View Full Version : سوال: پیدا کردن شبیه ترین سطرها در دو آرایه از ویژگی ها ( درخواست مشورت برای یک الگوریتم مناسب )
rashid1368
دوشنبه 30 اردیبهشت 1392, 11:31 صبح
سلام به همه دوستان
برنامه ای هست که باید انجام بدم و دنبال یه الگوریتم مناسب براش می گردم.
مسئله:
در این مسئله دو تا آرایه داریم. یکی 80 * 2000 (آرایه مبنا ) و دیگری 80 * 250 ( آرایه هدف ). فرض کنید هر سطر آرایه، ویژگی های یک نقطه از یک تصویر مشخص باشه، یعنی 78 تا ویژگی + مختصات اون نقطه. تا این قسمت از مسئله انجام شده.
هدف اینه که برای هر کدام از سطرهای آرایه هدف، شبیه ترین سطر در آرایه مبنا مشخص بشه.
امیدوارم مسئله را قابل فهم مطرح کرده باشم.
از شما دوستان و مهندسان عزیز در رابطه با یک الگوریتم مناسب در این زمینه مشورت می خوام.
dousti_design
دوشنبه 30 اردیبهشت 1392, 11:51 صبح
یعنی 78 تا ویژگی + مختصات اون نقطه
اینجاشو متوجه نشدم.
تا اونجایی که متوجه شدم:
هر دو آرایه مقدار int میگیرند و میخایم شبیه ترین سطر از آرایه B نسبت به سطرn ام از آرایه A رو پیدا کنیم.
خب ستون ها رو بطور متناظر تفرق میکنیم میذاریم تو قدر مطلق اختلافشون بدست میاد.
حالا ممکنه یه ستونی مثلا اگه اختلافش با ستون متناظرش 1 باشه تفاوت کلی بیشتری نسبت به ستونی که اختلافش با ستون متناظرش 2 هست ایجاد میکنه(یعنی اهمیتش بیشتره). برای اینکه این مورد حل بشه اختلاف بدست آمده رو در یک ضریب(بسته به اهمیت ستون مورد نظر) ضرب میکنیم.
rashid1368
دوشنبه 30 اردیبهشت 1392, 13:45 عصر
ممنون دوست عزیز
با یه مثال، مسئله را بهتر توضیح میدم.
http://s4.picofile.com/file/7770778816/basketball_ball.jpg
تصویر بالا را در نظر بگیرید. توپ سمت راست را مبنا و توپ سمت چپ را هدف در نظر بگیرید.
یک سری نقاط بر روی هر توپ مشخص شده و برای هر نقطه، 80 تا ویژگی مشخص شده.
راه حلی که شما گفتید به دلایلی جامع نیست. با توجه به تصویر بالا، ممکنه زاویه تصویر فرق کنه. نقاطی که به هم وصل شدند، نقاط شبیه هم در دو تصویر هستند که در دو زاویه مختلف قرار گرفتند.
هدف پیدا کردن شبیه ترین نقطه از تصویر هدف بر روی تصویر مبناست.
نکته: ممکنه نقطه ای در تصویر هدف باشه که هیچ متناظری در تصویر مبنا نداشته باشه و بالعکس. ( دایره های صورتی رنگ در تصویر بالا )
dousti_design
دوشنبه 30 اردیبهشت 1392, 14:10 عصر
آهان پس تصویر هستند. خب چرا توی تالار پردازش تصویر مطرح نکردید.
rashid1368
دوشنبه 30 اردیبهشت 1392, 14:19 عصر
آهان پس تصویر هستند. خب چرا توی تالار پردازش تصویر مطرح نکردید.
چون قسمت پردازش تصویرش انجام شده
به نظرم قسمتی که مطرح کردم بیشتر حالت الگوریتمی داره و به بخش طراحی الگوریتم مربوطه.
dousti_design
دوشنبه 30 اردیبهشت 1392, 14:46 عصر
چرا دیگه! الان مشکل اصلی زاویه تصویر هست که مربوط به پردازش تصویر میشه
rashid1368
دوشنبه 30 اردیبهشت 1392, 18:02 عصر
از یک سری دوستانم راهنمایی خواستم و بهم پیشنهاد دادن از classifier یا KNN استفاده کنم.
به نظرم منطقی میاد. با این حال بیشتر فکر می کنم و نتیجه نهایی تحقیقاتم را در این جا مطرح می کنم.
البته من هنوز هم منتظر نظرات دوستان هستم.
مصطفی ساتکی
سه شنبه 31 اردیبهشت 1392, 09:03 صبح
دوست عزیر سوال مربوط به تالار پردازش تصویر هستش.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.