View Full Version : انفجار های CPU شبیه سازی
feri_sharp
جمعه 17 خرداد 1392, 11:24 صبح
سلام دوستان
توی درس شبیه سازی بهمون یک پروژه دادن . این قسمتش که هیچی نیست. اما توی توصیف پروژه قرار که ما یک سیستم کامپیوتر با یک CPU (صف تک مجرایی) رو شبیه سازی نرم افزاری کنیم.
داخل توضیح گفته شده که هر فرایند دارای دو انفجار CPU می باید. من این قسمتش رو نمی دونم منظورش چیه؟ یعنی منظورش، تموم شدن کار CPU با اون فرایند؟
ممنون.
موفق باشید.
حمید محمودی
جمعه 17 خرداد 1392, 13:01 عصر
Burst time is an assumption of how long a process requires the CPU between I/O waits.It can not be predicted exactly, before a process starts
It means the amount of time a process uses the CPU for a single time. (A process can use the CPU several times before complete the job)
· زمان انفجار زمانی هست که برای اجرا پروسه کامل نیاز هست.
http://www.shirazjju.com/wp-content/uploads/2012/06/Q11.png
http://www.shirazjju.com/wp-content/uploads/2012/06/Q1_2.png
http://www.shirazjju.com/1391/03/operating-system-7
feri_sharp
جمعه 17 خرداد 1392, 18:14 عصر
مرسی دوست عزیز.
یک سوال دیگه منظور از اینکه یک پردازه دو تا زمان انفجار داشته باشه. به این معنی میشه که می تونه دو بار از CPU استفاده کنه ؟
اوبالیت به بو
جمعه 17 خرداد 1392, 18:39 عصر
سلام دوستان
توی درس شبیه سازی بهمون یک پروژه دادن . این قسمتش که هیچی نیست. اما توی توصیف پروژه قرار که ما یک سیستم کامپیوتر با یک CPU (صف تک مجرایی) رو شبیه سازی نرم افزاری کنیم.
داخل توضیح گفته شده که هر فرایند دارای دو انفجار CPU می باید. من این قسمتش رو نمی دونم منظورش چیه؟ یعنی منظورش، تموم شدن کار CPU با اون فرایند؟
ممنون.
موفق باشید.
درود بر شما
قسمت پر رنگ شده رو میشه توضیح بدید.
ممکنه که یک بار متن سوال رو قرار بدید؟
feri_sharp
جمعه 17 خرداد 1392, 18:46 عصر
سلام دوست عزیز.
ببینید توضیح دادن انفجار های CPU رو اما توی متن سوال این طور می گه که:
یک سیستم کامپیوتری با یک CPU (صف تک مجرایی) را شبیه سازی کنید. در این سیستم زمان بین دو ورود فرایندها عددی بین 2 و 7 بوده که به صورت تصادفی از نمودار توضیع داده شده پیروی می کند.
هر فرایند دارای دو انفجار CPU می باشد. که به صورت تصادفی از توضیع داده شده بدست می آید. در این سیستم متوسط زمان انتظار در صف آماده، متوسط زمان بازگشت(متوسط زمان حضور در سیستم) و بهره وری CPU(نرخ کارکرد CPU) را محاسبه کنید.
این متن سوال. نمودار ها رو هم می خواین بذارم؟
FastCode
جمعه 17 خرداد 1392, 19:41 عصر
انفجار چیه؟
از چه Dictionary ای استفاده کرده؟
من توی ۱۰ سال اخیر همه اخبار اینتل رو پیگیری کردم.چیزی به اسم انفجار و detonation توش نبود.
حمید محمودی
جمعه 17 خرداد 1392, 20:12 عصر
detonation نه؛ burst time ؛ گویا واژهء اختصاصی هست که silberchatz,galvin gagne توی کتابشون استفاده کردن.
feri_sharp
جمعه 17 خرداد 1392, 20:27 عصر
خوب حالا دوستان این دو انفجار برای هر فرایند یعنی اینکه هر فرایند دوبار می تونه CPU رو به خودش اختصاص بده نه ؟
اوبالیت به بو
یک شنبه 19 خرداد 1392, 12:42 عصر
یک سیستم کامپیوتری با یک CPU (صف تک مجرایی) را شبیه سازی کنید. در این سیستم زمان بین دو ورود فرایندها عددی بین 2 و 7 بوده که به صورت تصادفی از نمودار توضیع داده شده پیروی می کند.
هر فرایند دارای دو انفجار CPU می باشد. که به صورت تصادفی از توضیع داده شده بدست می آید. در این سیستم متوسط زمان انتظار در صف آماده، متوسط زمان بازگشت(متوسط زمان حضور در سیستم) و بهره وری CPU(نرخ کارکرد CPU) را محاسبه کنید.
نیاز به نمودار مورد نظر هست دوست من. یک سوال دیگه: آیا در سوال کوانتوم زمانی رو داده؟
انفجار چیه؟
از چه Dictionary ای استفاده کرده؟
من توی ۱۰ سال اخیر همه اخبار اینتل رو پیگیری کردم.چیزی به اسم انفجار و detonation توش نبود.
این اصطلاح از دنیای CPU و سخت افزار نیومده بلکه اصطلاح مربوط به دنیای سیستم عامل هست و به معنی اجرای فرآیند در درون واحد ALU و CU و ثبات های درون سی پی یو هست. یعنی لحظاتی که واقعا فرآیند باید اجرا بشود. بستگی به فرآیند این زمان متفاوت هست. هر چه محاسبات بیشتر زمان انفجار بالاتر خواهد بود.
