ورود

View Full Version : حرفه ای: ساخت IDE توسط qt

morrning
جمعه 29 فروردین 1393, 12:02 عصر
بنده قصد دارم برای پروژه متن بازی که اخیرا در حال انجامش هستم یه محیط توسعه متجمع طراحی کنم و از اونجایی که قبلا CPP کار کردم به نظرم رسید که qt بهترین گذینه هست.
من قصد دارم یه محیط طراحی اپلیکیشن طراحی کنم به صورتی که قابلیت هایی شبیه ویژوال استودیو که کنترل ها روی فرم درگ میشن رو طراحی کنم . االبته اضافه کنم که میخوام از روش جدولی برای نمایش موقعیت کنترل های روی فرم استفاده کنم.

دوستان کسی اطلاع داره که این کار توسط چه کلاس هایی انجام میشه ؟
همچنین برای اطلاعات بیشتر درباره این پروژه تایپینگ زیر رو ببینید.
http://barnamenevis.org/showthread.php?411234-Sarkesh-%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%85%D9%88%D8%B1%DA%A9-PHP-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C

در آخر هم اضافه کنم که این برنامه هم به صورت متن باز توسعه داده خواهد شد . به همین دلیل از دوستانی که قصد همکاری دارن خواهشمندم در همین تایپینگ اعلام آمادگی کنن.

asdasd123123
شنبه 30 فروردین 1393, 04:03 صبح
با آرزو موفقیت برای شما دوست عزیز.
آیا چارچوب شما وبسایت رسمی دارد؟

morrning
یک شنبه 31 فروردین 1393, 01:20 صبح
وب سایت رسمی که فعلا نه ولی براش یه دومین ثبت کردم . تمام اطلاعات مربوط به این فریمورک در تایپینگ مربوطه موجود هست. اگه ابهامی وجود دارد بفرمایید که بیشتر توضیح بدم.

parvizwpf
یک شنبه 31 فروردین 1393, 01:59 صبح
من آماده ام برای همکاری.

سوداگر
یک شنبه 31 فروردین 1393, 07:26 صبح
به نظرتون اگه به جای طراحی کامل یه IDE دیگه مثل PHPStorm یا Zend Studio , ... که مسلما وقت زیادی میگیره بهتر نیست برای IDEهای موجود پلاگین بنویسید؟

morrning
یک شنبه 31 فروردین 1393, 10:21 صبح
به نظرتون اگه به جای طراحی کامل یه IDE دیگه مثل PHPStorm یا Zend Studio , ... که مسلما وقت زیادی میگیره بهتر نیست برای IDEهای موجود پلاگین بنویسید؟

اتفاقا روی این گذینه هم کلی فکر کردم ولی به نظرم ide های قوی مثل netbeans و eclipse و zend studio خیلی حجیم هستن و کلی امکانات دارن که سالی یه بار هم بهضی امکاناتشون مورد استفاده قرار نمیگیره.
هدفم این هست که یه IDE سبک و جمعو جور با امکانات محدود طراحی بشه البته شاید بعدا امکانات جانبی بیشتری هم بهش اضافه کردیم.

من آماده ام برای همکاری.

ممنونم . شما در چه ضمینه هایی کار کردید؟

parvizwpf
دوشنبه 01 اردیبهشت 1393, 01:40 صبح
من Qt کار کردم. اما برای پیاده سازی این کار به افراد بیشتری نیازه.من پی اچ پی زیاد کار نکردم.

morrning
دوشنبه 01 اردیبهشت 1393, 07:48 صبح
من Qt کار کردم. اما برای پیاده سازی این کار به افراد بیشتری نیازه.من پی اچ پی زیاد کار نکردم.

حداقل به ۴-۵ نفری برای شروع کار نیاز داریم.

کامبیز اسدزاده
دوشنبه 22 اردیبهشت 1393, 10:11 صبح
تصمیم بسیار خوبی هستش ولی پیشنهاد میکنم به جای اینکه IDE بنویسید وقت با ارزشتون رور وی پروژه ای بزارید که وجود نداره ! حالا شما IDE بنویسید به نظرتون به جز خودتون و دوستانتون کسی میاد سمتش !؟ مگر نمیگم اشخاص مبتدی.

