ورود

View Full Version : سیستم‌عامل متن‌باز زاگرس

ssbostan
شنبه 16 آذر 1392, 19:03 عصر
سیستم‌عامل زاگرس چیست؟
سیستم‌عامل زاگرس(ZagrOS) یک پروژه طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌عامل است که به صورت کاملا متن‌باز و رایگان در حال توسعه و انتشار می‌باشد. این سیستم‌عامل برخلاف دیگر تلاش‌های برنامه‌نویسان ایرانی در جهت توسعه سیستم‌های‌عامل، سیستم‌عامل ایست که از دیگر سیستم‌عامل‌های موجود در جهان مستقل بوده و ساختار خاص خود را دارد. این پروژه در زمستان 1390 شروع به کار کرد و هم اکنون در حال توسعه و انتشار می‌باشد.

اهداف سیستم‌عامل زاگرس:
این پروژه از ابتدا تاکنون با هدف دستیابی به دانش برنامه‌نویسی سیستم‌های‌عامل نسبت به پیشرفت‌های روز جهان در حال توسعه و گسترش می‌باشد و امید است که این پروژه در ارتقا سطح و جایگاه علمی کشور عزیزمان ایران در عرصه برنامه‌نویسی موثر بوده و همچنین ما را در راستای تولید سیستم‌عامل ملی هدایت کند.

مشخصات فنی/تخصصی زاگرس:
معماری: IBM/Intel x86
حالت اجرا: 16بیت واقعی(Real Mode)
بوت‌لودر: دو مرحله، دو قسمتی
ساختار: یکپارچه، سلسله مراتبی
رابط‌کاربری: متنی(CLI)

درون سیستم‌عامل زاگرس:
وقفه‌ها: دارای دو وقفه اختصاصی 90h و 91h
کتابخانه توابع: stdlib, varlib, string, bios, time, cpu
دستورات پایه: command, reboot, clear, sysinfo, time, dump

زاگرس در آینده:
حالت اجرا: 32بیت محافظت شده(Protected Mode)
بوت‌لودر: یک مرحله با قابلیت Multiboot
ساختار: یکپارچه گسسته، بر اساس معماری ریز هسته
رابط‌کاربری: متنی و گرافیکی

----------------------------------------------------------------------

باسلام،
امروز شنبه 1392/09/16 بعد از گذشت دو سال کار و تلاش برای توسعه سیستم‌عامل زاگرس به دعوت "وزارت علوم و تحقیقات" و "اتاق بازرگانی صنایع و معادن" در همایش تجلیل از دانشجویان ممتاز از اولین نسخه پایدار سیستم‌عامل زاگرس رونمایی شد.

113621

113622

با ارایه این پروژه توجه بسیاری از افراد حاضر در همایش به سیستم‌عامل زاگرس جلب و بعد از توضیحاتی که در مورد آینده این سیستم عامل بیان شد، مسوولین در جهت توسعه این پروژه وعده‌هایی دادند که امیدوارم به آن عمل شود.

باتشکر،
بستان دوست

m.j_banitaba
یک شنبه 17 آذر 1392, 06:20 صبح
با تشکر از تلاش شما:
ببخشید آدرس سایت و متن سیستم عامل را می شود بدید؟
آخه این آدرسی که تو عکس هست هیچ فایلی توش نیست؟
http://sourceforge.net/projects/zagros/files/?source=navbar
بعدشم الان سیسم عاملهای دیگر ایرانی مثل آراکس از شما خیلی جلوترن ؟؟؟؟؟؟؟میشه فرق کار خودتون با کار دیگران رو یکم توضیح بدین؟؟؟؟؟؟؟/
ببخشید من آدم بد بینیم مخصوصا وقتی اسم >>>>اتاق بازرگانی صنایع و معادن <<<< میاد کاملا حس اعتمادم رو از دست می دم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pswin.pooya
یک شنبه 17 آذر 1392, 09:19 صبح
سیستم‌عامل زاگرس(ZagrOS) یک پروژه طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌عامل است که به صورت کاملا متن‌باز و رایگان در حال توسعه و انتشار می‌باشد. این سیستم‌عامل برخلاف دیگر تلاش‌های برنامه‌نویسان ایرانی در جهت توسعه سیستم‌های‌عامل، سیستم‌عامل ایست که از دیگر سیستم‌عامل‌های موجود در جهان مستقل بوده و ساختار خاص خود را دارد. این پروژه در زمستان 1390 شروع به کار کرد و هم اکنون در حال توسعه و انتشار می‌باشد.سلام دوست من

با تشکر از تلاشتون. فقط یاد آور شم که سیستم عاملهای دیگه ای هم مثل آراکس و آناهیتا که هر دوی اونها ۳۲ بیتی هم هستند قبل از پروژه شما بودن. پس استفاده از عنوان اولین کاملا اشتباه هست. به غیر از اون اگر توی ایران هم اولین باشید. ارزش خاصی نداره. مساله اینه که توی جهان باید اولین باشید.

