ورود

View Full Version : چشم ما و برنامه نویسی

iDroid
جمعه 29 آذر 1392, 21:38 عصر
سلام

خیلی ها بهم میگن زل زدن به کامپیوتر برای چشم ها ضرر داره و ارزششو نداره ، خودم عینکی هستم.

میخوام از همه دوستان بویژه پیشکسوت ها و با تجربه ها در حرفه برنامه نویسی خواهش کنم نظرشون رو در مورد تاثیر برنامه نویسی بر سلامتی چشم در اینجا قرار بدن؟

آیا واقعا مضر هستش؟
اگر جواب سوال بالا مثبت هستش برای کاهش آسیب ها چیکار کنیم؟

ویرایش :
در صورت امکان بگید چند ساله برنامه نویسی میکنید و آیا عینکی بودید یا بعد از ورود به این حرفه عینکی شدید؟

با آرزوی سلامتی برای همه

SlowCode
جمعه 29 آذر 1392, 21:54 عصر
سلام
من پیش کسوت نیستم! ولی در حد 5 سالی که کار کردم نظرم رو میگم.
ببینید درسته نگاه کردن بیش از حد با مانیتور در طولانی مدت رو چشم و اعضای دیگه تاثیر بدی میزاره. ولی نوع مانیتور میتونه این آسیب ها رو کم کنه.
مثلا کسانی که با مانیتور های crt کار میکنن خیلی زودتر نمره چشمشون میره بالا. ولی من الان سالهاست به مانیتور lcd زل زدم ولی شدت ضعیف شدن چشمم زیاد نیست!
البته قشنگ احساس میکنم که قبلا چشمم قوی تر بود، الان وقتی به یه چیز ریز میخوام با دقت نگاه کنم اذیت میشم. البته چون آستیگمات هستم اینطوره.
چیزهایی مثل میزان رعایت فاصله چشم از مانیتور + نرمش دادن چشم بعد از مدتی کار کردن میتونه صدمات رو کاهش بده.
اگه از CRT استفاده میکنین اون قدیما یه نوع محافظی میذاشتن جلوی صفحه تا تشعشعات رو کم کنه. اونا هم میتونن مفید باشن.

در مورد تاثیر کار کردنش بیش از حد با PC هم میتونم بگم این اثرات رو معمولا داره:
1- ضعیف شدن چشم
2- اختلال حافظه، فراموشی، کمی فراموشی و اختلال در گفتار
3- در صورت رعایت نکردن اصول نشستن صحیح و ... کمر درد، مچ درد
4- در صورت نشستن طولانی، بواسیر
5- در صورت استفاده زیاد از موس، پینه بستن قسمت زیرین مچ
6- این یکی رو نمیتونم شرح بدم ولی معمولا(نه همیشه-دلایلش هم مشخصه) باعث میشه افراد بچشون دختر بشه(دلایلش رو اینجا نمیشه گفت اگه خواستین تو پ.خ میگم)

در کل من به جز گزینه های 3 و 4 بقیه رو دچار شدم. البته مورد 6 رو فعلا نمیدونم، تو آینده معلوم میشه:لبخند:

----------
یکم عینکی بودم ولی شمارش یکمی رفته بالا.

MNDsoft
جمعه 29 آذر 1392, 22:40 عصر
سلام
من حداقل روزی پنج-شش ساعت جلوی مانیتورم.
قبلا عینکی نبودم حالا عینکی هستم.
اوایل که عینک می زدم دیدم خوب بود اما الان با عین فعلی مثل قدیم نمی بینم که یعنی ظرف یه سال نمره چشمم رفته بالا.
زیاد زل زدن به مانیتور واقعا به چشمم آسیب زده.
یه راه هست، اونم اینه که هر 20 دقیقه یک بار از جلوی کامپیوتر پاشیم و به یه جای دور نگاه کنیم و یه کم حرکات کششی انجام بدیم.
اما آدم که میشینه پای کامپیوتر همه چی یادش میره.
کسی نرم افزاری برای یادآوری این نکات و نرمش ها نمی شناسه؟
من قبلا یه برنامه دیدم که خودش به صورت اتو ماتیک این وقفه ها رو به کاربر گوش زد می کرد اما چون امکاناتش کم بود ازش خوشم نیومد.
اگه کسی همچین برنامه هایی میشناسه معرفی کنه اگر نه بیاید خودمون یکی بسازیم.
نظرتون در باره ساختن برنامه ای که تمام نکاتی که برای سلامتی کاربرهای دایم کامپیوتر لازمه بهشون یادآوری کنه چیه؟