به هر حال موفق باشید.

morrning
جمعه 26 اردیبهشت 1393, 11:06 صبح
تصمیم بسیار خوبی هستش ولی پیشنهاد میکنم به جای اینکه IDE بنویسید وقت با ارزشتون رور وی پروژه ای بزارید که وجود نداره ! حالا شما IDE بنویسید به نظرتون به جز خودتون و دوستانتون کسی میاد سمتش !؟ مگر نمیگم اشخاص مبتدی.

به هر حال موفق باشید.

دوست عزیز قرار نیست بنده ویژوال استودیو بنویسم یا نت بینز.
پیشنهاد میکنم ایتدا تایپینگ زیر رو ببینید
http://barnamenevis.org/showthread.php?411234-Sarkesh-%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%85%D9%88%D8%B1%DA%A9-PHP-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C

بنده حدود یک سالی هست که روی یک فریمورک php که متن باز هست کار میکنم .توی این فریمورک میشه بدون وارد شدن به html و جزپیات جاوااسکریپت برنامه هایی نوشت که دقیقا مثل برنامه های دسکتاپ برای المان ها برنامه نوسی کرد و نتیجه رو به صورت آیجکس همون لحظه مشاهده کرد.
خوب بنده هدفم این هست یه IDE خیلی ساده ولی اختصاصی برای فریمورکم بنویسم که علاوه بر کد هایلایتینگ و اوتو کامپلت کردن کد ها یه خاصیت داشته باشه که مثل برنامه نویسی دات نت و ... بشه یه سری المان رو روی فرم درگ کرد و بشه خصوصیاتی رو بهشون اضافه کرد و موقع گرفتن خروجی از کل فرم یه فایل XML تحویل گرفت. هدف یه چیز خاص و جمع و جوره نه یه پروژه تجاری خیلی بزرگ. منظورمو که متوجه میشین؟

omid_kma
دوشنبه 19 خرداد 1393, 21:42 عصر
من میتونم کمک کنم
هنوز نوشتنشو شروع نکردین ؟‌
آخه لینک پروژه توی github رو دیدم اثری از این IDE نیست !

morrning
سه شنبه 20 خرداد 1393, 18:12 عصر
من میتونم کمک کنم
هنوز نوشتنشو شروع نکردین ؟‌
آخه لینک پروژه توی github رو دیدم اثری از این IDE نیست !

پروژه مدتی هست که روی گیت هاب ایجاد شده.
https://github.com/morrning/sarkesh_designer
نوشتنشو تا یه جاهایی جلو بردم ولی چون باید تمرکز اصلی روی فریمورک باشه تا ارایه نسخه بتا از فریمورک تصمیم دارم روی این مخزن هیچ کامیتی ارسال نکنم.
شما در برنامه نویسی QT چه مباحثی رو کار کردید؟

omid_kma
یک شنبه 15 تیر 1393, 16:45 عصر
ببخشید من چند وقت مشغله فکری زیاد داشتم نتونستم این جا سر بزنم
این پروژتون که hello world هستش :))
چیزایی که پروژتون لازم داره رو کار کردم شما یک رابط ui میخواین که بشه محل element ها به همراه property هاشونو تنظیم کرد نهایتا هم یک فایل xml بهتون بده
پروژه رو استارت بزنین توضیح بدین که المان ها چی هستن و دقیقا چه کاری باید انجام بشه من کمک می کنم

morrning
چهارشنبه 18 تیر 1393, 00:27 صبح
المان ها یه چیزی شبیه کنترل های ویندوز فرم در دات نت هستن.
انشالله بعد از انتشار نسخه آلفا از فریمورک کار رو روی این پروژه شروع میکنم.