شاید آراکس و آناهیتا اولین ها توی ایران باشند. اما نه من و نه برنامه نویس آناهیتا اعتقاد داریم که این موضوع ارزش خاصی نداره. همچین القابی بارها توی همین انجمن به کار برده شده و من به شدت با این موضوع مخالف هستم. بهتره که به جای اینکه بگین اولین هستیم به خصوصیات جدید و یا امکانات سیستم عاملتون اشاره کنید. اینجوری با بزرگ کردن موضوع تنها انتظارات رو بالا می برید و ارزش کار خودتون رو پایین میارید.

و لازمه ذکر کنم در همین انجمن دوستانی هستن که نه تنها سیستم عامل از پایه طراحی کردن. بلکه در چند مورد عموم به دلایل خاص از این موضوع اطلاع ندارن.

این ضرب . المثل هم از دوستمون m.j جالبه:

چیزهایی که ما در آرزوی ساختنش هستیم رو آمریکایی ها [میگیرن و] استاندارد می کنن.

با ارایه این پروژه توجه بسیاری از افراد حاضر در همایش به سیستم‌عامل زاگرس جلب و بعد از توضیحاتی که در مورد آینده این سیستم عامل بیان شد، مسوولین در جهت توسعه این پروژه وعده‌هایی دادند که امیدوارم به آن عمل شود.

وعده است دیگه! :لبخند:

ssbostan
یک شنبه 17 آذر 1392, 09:59 صبح
باسلام،
جای تشکر هست که افردای هستند که کار دیگران رو نقد میکنند و این نشانه‌ي دلسوزی این افراد هست و بازهم جای تشکر داره که با نظرات خودتون من رو آگاه میکنید.

حدود یکسال پیش که اولین نسخه این سیستم‌عامل آماده ارایه شد، از طرف انجمن دانشجویان ممتاز به من پیشنهاد ثبت این پروژه داده شد و من بعد از پیگیرشدن این داستان متوجه شدم که پروژه دیگری در این موضوع تا به حال به ثبت نرسیده و بعد از گفتگویی با چندتن از افراد انجمن به این نتیجه رسیدیم که با استفاده از واژه اولین پروژه رو رسانه‌ای کنیم.

در مورد انتشار این پروژه باید گفت که در اولین روزی که مستندات کامل شد و برای ثبت کامل اقدام کردم، پروژه همراه با مستنداتش رو روی sourceforge قرار میدم.

اتاق بازرگانی صنایع و معادن؟؟؟ چرا؟؟؟ بیشتر توضیح بدید.

پویا جان عزیز، قبل از اینکه من این پروژه رو شروع کنم در مورد تمامی پروژه های موجود و در حال توسعه تحقیق کردم و از وجود پروژه آراکس شما هم مطلع بودم و در جزییات کامل هستم.

کاملا حرف شما رو قبول دارم که این پروژه هیچ ارزش خاصی نسبت به دیگر پروژه‌های موجود بازار نداره، اما اهداف تحقیقاتی که من در راستای این پروژه دنبال کردم و هنوز هم به دنبال آنها هستم ارزش اصلی هستند و در مورد پروژه شما هم این موضوع صدق میکنه.

موفق باشید.

m.j_banitaba
یک شنبه 17 آذر 1392, 10:22 صبح
بیشتر پروژه هایی که از طرف آقاییون پشتیبانی شده سرنوشتهای جالبی داشتند.

pswin.pooya
یک شنبه 17 آذر 1392, 14:37 عصر
کاملا حرف شما رو قبول دارم که این پروژه هیچ ارزش خاصی نسبت به دیگر پروژه‌های موجود بازار نداره، اما اهداف تحقیقاتی که من در راستای این پروژه دنبال کردم و هنوز هم به دنبال آنها هستم ارزش اصلی هستند و در مورد پروژه شما هم این موضوع صدق میکنه.

