PDA

View Full Version : کی فکر میکنه برنامه نویسه؟ - چرا به اصطلاح برنامه نویسان اینقدر ناتوانند؟



eshpilen
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1393, 13:10 عصر
این همه میگید برنامه نویس برنامه نویس کو پس چرا ما دوتا برنامه درست و حسابی نمیبینیم؟
آخه خود برنامه نویس هایی هم که میگید سواد و توان بالایی ندارن!
من یجایی کار میکنم با چند مورد نرم افزارهای وطنی سروکار دارم که همشون غیرحرفه ای هستن.
ببخشید، همه میدونن ایرانیها فقط بلدن دوتا نرم افزار کلیشه ای و دیتابیسی درست کنن که اصولی نیست و باگ هم داره.
از وقتی هم دات نت اومد که برنامه ساختن به مراتب ساده تر شد تعداد کم سوادهای برنامه نویس و برنامه های افتضاح بیشتر شد.
یک باگها و مسائل خنده داری داره این برنامه هاشون که آدم از بشریت ناامید میشه بطور کلی!!
یارو برنامهء دیتابیسی نوشته توش دستی چند هزارتا فایل رو وارد کردم زنگ زدم میپرسم این کجاش چطوری میشه export کرد و بکاپ گرفت از دیتا و این حرفا، میگه برنامهء ما چنین امکانی نداره هنوز :لبخند:
یعنی بعد از اینکه برنامشون رو بین معلوم نیست چند صدتا مشاور املاک توزیع و نصب کردن. مگه تست و برنامه بتاست آخه :متعجب:
ولی خلاصه خودم چون حرفه ای بودم و برنامه نویس بودم فایلهای دیتابیسش رو پیدا کردم و بکاپ گرفتم که چند وقت پیش هم ریستور کردم خوشخبتانه موفق بود. حالا خوبه از کل هارد هم ایمیج گرفته بودم چون سیستم سرور کلا ویروسی شد و اگر این تدابیر من نبود باز گیر این چند شرکت دلقک ها میافتادیم بیان نرم افزارشون رو نصب کنن و علاف و مسخره کنن ما رو.
میگم خوبه حالا از دیتابیس های اکسس و MS SQL و اینا استفاده میکنن؛ اگر از فرمت خودشون استفاده میکردن که دیگه هیچی اولا باگ چند برابر دوما معلوم نبود بتونم به این سادگی بکاپ بگیرم و ریستور کنم.
اون یکی نرم افزارش هم همین داستان رو به شکل دیگری داشت من اکسپورت کردم ولی بعدا دیدم گزینهء ایپورت نداره زنگ زدم با تردید و ابهام گفت که برای ریستور کردن باید خودمون بیایم نرم افزار رو از اول نصب کنیم!! منم از خیر ریستور گذشتم اصلا چون این دلقک ها بیان یه چیزی رو نصب کنن معلوم نیست دوباره چه بلایی سرمون بیارن!
اونم از سامانه های دولتی و این حرفا.
البته این سامانه های جدید برای یارانه و بیمه سلامت خوب بود هم سرعتش خوب بود و هم مشکل جدی ای نداشت و ساده و کوتاه بود مراحلش، ولی خیلی از سامانه های قبلی اصلا جالب نیستن و حداقلش اینکه خرابی و خارج از سرویس بودن زیاد دارن.
مثلا سامانه املاک کشوری یکیش! تازه میگن قبلا خیلی بدتر بوده و الان خوب شده.
همین دیشب کار داشتیم توی املاک که یه مرض خرابی رو برای چندمین بار گرفته بود خلاصه مجبور شدیم دست از پا درازتر برگردیم خونه و امروز صبح دیدیدم درست شده که انجام دادیم.

اصلا خیلی سواد پایینه و کمترین اصول و حرفه ای گری توسعه و تست و پشتیبانی در خیلی موارد رعایت نمیشه و وجود نداره؛ تازه میتونم بگم در خیلی موارد اصلا سواد و توان این کارها رو هم ندارن یا به زور دارن و فقط مسئله تنبلی، کمبود منابع، کلاهبرداری و این حرفا نیست.

