PDA

View Full Version : برنامه نویس ها و بازار کار این روزها

fjm11100
یک شنبه 17 شهریور 1392, 13:17 عصر
حدود 10 سالی هست که مشغول به شغل شریف برنامه نویسی هستم و از همان روز اول تا الان چه بدلیل استخدام چه بدلیل پیدا کردن جهت بازار و آینده نگری مرتب آگهی های استخدام را بررسی کرده و میکنم. ناگفته نماند که هر دو طرف میز مصاحبه هم بودم، چه مصاحبه کننده چه مصاحبه شونده!
آگهی استخدام یکی از بهترین شاخص هایی است که میشود برای سنجش وضع بازار و جهت حرکت آن مورد توجه قرار داد.
خلاصه اینکه وضع نرم افزار در ایران بشدت خیطه!!!!:ناراحت:
تعداد زیادی شرکت 4 تا میز و صندلی و یک منشی! تعداد زیادی نیروی بیکار صفر کیلومتر با سواد صرفا دانشگاهی! و کفگیر به ته دیگ خورده پروژه های درست حسابی! و بازاری خالی از ایده های جدید و پر از نرم افزار حسابداری و اتوماسیون اداری که تنها فرق ورژنهاشون شده تحت وب شدن و 4 تا رنگ و لعاب اضافه کردن! نیروهای حرفه ای تر هم مهاجرت کردند یا در اندک شرکتهای بزرگ در حال فسیل شدن و یا خودشون یک شرکت 4 تا میز و صندلی زدند و بزور در حال تقلا برای گرفتن یک پروژه 2 زاری تاکسی تلفنی تحت وب! که هرچی باشه پولش بهتر از کار کردن برای یکی دیگه است.
حتی آمدن موبایل و تبلت و بازار نرم افزارهای موبایلی هم نتونسته کمکی بکنه و فقط store های مختلف با کلی نرم افزار ضعیف ریز و درشت تک برنامه نویس با قیمتهای 500 تومنی بازار را خرابتر کرده اند.
آگهی های گاها توهین آمیز با متنهایی مانند وب کار، دات نت کار یا سیسکو کار!!! (اصطلاحاتی که قبلا برای کارگرهای حرفه ای بکار برده میشد و عمرا در رشته های دیگر مهندسی نمونه اش را ببینید) با درج رقمهای حقوقی 500 هزار و 700 هزار تومن (شما یک وانت بخرید و کار کنید راحت 2 میلیون در میارید بدون اینکه دست به بار مردم هم بزنید)
نیروی کار حرفه ای با اعتماد بنفس پائین (و گاهی هم غیر حرفه ای با اعتماد به سقف بالا!) بیشتر از پیش عزت این شغل را پائین آورده اند.
متاسفانه مشتریان هم که با نرم افزارهای مفت کپی شده خارجی بشدت بدعادت شده اند و نرم افزاری که 4 ماه یک تیم خبره برایش جان کنده اند را با cd کپی 2000 تومنی ویندوز مقایسه میکنند.
امیدوارم بلکه هم خودمان تکانی به خود بدهیم و هم دولت فکری به حال صنعت نرم افزار کند.

intel_amd
یک شنبه 17 شهریور 1392, 14:43 عصر
آگهی های گاها توهین آمیز با متنهایی مانند وب کار، دات نت کار یا سیسکو کار!!! (اصطلاحاتی که قبلا برای کارگرهای حرفه ای بکار برده میشد و عمرا در رشته های دیگر مهندسی نمونه اش را ببینید) با درج رقمهای حقوقی 500 هزار و 700 هزار تومن (شما یک وانت بخرید و کار کنید راحت 2 میلیون در میارید بدون اینکه دست به بار مردم هم بزنید)
نیروی کار حرفه ای با اعتماد بنفس پائین (و گاهی هم غیر حرفه ای با اعتماد به سقف بالا!) بیشتر از پیش عزت این شغل را پائین آورده اند.