من در مورد ارزش پروژه بحثی نکردم. من گفتم ارزش کار خودتون رو پایین نیارید. به عنوان مثال فلان ماشین طراحی میشه و در کل خیلی خوبه که یه مثلا ماشین مثل سمند طراحی میشه و ارزش زیادی داره اما مثلا مدیر پروژه میاد میگه این در سطح ماشینهای روز دنیاست و اینا و در نتیجه کل پروژه ای که ارزش خوبی رو داشته با یه سخن اشتباه به باد میده.

پویا جان عزیز، قبل از اینکه من این پروژه رو شروع کنم در مورد تمامی پروژه های موجود و در حال توسعه تحقیق کردم و از وجود پروژه آراکس شما هم مطلع بودم و در جزییات کامل هستم.
این بازهم باعث میشه که ارزش کار رو پایین تر بیارین.

اگر شما اطلاع داشتید چرا از عنوان اولین استفاده کردید؟ در حقیقت برداشت من اینه که شما از موقعیت سو استفاده رو کردید و فردا من و یا هرکس دیگه میتونه با ارائه مستندات شاکی بشه. مثلا تاریخ sf.net آراکس برای ۴ سال پیش هست و یا اینکه تو ohloh هم ثبت شده. ضمنا ارگانهای دولتی و آکادمیک زیادی هم از وجود آراکس مطلع هستد.

من خودم با تمام پیشنهادهایی که بهم شده کارهام رو ثبت نمی کنم و تنها دلیل اون همین موردی هست که ذکر کردم. (نمونه هاش موتور JIT و همین آٰراکس است) اولین بودن توی ایران فایده ای نداره. اما تحقیق کردن و سر در آوردن از خیلی مسايل خوبه و هیچ ایرادی هم نداره. من بارها اشاره کردم و دیگه هم کم کم دارم خسته میشم.

۱. اولین بودن تو دنیا مهم است و نه ایران ( میتونی بری مالی و ... اونجا اولی باشی‌)
۲. کارها رو بیخود بزرگ جلوه ندیم و اونها رو بزرگ نکنیم.
۳. بومی کردن تکنولوژی ها کار بزرگی هست و مهم نیست که اول باشی و ...

از نظر پیشیرد تکنولوژی، بله کار ما ارزش خاصی نداره. اما مساله اینه که چقدر داریم سعی میکنیم به اهدافمون برسیم.

ssbostan
یک شنبه 17 آذر 1392, 22:40 عصر
همیشه واژه اولین باعث افزایش انتظارات و پایین آوردن ارزش کار نمیشه و دقیقا میشه برعکس فکر کرد...
واژه‌ای که باعث پایین اومدن ارزش یک کار میشه اینه که ما بگیم بهترین و این موضوع صدق نکنه.

m.j_banitaba
دوشنبه 18 آذر 1392, 10:11 صبح
آقا شما اول برادریت رو ثابت بکن بعدا ادعا ارث میراث بکن. اول سورس سیستم عامل رو قرار بده حالا سر اول دومی دعوا میکنیم.آقا اصلا شما اول اصلا شما بهتر خوب بعد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟الان یعنی ما یه سیستم عامل بومی و ملی داریم؟؟؟؟؟؟

1010011010
چهارشنبه 11 دی 1392, 10:45 صبح
خجالت هم خوب چیزیه. میگه اطلاع داشتم آراکس وجود داشته بازم... عجب، برو... برو شونزده بیتی. اول کنش سی و دو بعد رسانه اییش کن. عزیز من آخه تویی که برنامه نویسی سیستمی میکنی باید ازت بعید باشه این نِگرش.

prpe26
چهارشنبه 11 دی 1392, 11:53 صبح
نمیدونم چرا همه دوست دارن اولین باشن؟! تعریف از خودم نمیکنم ولی اولین سیستم عامل مبتنی بر FreeBSD رو توی ایران تهیه کردم، اما این به نظرتون ارزشمنده؟! ارزشمندی کار زمانیه که سایتی مثل فورونیکس از پروژتون بنویسه :).

1010011010
پنج شنبه 12 دی 1392, 13:20 عصر
بیشتر پروژه هایی که از طرف آقاییون پشتیبانی شده سرنوشتهای جالبی داشتند.
میشه بفرمایید منظورتون از جالب چیه؟