دیدم بعضیا توی همین فروم گهگاه اومدن میگن برنامه نویس هستن و با دات نت برنامه های جدی و مفصل درست میکنن ظرف مدت کوتاهی! مثلا یک هفته یا حتی چند روز.
خب همینا هستن لابد این برنامه ها رو درست میکنن دیگه!
متاسفانه اینقدر سطح پایینه که هنوز خیلی ها نمیدونن اصلا برنامه نویسی واقعی یعنی چی.
هرکس دوتا کد وصله و پینه و سرهم و کپی پیست میکنه و با محیطهایی مثل دات نت و ویژوال میچسبونه و میسازه اینترفیس و دیتابیس و بند و بساطش رو، فکر میکنه برنامه نویسه و اون شد برنامهء کاربردی (منظورم از کاربردی بدردبخوره)، خب عاقبتش همین میشه دیگه.

یه باگهای مسخره و گنده ای من دیدم توی این برنامه ها که جالبه مثلا گزارش میکنی خودشون هنوز نمیدونن چنین باگی هم توی برنامشون هست، بعد تازه باید کلی حالیشون کنی بفهمن داستان چیه، بعدش هم که اگر توی خط دفاعی و انکار و ماست مالی نرن خوبه.

powerboy2988
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1393, 15:30 عصر
متاسفانه همینطوری شده...

خیلی ها با خوندن چندتا کتاب احساس می کنند که دیگه برنامه نویس شدن و شروع می کنند به کار کردن... اما خروجی رو که میبینی.....
بدتر از اینکه حتی قبول نمی کنند که کارشون هم مشکل داره!!!

کلا صحبت کردن و فکر کردن و .... با این آدم ها خسته کننده هستش! و کلا باید کامنتشون کرد!

behnam404
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1393, 15:56 عصر
خیلی از برنامه نویس هامون بی تجربه هستند و دانش پایینی هم دارند در عین حال هم خیلی دوست دارند هر طور شده یه برنامه ای بنویسند و به خودشون بگن برنامه نویس.
متاسفانه خیلی از پروژه های بزرگ و مهم هم به دست همین آدم ها سپرده میشه.

سوداگر
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1393, 17:20 عصر
گزارش میکنی خودشون هنوز نمیدونن چنین باگی هم توی برنامشون هست

اگه خودشون میدونستن که دیگه اسمش bug نبود :متفکر:


خیلی از برنامه نویس هامون بی تجربه هستند و دانش پایینی هم دارند در عین حال هم خیلی دوست دارند هر طور شده یه برنامه ای بنویسند و به خودشون بگن برنامه نویس.
به قول یکی از مدیران همین فروم تا وقتی که دانشگاه، فیبوناچی یاد میده بازار، دیتابیس میخواد وضعیت همینه که هست!

eshpilen
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1393, 19:21 عصر
اخیرا بوسیلهء پیام خصوصی با یکی از کاربران بحث بر سر این داشتم که ایشون گفته بود چرا شما گفتی خارجیها خیلی مخ هستن و ما هم مخ هستیم و این حرفا :لبخند:
آخه اگه مخ هستید باهوش هستید پس نتایج عملیش کو!
یا مثلا روایت و حدیث میاره بعنوان سند و دلیل :قهقهه:

eshpilen
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1393, 19:25 عصر
آقا همین الان من توی دفتر املاک مشغول کار هستم.
این نرم افزارشون سرویس آپدیت داره که همیشه رانه. منکه بهشون مشکوک هستم میگم چه بسا توش جاسوس و اینا هم گذاشته باشن :متفکر:
بهرحال الان ظاهرا نرم افزارشون رو با همون بطور خودکار آپدیت کردن چون گزینه های نرم افزار توی قسمت ورود فایلش جابجا شده و بعضیاش هم حذف شده.
حالا اینا مثلا آپدیت کردن یه چک باکس و گزینه که تاحالا دست راست بوده الان رفته دست چپ و خلاصه افقی و عمودی مکانش عوض شده. حالا من تاحالا عادت کرده بودم و جاش رو بلد بودم الان برام یه کم دردسر شده دوباره. میگم اینا اینقدر عقل یا تعهد و شعور ندارن که بفهمن باید سعی کنن اینترفیس رو اینقدر راحت و الکی تغییر ندن جای دوتا چک باکس رو هم حفظ نمیکنن.
واقعا گیر چه کسانی افتادیم چه شرکت هایی چه نابغه هایی چه برنامه نویسانی.
خوبه حالا آپدیت آنلاین هم بلد بودن. فکر نمیکردم اینقدر سواد داشته باشن :لبخند: شایدم زیاد سخت نبوده :متفکر:
البته همین سیستم آپدیت آنلاینش هم یه دفه قاط زده بود و معضل شده بود. فکر کنم دست آخر خودم ترفند زدم درست شد.

