده کنیم و و و و. یا اینکه مثلا فقط مدل ها رو بسازیم و بقیش رو با یوتینی انجام بدیم. یا اینکه فقط مدل های مهم مثل اسلحه و چندتا خونه و... رو درست کنیم و بقیش رو به شکل ماد روی کرای انجین بسازیم اما طوری که تابلو نباشه همه چیزش مال مثلا کرایسیسه.
حالا سوالم اینه که آیا برای مشتری نهایی بین این حالت ها فرقی هست؟چی؟
بهش فکر کنید ، کرای اینجین رو میاری کاراکتر بازی رو از اول میسازی. محیط outdoor بازی که دینامیک با ادیتور ساخته میشه و فقط کافیه مدل درخت ها و چمن رو عوض کنید. یه چندتایی هم خونه و مدل دیگه خودتون بهش اضافه میکنید. کلا چیزی و از اول نمیسازید بلکه فقط توی هر چیزی تغییری ایجاد میکنید و آخرشم میشه یه بازی که توی ایران بدون کپی رایت میتونه به فروش بره! جدی میگم.
اما در کل سوالم اینه که توی بازار ایران چه تفاوت هایی در فروش یک ماد خوب و یک بازی مستقل هست؟ چه از لحاظ قیمتی و چه ارزشی.

vice_city
شنبه 07 اردیبهشت 1392, 23:13 عصر
6-مشکل دیالوگ.
-فرض کنید یه بازی کوچیک میسازید که زبانش فقط انگلیسیه.
به غیر از صداگذاری توسط انسان ، چه راه هایی برای بدست آوردن دیالوگ هست؟

-ببینید من چند وقت پیش یه بسته نرم افزاری دیدم که مجموعه صدا بود. یه مجموعه از صداهایی که به درد انیمیشن کار و بازی ساز ها می خورد و توش پر بود از صدای مثلا به هم خوردن چوب و آهن و تیر و تفننگ و باد بارون و این حرف ها. گفتم شاید مجموعه دیالوگ هم مثل همین باشه؟
یا مثلا حتی به این فکر کردم که بازی کم دیالوگ باشه و دیالوگ ها رو از روی فیلمی چیزی بشه برداشت یا اینکه برنامه تبدیل متن به گفتاری که اونقدر خوب عمل کنه که نشه تشخیص داد. نمیدونم اگه کسی چیزی به ذهنش میرسه لطفا راهنمایی کنه.

vice_city
شنبه 07 اردیبهشت 1392, 23:14 عصر
7-کپی رایت منابع.
-فرض کنید هین ساختن بازی مثلا صدای انفجار نداریم یا اینکه بافت زمین خوبی نداریم ، توی وب این جور چیزها به صورت رایگان هستند اما ممکنه کیفیت لازم رو نداشته باشن. تیم هم اونقدر وسیع نباشه که طراح بافت و مدیر افکت های صوتی و اینجور چیزها داشته باشه. حالا تکلیف چیه؟ حالا مثلا فلان بازی هم صداهای خوبی داره هم بافت های خوبی که با فلان روش میشه استخراجشون کرد و با فلان برنامه ها چنان تغییرشون داد که خودمون هم متوجه نشیم. گیریم توی ایران کپی رایت نیست اما نتیجه این کار توی بازار های خارجی چیه؟

vice_city
پنج شنبه 12 اردیبهشت 1392, 08:54 صبح
لطفا راهنمایی کنید.

littledemon
جمعه 13 اردیبهشت 1392, 14:19 عصر
نبودم مدتی ...مدت دیگه ای هم باز نیستم :لبخند:

چرا هدف بازی سازها در ایران بیشتر روی کامپیوتر بوده
مشکل چیه؟

خودتو درگیر مشکلات ملت نکن . . . کنسول تو ایران جواب نمی دهد برادر ! شما باید نگاه به بازار و شرایط و نیرو و دانش و ... بکنی دیگه . خیلی شرایط دخیله !
وقتی یه موتور میاد برات رو 3 تا پلتفرم پورت میکنه دلیل نمیشه که یه بازی بسازی و رو 3 تا پلت فرم خروجی بدی و پول ها رو پارو کنی !!! بازی ای که واسه pc میسازی اگه پورت بشه رو ps3 تبدیل به یه افتضاح تاریخی میشه ! همچنین همون بازی اگه واسه Android پورت بشه کل بازی رو میشه اسمشو گذاشت Memory Leak !!!

