ورود

View Full Version : از ابتدا کد نویسی کنیم یا از cms های آماده استفاده کنیم

jamejam123
جمعه 10 خرداد 1392, 22:49 عصر
سلام به دوستان
چند تا سوال داشتم
به نظر شما الان در صنعت طراحی وبسایت بیشتر افراد از ابتدا شروع به کدنویسی وبسایت می کنن یا یک sms را انتخاب کرده و فقط روی آن تغییرات می دهند؟
به نظر شما می توانیم با استفاده از cms ها به هر شکلی که مشتری خواست وبسایت طراحی کنیم؟
استفاده از cms ها بهتر است یا کدنویسی خط به خط وبسایت؟

mehbod.rayaneh
جمعه 10 خرداد 1392, 22:57 عصر
سلام
هر دو!
بستگی ب نوع سایتی داره ک طراحی میکنید!!!
بستگی ب مبلغی ک صاحب سایت میخواد هزینه کنه داره!!!
و ...
ولی تا من دیدم اکثرا از cms استفاده میکنن!!!
چون اولا هزینه طراحی را میاره پایین! دوما توقعات صاحب سایت را برآورده میکنه!
ولی ب نظر بهتره ب هر دو تسلط داشته باشید.

na_des
جمعه 10 خرداد 1392, 23:04 عصر
منظور استفاده از نرم افزارهای مدیریت محتواست ؟
برای کار با این ها باید php بود ؟

بهزاد علی محمدزاده
جمعه 10 خرداد 1392, 23:09 عصر
سلام . به نظر خودت آیا تمام پروژه ها در قالب CMS ها گنجانده می شوند ؟ مثلا اگر قرار باشه یه وب سایت برای فدراسیون فوتبال ایجاد بشه ، که تاریخ برگذاری مسابقات ، انواع لیگ ها ، جام ها ، مشخصات بازیکنان ، نقل و انتقالات فصل و ... رو داشته باشه ، در یه قالب از قبل آماده ( CMS ) قرار می گیره ؟

سیستم های مدیریت محتوا ، درست شدن برای یه سری کارهای روتین و تا حدودی مشخص. مثل وبلاگ نویسی ، و البته کارهای روتین دیگه ایی هم مشخص شده که برای اونها هم شاید CMS های دیگه ایی ایجاد شده باشه ، مثل سیستم خبری ، یا فروشگاه .

اما همه پروژه ها اینها نیستند .

اگر می خواید کاری رو انجام بدین که در این قالب هاست ، و شما باز هم اگر از پایه طراحی کنید در نهایت خروجی همین میشه ، بهتره که از CMS براش استفاده کنید . در غیر اینصورت باید مراحل تولید نرم افزار رو انجام بدین ( آنالیز ، طراحی ، تست و ... ).

به هر حال بعضی ها ( چه شرکت ها و چه افراد ) سراغ CMS‌ میرن و بخشی از کار بازار رو انجام میدن ، بعضی ها هم سراغ طراحی و تولید میرن و اونها هم اون بخش از بازار رو کار می کنند . من تبلیغ یه شرکت رو دیدم که گفته بود اگر کارتون با CMS هاست به ما مراجعه نکنید !

forestasphalt
جمعه 10 خرداد 1392, 23:10 عصر
منظور استفاده از نرم افزارهای مدیریت محتواست ؟
برای کار با این ها باید php بود ؟
بله منظور دقیقا همون هست، نیازی به بلد بودن زبان پی اچ پی یا asp نیست
به نظرم یادگیری cms هایی مثل جوملا و وردپرس و دروپال یا دات نت نیوک برای هر شخصی در هر سطحی میتونه مفید باشه

na_des
جمعه 10 خرداد 1392, 23:18 عصر
بله منظور دقیقا همون هست،به نظرم یادگیری cms هایی مثل جوملا و وردپرس و دروپال یا دات نت نیوک برای هر شخصی در هر سطحی میتونه مفید باشه

من دارم از کدنویسی کار میکنم و یاد میگیرم اما فک میکنم باید سمته cms برم و ازش سر در بیارم . این جوری فک میکنم cms یه سری غالب امادست که میتونی اصلاحشم کنی
حالا این اصلاح و تغییر یا php هستش ؟ آخه من php بلد نیستم و قصدم ندارم یاد بگیرم :متفکر:
اگه اشتبا فک میکنم لدفن بهم بگین و راهنماییم کنید ؟
ممنون

forestasphalt
جمعه 10 خرداد 1392, 23:23 عصر
توی سی ام اس تقریبا اکثر نیازهای معمول پیش بینی شده و توی 99 % درصد نیازی به کدنویسی نیست
کدنویسی رو کنار نگذار،سعی کن هم با cms ها کار کنی هم باکد نویسی

