View Full Version : مفهوم کد اسکی و مبنای 16
SKY_3F
چهارشنبه 27 آذر 1392, 10:02 صبح
سلام دوستان(من تازه کارم و ببخشید اگه یکم مبتدیانه حرف میزنم)
من یه مسئله در زبان پاسکال دارم به این صورت که میگه:
عدد رو بگیریم و عدد رو به مبنای 16 ببریم
صورت مسئله رو میدونم چی میشه فقط اینکه چرا از یه جایی به بعد به جای مثلا 10 مینویسم A , به جای 11 مینویسم B و به همین ترتیب؟؟
چرا خوب مثلا خود 10 رو نمینویسیم و باید به جای اون A روبنویسیم؟؟؟
واین A بر چه اساسی به 10 نسبت داده میشه؟؟
یه دنیا ممنووون
hadisalahi2
چهارشنبه 27 آذر 1392, 10:41 صبح
این سوالت اصلا ربطی به برنامه نویسی نداره و فقط مفاهیم سیستم اعداد رو باید یاد بگیری
صورت مسئله رو میدونم چی میشه فقط اینکه چرا از یه جایی به بعد به جای مثلا 10 مینویسم A , به جای 11 مینویسم B و به همین ترتیب؟؟
برای اینکه ، در سیستم 16 دهی ، ما آخرین عددمون 16 هستش و چون نمیشه ، اعداد رو دو رقمی در سیستم نوشت ، برای اعداد دو رقمی حرف در نظر گرفتند تا با مبنای 10 اشتباه نشه
SKY_3F
پنج شنبه 28 آذر 1392, 06:29 صبح
این سوالت اصلا ربطی به برنامه نویسی نداره و فقط مفاهیم سیستم اعداد رو باید یاد بگیری
برای اینکه ، در سیستم 16 دهی ، ما آخرین عددمون 16 هستش و چون نمیشه ، اعداد رو دو رقمی در سیستم نوشت ، برای اعداد دو رقمی حرف در نظر گرفتند تا با مبنای 10 اشتباه نشه
دوست عزیز ممنون از راهنماییتون
بله شما درست میگید؛این بحث زیاد ربطی به برنامه نویسی نداره؛من نمیدونستم باید تو کدوم تاپیک بحث کنم؛ببخشید
فقط یه نکته اینکه فقط در سیستم 16 دهی از این حروف استفاده میشه؟؟؟
یعنی اگر بخواهیم عددی را در مبنای مثلا 17 یا 18 بنویسیم به روش دیگه ای عمل میکنیم؟؟؟
و اینکه این روش مبنای خاصی داره یا انیکه قرار داد کردن که مثلا به ده حرف A رو نسبت بدن و...؟؟؟
ممنووون
یوسف زالی
پنج شنبه 28 آذر 1392, 09:51 صبح
سلام.
پیرو صحبت دوستمون:
وقتی عددی رو می نویسید هر رقم اون عدد فقط و فقط یک نشانه قراردادی هست.
- نمی تونید برای یک رقم دو نشانه در نظر بگیرید. مثلا به جای A بگید 10. این طوری با 0 و 1 در همون مبنا قاطی میشه.
- نشانه ها به ترتیب قرار داد به این شکل هستند: 0 تا 9، A تا Z. یعنی اگر کم آوردیم از A شروع می کنیم تا به انتهای سیستم نشانه گذاری برسیم.
موفق باشید و در صورت ادامه مشکلتون، از مطرح کردنش در این تالار بپرهیزید و محل مربوطه رو پیدا کنید.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.