SlowCode
جمعه 29 آذر 1392, 23:10 عصر
درست کردن همچین برنامه ای خیلی ساده است ولی باید با یه متخصص مشورت کرد تا نکات لازم و اصولی رو یاد گرفت.
وگرنه نوشتن برنامه اون 20 دقیقه و فلان همش 1 دقیقه کار داره.
ولی فکر نکنم کسی بهش عمل کنه:لبخند:

mahdirabbani
جمعه 29 آذر 1392, 23:29 عصر
یکی از دوستان به من می گفت: تو که عینکی نیستی و زیاد به نمایشگر نگاه می کنی یه عینک با شیشه های معمولی (بدون نمره) بزن که جلوی اشعه های نمایشگر را بگیره.
من یه عینک با شیشه های ساده بدون نمره تهیه کردم ولی احساس می کنم نور توی شیشه هاش می افته و بیشتر اذیت می شم.
و در کل هم نمی دونم این روش درسته یا نه، علمی هست یا نه؟ اگه کسی از این روش استفاده می کنه و یا چیزی شنیده بگه.

SlowCode
شنبه 30 آذر 1392, 00:04 صبح
و در کل هم نمی دونم این روش درسته یا نه، علمی هست یا نه؟ اگه کسی از این روش استفاده می کنه و یا چیزی شنیده بگه. تو اینجور مسائل به دیده ها و شنیده ها اهمیتی نده! اگه تاثیر منفی بزاره چی؟! ما هم یکی هستیم مثل اون رفیق شما!
باید با دکتر مشورت کنی.

FastCode
شنبه 30 آذر 1392, 00:42 صبح
pomodoro
gnome type break
من قبلا از دومی استفاده میکردم. الان از اولی استفاده میکنم و راضیم.
البته کاربرد برنامه اول این نیست ولی یکی از خواصی که با خودش داره چیزی هست که شما میخواهید.

Amir Oveisi
شنبه 30 آذر 1392, 03:20 صبح
هر کسی با کامپیوتر کار کنه حتی کم، قطعا بعد از مدت کمی دچار آستیگماتیسم خواهد شد و کاریش هم نمیشه کرد، باور ندارید میتونید به یکی که به نظرتون خیلی پشت کامپیوتر هم نمیشینه، بگید بره پیش یه اپتومتریست (نه چشم پزشک یا جراح یا متخصص و ... فقط اپتومتریست یا همون بینایی سنج) باهاتون شرط میبندم با یه نسخه حاوی عینک میاد بیرون از اونجا ;)
این هم اگر مرتب از عینک استفاده کنید قابل کنترل هست.
برای بقیه مواری که دوستان اشاره کردن هم فقط یه راه میتونم پیشنهاد کنم، ورزش کن برادر من ورزش! بعدش بشین تا آخر عمرت با خیال راحت برنامه نویسی کن هیچیتم نمیشه :-)

پ.ن:
داستان عینکی شدن من هم یه چیز تو مایه "قصه عینکم" (کتاب ادبیات دوره دبیرستان) بود، فک میکردم همه مثل من میبینن :)))))
8 سالی میشه برنامه نویسی میکنم و 5 ..6 سال هم هست که عینک میزنم اما هیچوقت شماره چشمم از 1 بالاتر نرفته و فقط هم آستیگمات هست نه دوربین یا نزدیک بین.
به این هم دقت کنید که تا جایی که اطلاع دارم آستیگماتیسم رو نمیشه لیزیک کرد.