آیا برای مشتری نهایی بین این حالت ها فرقی هست؟چی؟

والا فرقش رو فکر میکنم خودت هم بدونی ! مشتری چی میخواد ؟ یه بازی که بهش صفا بده !:لبخند: (بجز بازیکن های حرفه ای که کمتر میان سراغ گزینه های ایرانی)
کاری نداره که با چی میسازی ؟ چقدر طول میکشه ؟ منابعت چیه ؟ اصلا کی هستی (اولای کار)؟ اون کاری نداره ... ولی تجربه تو ایران نشون داده که mod سازی تو ایران ، نه که خیلی ها فکر میکنند ساده هست . یکم به گند کشیده میشه . درسته که شما درگیر تهیه منابع نمیشی ولی خوب باید در عوض تمرکز رو روی سایر بخش های توسعه بگذاری که این کار رو تو ایران من ندیدم انجام بدن .. طرف تا یه کاراکتر کنترلر و چهار تا افکت میندازه خودش ذوق مرگ میشه تر میزنه به کل کار میره :لبخند:

اما در کل سوالم اینه که توی بازار ایران چه تفاوت هایی در فروش یک ماد خوب و یک بازی مستقل هست؟ چه از لحاظ قیمتی و چه ارزشی.

به من بگی میگم تنها تفاوت عکس روی جلده :لبخند: یکم تند میرم ولی ملتی که من دیدم فعلا از دید من همینند. در ضمن من 100% ملت رو نمیگم .

ببین رفیق اگه دیدی از اینجا ببعد یکم جواب هام مسخره به نظر میرسه واسه اینه که من خودم دارم7 ساله غیرجدی و 2 ساله جدی و تو بازار کار میکنم و دیده های من ایناست . ممکنه افراد دیگه اینطور نباشند . پس تا اخر بحث یادت باشه اینا نظرات شخصی منه که برگرفته از شرایط و وموقعیت و تجربه منه .

UfnCod3r
جمعه 13 اردیبهشت 1392, 14:45 عصر
حالا جدا از اینا اصلا شما بازی سازی بلدین که می گی با کرای کارکنیم نمی دونم رو کنسول ها خروجی بدیم و ..:قهقهه:
والا اگه تو ایران اگه کسی بتونه CullOfDuty2 بسازه واقعا باید باریکلا گفت . البته ن با موتور های اماده .
قصد جسارت ندارم ولی اخه ی چند باری دیدم ک طرف گفته بود می خوایم فلان بازی و فلان چیز رو بسازیم اما خبری نشد . از عواقب جو گیر شدنه دیگه .
من که چشمم ب بازی سازی تو ایران اب نمی خوره . از هر نظر مشکلات هست . الانم که می بینید چهار تا بازی در حد متوسط مثل خلیج عدن و .. ساختن به لطف پیشرفت موتور های بازی هست .
وگرنه اگه کسی ی بازی برا سگا با اسمبل نوشت من خودمو دار می زنم :بامزه:

ولی در کل اگه می خوای بازی بسازی فکر بازی های درست حسابی رو از سرت بیرن کن . نمیشه ساخت . ینی بلد نیستیم . (ببخشید جمع می بندم ):لبخندساده:

littledemon
جمعه 13 اردیبهشت 1392, 14:57 عصر
به غیر از صداگذاری توسط انسان ، چه راه هایی برای بدست آوردن دیالوگ هست؟

متوجه نشدم درست !

-ببینید من چند وقت پیش یه بسته نرم افزاری دیدم که مجموعه صدا بود. یه مجموعه از صداهایی که به درد انیمیشن کار و بازی ساز ها می خورد و توش پر بود از صدای مثلا به هم خوردن چوب و آهن و تیر و تفننگ و باد بارون و این حرف ها. گفتم شاید مجموعه دیالوگ هم مثل همین باشه؟
یا مثلا حتی به این فکر کردم که بازی کم دیالوگ باشه و دیالوگ ها رو از روی فیلمی چیزی بشه برداشت یا اینکه برنامه تبدیل متن به گفتاری که اونقدر خوب عمل کنه که نشه تشخیص داد. نمیدونم اگه کسی چیزی به ذهنش میرسه لطفا راهنمایی کنه.

