View Full Version : مبتدی: XHTML چیست؟
mohamad_torabi
پنج شنبه 19 دی 1392, 18:41 عصر
XHTML چیست و به چه درد میخوره لطفا برام توضیح دهید
2undercover
پنج شنبه 19 دی 1392, 19:27 عصر
میشه گفت یک نسخه ای از HTML هست که با قوانینی که توی XML هست تجمیع شده (مثل: تمامی تگ ها باید بسته شوند).
به دلیل اینکه XHTML از قوانین XML پیروی می کنه تفاوت های دیگه ای هم وجود داره که می تونید توی لینک های زیر تفاوت هارو ببینید:
http://www.diffen.com/difference/HTML_vs_XHTML
http://www.sitepoint.com/forums/showthread.php?393445-XHTML-vs-HTML-FAQ
برای این که ببینید به چه دردی می خوره قسمت Why XHTML? رو توی لینک زیر بخونید:
http://www.w3schools.com/html/html_xhtml.asp
eshpilen
شنبه 21 دی 1392, 07:56 صبح
یه زمانی بحث XHTML خیلی داغ بودن و طوری شده بود که همه فکر میکردن چند سال دیگه هرکس HTML عادی بنویسه تابلو میشه و ضایع هست و منسوخ شده و از این حرفا.
ولی مثل اینکه جریان تاریخ اون طوری که همه فکر میکردن پیش نرفت!!
بنظر میاد همون HTML رو یخورده اصلاح و تر و تمیزش کردن و از طرف دیگر دیدن ضرورتی هم نداره که نوشتن صفحات وب رو سخت تر و محدودتر بکنن.
eshpilen
شنبه 21 دی 1392, 09:35 صبح
جالب اینکه اون زمانها که مردم خیلی روی این بحث XHTML اغراق میکردن و جو گرفته بودشون، بنده متوجه اینکه یه مشکلی در این بحث و تاکید و اهمیت زیاد براش قائل شدن هست شده بودم و یجورایی حتی باهاش مخالف بودم. یکیش بخاطر اینکه میدیدم XHTML عملا مزیت چندانی برای برنامه نویسان وب نداره و فقط کارشون رو زیادتر میکنه. میگم کارشون رو زیادتر میکنه، چون محدودیت ها و نیاز به دقت بیشتری برای نوشتنش هست. مثلا در XHTML شما باید حتما تمام تگها رو ببندید، و همچنین تمام صفات تگها باید داخل نقل قول باشن، تمام اسم تگها باید با حروف کوچک باشن، و یکسری جزییات دیگر که برای نوشتن صفحات وب قابل استفاده تا قبل از XHTML نیاز نبودن و دلیل چندانی هم نداره که در تمام موارد ضروری باشن. صفحهء وب بهرحال چیزی جز یک صفحهء وب نیست و کد داخل خودش غیر از نقش نمایشی و اینترفیس کاربر رو ساختن نقش خیلی مهم دیگری نداره که بخوایم خیلی مته به خشخاش بذاریم و براش هزار و یک جور محدودیت و کار اضافی درست کنیم. موتورهای جستجو هم تاحالا بقدر کافی خوب کار کردن و هوشمند بودن (مثل خود مرورگرها) که بتونن از پس نقصهای غیراساس در صفحات HTML بربیان، و ضمنا کسی اگر خیلی اصرار داره میشه همون HTML رو هم خوب و دقیق نوشت و ولیدیت کرد تا از داشتن ساختار کامل و دقیق معنایی براش مطمئن شد.
حالا من این پست بالا رو که زدم استنباط خودم بود از خوابیدن سروصدا و تغییر روندی که در زمینهء تبلیغ و ترویج و استانداردسازی XHTML احساس کرده بودم.
ولی الان هم توی یکی از همون لینک هایی که خودتون دادید (http://www.sitepoint.com/forums/showthread.php?393445-XHTML-vs-HTML-FAQ) مطالبی در این ارتباط خوندم که دقیقا نظر و درستی استنباط بنده رو تایید میکنن.
دقیقا در بخشهای Should I use XHTML or HTML? و Why do so many books and sites recommend XHTML over HTML? و Is XHTML supported by all browsers? و Is XHTML more semantic than HTML? در این مورد توضیحات روشنی داده. مطالب خوبی هست که جا دارن ترجمشون رو دربیاریم و بذاریم تا ملت بخونن و اینقدر فکر نکنن که حالا XHTML یه چیز خیلی شاخ و برتری نسبت به HTML است و اگر بخوان حرفه ای باشن باید صفحاتشون رو با فرمت XHTML بنویسن!