اوبالیت به بو
یک شنبه 19 خرداد 1392, 12:45 عصر
خوب حالا دوستان این دو انفجار برای هر فرایند یعنی اینکه هر فرایند دوبار می تونه CPU رو به خودش اختصاص بده نه ؟
این یک سوال فرضی هست یعنی فرض شده بر اساس اون نمودار توضیعی که گفته شده فرآیند cpu رو در دست می گیره و شروع به اجرا می کنه. حالا بر اساس اون نموداری که تو سوال فرمودید ممکنه CPU علارقم تموم شدن کوانتوم زمانی CPU رو رها نکنه (البته دست خودش نیست سیستم عامل این فرمان رو صادر می کنه. چطور؟ بر اساس مقایسه مقدار نموداری که خودتون گفتید) و دوباره به حالت RUNING بره (ممکن هست هم سیستم عامل اجازه نده و فرآیند به READY، BLOCK بره یا حتی EXIT کنه)
feri_sharp
یک شنبه 19 خرداد 1392, 17:20 عصر
حالا یه چیز دیگه،
زمان تعویض بسته را برابر با 2 واحد زمانی در نظر بگیرید، منظورش زمانی هست که CPU می خواد پروسه رو Switch کنه؟
اوبالیت به بو
دوشنبه 20 خرداد 1392, 11:11 صبح
حالا یه چیز دیگه،
زمان تعویض بسته را برابر با 2 واحد زمانی در نظر بگیرید، منظورش زمانی هست که CPU می خواد پروسه رو Switch کنه؟
بله. البته چرا کلمه بسته رو به کار برده نمی دونم. چون بسته نمی گن. بسته یعنی Pack. البته یه جورایی فرآیند هم مثل بسته محسوب میشه چون قسمت های مختلفی داره: Text,Gap,Stack,Data و همه اینها مثل یک Package می مونن. مهم نیست...منظورش اینه اگر کوانتوم هر فرآیند برای اجرا در CPU مثلا 40 میلی ثانیه هست، زمان مربوط به Context Switch میشه 80 میلی ثانیه. یعنی اون زمانی که CPU میاد مقدار رجیسترها رو درون Stack فرآیند می نویسه (یک Word) و بعد میاد فرآیند رو درون صف Ready قرار می ده و بعد فرآیند بعدی رو Dispatch کنه (قرار دادن مقادیر ذخیره شده در Stack فرآیند جدید از حافظه اصلی در درون رجیسترهای داخلی CPU ) برابر میشه با 80 میلی ثانیه (2 برابر زمان کوانتوم زمانی).شما جدول رو قرار ندادید.
feri_sharp
دوشنبه 20 خرداد 1392, 12:00 عصر
مرسی عزیز.
اینم نمودارها
http://uploadkon.ir/?file=Untitled-2_31.png
feri_sharp
دوشنبه 20 خرداد 1392, 12:01 عصر
http://uploadkon.ir/?file=Untitled-2_31.png
این لینک نمودار
feri_sharp
سه شنبه 21 خرداد 1392, 11:42 صبح
یک سوال دیگه.
گفته شده که زمانی که CPU برای Switch کردن به یک پروسه ی دیگه نیاز داره، دو واحد زمانی. خوب اولین پروسه ای که وارد میشه ، هم این دو واحد زمانی براش لحاظ میشه؟ در زمان اولین ورود کلاک شبیه سازی برابر با 2 میشه؟
اوبالیت به بو
چهارشنبه 22 خرداد 1392, 14:33 عصر
یک سوال دیگه.
گفته شده که زمانی که CPU برای Switch کردن به یک پروسه ی دیگه نیاز داره، دو واحد زمانی. خوب اولین پروسه ای که وارد میشه ، هم این دو واحد زمانی براش لحاظ میشه؟ در زمان اولین ورود کلاک شبیه سازی برابر با 2 میشه؟
اصولا هر وقت دیدید سوالی در کامپیوتر اومده که زمان دقیق رو خواسته بدونید طراح سوال درک درستی از اون فیلد نداشته. سعی نکنید نبال تایم دقیق باشید. اینکه سوال می کنید اولین پروسه چه بلایی سرش میاد نشون دهنده این موضوع هست که بدنبال جواب دقیق هستید. این سوال پاسخش روشن هست.وقتی برای گرفتن یک سرویسی (مثلا خرید کردید می خواید پولش رو بدید) اگر هیچ کس جلوی شما نباشه (صف خالی باشد) زمان انتظار صفر می شود و شا سریع سرویس دهی می شوید. (سریع داخل CPU اجرا می شوید)
یک موضوع دیگه این نمودار رو من متوجه نشدم. عدد ها یا عنوان ها کمی برای من گنگ هست. مثلا مجموع درصد ها در نمودار اول صد در صد نمیشه. یا اصلا همون عنوان نمودار اول رو من متوجه نمیشم. یا زمان های 2 نمودار یکسان نیست. ممکنه یکم کمک کنید توضیح بدید
feri_sharp
چهارشنبه 22 خرداد 1392, 19:28 عصر
من جدولشو براتون می ذارم این عدد هاش سالمه.
http://uploadkon.ir/?file=tables.png
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.