PDA

View Full Version : تجزیه و تحلیل من برای طراحی بانک اطلاعاتی

HM2020
یک شنبه 06 بهمن 1392, 14:50 عصر
من میخام یه برنامه بنویسم با شرایط زیر :
بانک SQL Server 2008
محیط برنامه نویسی VS 2010 VB.NET

نیاز ها :
1- ثبت مشتری اعم از بدهکار و بستانکار
2- ثبت فاکتور فروش
3- ثبت فاکتور خرید
4- ثبت چک های دریافتی و پرداختی شرکت

جداول و روابط بین آنها :

1- ثبت مشتری اعم از بدهکار و بستانکار

برای این قسمت دو جدول در نظر گرفتم

جدول 1 ( Table1 ) شامل اطلاعات شخصی فرد اون رکورد هایی که در جدول یک بار ثبت میشن مثل نام و نام خانوادگی ، کد شناسه ، کد ملی و ....

جدول 2 ( Table2 ) شامل اطلاعاتی فرد که بیش از یک رکورد شامل میشن مثل شماره همراه ، تلفن ، فکس و ...

رابطه بین جدول 1 و جدول 2 ---------------> کلید 1 ( Code_moshtari )

2- ثبت فاکتور فروش

برای این قسمت 3 جدول در نظر گرفتم

جدول 3 ( Table3 ) شامل شرح کالا ، تعداد ، واحد ، فی فروش ، جمع مبلغ

جدول 4 ( Table4 ) این جدول نگه دارنده جمع مبلغ کل فاکتور ، تخفیف ، پیش پرداخت ، مانده فاکتور ، توضیحات و ...

جدول 5 ( Table5 ) این جدول نگه دارنده پرداختی های مشتری در آینده

رابطه بین جدول 3 و جدول 1 ---------------> کلید 1 ( Code_moshtari )

رابطه بین جدول 3 و جدول 4 و جدول 5 -----------------------> کلید 2 ( code_Faktor )

رابطه بین جدول 3 و جدول 9 -----------------------> کلید 2 ( code_Faktor )

3- ثبت فاکتور خرید

همانند فاکتور فروش عمل میکنیم.

جدول 6 ( Table6 )
جدول 7 ( Table7 )
جدول 8 ( Table8 )

رابطه بین جدول 6 و جدول 7 و جدول 8 -----------------------> کلید 2 ( code_Faktor )

رابطه بین جدول 6 و جدول 9 -----------------------> کلید 2 ( code_Faktor )

4- ثبت چک های دریافتی و پرداختی

جدول 9 ( Table9 ) این جدول نگه دارنده چک های دریافتی از مشتری و چک های پرداختی شرکت

کلید این قسمت ---------------> شماره سریال چک

رابطه جدول 9 با جدول 3 و جدول 6 --------------------> کلید 2 ( code_Faktor )

آیا تحلیل من برای طراحی و پیاده سازی این برنامه درسته ؟

HM2020
جمعه 18 بهمن 1392, 22:08 عصر
آقایون

یه نظری ، انتقادی ، پیشنهادی

خب جواب ما رو هم بدید نه :عصبانی:

:افسرده:

بهزاد علی محمدزاده
جمعه 18 بهمن 1392, 22:26 عصر
سلام . میگم اینجا طراح بانک خانم هم داریم که اتفاقا مهارت خوبی هم داره . خدایی حقته که اگه اومد جوابت و نده . فقط آقایون ؟ ...

شما برای من توضیح بده فلسفه به وجود اومدن مدلسازی و دیاگرام کشیدن چیه ؟ کسی که سوالت و می خونده باید چندین بار توی نوشته هات بالا و پایین بره تا ببینه چی با چی رابطه داشت !

خب دیاگرام بکش . هم جلوی چشمت هست و خودت پالایشش می کنی . هم به مشتری میشه نشون داد . هم برای رفع اشکال یا مشورت به بقیه می تونی نشون بدی . این زبان مشترک ماست . از این نرم افزار استفاده کن . (http://www.yworks.com/en/products_yed_about.html)

اونجایی که فاکتور خرید و فاکتور فروش رو داری . اینها فقط سر یه نوع با هم اختلاف دارن . پس دو قسمتشون نکن . یعنی جداول 6 و 7 و 8 و نباید داشته باشی . در عوض به جدول فاکتورت یه نوع اضافه کن . حالا می تونه این نوع یه عدد صحیح باشه که اگر 1 بود یعنی فروش و اگر 2 بود یعنی خرید . در سمت برنامه نویسی هم می تونی با یه نوع معنا دارد مثل Enum باهاش کاری کنی که حالا ما کاری به اون نداریم .