آها تازه فهمیدم چی میخوای
یه چیزایی شنیدم ....این سیستم های textTospeach رو خیلی وقت پیش شنیدم یکی از این شرکت ها داره . ولی هنوز شک دارم .. چرا که یکی از اصول مهم در دیالوگ خوانی حس هست . همونطور که انشالله میدونی ، انریل از یه سیستم که الان اسمشو یادم رفته استفاده میکنه که صدا رو میگیره و چهره رو تغییر میده رو حالاتی که از صدا متوجه شده .

ولی من ترجیح میدم ترجمه کنم خودم دیالوگ بخونم :لبخند:

vice_city
یک شنبه 15 اردیبهشت 1392, 12:18 عصر
حالا جدا از اینا اصلا شما بازی سازی بلدین که می گی با کرای کارکنیم نمی دونم رو کنسول ها خروجی بدیم و ..:قهقهه:
والا اگه تو ایران اگه کسی بتونه CullOfDuty2 بسازه واقعا باید باریکلا گفت . البته ن با موتور های اماده .
قصد جسارت ندارم ولی اخه ی چند باری دیدم ک طرف گفته بود می خوایم فلان بازی و فلان چیز رو بسازیم اما خبری نشد . از عواقب جو گیر شدنه دیگه .
من که چشمم ب بازی سازی تو ایران اب نمی خوره . از هر نظر مشکلات هست . الانم که می بینید چهار تا بازی در حد متوسط مثل خلیج عدن و .. ساختن به لطف پیشرفت موتور های بازی هست .
وگرنه اگه کسی ی بازی برا سگا با اسمبل نوشت من خودمو دار می زنم :بامزه:

ولی در کل اگه می خوای بازی بسازی فکر بازی های درست حسابی رو از سرت بیرن کن . نمیشه ساخت . ینی بلد نیستیم . (ببخشید جمع می بندم ):لبخندساده:
دوست عزیز ، بحث سر بلدبودن و نبودن من نیست اصلا ، این حرفیه شما میزنی. هر کسی اندازه خودش توانایی هایی داره ولی یه تابلو که نمیگیره بالای سرش توش مشخصاتش و بنویسه.
بحث سر نتیجه کاریه که امثال ما ها ، با هزارتا امید و آرزو و البته بی هدف شروع میکنیم و آخرش هم همونطوری که شما و دوستمون گفت میشه. هدف من اینه که حالا که ماها به جایی رسیدیم که به نظر خودمون میتونیم کاری رو انجام بدیم ، مسیر رو بشناسیم تا بتونیم توش درست حرکت کنیم نه اینکه یه چراغ قهوه تو تاریکی دستمون بگیریم که فقط جلوی پای خودمون و نشون بده.
البته من از دوستان انتظار دیگه ای درباره این تاپیک داشتم اما متاسفانه مثل اینکه نشستن و مسخره کردن و خندیدن کاری که باید برای ساخت بازی انجام داد.

littledemon
دوشنبه 16 اردیبهشت 1392, 13:56 عصر
بحث اینا نیست رفق جان !:لبخندساده:
دیگه تو همچین محیط هایی جواب نمیده آخه . . . بحث کردن رو میگم.
این قدر بحث ها شده و آدم های غیر متعهد و بدون دانش با دیدهای شخصی خودشون اومدن و به صورت کلی این صنعت رو تو کشور از دید خودشون تعریف کردند که دیگه کسی به عنوان مکان های حرفه ای به این تالار ها نگاه نمیکنه . . . یا اگه هم نگاه کنه به این بحث هاش نگاه نمیکنه و بیشتر دنبال بازخورد فنی هست تا اقتصادی و . . .
چیزی که ما ایرانی ها بلد شدیم خیلی هامون : فقط و فقط تلاش کن تا هر چه زود تر خودتو بکشی بالا و خریدار خودتو پیدا کنی .
البته من اعتقاد نداشتم به این جمله . ولی کم کم دارم میرم به این سمت . ولی سرمایه گذاری روی بازار ایران با همه بدبختیاش و مسایل حاشیه واقعا سرمایه گذار میخواد ! با همه چی میشه ساخت الا پول. لازم به ذکره بعضی از گروه ها ادعا کردند که بدون پول به نتایج خوبی رسیدند ولی دروغ چرا ؟ ما که به نتیجه ای نرسیدیم تا کنون .

vice_city
یک شنبه 22 اردیبهشت 1392, 12:28 عصر
دوستان عزیز ، اگر کسی تمایل به شرکت در این بحث داشت ، هر چقدر زمانی که از ایجاد بحث هم که گذشته بود ، خوشحال میشیم نظراتشون رو ببینیم..