ورود

View Full Version : چرا صنعت نرم افزاری ایران پیشرفت زیادی نداشته ؟

Jarvis
شنبه 22 تیر 1392, 16:25 عصر
سلام و درود
از اونجایی که چند وقتیه بعضاً مورد تمسخر واقع میشیم که مثلا طراحی یه کامپایلر جدید عاقلانه نیست .. به صرف نیست .. یا مثلا ساخت آنتی ویروس با وجود نود32 کار بیهوده ای هستش ... و از این دست حرف ها!!
تصمیم گرفتم این تاپیک رو ایجاد کنم تا اینجا با هم بحث تخصصی در رابطه با این که چرا ایران توی حوزه ی نرم افزار اینقدر ضعیفه و هنوز نتونسته خودش رو نشون بده ، بپردازیم ...
البته من دو تا تاپیک اونور تر بر موضوع بحث الکی تاکید کردم ... هنوز هم میکنم .. ولی این مسئله لازمه که روش بحث بشه و یه سری افراد به خودشون بیان و خودشون رو دست کم نگیرن.

در طی پاسخ به این تاپیک لطفا و خواهشا .. برادرانه ازتون میخوام بحث رو به سیاست و نمیدونم دعوا و توهین و غیره نکشونید ...
بحث تخصصی هستش و به چالش کشیدن این موضوع ... منطقی نظر خودتون رو بگید تا کسی ناراحت نشه...
من کوچیک همه هستم ولی وقتی آدم تاپیک ها رو میخونه و این چیزا رو میبینه ، لازم میدونه که اینا رو گوشزد کنه!

برسیم به بحث خودمون ...
من خودم برنامه نویسی کار کردم .. گرافیک هم کار کردم ...
به برنامه نویسی هم خیلی علاقه دارم ... عاشقشم ... در حدی که حاضرم یه برنامه ی مفتی بسازم فقط برای نشون دادن خودم ... ( دقت کنید که خیلی از مواقع به پول فکر نمیکنم )
حالا نگید تو که گرافیک هم بلدی از گرافیک پول در میاری ... بازار گرافیک توی ایران چنان تعریفی نداره .. یه چیزی تو مایه های همین بازار برنامه نویسی ...!

توی خارج هم فرض میگیریم اطلاعی ندارم که دلیل پیشرفتشون چی بوده ... ولی شما به من بگید ... به دوستاتون توی این فروم بگید .. که واقعا از دیدگاه شما چه چیزی باعث این مسئله است ؟
البته صنعت نرم افزاری ایران اونقدرا هم ضعیف نیست! ولی کشوری مث ایران باید یه شرکت نرم افزاری مطرح در جهان داشته باشه که قدرت نمایی کنه .. رقابت کنه .. خودش رو نشون بده ... که نداریم!

چند تا دلیل فرضی میگم .. خودتون انتخاب کنید :
1- برنامه نویسان ایرانی به برنامه نویسی عشق نمی ورزند و فقط به پول فکر میکنن
2- آمریکا و تحریم ها باعث شده که توی نرم افزار عقب باشیم
3- برنامه نویسان ایران حال ندارند
4- برنامه نویسان ایران کار گروهی بلد نیستند
5- برنامه نویسان ایران به خودشون جرئت نمیدن و خودشون رو باور ندارن
6- برنامه نویسان ایران سطح سواد لازم رو ندارند
7- مدیر پروژه های خوبی نداریم
8- دولت از برنامه نویسان حمایت نمیکنه...

موارد زیادی رو میشه به عنوان پاسخ فرضی این سوال در نظر گرفت ...
شاید پاسخ این سوال هم هیچکدوم از این موارد نباشه
ولی میخوام با هم پاسخ این سوال رو به صورت منطقی پیدا کنیم و برای حل این مشکل راه چاره پیدا کنیم
ما برنامه نویس شدیم برنامه بنویسیم ... پس باید پاسخ این سوال رو پیدا کنیم و برای حلش تلاش کنیم.

از همکاری همتون ممنونم.