na_des
جمعه 10 خرداد 1392, 23:28 عصر
برای یادگیری cms اولین قدم چیه ؟
اگه بخوام دروپال یاد بگیرم باید چطور شرو کنم ؟
من اصن نمیدونم برای یه طراحی سایت مثلا با دروپال باید از کجا شرو کنم ؟
باید نرم افزار نصب کنم ؟

forestasphalt
جمعه 10 خرداد 1392, 23:58 عصر
اولین قدم دانلود خوده cms هست مثلا برای دروپال از سایتش دانلود کن یا سایت های فارسی کع دانلود دارن
بعدش باید واسش قالب باید دانلود کنی
بعد که قالب دانلود کردی ویزایش میکنی
آموزش دروپال سرج کن خیلی آسونه

maktoom
جمعه 10 خرداد 1392, 23:59 عصر
سلام
یه cms‌قدرتمند مثه همین دروپال انتخاب کنید که بتونه پوشش خوبی روی نیازهاتون داشته باشه. تاحالا نشنیدم دروپال نتونه چیزی رو پوشش بده.
منتها دروپال بخاطر تنوع بیش از اندازه در ماژول هایی که داره نیاز به تجربه داره. باید بدونید از بین ماژول های مشابه کدومش بهتره.
سایت دروپالیون (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fdrupalion.com%2F&ei=hgKpUdmgKueM4AT1-oCQBw&usg=AFQjCNEKdprbuLXrJ9IN9AOoZt3klvARUA&sig2=XlMWRnd-ZKBxD_kBkQiyDA&bvm=bv.47244034,d.bGE)سایت خوبیه واسه مطالعه دروپال.
ضمن اینکه داره توی ایران اوج میگیره و امکان داره بزودی بازار خیلی خوبی رو تجربه کنه.
موفق باشید./

moalla
شنبه 11 خرداد 1392, 00:35 صبح
سلام . به نظر خودت آیا تمام پروژه ها در قالب CMS ها گنجانده می شوند ؟ مثلا اگر قرار باشه یه وب سایت برای فدراسیون فوتبال ایجاد بشه ، که تاریخ برگذاری مسابقات ، انواع لیگ ها ، جام ها ، مشخصات بازیکنان ، نقل و انتقالات فصل و ... رو داشته باشه ، در یه قالب از قبل آماده ( CMS ) قرار می گیره ؟

سیستم های مدیریت محتوا ، درست شدن برای یه سری کارهای روتین و تا حدودی مشخص. مثل وبلاگ نویسی ، و البته کارهای روتین دیگه ایی هم مشخص شده که برای اونها هم شاید CMS های دیگه ایی ایجاد شده باشه ، مثل سیستم خبری ، یا فروشگاه .

اما همه پروژه ها اینها نیستند .

اگر می خواید کاری رو انجام بدین که در این قالب هاست ، و شما باز هم اگر از پایه طراحی کنید در نهایت خروجی همین میشه ، بهتره که از CMS براش استفاده کنید . در غیر اینصورت باید مراحل تولید نرم افزار رو انجام بدین ( آنالیز ، طراحی ، تست و ... ).

به هر حال بعضی ها ( چه شرکت ها و چه افراد ) سراغ CMS‌ میرن و بخشی از کار بازار رو انجام میدن ، بعضی ها هم سراغ طراحی و تولید میرن و اونها هم اون بخش از بازار رو کار می کنند . من تبلیغ یه شرکت رو دیدم که گفته بود اگر کارتون با CMS هاست به ما مراجعه نکنید !

عذر میخوام اما نظر من تو بعضی قسمتها با شما مخالفه
سی ام اس ها ورژنهای مختلفی دارن. مثلا دروپال تجاری، دروپال خبری و ...
همون مثالی که زدید در مورد باشگاه و این جور چیزها. هر سایتی بالاخره مثلا سیستم ورد کاربر و تعیین دسترسی هر کدوم داره که خوب چرااین رو به سی ام اس واگذار نکنیم. باز خیلی سایتها سیستم نظر سنجی و آمار کاربرا و اینها داره.... چرا باز از cms استفاده نکنیم تو این قسمتها. در مورد بقیه قسمتها مثل انواع لیگها و بازیکنان و .... اگه شما با جوملا و وردپرس کار کنی قبول دارم که اینها کار خاصی تو این قسمتها انجام نمیدن. اما وردپرس تو همون قسمتها هم بخش اعظم کار رو انجام میده. دوستانی که خواستن پیگیری کنن ماژول views - panels - rules رو دنبال کنن

