ورود

View Full Version : کلید اصلی در جداول

mahdi101
جمعه 22 شهریور 1392, 23:38 عصر
سلام
میشه چند مثالی از کلید اصلی بزنین که کلا چی هست و ما چه فیلدی رو باید کلید اصلی بگیریم
راسش یه نرم افزار که تعداد زیادی جدول داره دار طراحی می کنم ولی نمی دونم ارتباط بین جداولش درست هست یا نه!!!
یعنی اصلا هیچی رو به عنوان کلید اصلی در نظر نگرفته ام.
کلا از کجا بفهمم که چیرو باید کلید اصلی بگیرم!!!:چشمک:
چه کنم مبتدی هستم:خجالت::خجالت::خجالت:

ممنون:بوس::بوس::بوس::بوس:

R_khaleghi
جمعه 22 شهریور 1392, 23:43 عصر
سلام
میشه چند مثالی از کلید اصلی بزنین که کلا چی هست و ما چه فیلدی رو باید کلید اصلی بگیریم
راسش یه نرم افزار که تعداد زیادی جدول داره دار طراحی می کنم ولی نمی دونم ارتباط بین جداولش درست هست یا نه!!!
یعنی اصلا هیچی رو به عنوان کلید اصلی در نظر نگرفته ام.
کلا از کجا بفهمم که چیرو باید کلید اصلی بگیرم!!!:چشمک:
چه کنم مبتدی هستم:خجالت::خجالت::خجالت:

ممنون:بوس::بوس::بوس::بوس:

سلام.

برای کلید اصلی فیلدی رو انتخاب می کنند که یکتا (بدون تکرار) باشه.
مثلا برای جدولی که اطلاعات کاربر از قبیل نام ، نام خانوادگی ، شماره شناسنامه ، کد ملی و .... ثبت میشه فیلد کد ملی را به عنوان کلید اصلی انتخاب می کند.
یا برای جدول خرید کالا که در آن شماره فاکتور و اطلاعات کالا مثل نام و ... ذخیره میشه شماره فاکتور را به عنوان کلید اصلی انتخاب می کنند.

امیدوارم توضیحاتم بدردتان خورده باشد.

موفق باشید.

mahan.2002
شنبه 23 شهریور 1392, 18:01 عصر
با سلام

کلید اصلی برای مشخص کردن هر رکورد در یک جدول است .. و برای نشان دادن هر رکورد میباشد مثلا در جدول دانشجو ما برای این که یک دانشجو را بشناسیم به هر دانشجو یک کد و شماره یا همان کلید اصلی اختصاص میدیم..
یا مثلا در جدول درس برای شناسایی هر درس یا در مورد کالا برای هر کالا یه کلید اصلی در نظر بگیریم.. همین طور که قبلا گفته شد باید یکتا باشه ...
ولی خیلی از کاربرد هایی که کلید بصورت اتوماتیک در خود بانک اطلاعاتی مربوط میشه..

ولی چیزی که باید بدونیم اینکه لازم نیست برای هر جدول یک کلید اصلی داشت فقط برای مواردی که بخواهیم .. برای هر رکورد یا هر عنصر یا هر مورد یک شناسه داشته باشیم ..
مانند جدول اساتید که برای هر استاد یک کد و یا شماره قرار میدهم که همین میتونه کلید اصلی برای این جدول باشه..

موفق باشید.