Negative_Se7en
شنبه 22 تیر 1392, 17:13 عصر
سلام . فکر خوبی کردی . ولی .... !
آقا شما فرض کن جواب های نظر سنجی رو کامل داری ! حالا بعدش میخوای چی کار کنی ؟
همه ی اون مواردی که شما گفتید جزو مشکلاته . خیلی هم واضحه !
شما میتونی حلش کنی ؟ کسیو میشناسی بتونه حلش کنه ؟

Jarvis
شنبه 22 تیر 1392, 17:35 عصر
مسلماً منِ تنها ( صرفاً من ) نمیتونم این مشکل رو حل کنم ...
ولی ما می تونیم این مشکل رو حل کنیم ... من هم راهکار خاصی به ذهنم نرسید... وگرنه تاپیک نمیزدم ...

it.developer
شنبه 22 تیر 1392, 17:38 عصر
همه ان چیز هایی که گفتی + موانع فرهنگی

hamidhws
شنبه 22 تیر 1392, 17:56 عصر
به نظر بنده : بزرگترین مشکل انگیزه هست ,ببین دوست گلم زندگی خرج داره و برنامه نویس هم نیاز به درامد و طبیعتا نمیتونه مجانی کار کنه. خوب حالا مطمئن باشید اگه جایی حمایت خوبی از منه برنامه نویس بشه کار میکنم.
حالا به نظرتون چه چیزهایی لازمه تا یه نفر انگیز کارافرینی توی این زمینه رو پیدا کنه؟طبیعیه! باید بازگشت مالی داشته باشه . متاسفانه توی ایران ما مشکل جدی با قوانین کپی رایت داریم و توی تاپیک مجاور هم توضیح دادم که به سادگی قابل حل نیست . فقط شرکت های کمی میتونن توی این بحران با تولید داخلی پابرجا بمونن ولی مورد بحث ما کلی و عمومی هست!به نظر بنده حقیر : بهترین کار و روش در وحله اول برای ایجاد انگیزه سرمایه گذاری (توسط کارافرین) صادرات نرم افزار هست - البته بدلیل تحریم بنده یه سری پیشنهاد داده بودم که میتونه موثر باشه -
خوب وقتی انگیزه سرمایه گذاری بوجود اومد =1- ورود ارز به کشور (برای تحریک دولتمردان برای حمایت) 2- تضمین بازگشت سرمایه (عامل مهم برای سرمایه گذار) 3-بازار فروش

سرمایه گذاری توی این بخش صورت میگیره و میریم به مرحله بعدی:
مدیریت
(بدون داشتن یک مدیر کاربلد تضمینی برای موفقیت وجود نداره)

مورحله بعدی :
استخدام نیروی متخصص - تولید نرم افزار

مرحله بعدی:
فروش در مارکت های خارجی (من توی این زمینه قبلا توضیح دادم اما اگر خواستید بگید بیشتر توضیح بدم)

=========================================
به نظر بنده این عوامل مثل زنجیر به هم متصل هستن و شک نکنید بزرگترین مشکل در حال حاضر نداشت هدف وانگیزه برای شروع با توجه به موانع هست که راه کاری که به نظر بنده رسید رو در بالا گفتم

موفق باشید

Negative_Se7en
شنبه 22 تیر 1392, 17:59 عصر
1- برنامه نویسان ایرانی به برنامه نویسی عشق نمی ورزند و فقط به پول فکر میکنن حق دارن مثلا . من که بشینم خونه یه ضرب پشت کامپیتور برنامه نویسی میکنم . بابام میگه : چرا اینقدر بازی میکنی ؟ این همه پشت کامپیوتر بودی به کجا رسیدی ؟ چرا میگه ؟ حق داره ! چون پولی که میخوام ازش در نمیاد ! چون فقط دیده من خیلی وقته پشت کامپوترم ولی هیچ اتفاقی نیافتاده ! حداقل پول تو جیبیه آدمم در نمیاد که آدم بخواد رو پای خودش واسه .

برنامه نویسان ایران حال ندارند
حال ندارن . بخاطره پوله . یکی خوب ساپورت کنه . ببین همین ایرانیا میترکونن !

برنامه نویسان ایران کار گروهی بلد نیستند
با این شرایط بالا اصلا گروهی بوجود نمیاد تا کسی بخواد گروهی کار کردن رو یاد بگیره !

برنامه نویسان ایران به خودشون جرئت نمیدن و خودشون رو باور ندارن
خوب وقتی میبینن کاری که میخوان بکنن سودی نداره چطوری خودشون و باور کنن . هطلا بره چی خودشونو باور کنن !