این همون چیزیه که بارها گفته بودم متاسفانه متخصص بازاری نیست و یک بازاری کافیه دوتا کلمه هم بدونه دیگه .....
برنامه نویس ها باید یکم به خودشون بیان
بچه های با سن پائین هم اگر برنامه می نویسند باید فرهنگ و درکشون اندازه بزرگ تر ها با اطلاع رسانی بره بالا و خودشونو بچه ندونن و بی گاری ندن

winner1
یک شنبه 17 شهریور 1392, 14:56 عصر
دادش من 19 سالمه ولی به مولا همه چیزم از کتاب خوندن بدست آوردم ولی دلم می سوزه مگه با این تاپیکا مشکل حل میشه به نظر من باس یه اعتراضی چیزی به جایی که بدبختانه فک نکنم انجمنی واسه نرم افزار داشته باشیم حیف

eshpilen
دوشنبه 18 شهریور 1392, 08:48 صبح
دات نت کار ماهی 500 با جای خواب :لبخند:

کارگر نیمه ماهر PHP، ماهی 400 با غذا :قهقهه:

eshpilen
دوشنبه 18 شهریور 1392, 08:51 صبح
آقا برنامه نویسی که هیچ، بیشتر شغلها ترکیده.
جنگ نشه بیچاره نشیم خوبه ها.
املاک هم کارش خوابیده.
همه مردم منتظرن ببینن چی میشه.
اینقدر هم گرونی شد که خرید کم شد بعد دوباره قیمت ها داره میاد پایین؛ البته قیمت ماست و تخم مرغ و گوجه فرنگی که نه، ولی قیمت خونه و حتی اجاره اومده پایین.
حالا مردم فعلا پول ماست و تخم مرغ و گوجه فرنگی رو جور میکنن، ولی تا کی بالاخره به کجا کشیده میشه این وضعیت اسفبار نمیدونم.

FastCode
دوشنبه 18 شهریور 1392, 11:32 صبح
متاسفانه مشتریان هم که با نرم افزارهای مفت کپی شده خارجی بشدت بدعادت شده اند و نرم افزاری که 4 ماه یک تیم خبره برایش جان کنده اند را با cd کپی 2000 تومنی ویندوز مقایسه میکنند.
مشکل همینه.وقتی شما فکر میکنی ۴ ماه خیلیه پس میانگین حقوق ۴۰۰ هزار تومان هم خیلیه.
هر موقع برای یک پروژه ۱۰ سال کار کردید میتونید انتظار حقوق ۱۰ میلیونی داشته باشید.

eshpilen
دوشنبه 18 شهریور 1392, 12:41 عصر
شما یک وانت بخرید و کار کنید راحت 2 میلیون در میارید بدون اینکه دست به بار مردم هم بزنید
والله با واقعیت هایی که من توی جامعه دیدم، بخصوص این چند وقته، روی اینم نمیشه حساب کرد.
باور کنید بدبختی از هر راهی شده راهش رو به تقریبا همه جا باز میکنه و کرده.
اون راننده وانت هم یجور دهنش سرویس و شاکیه.
هرکاری هم دردسر خودش رو داره.
بعضی کارها میشه دردسرش کمتر باشه، مثل همین چیزهای مدرن و سطح بالا مثل برنامه نویسی به شرطی که توش استعداد داشته باشی و زحمت بکشی و خبره و برتر بشی، ولی اونم احتمالا نه توی ایران!!