میشه گفت درحال حاضر درواقع بهتره از XHTML استفاده نکنید، مگر اینکه دلیل خوبی براش داشته باشید.
eshpilen
شنبه 21 دی 1392, 11:19 صبح
خب من وقت کردم اون چند بخش جالب و مهمش رو خودم ترجمه کردم که براتون میذارم:
-- من باید XHTML استفاده کنم یا HTML؟
بستگی به آن دارد که از چه کسی بپرسید. تعدادی مسائل فنی در ارتباط با این سوال وجود دارند که مانع یک پاسخ ساده و کوتاه میشوند. در واقعیت، آخرین سند فنی کنسرسیوم وب که دارای پشتیبانی وسیع میباشد، HTML 4.01 است. مگر اینکه شما عملا به ویژگیهای اختصاصی ای که XHTML درمقابل HTML دارد نیاز داشته باشید، هیچ دلیل فنی ای برای استفاده از XHTML وجود ندارد.
برای سود بردن عملی از XHTML، شما واقعا نیاز دارید تا تفاوتهای بنیادین بین XHTML و HTML را بفهمید. هرچند، چنان سایتی تنها در دسترس عدهء اقلیتی از جمعیت بازدیدکنندگان اینترنت خواهد بود.
بعضی طراحان وب و توسعه دهندگان، قواعد XHTML را بر HTML ترجیح میدهند. با پیروی از خط مشی های معینی، شما میتوانید این سینتاکس را بدون اینکه از نظر فنی اصلا درحال استفاده از XHTML باشید استفاده کنید. تعدادی مشکل پنهان در ارتباط با این مشی وجود دارند، اما آن یک راه ممکن به جلو برای آنهایی است که مطلقا میخواهند تا بجای <br> تایپ کنند <br/>.
برای تضمین آیندهء صفحات وب شما، استفاده از یک Strict doctype مهمتر از این است که شما XHTML استفاده میکنید یا HTML.
-- پس چرا تعداد زیادی از کتابها و سایتها به استفاده از XHTML بجای HTML توصیه میکنند؟
وقتی که مشخصات فنی XHTML 1.0 منتشر شد، خیلی از طراحان و توسعه دهندگان دربارهء آن کاملا هیجان زده شدند. آن XML بود، که با تمام خشم بازگشته بود، و در عین حال میتوانست مثل HTML استفاده شود، و آن در تمام مرورگرها کار میکرد. افراد امکان های بی پایانی را در مکانیزم توسعه پذیری آن دیدند، و وقتی کنسرسیوم وب اظهار کرد که نسخه های دیگری از HTML در کار نخواهند بود، XHTML بعنوان فرمت تضمین شده برای آینده دیده شد.
سرانجام بعضی از جنبه های کمتر خوشایند استفاده از XHTML آشکار شدند و افسانه در مورد توسعه پذیری آن مورد افشاگری قرار گرفت، اما این به همان اندازه مورد توجه/اطلاع عمومی قرار نگرفت. خیلی از نویسندگان بنابراین همچنان استفاده از XHTML بجای HTML را بخاطر بی اطلاعی یا بخاطر ترجیح شخصی ترویج میکنند.
-- آیا XHTML بوسیله تمام مرورگرها پشتیبانی میشود؟
نه. فقط معدودی از مرورگرهای بروز مثل اپرا، فایرفاکس، و سافاری XHTML را پشتیبانی میکنند.
مهمتر آنکه، IE از XHTML اصلا پشتیبانی نمیکند.
اگر شما از اصول راهنمای خاصی پیروی کنید میتوانید صفحات XHTML را بعنوان text/html به مرورگر ارسال کنید. آن بدین معناست که سند شما بعنوان HTML دیده خواهد شد، که تمام مرورگرها میتوانند اجرا کنند. عملا تمام مرورگرها یک باگ در parser خود دارند که اسلش را در تگهای خودبسته نادیده میگیرد.
-- آیا XHTML از HTML معنایی تر است؟
خیر. XHTML 1.0 تنها یک ترکیب بندی مجدد از HTML 4.01 است. آن عناصر و صفات یکسانی را دارد و در سه مدل (DTD ها) یکسان وجود دارد. هیچ تفاوتی در مسائل معنایی وجود ندارد.
=============================================
منبع: http://www.sitepoint.com/forums/showthread.php?393445-XHTML-vs-HTML-FAQ
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.