ورود

View Full Version : سوال: انتخاب رشته مهندسی نرم افزار



kv7_shadow
شنبه 09 آذر 1392, 18:46 عصر
سلام دوستان و حرفه ای ها!!
من و دوستم سال چهارم دبیرستاتیم
هر دو مون برنامه نویسی رو دوست داریم و توشیه چیزکی بلدیم ( 2-3 سال قبل با هم VB 6 کار میکردیم :لبخندساده:) میخوایم وارد این رشته شیم
هدف هر دو مونم رشته نرم افزار دانشگاه شریفه که ماکزیمم رتبه 300 میخواد فک کنم!
میخوایم ببینیم اگه وارد این رشته شیم و تو اون خوب تلاش کنیم، در آینده میتونیم کسی مثه Mark Zuckerberg شیم؟؟؟ فک کنم دیگه خیلی دور از دسترسه :قهقهه:!!
منظورم اینه که خوب پول در آریم و موفق شیم؟
همچنین میشه بگین فرق بین علوم کامپیوتر و مهندسی نرم فزار چیه؟ کدوم بهتره؟
خیلی ممنون

afsharm
یک شنبه 10 آذر 1392, 13:29 عصر
اگر می‌خواهید مارک زوکربرگ بشوید دانشگاه شریف را بی‌خیال بشوید. وجه تمایز مارک زوکربرگ بیشتر مهارت‌های کارآفرینی اوست تا مهارت‌های کدنویسی و توسعه نرم‌افزار.

دانشگاه‌ها به طور کلی و خصوصاً دانشگاه شریف (در رشته مهندسی کامپیوتر نرم‌افزار) هدفشان بیشتر یاد دادن Computer Science (http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science) است. و مهم‌تر از آن این که این تیپ دانشگاه‌ها (دانشگاه‌های مطرح در زمینه مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر چه در سطح کشوری چه در سطح جهانی) علاقمند هست محیطی ایجاد کنند که دانشجویان اهمیت زیادی به ادامه تحصیل تا سطح دکتری، ارائه مقالات متنوع و پرداخت زیاد به تئوری بدهند. البته نه این که این اهداف بد باشند بر عکس در رشته‌ای کاملاً بنیادی (نه الزاماً کاربردی) مثل علوم کامپیوتر داشتن و رسیدن به چنین هدفی هم برای هیئت علمی دانشگاه و هم دانشجویان آنها بسیار هم با ارزش است.

اما این موضوع برای شما که به جنبه‌های کاربردی قضیه مثل ایجاد سایت فیسبوک یا نوشتن یک برنامه حسابداری برای یک اداره یا نوشتن یک application موبایلی علاقمند هستید چندان جذاب نخواهد بود. دور نیست روزی که شما با تلاش زیاد وارد رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاهی مثل شریف می‌شوید و با خواندن درس‌های صد در صد تئوری دچار سرخوردگی شوید. مهم تر از این به جنبه کارآفرین بودن مارک زوکربرگ توجه کافی داشته باشید. چیزی که به طور پیش فرض در یک رشته دانشگاهی مهندسی کامپیوتر وجود ندارد.

اگر هدفتان کارآفرینی و خوب پول درآوردن باشه واقعاً، آن وقت مواظب باشید دو سال از عمرتان بابت آمادگی کنکور و چهار سال دیگر هم بابت تحصیل در یک رشته و دانشگاه سخت هدر نرود.

مهندسی نرم‌افزار (حداقل در دانشگاه‌های ایران) از لحاظ محتوای درسی همان علوم کامپیوتر است منتها با غلظت کمتر و تنوع درسی بیشتر. علوم کامپیوتر نیز که قاعدتا باید همان علوم کامپیوتر اصلی باشد که به عنوان زیر شاخه ای از علم پایه ریاضی شناخته می‌شود.

خیلی جالب است که شما قبل از انتخاب رشته دانشگاهی راجع به رشته دانشگاهی تحقیق می‌کنید. کاری که بیشتر افراد نمی‌کنند. این نکته مثبتی است. یک نکته مثبت دیگر این که شما یکی از خصیصه‌های مهم در کارآفرینی و تجارت را همین الان هم دارا هستید. خصیصه‌ای به نام «خوب نوشتن». به این معنی که منظور یا سوال خودتان را به طور واضح بیان کنید تا دیگران متوجه ایده بشوند.

با آرزوی موفقیت برای شما و بقیه علاقمندان به کامپیوتر و نرم‌افزار