دقیقا چیزی که مد نظرم هست اینه که مثل محیط ویژوال استودیو بشه کنترل ها رو که تعدادشون حدود 10-12 تا هست رو بشه روی فرم قرار داد و با کلیک روی هر کدوم از المان ها یه فایل برای کد نویسی باز بشه . در نهایت هم سه تا فایل مربوط به ساختار mvc رو تولید کنه

لیست کنترل ها در لینک زیر وجود داره
https://github.com/morrning/sarkesh/tree/master/core/lib/controls

cpppro
چهارشنبه 18 تیر 1393, 17:25 عصر
اگه بعدا بزرگ بشه میتونه کار خوبی ازآب دربیاد.
من قبلا فکر میکردم چرا ما تو کشورمون یه محیط توسعه جامع و کامل برای ابزار لینوکس و ویندوز نداشته باشیم.
هم به توسعه علوم پایه کامپیوتر کمک میکنه هم وابستگی به خارج رو کاهش میده.
مشکل یکی هزینه هست . یکی وقت و یکی هم انگیزه.
به نظر من اگه واقعا وقت خالی داشتین روش وقت صرف کنین.ممکنه بعدا پروژه ی خوبی دربیاد و یک نهاد دولتی یا خصوصی قدرتمند بخواد ازش حمایت کنه یا کلا پروژه رو خریداری کنه.
تنها اینکه سعی کنین با روشهای اصولی و حرفه ای پروژه رو پیاده سازی کنین.

morrning
پنج شنبه 19 تیر 1393, 01:02 صبح
اگه بعدا بزرگ بشه میتونه کار خوبی ازآب دربیاد.
من قبلا فکر میکردم چرا ما تو کشورمون یه محیط توسعه جامع و کامل برای ابزار لینوکس و ویندوز نداشته باشیم.
هم به توسعه علوم پایه کامپیوتر کمک میکنه هم وابستگی به خارج رو کاهش میده.
مشکل یکی هزینه هست . یکی وقت و یکی هم انگیزه.
به نظر من اگه واقعا وقت خالی داشتین روش وقت صرف کنین.ممکنه بعدا پروژه ی خوبی دربیاد و یک نهاد دولتی یا خصوصی قدرتمند بخواد ازش حمایت کنه یا کلا پروژه رو خریداری کنه.
تنها اینکه سعی کنین با روشهای اصولی و حرفه ای پروژه رو پیاده سازی کنین.

طبق برنامه ریزی هایی که بنده انجام دادم تا روز هشتم مرداد ماه روی پروژه اصلی مشغول هستم. (متاسفانه کمی از برنامه ریزی انتشار نسخه آلفا عقب هستم که سعی میکنم در روز های آینده جبرانش کنم) بعد از اون میتونم کار بر روی این پروژه رو شروع کنم. طبق حساب کتاب که بنده انجام دادم با یه تیم 3 نفره میشه با روزی 45 دقیقه کد زدن در مدت 6 ماه یه نسخه آلفا تهیه کرد بعد از اون هم میشه به فاز های بعدی پروژه فکر کرد.
متاسفانه د این 400 روزی که بنده پروژه رو شروع کردم حتی یک نفر هم نتونستم پیدا کنم که در ضمینه php به بنده کمک کنه . امیدوارم درQt حداقل چند نفر از دوستان همراهی کنند.

البته سعی میکنم در این مدت که کمی کارام سبک شد نمدارهای UML رو کم کم طراحی کنم که پروژه جدید از همون اول با اصول مهندسی پیاده سازی بشه.

پروژه رو به 4 قسمت تقسیم کردم که دوستان اگه پیشنهادی دارین ممنون میشم بفرمایید که اعمال بشه.

- طراحی فریم اصلی نرم افزار به همراه امکانات پایه و پیاده سازی قسمت های عمومی نرم افزار
-طراحی بخش ویرایشگر کد برای مباحث کد هایلایتینگ و اوتو کامپلت و ...
-طراحی واسط گرافیکی ویژوال با کنترل های پایه و ایجاد ارتباط با بخش ویرایشگر کد
-طراحی یک واسط چک کننده سینتکس چند زبانه(که بعدا بشه برای زبان های دیگه بستش داد)

این بخش ها به ترتیب طراحی و پیاده سازی میشن.