دوستانی که میخوان کار کنن خدمتشون عرض کنم که هم باید cms کار کنید هم بحثهای ابتدایی مثل html - css - jquery و php

moalla
شنبه 11 خرداد 1392, 00:40 صبح
سلام
یه cms‌قدرتمند مثه همین دروپال انتخاب کنید که بتونه پوشش خوبی روی نیازهاتون داشته باشه. تاحالا نشنیدم دروپال نتونه چیزی رو پوشش بده.
منتها دروپال بخاطر تنوع بیش از اندازه در ماژول هایی که داره نیاز به تجربه داره. باید بدونید از بین ماژول های مشابه کدومش بهتره.
سایت دروپالیون (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fdrupalion.com%2F&ei=hgKpUdmgKueM4AT1-oCQBw&usg=AFQjCNEKdprbuLXrJ9IN9AOoZt3klvARUA&sig2=XlMWRnd-ZKBxD_kBkQiyDA&bvm=bv.47244034,d.bGE)سایت خوبیه واسه مطالعه دروپال.
ضمن اینکه داره توی ایران اوج میگیره و امکان داره بزودی بازار خیلی خوبی رو تجربه کنه.
موفق باشید./

کاملا با گفته این دوستمون موافقم
دوستان اینهایی که نوشتم تجربه چند ساله
دنیای اوپن سورس یعنی ببینی تا کجا رفته بعد تو پاتو بذاری روی شونش و بالا بری. بخصوص دروپال که چون حرفه ای تره کمتر سراغش رفتن اما انعطاف بسیار بالایی داره و خودش رو با انواع سیستمهای سایت تطبیق میده. به سایت دروپالیون و مقاله هاش سر بزنید

بهزاد علی محمدزاده
شنبه 11 خرداد 1392, 01:33 صبح
عذر میخوام اما نظر من تو بعضی قسمتها با شما مخالفه
سی ام اس ها ورژنهای مختلفی دارن. مثلا دروپال تجاری، دروپال خبری و ...

خواهش می کنم . من گفته بودم که نسخه های مختلفی هست . ببینید ، شما یه فروشگاه ( عادی ) می خواید ( در مورد عادی بودنش می تونیم صحبت کنیم . ) ، که یه سری کارهای مشخصی رو در بخش مدیریت فروشگاه انجام میدین . مانند : درج محصول ، خب ما می تونیم الان حدس بزنیم که برای این کار چه چیزهایی لازمه . هر محصول یه نام داره ، یه کد می تونه داشته باشه ، توضیحات محصول رو داریم ، قیمت ، نوع و برند ( گروه بندی یا دسته بندی محصول ) . یه عکس داره و ...

میشه برای همچین پروژه ایی CMS تولید کرد . و البته شاید خیلی هم پر استفاده بشه و نیازهای زیادی رو بر آورده کنه . این می تونه شامل خبر ، وبلاگ و کارهایی از این دست ...

اما تو همین فروم خودمون یکی از دوستان یه پروژه گذاشته بود برای ختم گروهی قرآن . این موارد دیگه باید آنالیز و طراحی بشه .

یا مثلا اگر قرار باشه برای سینمای کشور یه پروژه ایی مثل imdb (http://www.imdb.com/) داشته باشیم . من نمی دونم واقعا میشه با CMS این و اجرا کرد ؟ البته نباید ظاهر این وب سایت ها رو ببینم ، باید عضو بشید و باهاش کار کنید ( اگر آشنا نیستید ) .

moalla
شنبه 11 خرداد 1392, 02:19 صبح
در کل با حرف شما موافق هستم اما بیشتر از 90 درصد سفارشات طراحی سایت غیر از این موارد خاص هستن و بدون کدنویسی اضافی انجام میشن
البته قبل از اینکه با اون سه تا ماژول که خدمتتون عرض کردم و خود دروپال آشنا بشم نظرم مشابه نظر شما بود. بخصوص view و panels (قبلش فقط با جوملا و وردپرس کار میکردم)
توی اون سفارشات خاص باز چرا از امنیت و سرعت اینها که توسط ماهرترین برنامه نویسهای دنیا نوشته شده استفاده نکنیم؟ و قسمتهایی که تو اونها نیست رو بصورت ماژول ننویسیم؟
مثال میزنم. مثلا هر کی میاد یه سایت رو خودش بنویسه از sql statement برای پرسش و پاسخ از mysql استفاده میکنه. خوب پس فردا هم سایتش توسط sql injection هک میشه! پس بیایم یه کتابخونه براش بنویسم تا inject نشیم. خوب چرا بنویسم وقتی که میشه مثلا از کتابخونه های مشابه این قسمت تو lavera و یا CI استفاده کنم؟ این یه راه میتونه باشه .... که راه طولانی میشه و باگهاش بیشتر
راه دیگه هم میمونه استفاده از فریم ورک دروپال و ماژولهای بسیار قدرتمندش(دروپال cms نیست)

