ورود

View Full Version : طراحی دیتابیس برای اموال موجود در شعبات بانک

adameh_bahal
جمعه 08 شهریور 1392, 22:05 عصر
سلام. من میخوام برا قطعات موجود در شعبات بانک یه دیتابیس طراحی کنم تا مثلا بدونم تو یه شعبه چند تا از یه قطعه مثل پرینتر کیبوردو... موجوده. مشکلی که هست بعضی قطعات شماره اموال ندارن و همینطور من فیلد تعداد قطعات رو متوجه نمیشم که وقتی اموال یونیک باشن چجوری میشه تعداد باشن. منظورم فیلد تعداد در جدولی هست که شماره اموال و کدشعبه توش قرارمیگیره

hossein_h62
شنبه 09 شهریور 1392, 09:40 صبح
سلام
آیا سیستم اموالتون منجر به محاسبه استهلاک میشه ؟ اگر بله چطور چندین قطعه از یک نوع با تاریخهای متفاوت بهره برداری میتونن یک شماره اموال یا پلاک داشته باشن ؟؟؟!
لطفا در مورد سیستم و مشکل خودتون توضیح بیشتری بفرمائید.

adameh_bahal
شنبه 09 شهریور 1392, 11:37 صبح
ببینید ما یک سری شعبات داریم که داخل هرکدوم تعدادی اموال از قبیل پرینتر و کیبورد و مانیتور و... وجود داره که اکثرشون شماره اموال دارن ولی یه تعداد شماره اموال ندارن که من برا اونا که شماره اموال ندارن نمیدونم چیکار باید کرد چون اینجوری که نمیشه شماره اموال رو کلیداصلی درنظرگرفت. کلا میخوام یه دیتابیس داشته باشیم که بدونیم تو یه شعبه یا همه شعبات چندتا از یه قطعه مثل پرینتر یا کیبورد یا... وجود داره یا مثلا چندتا مانیتور سامسونگ تو یه شعبه وجور داره یا...
مشکل بعدیم درک فیلد تعداد (quantity) هست. مثلا OrderDetail تو northwind رو درنظربگیرید (من از northwind الگو گرفتم) من اینو متوجه نمیشم چجوری میشه از یه محصول که یونیک هست چندتا تو یه فاکتور وجود داشته باشه

hossein_h62
شنبه 09 شهریور 1392, 13:30 عصر
جواب این سوال که بحث محاسبات استهلاک اموال مطرح هست یا خیر رو ندادید! الا ایحال با فرض اینکه بحث مذکور مطرح نباشه، شما فارغ از پلاک (شماره) اموال بیاید و یک گروهبندی انجام بدین و اموال رو از نظر یکسانی نوع دسته بندی کنید.مثلا مانیتورها-کیبورد-... و بر اساس این دسته بندی به مقصودتون برسید.

adameh_bahal
شنبه 09 شهریور 1392, 13:48 عصر
خیر بحث استهلاک مطرح نیست. یعنی برای هر دسته از قبیل مانیتور و پرینتر , کیبورد و ... یک جدول جدا ایجاد بشه؟ یک جدول هم برا شعبات درنظربگیرم؟ جدول دیگه ای لازم نداره؟
چون چیزی که اول تو ذهنم بود این بود سه تا جدول ایجاد کنم یکی برا شعبات یکی برا قطعات که دقیق نمیدونستم چیا توش قرار بدم یکی هم برای تعداد قطعات که کلید اصلی جدول شعبات و کلید اصلی جدول قطعات توش بگیره مشابه (order,orderdetails,products) در دیتابیس northwind

hossein_h62
شنبه 09 شهریور 1392, 14:03 عصر
دید کاملی روی پروژتون رو ندارم، ولی با این اطلاعاتی که دادین فکر کنم جداول زیر بد نباشه :
1- جدول شعب (PK = کد شعبه)
2-جدول گروه اموال (PK = کد گروه اموال)
3-جدول آمار اموال (FK = کد شعبه ؛ FK = کد گروه اموال )

adameh_bahal
شنبه 09 شهریور 1392, 15:02 عصر
جدول امار شامل چه فیلدهایی میتونه باشه?

hossein_h62
شنبه 09 شهریور 1392, 15:17 عصر
جدول امار شامل چه فیلدهایی میتونه باشه?
کد شعبه،کد گروه،تعداد، ...
با این طراحی تعداد هر گروه از اموال در یک/چند/همه شعبات بسادگی قابل بازیابی هست.

