ورود

View Full Version : تفاوت کاری برنامه نویسی وب و طراحی وب

me.enik
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 13:38 عصر
سلام.
میخواستم بدونم آیا توی ایران, این شرکت ها که مثلا برنامه نویس وب استخدام میکنند, تفاوتی بین برنامه نویس وب و طراح وب قائل میشوند؟ یا نه, مثلا میگویند یه کسی را میخوایم که به asp.net mvc و دیتابیس مسلط باشه و css , jquery , ... این چیزها را هم باید تسلط کامل داشته باشه.

آخه میدونید که بین برنامه نویس وب و طراح وب خیلی فرق هستش.

// با عرض معذرت بابت انتشار این پست هم در تالار توسعه وب و طراحی وب

tadayoni
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 13:51 عصر
این یک از بزرگترین مشکلات توی کار وب ایران می باشد . شرکت ها و افراد مختلف انتظار دارن تا کسی که توی زمینه وب فعالیت میکنه همه کارها رو بتونه انجام بده . ولی درحالی که بین طراح و برنامه نویس وب تفاوت زیادی وجود داره . برنامه نویس وب با اصول مهندسی داده های مختلف ، نحوه ذخیره سازی اطلاعات در پایگاه های داده ، جریانهای داده ای ، برنامه نویسی چند لایه و ... تسلط داره و بیشتر کارهایی که انجام میده در پشت صحنه و دور از دید کاربر نهایی وبسایت هستش اما طراح وب بیشتر کارهایی رو انجام میده که در ظاهر کار طراحی وب و در مقابل دید کاربر نهایی هست . حالا این مسائل خودشون میتونن نیاز به کدنویسی CSS و ... داشته بشاند ...
البته در این میان همواره نیاز به افرادی هم هست که از هر دو مورد سر در بیارن و بتونن اون افراد رو با هم هماهنگ کنند که بیشتر نقش مدیریتی رو دارند ...
در پایان هم باید توجه داشت که هم طراح وب و هم برنامه نویس وب باید آشنایی کلی از کار همدیگه داشته باشند تا مثلا برنامه نویس در خروجی های خودش مواردی رو که مورد نیاز یک طراح میباشد تولید کنه و با اصول صحیح طراحی وب کار خودش رو پیش ببره تا همکاری راحت تر و بهتری رو داشته باشند ...

soroush.r70
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 13:52 عصر
آره خیلی فرق هست دیدی که یک برنامه نویس با یک طراح وب داره متفاوته

معمولا بیشتر شرکت ها که کارشون وسعت داره برنامه نویس وب و طراح وب جدا هستند که اصولشم همینه

بعضی جاها هم هست که می گن به یک نفر آچار فرانسه نیازمندیم (تحلیلگر - طراح وب - برنامه نویس وب - متخصص سرور - ...) که زیاد جالب نیست

اگه هرکی تو حوزه ی تخصصش کار کنه دنیا گلستون می شه

بهزاد علی محمدزاده
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 13:54 عصر
سلام . یه جا کافیه . جدیدا از آگهی ها میشه فهمید که تفاوت قائل شدن بین طراح و برنامه نویس . البته نه به این معنا که برنامه نویس نیازی نیست css , jquery بدونه ! چون باید اینها رو بشناسه . برنامه نویس نیازی نیست که دیزاین بدونه نه css .

قوانین همه شرکت ها رو نمی دونم اما به نظر خودم , css , html و javascript مشترک بین برنامه نویس و طراح هست .

H:Shojaei
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 13:58 عصر
سلام
اول كه بستگي به اون شركت داره كه معتبر باشه يا نه چون اگه معتبر باشه و سابقه ي كاري داشته باشه بيشتر از اون چيزي كه از شما در ابتدا خواسته نميخوان ولي اگه اول كارشون باشه مطمئن باشيد كه بايد همه كاره باشيد.
من خودم دو سال پيش يه بار تو يه گروه كه از گروه دومي كه گفتم(سابقه ي كار نداشتن) بودن شركت كردم واسه برنامه نويس ولي به دليل بلد نبودن css , java , jquery از گروه كنار گذاشته شدم.
واقعا توقع بي جاييه از كسي كه بگه برنامه نويس بعدا كه كارش گير كرد بگه مگه شما طراحي بلد نيستيد و ...

tadayoni
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 14:04 عصر
برنامه نویس نیازی نداره که طراحی قالب و مسائل مربوط به css رو بطور کامل بدونه اما خوب باید حتما آشنایی نسبی با این مسئله داشته باشه

me.enik
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 14:17 عصر
پس یعنی در کل میشه گفت که در بعضی از شرکت ها, این تفاوت را قائل میشوند, اما در بعضی از شرکت ها نه.
از طرفی یک سری از مباحث هستش که هم باید طراح وب از آن ها اطلاع کافی داشته باشه, و هم برنامه نویس وب./ مثل css, html, javascript, jquery

