ورود

View Full Version : سوالات مربوط به بخش آدرس دهی زبان اسمبلی

alirah84
شنبه 02 آذر 1392, 18:36 عصر
سلام
من این تاپیک رو برای بخش آدرس دهی زبان اسمبلی باز کردم.
من چند تا کتاب و جزوه در مورد این بحث رو خوندم .حتی این صفحه رو هم دیدم و جزوهش رو دانلود کردم ، ولی درست متوجه نشدم.
http://barnamenevis.org/showthread.php?311832-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D8%AF%D8%B1%D8%B3-%D8%AF%D9%87%DB%8C
در یکی از جزوه ها خوندم که نوشته:
از روش های آدرس دهی برای مشخص نمودن نحوه دسترسی به اپرندها به هنگام اجرای فرمان استفاده می شود.
میشه یکی به زبان ساده بگه این جمله یعنی چی؟
در همه کتاب ها هم دیدم که همه توضیحاشون رو با دو فرمان Mov و add زدند.میشه بگید این بحت چه ربطی به این دو فرمان داره و چرا از اینها استفاده می کنند.
این دو تا سوالم رو بیزحمت جواب بدید تا بقیه سوالامم رو بگم.
ممنون از راهنماییتون

m.j_banitaba
یک شنبه 03 آذر 1392, 09:54 صبح
مسئله خیلی ساده تر از اونه که این همه پیچیدش می کنید :

از روش های آدرس دهی برای مشخص نمودن نحوه دسترسی به اپرندها به هنگام اجرای فرمان استفاده می شود.
یعنی به پردازنده میگه کجا دنبال اطلاعات بگرده مثلا داده ها در ادامه دستور آمدند یا در رجیستر هستند یا در جایی از حافظه قرار دارند.
دلیل استفاده از آن دو دستور هم اینکه این دستورات عملکرد بسیار ساده ای دارند مثلا mov مقدار عملوند دوم را به عملوند اول انتقال می دهد

alirah84
یک شنبه 03 آذر 1392, 12:20 عصر
یعنی به پردازنده میگه کجا دنبال اطلاعات بگرده مثلا داده ها در ادامه دستور آمدند یا در رجیستر هستند یا در جایی از حافظه قرار دارند.
ببخشید ولی من درست متوجه نشدم .میشه یکم بیشتر توضیح بدید .

دلیل استفاده از آن دو دستور هم اینکه این دستورات عملکرد بسیار ساده ای دارند مثلا mov مقدار عملوند دوم را به عملوند اول انتقال می دهد
این رو میدونم که mov ، عملوند دوم رو در اولی انتقال میده .ولی خوب برای چی باید از این دستور استفاده کنیم ؟این چه ربطی به این بحث داره؟

m.j_banitaba
یک شنبه 03 آذر 1392, 13:26 عصر
آقا شما بگو چی از این موضوع چی فهمیدی تا من درست و غلط تاشو بگم.اون دستور mov فقط برای مثاله.

shahrokhi.ehsan
جمعه 15 آذر 1392, 14:03 عصر
سلام من برای پروژه اخر ترم درس اسمبلیم برنامه ای میخام که مثل قائم الزاویه بر عکس بسازه تعداد سطر های مثلث هم از عدد ورودی بگیره
به این شکل
ورودی =4
*
**
مثلث بر عکسش
ورودی=3
*
**

نوشتم کدش امادس اگه لازم دونستید میدم ولی این نمیتونم
متشکر