fjm11100
دوشنبه 18 شهریور 1392, 12:46 عصر
مشکل همینه.وقتی شما فکر میکنی ۴ ماه خیلیه پس میانگین حقوق ۴۰۰ هزار تومان هم خیلیه.
هر موقع برای یک پروژه ۱۰ سال کار کردید میتونید انتظار حقوق ۱۰ میلیونی داشته باشید.
شوخی نکنید شما حتما با محیط های کاری تولید نرم افزار آشنا هستین 4 ماه نه اینکه روزی 8 ساعت بری سر کار یک ساعت ناهار و 1 ساعت هم چایی و گپ و گفت و خوبه خوبش 6 ساعت کار! 4 ماه یعنی از 8 صبح تا کم کم 6 عصر سر کار مدام با استرس کار کنی ناهارتو پشت میز بخوری(شایدم با شام یکی کنی) بعد بری خونه تا 11-12 شب یا ریموت کار کنی یا سرچ کنی بابت فلان گیر و گور و نزدیک دمو یا نمایشگاه هم که تا 10 شب جمعه سر کار باشی
ضمنا من دیدگاه مشتریان را گفتم بحث حقوق جداست. تازه حقوق 400 تومن که احتمالا توی شرکت شما پرداخت میشه (وگرنه که چرا باید شما جوش بیاری؟!) را میشه با منشیگری نیمه وقت و یا هفته ای 2 روز نیم بند کار شبکه کردن آن هم در حد work group دوزاری بدست آورد. ضمنا اگر شما برنامه نویسی را میشناسی که کارمنده و 10 سال نه اصلا 20 سال توی یه شرکت کار کرده و 10 میلیون میگیره به من معرفی کن، آنهم با اینهمه شرکت 4 تا میز صندلی و یک منشی(البته جز شرکت شما!!!)

FastCode
دوشنبه 18 شهریور 1392, 13:16 عصر
شوخی نکنید شما حتما با محیط های کاری تولید نرم افزار آشنا هستین 4 ماه نه اینکه روزی 8 ساعت بری سر کار یک ساعت ناهار و 1 ساعت هم چایی و گپ و گفت و خوبه خوبش 6 ساعت کار! 4 ماه یعنی از 8 صبح تا کم کم 6 عصر سر کار مدام با استرس کار کنی ناهارتو پشت میز بخوری(شایدم با شام یکی کنی) بعد بری خونه تا 11-12 شب یا ریموت کار کنی یا سرچ کنی بابت فلان گیر و گور و نزدیک دمو یا نمایشگاه هم که تا 10 شب جمعه سر کار باشی
ضمنا من دیدگاه مشتریان را گفتم بحث حقوق جداست. تازه حقوق 400 تومن که احتمالا توی شرکت شما پرداخت میشه (وگرنه که چرا باید شما جوش بیاری؟!) را میشه با منشیگری نیمه وقت و یا هفته ای 2 روز نیم بند کار شبکه کردن آن هم در حد work group دوزاری بدست آورد. ضمنا اگر شما برنامه نویسی را میشناسی که کارمنده و 10 سال نه اصلا 20 سال توی یه شرکت کار کرده و 10 میلیون میگیره به من معرفی کن، آنهم با اینهمه شرکت 4 تا میز صندلی و یک منشی(البته جز شرکت شما!!!)
من تنها کار میکنم.ارتش یک نفره.
و افرادی رو میشناسم که این مدت برای یک شرکت کار کردند.و افرادی رو میشناسم که این مدت برای شرکتهای ۱ میز و ۴ صندلی کار کردند.حالا شاید یکی دو تا میز و صندلی کمتر یا بیشتر.
مهم نیست چند ساعت کار میکنید.مهم اینه که وقتی شما میگی ۴ ماه یعنی حداکثر حجم اطلاعاتی که باهاش طرفی توی ۳۲ بیت جا میشه.
منظور من در اصل هدف قرار دادن افرادی که کار میکنند نبود.منظور جامعه ای بود که توش هندونه فروشی شغله.نباید انتظار داشت کسی که برنامه ی هندونه فروشی مینویسه درآمد بیشتری از خود هندونه فروش داشته باشه.