درسته؟

./ اگر نکته ای یا چیز دیگه ای هستش؟

H:Shojaei
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 15:24 عصر
پس یعنی در کل میشه گفت که در بعضی از شرکت ها, این تفاوت را قائل میشوند, اما در بعضی از شرکت ها نه.
از طرفی یک سری از مباحث هستش که هم باید طراح وب از آن ها اطلاع کافی داشته باشه, و هم برنامه نویس وب./ مثل css, html, javascript, jquery

درسته؟

./ اگر نکته ای یا چیز دیگه ای هستش؟
آشنايي كه آره شما درباره ي هر كدوم 4 ساعت هم مطالعه كنيد ميشه آشنايي ولي بلد بودنو تسلط و اين طور چيزا ديگه يه بحث جداست كه بعضي شركت ها ميخوان.

r4hgozar
پنج شنبه 10 مرداد 1392, 16:21 عصر
سلام.
بلد بودن و تسلط داستن تفاوت زیادی دارن.
شما نمی تونی همه چیز رو بصورت کامل بلد باشی.
به نظر من و تجربه من تو ایران تفاوتی نمی زارن شما باید همه چیز رو خودت بلد باشی.
متاسفانه/.
اما یک شرکتی که من دیدم کاملا تخصصی روی افراد کار کرده شرکت پارس پک هستس.
البته به نظر من

موفق باشید

moalla
دوشنبه 14 مرداد 1392, 04:16 صبح
مثل اینکه هنوز خود اصطلاح طراح وب و توسعه دهنده وب هنوز مشخص نیست.
بین اون چیزی که اینجا و تو تالارهای فارسی میبنم Html and css and jquery رو طراحی میگیرن و زبانهای سمت سرور رو توسعه
اما تو منابع انگلیسی توی مقالاتی که من خودم اینطور نیست
طراح وب در واقع یه گرافیسته که محتوا رو از مشتری تحویل میگیره و بعد نوع چینش اونها در یه سایت رو مشخص میکنه
اینکه هر چیزی در کدوم صفحه و با چه قالبی بیاد
خروجی کارش هم یه فایل گرافیکیه و از اون بیشتر نیست
مرحله بعدی میرسه به توسعه دهنده وب که کارش از Html شروع میشه تا asp.net و php و جاوا
طراح وب در واقع یه صاحب نظر برای چینش سایت و یه گرافیسته برای دادن یه نمای زیبا به کار
توی تالارها فارسی این دو اصطلاح توسعه دهنده و طراح رو به گونه ای دیگه استفاده میکنن
از جمله همین تالار که از سوالهایی که توی بخش طراحی پرسیده میشه معلومه منظور از طراحی رو چیز دیگه ای فرض میکنن

tadayoni
دوشنبه 14 مرداد 1392, 09:38 صبح
مرحله بعدی میرسه به توسعه دهنده وب که کارش از Html شروع میشه تا asp.net و php و جاوا

حرف شما کاملا متین و درست و خود من به شخصه خیلی از این مطلب استفاده کردم و برام جالب بود
ولی مهندس جان فکر نمیکنم کسی پیدا بشه که تمامی اینها رو از html تا php بتونه روی یه پروژه بزرگ به تنهایی کار کنه و حتما برای هر بخش باید فرد متخصص خودش باشه

ali.poorbazargan
دوشنبه 14 مرداد 1392, 11:54 صبح
همینجا بین دوستان این مشکل وجود داره !
طراح وب و توسعه دهنده هر دو باید برنامه نویس باشند .
توسعه دهنده هسته عملیاتی رو مینویسه و طراح GUI رو .
کار هر دو در بسیاری از موارد باهم تلفیق میشه و جدای از هم نیست .
هیچ دلیل موجهی وجود نداره که کسی که PHP به صورت حرفه ای کار میکنه HTML CSS ندونه یا حتی کم بدونه . شاید جایی بنا به تفکیک نیروها نیاز نداشته باشه که کار کنه ولی باید در حد تسلط ازشون سر در بیاره .

بحث گرافیک وب و طراحی چیدمان هم مشترک بین توسعه دهنده و GUI نویس و گرافیک کار هست که مثلا با مشورت هم تصمیم بر این میشه که بهترین فضا برای قرار گیری function فلان کجا باشه .
برای logo و icon ها و غیره هم گرافیک فقط تصمیم میگیره .

در کل تیم طراحی همه باید باهم تصمیم بگیرن وگرنه شدنی نیس.
میشه مثل قضیه ساخت آیفون که طراح میگفت باید بدنه آلومینیوم باشه مهندسا میگفتن نمیشه اختلال سیگنال پیش میاد آخرشم حرف طراح به کرسی نشست و مشکل به اون بزرگی به خاطر عدم هماهنگی ایجاد شد .

me.enik
دوشنبه 14 مرداد 1392, 12:15 عصر
یک عکس هستش, اگر درست باشه و معتبر در نظر بگیریمش, تقریبا جواب همه سوالا در میاد :
http://www.webdevelopersnotes.com/blog/blog-images/difference-web-design-web-developer.gif

اما تقریبا مشکل اینجاست که شرکت ها, حوصله استخدام طراح وب ندارند و توسعه دهنده باید وظایف اون رو هم انجام بده. ( البته توی ایران! )

