View Full Version : سوال: طریقه کار با نرم افزار Turbo pascal
Fer[O]ciouS
دوشنبه 16 دی 1392, 22:04 عصر
سلام دوستان.
من این نرم افزار دانلود کردم و نصب کردم و از پوشه Bin آن Turbo.exe اجرا کردم و محیط آبی رنگی( عکس زیر )
باز شده . کد خودم را نوشتم و کامپایل میکنم خطایی نمیده ولی وقتی اجرا Run یا Ctrl+f9 را میزنم برنامه اصلا اجرا نمیشه در واقع هیچ اتفاقی نمیفته .
کدی هم که نوشتم به شکل زیر است :
Begin
Writeln('test')
End.
ابتدا برنامه هم از program exam1; استفاده کردم باز هم نتیجه ای نداد .
ممنون میشم راهمایی کنید:ناراحت:
ehstrn2010
دوشنبه 16 دی 1392, 22:41 عصر
Begin
Writeln('test')
Readln;
End.
دستور خط 3 منتظر میشه یه اینتر بزنی تا نتیجه رو ببینی بعدش برنامه بسته می شه
یوسف زالی
سه شنبه 17 دی 1392, 00:43 صبح
در برنامه های کنسول فرض بر این هست که شما exe رو از command prompt ران می کنید. برای همین نیازی به صبر کردن نیست.
اما وقتی مستقیم روی exe کلیک می کنید یا این که با دیباگر ران می کنید باید قبل از end (معمولا و نه همیشه) منتظر فشردن یک کلید (در اینجا Enter) باشید.
دستور readln منتظر خواندن یک خط می مونه و چون هیچ متغیری براش ست نشده رشته حاصله رو در هیچ جا ذخیره نمی کنه. انتهای رشته هم با enter معین می کنه، به این ترتیب این دستور یعنی انقدر منتظر بمون تا کاربر اینتر بزنه.
روش بهتر اینه که یونیت Crt (در بعضی ورژن ها WinCRT) رو یوز کنید (uses CRT) و از دستور ReadKey استفاده کنید. این دستور با فشردن هر کلیدی کارش رو به پایان می رسونه.
موفق و موید باشید.
Fer[O]ciouS
سه شنبه 17 دی 1392, 02:24 صبح
سلام.
دستور ReadKey اصلا نمیشناسه برنامه .
متغیر Integer در زبان پاسکال 2 بایت است یا 3 ؟ یک فایل پی دی اف استادمون ارائه داده که 3 بایت زده ولی 2 سایت خارجی و یک پی دی اف دیگه زدن 2 ... !
یوسف زالی
سه شنبه 17 دی 1392, 09:44 صبح
دلیلش رو گفتم که چکار کنید.
متغیر ها هم توان های صحیحی از دو رو می گیرند.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.