adameh_bahal
شنبه 09 شهریور 1392, 22:29 عصر
عذر میخوام میخوام بدونم با توجه به اینکه فقط کدشعبه در جدول شعبه قرارمیگیره چه لزومی به ایجاد جدول جدا برا شعبات وجود داره؟ بعد توی این سیستم چطور میشه متوجه شد که مثلا از فلان مدل مانیتور سامسونگ چندتا تو یه شعبه داریم؟

hossein_h62
یک شنبه 10 شهریور 1392, 07:49 صبح
عذر میخوام میخوام بدونم با توجه به اینکه فقط کدشعبه در جدول شعبه قرارمیگیره چه لزومی به ایجاد جدول جدا برا شعبات وجود داره؟ بعد توی این سیستم چطور میشه متوجه شد که مثلا از فلان مدل مانیتور سامسونگ چندتا تو یه شعبه داریم؟
در جدول شعبه فقط کد شعبه قرار نمیگیره؛ تمام اطلاعات مربوط به شعبات مثل نام شعبه،آدرس شعبه و ... میتونه در این جدول ثبت بشه، در مورد شمارش هم توضیح دادم خدمتتون، با توجه به اینکه گفتید همه اموال شماره بندی نشدند میتونید با شماره دادن به هر موجودیت قابل شمارش مقادیر اونها رو تحت کنترل در بیارید. حالا گروهبندی میتونه کلی باشه مثلا گروهها بشن مانیتورها،کیبوردها،و ... و حتی میتونید بصورت درختی محدوده گروه هاتون رو کوچکتر کنید، مثلا مانیتورها> مانیتور سامسونگ،مانیتور ال جی،....
در مورد اصول پایگاه داده ها و طراحی هم مقداری مطالعه کنید کمکتون میکنه.

adameh_bahal
یک شنبه 10 شهریور 1392, 11:01 صبح
در جدول شعبه فقط کد شعبه قرار نمیگیره؛ تمام اطلاعات مربوط به شعبات مثل نام شعبه،آدرس شعبه و ... میتونه در این جدول ثبت بشه، در مورد شمارش هم توضیح دادم خدمتتون، با توجه به اینکه گفتید همه اموال شماره بندی نشدند میتونید با شماره دادن به هر موجودیت قابل شمارش مقادیر اونها رو تحت کنترل در بیارید. حالا گروهبندی میتونه کلی باشه مثلا گروهها بشن مانیتورها،کیبوردها،و ... و حتی میتونید بصورت درختی محدوده گروه هاتون رو کوچکتر کنید، مثلا مانیتورها> مانیتور سامسونگ،مانیتور ال جی،....
در مورد اصول پایگاه داده ها و طراحی هم مقداری مطالعه کنید کمکتون میکنه.

اگه ما از شعبه فقط کدشعبه رو نیاز داشت باشیم و به نام شعبه،آدرس شعبه و ... نیاز نداشته باشیم ایا ایجاد جدول جدا ضرورت داره؟
در مورد مدل منظورم مثل مدل aa17bb مانیتور سامسونگ هست یعنی یه مدل خاص از مانیتور سامسونگ
راستش من تاحالا دیتابیس طراحی نکردم عذرمخوام اگه سوالام خیلی مبتدی هست اگه منبع خوبی سراغ دارید ممنون میشم معرفی کنید

hossein_h62
یک شنبه 10 شهریور 1392, 11:32 صبح
ایجاد جدول برای شعبه میتونه به integrity داده ها کمک کنه و علاوه بر اون در آینده اگر نیاز به توسعه دیتا بود و خواستید اطلاعات تکمیلی شعبات رو داشته باشید روی همین جدول اعمال میشه.اگر جدولی برای شعبات ایجاد نشه و بالطبع اون رابطه ای با جدول آمار اموالتون نداشته باشید ،کنترل صحت بکارگیری کد شعبات هم بعهده خودتون خواهد بود. مثلا کاربر میتونه کد شعبه 5 رو وارد کنه در حالیکه شعبه ای با کد 5 وجود نداره!
در مورد مثالی هم که درباره مانیتور زدید در پست قبلی هم عرض کردم که برای کوچکترین موجودیت قابل شمارش باید یک شخصیت واحد در نظر بگیرید که قابل شمارش و ... باشه.

مهدی هادیان2
سه شنبه 12 شهریور 1392, 00:31 صبح
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام

من میخوام برا قطعات موجود در شعبات بانک یه دیتابیس طراحی کنم تا مثلا بدونم تو یه شعبه چند تا از یه قطعه مثل پرینتر کیبوردو... موجوده.
مشکلی که هست بعضی قطعات شماره اموال ندارن و همینطور من فیلد تعداد قطعات رو متوجه نمیشم که وقتی اموال یونیک باشن چجوری میشه تعداد باشن.
همون طور که قبلا مطرح شد؛ می توان برای این مورد جدول گروه بندی رو در نظر گرفت که مثلا پرینتر با شماره 0001 و 0002 هر دو مربوط به گروه پرینتر باشند.

چون اینجوری که نمیشه شماره اموال رو کلیداصلی درنظرگرفت.
فکر نمی کنم شماره اموال رو بشه کلید اصلی گرفت.

در مورد مدل منظورم مثل مدل aa17bb مانیتور سامسونگ هست یعنی یه مدل خاص از مانیتور سامسونگ
جدولی برای مدل در نظر بگیرید که کد و نام فیلدهای اون باشند و کد مدل رو به عنوان کلید خارجی در جدول گروه بندی و یا کالا (با توجه به نیازتون) قرار دهید.
موفق باشید.