1485159
دوشنبه 18 شهریور 1392, 13:48 عصر
مهم اینه که وقتی شما میگی ۴ ماه یعنی حداکثر حجم اطلاعاتی که باهاش طرفی توی ۳۲ بیت جا میشه.
میشه بگین چطور به این 32 بیت رسیدین؟ :متفکر:

FastCode
دوشنبه 18 شهریور 1392, 15:13 عصر
میشه بگین چطور به این 32 بیت رسیدین؟ :متفکر:
جکه.یعنی با حجم زیادی از اطلاعات طرف نیستید.

fjm11100
دوشنبه 18 شهریور 1392, 19:20 عصر
من تنها کار میکنم.ارتش یک نفره.
بابا ارررررررررتش
اتفاقا اکثر کارای من با 8 بیت بوده. ضمنا اگر میخوای حجم داده هایی که من باهاش کار کردم را بدونی یه سرچی درباره فرمت grib و مدلهای پیش بینی هواشناسی کن. هر 3 ساعت فقط یک مدل از چند مدلی که میرسه حدود 2 گیگ حجمشه که باید extract بشه دسته بندی بشه و توی دیتابیس ذخیره بشه. بعد برای تا یک سال باید بتونی توی این حجم داده کوئری بزنی
البته همه چی با همون 8 بیت شروع میشه مثل سواد شما که الان رسیده تا 32 بیت

UfnCod3r
دوشنبه 18 شهریور 1392, 20:11 عصر
همچین شرکت شرکت می کنید انگار ی پا مایکروسافتین :قهقهه: ی خرابه و چهار تا صندلی که این حرفا رو نداره :چشمک::بامزه: (شوخی)
هیچ چیز درست بشو که نیست بدتر هم میشه . من یکی که از بلاد اسلامی توقعی ندارم.
کلا تو ایران علم معنی نداره . پس الکی خودتون رو عذاب ندین .:ناراحت: تولید هم معنی نداره . سود اخر رو اونی می بره که نباید ببره .
هر یک متر ی بقالی داریم . هر دو متر ی نونوایی. هر 3 متر یه پشمک فروشی هر 4 متر هزار تا مسافر کش هر 5 متر چند صد تا معتاد.
این مردم هرچی سرشون بیاد حقشونه .

Cybersilent
دوشنبه 18 شهریور 1392, 21:09 عصر
بازار کار ما مشکلش از بالاست...وقتی که هنوز کسی نمی خواد فکری به حال اینترنت که مثل جاده واسه راننده وانت هست کنه، وقتی که وزیر ارتباطات فرق گیگاهرتز و گیگابایت رو نمی دونه...وقتی که هیچ تلاشی از سوی مسئولین نمیشه که به مردم بفهمونند این محصول تولید داخل هست و با اون ویندوز فرق داره و همون ویندوز هم همینطوری بوجود نمیومده...وقتی که اصلا خوده مسئولین هنوز نفهمیدن وقتی که می تونند نامه رو برن پست کنند چرا باید ایمیلش کنند...
معلومه که صنعت نرم افزار پیشرفت نمی کنه.
در مورد آگهی هم همینه چون اکثر مدیران هم خیلی سواد بالایی در مدیریت کسب و کار نرم افزاری ندارند و تقریبا براشون فرقی بین مدیریت یک سوپر مارکت با شرکت نرم افزاری وجود نداره، (مثلا چند تا مدیر شرکت نرم افزاری می شناسید که با آجایل و اسکرام آشنا باشه؟!).
وضعیت پروژه ها رو هم که خودتون بیان کردید، مهمترین ماهی های دریاجه نرم افزار برای صید بخش دولتی هست که اونا هم بیشتر همین اتوماسیون ها رو سفارش میدهند که نکته اش اینجاست که در برخی موارد فقط برای اینکه بودجشون خرج بشه اینکارا رو می کنند وگرنه اصلا براشون اهمیت نداره که این کار انجام بشه و در وقت مردم صرفه جویی بشه و اگر هم نشد باور کنید خیلی راحت شرکت شما رو خرد و خاکشیر می کنند.
این وسط چهارتا جوون بیکار مثل ما هم مجبوره وایسه چنین جاهایی کار کنه تا بلکن فرجی بشه و بتونه خودش رو توی یک کار درست و حسابی وارد کنه.
اینجا هر چقدر هم که متخصص باشی آخر سر میبینی که تمام چیزی که اینجا بهش نیاز دارند خیلی کمتر از اینهاست و اونجاست که میبینی بری اونور بهتره.(اینجا کاری نیست که انجام بدی!)