تا حتی حدود یه سال پیش هم اینقدر گرایش به استفاده از cms ها نبود اما الان این گرایش داره بیشتر میشه.
اگه انگلیسیتون خوبه حتما سری به مقالات انگلیسی بزنید.
این مقاله (http://www.leviait.com/best-cms-wordpress-or-drupal/) برای پارسال اما جالب بررسی کرده

na_des
شنبه 11 خرداد 1392, 10:23 صبح
از همه دوستان ممنونم

دوستانی که میخوان کار کنن خدمتشون عرض کنم که هم باید cms کار کنید هم بحثهای ابتدایی مثل html - css - jquery و php
من CSS , HTML که دارم یاد میگیرم و احتمالا گام بعدی هم JQUERY هستش
اما با ASP کمی اشنایی دارم و قصد دارم کامل یادش بگیرم
یه بار دیگه می پرسم آیا یادگیری PHP ضرورت داره ؟

jamejam123
شنبه 11 خرداد 1392, 13:27 عصر
سلام
بازم از اساتید تشکر میکنم که به سوالاتمان به طور کامل پاسخ دادن.
ببخشید
چند سوال دیگه
1اگه ما php رو به خوبی بلد باشیم می توانیم برای خودمان یک cms طراحی کنیم؟
اکثر شرکت های بزرگ طراحی وب در ایران برای خود cms طراحی کرده اند
مثل این شرکت www.sitebaan.com

2بعضی افراد می گن cms ها سایت هارو سنگین می کنن آیا این حرف درسته؟

از حرف های اساتید برداشت هایی دارم:
پس بهتره یک cms خوب مثل دروپال انتخاب کرده و فقط برای آن ماژول و پلاگین بنویسیم
3نوشتن ماژول و پلاگین برای سیستم های مدیریت محتوا کار آسونیه؟

moalla
شنبه 11 خرداد 1392, 15:28 عصر
na_des: خدمت شما عرض کنم که asp بازار خاص داره و اگه بتونید سفارش خاص خودش رو پیدا کنید دارمدش شاید بهترم باشه و الا در حالت کلی پیشنهاد میکنم بیخیال همین مقدار که بلدید بشید و php رو شروع کنید. البته امیدوارم منظورتون از aps همون C#‎.net و یا asp.net باشه

نوشتن cms: شدنش که میشه اما نیاز به زمان بسیار بسیار زیادداره و تجربه خیلی بالایی میخواد. علاوه بر اینها از خیلی امکانات خودتون رو محروم میکنید. مثلا اینکه چندصد قالب و چندهزار ماژول و کامپوننت و ....
از لحاظ سرعت: تو جوملا زیاد شده بعد مدتی بسیار سایت کند شده اما توی دروپال و وردپرس اگه یکم تجربه داشته باشین سایت پرسرعتی میتونید بنویسید. البته همون جوملا هم اگه از فریم ورکهای جداگونش استفاده نشه و بهش برسید سرعت خوبی پیدا میکنه
اون حرفتون رو قبول دارم. با دروپال و وردپرس و حالا اگه دوست داشتید pyrocms کار کنید و یکی رو انتخاب کنید و سعی کنید تو سفارشاتتون اونها رو گسترش بدین
نوشتن ماژول: کار خاصی نداره اما خوب بعضی اوقات نیازه برخی اقتضائات اون cms رعایت بشه که ممکنه از این لحاظ یکم نیاز به کار بیشتر باشه اما اونچنان فرقی نمیکنه. چه نوشتن قالب و چه نوشتن ماژول
شما کامل یه صفحه بصورت Html درست کن و بعد با اضافه کردن یکسری کد و برخی تغییرات ساده تبدیل به قالب میشه. اگه برای کار خاصی هم با php چیزی نوشتین زیاد لازم نیست چیزی تغییر کنه تا بشه افزونه وردپرس و دروپال
قصد دارم توی سایتم بعد از دوره برنامه نویسی اندروید که فعلا داره برگزار میشه دوره دروپال و طراحی سایت برگزار کنم که آموزشهاش رو اینجا هم میذارم: quicklearn.ir

na_des
شنبه 11 خرداد 1392, 15:40 عصر
البته امیدوارم منظورتون از aps همون C#‎‎.net و یا asp.net باشه
بله منظورم همین بود
و امیدوارم اموزش jquery به سرانجام برسونید و اموزش دروپال ...