سوداگر
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1393, 21:06 عصر
مخ بودن یا نبودن ربطی به ملّیت (خارجی یا داخلی بودن) نداره. حالا شاید عادت های غذایی و آلودگی هوا! و ... در یک کشوری روی IQ افراد تاثیر بذاره. ولی نمیتونیم بگیم فلان کشور مخ هست فلان کشور مخ نیست. فرار مغزها رو هم در نظر بگیریم :قهقهه:


آخه اگه مخ هستید باهوش هستید پس نتایج عملیش کو!
همین xbox که توسط یک کودک 5 ساله هک شد (http://edition.cnn.com/2014/04/04/tech/gaming-gadgets/5-year-old-xbox-hack/) نمونه خارجی! برنامه مشاور املاک داخلی و eshpilen که جای خود دارد :قهقهه:

SlowCode
پنج شنبه 04 اردیبهشت 1393, 01:11 صبح
مثلا سامانه املاک کشوری یکیش! تازه میگن قبلا خیلی بدتر بوده و الان خوب شده.
دست رو دلم نزار:لبخند:
تو مرورگرر IE 10 که بازش میکنم اون صفحه وسطی به اندازه 100px هست! خدا رو شکر مایکروسافت لطف کرده جدیدا ابزار developer رو به IE اضافه کرده! رفتم با Inspect ارتفاعش رو بزرگ کردم.
انصافا این سیستم و اکثر سایت و برنامه های دولتی خیلی مضخرفن.
االن برای مثال واسه ما حدود 200 تومن بدهی زدن! صنف میگه هیچکس نریزه! سایت میگه بعد 2 هفته دسترسیتونو قطع میکنیم:کف: با خودشونم درگیری دارن.

همین xbox که توسط یک کودک 5 ساله هک شد (http://edition.cnn.com/2014/04/04/tech/gaming-gadgets/5-year-old-xbox-hack/) نمونه خارجی! برنامه مشاور املاک داخلی و eshpilen که جای خود دارد :قهقهه:
من درک نمیکنم چرا اینقدر این اتفاق سر و صدا کرده! یه چبه به طور تصادفی 4 تا کاارکتر فاصله وارد کرده و accept شده! هک؟؟؟؟؟؟؟؟
حالا مایکروسافتو نگاه! اسم بچه رو به لیست متخصصان امنیتیش اضافه کرده!!!!!

syntiberium
پنج شنبه 04 اردیبهشت 1393, 01:12 صبح
اخیرا بوسیلهء پیام خصوصی با یکی از کاربران بحث بر سر این داشتم که ایشون گفته بود چرا شما گفتی خارجیها خیلی مخ هستن و ما هم مخ هستیم و این حرفا
آخه اگه مخ هستید باهوش هستید پس نتایج عملیش کو!
یا مثلا روایت و حدیث میاره بعنوان سند و دلیل

ایران مثل یه پرتگاه می مونه که پدر و مادر پرنده ها بچه ها شون رو ازش حول می دن پایین . یا بچه از ترس جونش اونقدر تلاش می کنه که پرواز رو یاد می گیره و میره یه کشور خارجی یا هم پخش زمین می شه . و این نتایج افتضاحی که می بینید مال هموناییه که نتونستن پرواز کنن . البته مخ هم تو ایران زیاد داریم که هنوز کسی حولشون نداده .

سوداگر
پنج شنبه 04 اردیبهشت 1393, 01:21 صبح
من درک نمیکنم چرا اینقدر این اتفاق سر و صدا کرده! یه چبه به طور تصادفی 4 تا کاارکتر فاصله وارد کرده و accept شده! هک؟؟؟؟؟؟؟؟
حالا مایکروسافتو نگاه! اسم بچه رو به لیست متخصصان امنیتیش اضافه کرده!!!!!
بالاخره هر هکری یه هدف داره یه قربانی این بچه هم ولو اتفاقی! به هدفش رسیده و یکی هم (بابای بچه) قربانی شده و این بچه هم توی لیست متخصصان امنیت قرار گرفته:قهقهه:

Jarvis
جمعه 05 اردیبهشت 1393, 11:54 صبح
در هر ملتی و در هر گروه و فرقه ای ، همه نوع آدمی وجود داره ، ما توی کشورمون هم " نرم افزار ساز " داریم و هم برنامه نویس خوب!
نمیشه بگیم چون توی ایران نرم افزارهای ساخته شده از کیفیت پائینی برخوردار هستند پس برنامه نویس خوب نداریم !
در اکثر مواقع مراکز دولتی وقتی میخوان یه نرم افزار سفارش بدند ، بدلیل عدم آگاهی اونها از بحث برنامه نویسی و توسعه نرم افزار ، فقط میخوان کارشون راه بیوفته ، به همین دلیل وقتی یک برنامه نویس خوب و حرفه ای پیدا میشه و بهشون قیمت میده و در نظر اونا داره قیمت بالایی میگه ، نتیجه این میشه که کار به افرادی سپرده میشه که تخصص کمتری دارن و ارزون تر هم میگیرن!! که این گروه دوم اسمشون برنامه نویس یا حتی کد نویس نیست ، اینا نرم افزار ساز هستن

من با چشمای خودم برنامه نویسایی رو دیدم که حتی توی این فروم هم عضو نیستن ، اما داشتن یک نرم افزارهای مهندسی برای یک شرکت خارجی می نوشتن ، ساکن همین ایران هم بودند !
ما برنامه نویسان عالی و فوق العاده زیاد داریم ، اما بهشون بها داده نمیشه ، به همین دلیل یا از کشور خارج میشن و برای خارجی ها کار میکنن ، یا این که نسبت به شرایط زندگیشون یه تصمیمی میگیرن...

eshpilen
جمعه 05 اردیبهشت 1393, 16:56 عصر
این برنامه نویسان نخبه هم که میگید یا سرشون خیلی شلوغه و همش دنبال تجارت و پول درآوردن هستن (که باید باز پرسید چرا - باوجودی که قاعدتا باید بقدر کافی و راحت پول دربیارن که اگر بخوان بتونن وقت آزاد هم داشته باشن) یا خیلی نمیدونم بخیل هستن و چی هستن خلاصه، چون اثر چندانی از اونا توی جامعه دیده نمیشه. منظورم اینه آدم برجسته بالاخره یه دوتا چیز برای جامعه به رایگان هم که شده انجام میده به دو نفر یاد میده دوتا مقالهء عالی مینویسه توی وبلاگش میذاره توی دوتا پروژهء بازمتن شرکت میکنه یا خودش برنامه ای چیزی مینویسه و بازمتن و رایگان منتشر میکنه. خلاصه از این حرفا. چون این موارد رو درمورد افراد برجسته خارجی آدم میبینه. چرا این هموطنان برجستهء ما از این کارها نمیکنن به اون صورت؟
بالاخره اگر اینها هستن، یه خروجی و اثری باید ازشون در سطح جامعه و جهان دیده بشه. منظورم یه چیزایی غیر از چندتا برنامهء تجاری و کاری خودشونه.
خارجیها الگوریتم اختراع میکنن، اختراع نمیکنن حداقل تحلیل میکنن ایده میدن مطلب علمی میدن که عمق و گستردهء سوادشون رو نشون میده و آدم حال میکنه. ولی من درمورد هموطنان تاحالا از اینطور چیزها اگر نگم هیچی، ولی خیلی کم دیدم چیز دندان گیری باشه.

نمیخوام از خودم تعریف کنم، ولی همین مطالب وبلاگ بنده رو کامل و دقیق بررسی کنید بالاخره معلومه که زحمت کشیدم سواد دارم و وسعت و عمیق دانش و بینش و توانایی های بنده رو نشون میده تاحدی. یکسری مواردی بود که حتی میتونم بگم در ایران تقریبا ناشناخته بود قبلش، که بنده مطرح کردم؛ شاید موارد خیلی آنچنانی هم نبوده، ولی خب در این زمینه واقعا تقریبا هیچی وجود نداشت.