FastCode
دوشنبه 18 شهریور 1392, 22:34 عصر
بابا ارررررررررتش
اصطلاحه.
en.wikipedia.org/wiki/One_Man_Army‎
بعد میگن چرا چهارصد تومن بیشتر حقوق نمیگیریم.شاید اگر بیشتر درس خونده بودید که چهار تا کلمه با چشمتون آشنا بود بیشتر حقوق میگرفتید.

fjm11100
سه شنبه 19 شهریور 1392, 00:16 صبح
بعد میگن چرا چهارصد تومن بیشتر حقوق نمیگیریم.شاید اگر بیشتر درس خونده بودید که چهار تا کلمه با چشمتون آشنا بود بیشتر حقوق میگرفتید.
بی خیال ارتش جان بزار اینجا 4 تا بزرگتر دارن اختلاط میکنن شما برو جای دیگه بازیتو کن.
موافقم گیر از بالاست ولی باور کنین بالا درست نمیشه تا پایین دستی درست نشه. اگه یکی به این آگهی های دوزاری رزومه نفرسته، اگه با این حقوق های افتضاح خودمون را بی ارزش نکنیم، اگه واسه گرفتن یک پروژه برای شرکتمون اینقدر قیمت و درواقع حرمت خود و همکارامون را نشکنیم کم کم ارزش کار ما هم معلوم میشه

Cybersilent
سه شنبه 19 شهریور 1392, 10:53 صبح
حرمت من به عنوان برنامه نویس وقتی شکسته میشه که مدیر شرکت من ، برای گرفتن یک پروژه که فکر می کنه سکوی پرتابش به سمت پروژه های بزرگتر و موفقیت هست، حرمت خودش و من و شرکت و کلا این قشر رو می شکنه...خب اون چرا اینکارو می کنه؟ چون مجبوره...چون برای رسیدن به جایی که بتونه رقابت کنه باید تا می تونه باج بده و خودش رو کوچک کنه.
اگر سرتون رو بالا بگیرید که اینها در شان من نیست هیچ وقت هیچ کاری نمی تونید انجام بدید.
نقش من هم به عنوان برنامه نویس همینطوری هست...برای کسب تجربه و دست و پا کردن یک رزومه قابل قبول برای کار در یک شرکت معتبر، باید از چنین جاهایی شروع کنم و باید این چوب خوری ها رو بکنم.
اگر بخوام مطابق اون چیزی که شورای صنفی تعیین کرده قیمت (http://barnamenevis.org/showthread.php?414254-%D8%AA%D8%B9%D8%B1%DB%8C%D9%81%D9%87-%D9%86%D8%B1%D8%AE-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%81%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D9%88%D8%B1%D9%85%D8%A7%D8%AA%D B%8C%DA%A9-%28%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%DB%8C-%DB%8C%D8%A7-%D8%AE%DB%8C%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%9F%29)بدیم که هیچ وقت نخواهیم توانست حتی یک کار کوچک رو هم انجام بدیم !!

Cybersilent
سه شنبه 19 شهریور 1392, 10:55 صبح
شما لطفا تعرفه شورای صنفی و دستمزدهای تعیین شده برای یک برنامه نویس رو مشاهده کنید ببینید خودتون می تونید بر اساس این تعرفه ها قیمت بدید؟؟؟
خب الان ارزش کار شما اینقدره ولی خیلی بعید می دونم حتی شما هم برای حفظ شان کارتون بخواهید بر این اساس ارزش گذاری کنید.
نه واقعا می تونید؟؟