دولت از برنامه نویسان حمایت نمیکنه
از هیچکی حمایت نمیکنه . دیگه برنامه نویسا که بحثش جداس !

برنامه نویسان ایران سطح سواد لازم رو ندارند
من آمار نگرفتم . ولی میدونم که حداقل تعداد برنامه نویس خوب تو ایران زیاد هست که بتونن کارای خوبی ارایه بدن . ولی اثری ازشون نیست . چرا ؟ برای اینکه به چه قیمتی بیان تلاش کنن کاری رو ارایه بدن ؟

منظورم اصلا این نیست که همچی پوله ها‌‌ ! مهم عشقه برنامه نویسه . ولی باید یه درآمدی توش باشه که حداقل آدم باهاش زنده بمونه تا بتونه به عشقش برسه !
شما یه خونه 5x5 با یه ADSL به من بده با صبونه + ناهار . شام هم نمیخواد . بشینیم تا آخر عمر باهام کد بنویسیم ;)

Jarvis
شنبه 22 تیر 1392, 18:01 عصر
همه ان چیز هایی که گفتی + موانع فرهنگی
البته من تا حدودی با نظرتون مخالفم ... چون بعضی از دلایلی که در بالا مطرح کردم اصلا نمی تونه توی پیشرفت نرم افزاری چنان تأثیری داشته باشه ... سطح سواد بچه های ایرانی چشه ؟ داریم ... برنامه نویس خوب هم داریم
تحریم رو هم مانع بزرگی نمیشه حسابش کرد ... چون مسئله ی دور زدن تحریم ها ثابت شده و این تحریم نرم افزاری رو هم میشه دور زد!

خب حالا پس همینجوری بشینیم دست رو دست بزاریم ... تا کی سایتای دوزاری راه بندازیم ؟ تا کی نرم افزار دیتابیسی بنویسیم ؟

واقعا نمیخواید وارد یه تحول بزرگ بشید و این وضع بد نرم افزاری رو دگرگون کنید ؟
بابا به خدا به نفع خودتون هم هست ...
پس واسه چی برنامه نویس شدید ؟

من همیشه دو تا شعار رو سعی میکنم مد نظر قرار بدم : ما برنامه نویس شدیم که برنامه بنویسیم --- به عمل کار برآید ، به سخنرانی نیست!
یکم فکر کنید ... به این که واقعا تا کی ؟ تا کی این وضع اسف بار رو ادامه بدیم ؟

Jarvis
شنبه 22 تیر 1392, 18:12 عصر
به نظر بنده : بزرگترین مشکل انگیزه هست ,ببین دوست گلم زندگی خرج داره و برنامه نویس هم نیاز به درامد و طبیعتا نمیتونه مجانی کار کنه. خوب حالا مطمئن باشید اگه جایی حمایت خوبی از منه برنامه نویس بشه کار میکنم.
حالا به نظرتون چه چیزهایی لازمه تا یه نفر انگیز کارافرینی توی این زمینه رو پیدا کنه؟طبیعیه! باید بازگشت مالی داشته باشه . متاسفانه توی ایران ما مشکل جدی با قوانین کپی رایت داریم و توی تاپیک مجاور هم توضیح دادم که به سادگی قابل حل نیست . فقط شرکت های کمی میتونن توی این بحران با تولید داخلی پابرجا بمونن ولی مورد بحث ما کلی و عمومی هست!به نظر بنده حقیر : بهترین کار و روش در وحله اول برای ایجاد انگیزه سرمایه گذاری (توسط کارافرین) صادرات نرم افزار هست - البته بدلیل تحریم بنده یه سری پیشنهاد داده بودم که میتونه موثر باشه -
خوب وقتی انگیزه سرمایه گذاری بوجود اومد =1- ورود ارز به کشور (برای تحریک دولتمردان برای حمایت) 2- تضمین بازگشت سرمایه (عامل مهم برای سرمایه گذار) 3-بازار فروش

سرمایه گذاری توی این بخش صورت میگیره و میریم به مرحله بعدی:
مدیریت
(بدون داشتن یک مدیر کاربلد تضمینی برای موفقیت وجود نداره)

مورحله بعدی :
استخدام نیروی متخصص - تولید نرم افزار

مرحله بعدی:
فروش در مارکت های خارجی (من توی این زمینه قبلا توضیح دادم اما اگر خواستید بگید بیشتر توضیح بدم)