حالا سوال اصلی اینجاست که این تفاوت را, بیشتر شرکت های داخل کشور در نظر میگیرند یا نه؟؟ ( تفاوتی که توی عکس هستش. )

ali.poorbazargan
دوشنبه 14 مرداد 1392, 12:28 عصر
یک عکس هستش, اگر درست باشه و معتبر در نظر بگیریمش, تقریبا جواب همه سوالا در میاد :
http://www.webdevelopersnotes.com/blog/blog-images/difference-web-design-web-developer.gif

اما تقریبا مشکل اینجاست که شرکت ها, حوصله استخدام طراح وب ندارند و توسعه دهنده باید وظایف اون رو هم انجام بده. ( البته توی ایران! )

حالا سوال اصلی اینجاست که این تفاوت را, بیشتر شرکت های داخل کشور در نظر میگیرند یا نه؟؟ ( تفاوتی که توی عکس هستش. )

دقیقا من عکس شمارو فارسی گفتم !
بیشتر شرکت ها نه . ولی شرکت های جا افتاده چرا . آخه مسئله اینه که کسایی که گرافیک حرفه ای کار میکنند شاید هنوز نمیدونن در حوزه طراحی وب جای کار واسشون خیلی هست و خیلی خودی نشون نمیدن . و البته گرافیک کارای ایرانی اغلب فقط فتوشاپ میشناسند و بس، خیلی به ندرت ilustrator دیگه فلش و CSS و ... بهشون بگی برین یاد بگیرین فک میکنند فحشه !

بهزاد علی محمدزاده
دوشنبه 14 مرداد 1392, 13:01 عصر
آخه مسئله اینه که کسایی که گرافیک حرفه ای کار میکنند شاید هنوز نمیدونن در حوزه طراحی وب جای کار واسشون خیلی هستآره دقیقا همینطوره . من دارم تحقیق می کنم برای تشکیل یه گروه کاری . متوجه شدم انجمن گرافیک شهرمون که به صورت NGO کار می کنن دارن دوره آموزش وب می بینن . در نظر دارم با یه برنامه ریزی سراغشون برم و یه دوره هایی رو براشون رایگان برگذار کنم . هدفم اینه که بیان به سمت وب . چون با کلاس های آموزشی بیرون خیلی طول می کشه و من می خوام حولشون بدم جلو . اگر باهاشون کار کنم . بیشتر هدایتشون می کنم به سمت دیزاین تا کد زدن html , css . اما حتما باید با اینها آشنا باشند . اما دقیقا این حرف درسته که گرافیست ها وارد بعضی حوزه های کاری نشدن . حتی در زمینه تبلیغات هم می بینی که هرکس فتوشاپ می دونه توی دفاتر تبلیغاتی داره لوگو و ... طراحی می کنه اما این همه گرافیست که فارغ التحصیل میشن معلوم نیست کجان ؟

گرافیست می تونه جاوا اسکریپت ندونه ( کد نزنه ) . اما هر گرافیست وب که اینها رو بشناسه ارجحیت داره به کسی که نمی دونه . چون با دانستن HTML CSS JavaScript می دونه که ابزارهاش چه امکاناتی رو در اختیارش قرار میدن . اما دیگه انتظار این نیست که مثلا SEO رو توی کارش رعایت کنه ! یا حتی من خودم انتظار ندارم که بشینه جاوااسکریپت بنویسه . ولی انتظار دارم که اینها رو بشناسه .

همونطور که توسعه دهنده وب ازش انتظار میره که مثلا SEO بدونه . در حالی که شاید این یه تخصص جدا باشه . اما توسعه دهنده ایی ارزشمند هست که اینها رو بدونه یا ندونه ؟

بهزاد علی محمدزاده
دوشنبه 14 مرداد 1392, 13:26 عصر
اما در مورد شرکت ها این توسعه دهنده و برنامه نویس ها هستند که اینجوری القا کردن که ما طراحی هم می تونیم انجام بدیم . خیلی از بچه های کامپیوتریست توانایی کار با ابزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ و حتی کمی ذوق هم شاید دارند برای طراحی . در نتیجه توی موقعیت که قرار می گیرن ( مثل خودم ) طراحی هم انجام میدن . این باعث شده که خودما و خیلی از کارفرماها دچار این وهم بشیم که گرافیست هم هستیم !
اما این شرط انصاف نیست که ما با یه مقدار کار فتوشاپی بخوایم همچین عنوانی رو به خودمون بدیم . اونوقت بچه های گرافیست که چند سال کار کردن و استاد دیدن و ... باید چی بگن به خودشون ؟

این لینک انجمن (http://www.kermanshahgraphic.ir/) گرافیک کرمانشاه هست . ببیند اون آقا و خانمی که نمایشگاه نشانه ( لوگو ) راه انداختن باید بیان و لوگو طراحی کنند یا ما ؟ لینک همکاری انجمن با شهرداری رو ببینید (http://www.kermanshahgraphic.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=153:1392-01-21-07-21-31&catid=2:1391-03-04-18-41-31&Itemid=2) .