=========================================
به نظر بنده این عوامل مثل زنجیر به هم متصل هستن و شک نکنید بزرگترین مشکل در حال حاضر نداشت هدف وانگیزه برای شروع با توجه به موانع هست که راه کاری که به نظر بنده رسید رو در بالا گفتم

موفق باشید
ممنون از نظرتون ... منتظر شما بودم :لبخندساده:
بله منم تا حد زیادی با حرفتون موافقم ... ولی باید نرم افزاری رو بسازیم که بتونیم صادرات کنیم ...
ما الان داریم روی یه کامپایلر کار می کنیم ... البته هدفمون فعلا هدف مالی نیست ... هدف بالا بردن سطح علمی هستش ... طبیعتا وقتی بتونیم این پروژه رو به یه سرانجامی برسونیم می تونیم بگیم قدرت ساخت یه کامپایلر رو داریم ... پس میایم یه کامپایلر خوب با توجه به نیاز برنامه نویسان طراحی می کنیم ... و البته اون موقع بحث صادرات میاد وسط که راه های زیادی براش هست که خودتون اشاره کردید
البته موردی که گفتم مثال بود ... حالا شما شاید چیز دیگه ای مد نظرتون باشه ...
من منظورم اینه که ما باید یه گامی برداریم برای این کار ... اگه کاری لازم هست که انجام بدیم ، باید انجام بدیم ... نباید همینجور بشینیم و تماشاگر این باشیم که نرم افزارامون فقط دامنه ی ملی دارن و توی بحث نرم افزارای بین المللی حرفی برای گفتن نداریم!!

باید یه جوری از پس تمام مشکلات موجود بر بیایم و این صنعت رو بکشیم بالا ... باید به جهان ثابت کنیم ...
دوستان دقت کنید که این مسئله خیلی مهمه ... هم برای ما که برنامه نویس هستیم و هم برای کشورمون ...

hamidhws
شنبه 22 تیر 1392, 18:31 عصر
درسته دوست عزیز , ما حتی اگه تا اخر عمرمون هم اینجا پست بدیم (حتی اگر ایده های عملی هم برای رفع مشکل داشته باشیم) این مشکلات خود به خود حل نمیشن!به نظرم باید این رویه رو ادامه بدیم تا به یک نتیجه کلی برسیم که اکثریت قبولش کنن - بعدش یه سرمایه گذار پیدا کنیم و ایده و درصد ریسک و موفقیت رو بهش بگیم و باقی ماجرا...

توی بخش سرمایه گذار به نظرم باید روی بخش دولتی حساب کنیم (بدلیل ورود ارز به کشور خودش انگیزه خوبی میتونه برای دولت باشه!) و بخش تحریم رو هم انشالله میشه حل کرد . خوشبختانه جند مدت پیش تحریم نرم افزاری علیه ایران برداشته شد و احتمالا شاید بشه حتی برای صادرات نرم افزار هم مجوز رسمی بگیریم تا مجبور به دور زدنش نباشیم

البته شاید خودم دست به کار شدم و استارت کار و زیر بنا رو مهیا کردم (کسانی رو میشناسم که قدرت این کارو دارن) . اول از همه باید زمینه فعالیت , میزان بودجه و منابع انسانی برای شروع بررسی بشه . به نظر خودم که برای شروع تولید app گزینه خوبیه چون هم رقابت کمتری توی این زمینه وجود داره هم برای شروع کار با موانع کمتری مواجه میشیم .

منتظر باشید...
اگر دوستان نظرهای سازنده داشته باشن میتونه کمک خوبی کنه

موفق باشید

Jarvis
شنبه 22 تیر 1392, 18:36 عصر
از گفتگوی منطقی باهاتون لذت می برم ... این که بحث رو به حاشیه نمی کشید مثل بعضیا ... خیلی خوشحالم میکنه ...
من مطمئنم اگه یکم صبور باشیم و با مشکلات پیش روی خودمون مبارزه کنیم بعد از یه مدت سختی کشیدن مزد کارمون رو میگیریم ... بعد از هر سختی آسانی ای هست...

من خودم در این زمینه هر کمکی از دستم بر بیاد انجام میدم :لبخندساده:

hamidhws
شنبه 22 تیر 1392, 18:49 عصر
من یه تحقیق کردم ببینم این کار تاحالا انجام شده یا نه و به چیز جالبی رسیدم :لبخند:
گویا خودت دولت هم به اهمیت موضوع رسیده ئ اتحادیه ای برای این منظور ترتیب داده!
اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران (http://www.uise.ir)

طرز کارشو بررسی کنم ببینم چطوریه شما هم ببینید. شاید به کار اومد

hamidhws
شنبه 22 تیر 1392, 18:58 عصر
اینم اساسنامه شرکت دوستان مطالعه کنن :
اساسنامه (http://www.uise.ir/AboutUsFormInfo/UploadedFiles/asasnameh%20uise.pdf)

Jarvis
شنبه 22 تیر 1392, 19:00 عصر
من یه تحقیق کردم ببینم این کار تاحالا انجام شده یا نه و به چیز جالبی رسیدم :لبخند:
گویا خودت دولت هم به اهمیت موضوع رسیده ئ اتحادیه ای برای این منظور ترتیب داده!
اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران (http://www.uise.ir)

طرز کارشو بررسی کنم ببینم چطوریه شما هم ببینید. شاید به کار اومد
صفحه اول سایتشون که باگ داشت :لبخند:
برای عضویت هم 350 هزار تومن میگیرن !! :متعجب: خرج کجا میکنن ؟ تازه تمدید عضویتش رو ببین ... !!
به نظرت ازشون بخوایم استفاده کنیم می ارزه ؟ به صرفه هست ؟ :متفکر:

hamidhws
شنبه 22 تیر 1392, 19:23 عصر
صفحه اول سایتشون که باگ داشت
اره با ie باید بری :لبخند:

برای عضویت هم 350 هزار تومن میگیرن !! خرج کجا میکنن ؟ تازه تمدید عضویتش رو ببین ... !!
به نظرت ازشون بخوایم استفاده کنیم می ارزه ؟ به صرفه هست ؟
باید بیشتر تحقیق کرد . یه چیز جالب توی اساسنامش اینه که میشه حتی به عنوان شخص حقیقی هم فعالیت کرد! (یعنی حتما لازم نیست شرکت داشته باشی)
بازم باید بیشتر تحقیق کرد اما اگه واقعا همه کارهای فروش و مارکتینگ رو خودشون انجام بدن واقعا میصرفه جدی میگم!
باید کلا بررسی کنیم ببینیم نحوه فعالیت دقیقا چطوریه . اگه چیز خوبی ازش فهمیدی در میون بزار

Jarvis
شنبه 22 تیر 1392, 19:26 عصر
اره با ie باید بری :لبخند:

باید بیشتر تحقیق کرد . یه چیز جالب توی اساسنامش اینه که میشه حتی به عنوان شخص حقیقی هم فعالیت کرد! (یعنی حتما لازم نیست شرکت داشته باشی)
بازم باید بیشتر تحقیق کرد اما اگه واقعا همه کارهای فروش و مارکتینگ رو خودشون انجام بدن واقعا میصرفه جدی میگم!
باید کلا بررسی کنیم ببینیم نحوه فعالیت دقیقا چطوریه . اگه چیز خوبی ازش فهمیدی در میون بزار
اره منم موافقم ... باید دید مثلا اگه کارهای مارکتینگ و فروش رو خودشون انجام میدن .. چند درصد رو پورسانت برمیدارن ... باید فروش به صورت آزاد و به روش این اتحادیه رو با هم مقایسه کنیم ...
بعد می تونیم یه نتیجه گیری بکنیم ...

چشم منم اگه چیزی فهمیدم حتما اینجا میگم.

hamidhws
شنبه 22 تیر 1392, 19:37 عصر
اره منم موافقم ... باید دید مثلا اگه کارهای مارکتینگ و فروش رو خودشون انجام میدن .. چند درصد رو پورسانت برمیدارن ... باید فروش به صورت آزاد و به روش این اتحادیه رو با هم مقایسه کنیم ...
بعد می تونیم یه نتیجه گیری بکنیم ...

چشم منم اگه چیزی فهمیدم حتما اینجا میگم.

اره داداش گلم اونایی که گفتی خیلی مهمه
ممنون از همفکریتون :)