بنظر بنده هنوزم نمیشه گستردگی و عمق علم ما رو با خارجیها و اونایی که مبداء و بنیانگذار بودن و الان هم مرکز هستن مقایسه کرد.
خارجیها یک سیستم و اکوسیستم کامل دارن که توش همهء حلقه های زنجیر وجود دارن و سالم و فعال هستن. ولی ما، فکر نمیکنم! البته من این رو تقصیر کسی هم نمیندازم و کسی رو سرزنش نمیکنم، چون من فکر نمیکنم که ما لزوما منابع انسانی و مالی لازم برای تشکیل کامل این سیستم علم و فناوری و اقتصاد رو داشته بوده باشیم و هنوزم داشته باشیم.
مثلا آمریکا رو بگی، اصلا بحث یک کشور نیست، بلکه بحث یک پدیده است که شاید تنها در یکی دو جای جهان بطور طبیعی با تصادف یا هرچی شده منابع و فرصتش بوجود میاد که چنین پدیده ای شکل بگیره. نباید انتظار داشت که هر کشوری و جایی بتونه به این راحتی یک رقیب دیگر ایجاد کنه. بنظر من یک جوری مجموع و چکیدهء دنیاست که یکسری پدیده هایی ازش در بعضی جاها بروز میکنه. یعنی کل یا بخش اعظمی از ظرفیت دنیا از نظر منابع انسانی و مالی و شرایط مساعد و تمام پارامترهای همزمان که لازمه، در یک جا جمع میشه که چنین سیستم کامل و قوی ای بوجود میاد. اینکه انتظار داشته باشیم چنین سیستم هایی در جاهای دیگر هم به همین سادگی ها بوجود بیان، بنظر بنده زیاد واقعگرایانه نیست. یعنی شاید اصلا ظرفیت ایجاد بیش از یکی یا بیش از یکی دوتاش در دنیا وجود نداشته باشه. و شاید واقعا نیازی هم نباشه! امروز دنیا خیلی به هم وابستگی و ارتباط دارن. مثل اینترنت حساب کنید چطوریه ساختارش؛ درسته که توزیع شده است، اما یک بخشهایی مرکزی و سرویسها و محتوای خاص یا اصلی دارن که عمدتا در جاهای خاصی متمرکز شده یا توسط قشر و گروههای معدودی تولید و مدیریت میشه. اینطوری نیست که بگی بین تمام کشورها و افراد بصورت کم و بیش مساوی توزیع شده. ولی در کل این یک سیستم توزیع شده است. ما در این بین نقش اساسی و مرکزی نداریم، و باید این رو ببینیم و بپذیریم. درواقع لزوما نیازی هم نیست و لزوما شدنی یا بهینه هم نیست که هرکس بخواد برای خودش تمام سیستمها و اجزاء رو ایجاد کنه یا اینکه انتظار داشته باشیم بصورت مساوی در کل دنیا توزیع بشن این سیستمها (البته اگر بشه و تلاش در این زمینه باشه شاید بد هم نباشه و اصلا لازم باشه تاجاییکه شدنی است). مثلا استانداردهای اینترنت، مدیریت کلیش، سیاست های کلیش، محتوا و سیستمها و سرویسهای اصلیش رو چندتا کشور و مثلا یکی عمدش آمریکاست که در دست داره و تولید میکنه. ما اصلا میتونیم جای آمریکا رو در این زمینه بگیریم؟!

eshpilen
جمعه 05 اردیبهشت 1393, 17:19 عصر
مثل اینکه فرض کن مثلا ما در بدن یک موجود زنده هستیم. خب برای ما اینطور بوده تقدیر که الان جزیی از گوشت جایی از بدن اون جانور هستیم. بخوایم و نخوایم، اهمیت و نقش ما به اندازهء قلب و مغز و اینطور اعضاء مرکزی و حیاتی نیست. گرچه ما هم بالاخره در این سیستم نقش و فایده داریم. اما قلب و مغز مثلا امثال آمریکاست. قلب و مغز اگر صدمه ببینه خیلی خطرناکه و بقیهء اجزاء مثل گوشت و ماهیچه و چربی هم از بین میرن، ولی حالا یک تکه گوشت اگر کنده شد زیاد صدمه ای نمیزنه و اونقدری حیاتی نیست برای این موجود زنده؛ تازه جاش هم میتونه دوباره رشد کنه و ترمیم بشه.

البته من نمیخوام بگم ما فقط اون تکه گوشت هستیم و لزوما در اون حد غیرمفید و غیرحیاتی هستیم، ولی میخوام بگم باید واقعیت سازوکار و سیستم ترکیبی و پیچیدهء کل دنیا رو دید و اینکه بالاخره اجزاء از نظر حجم و اهمیت با هم تفاوت میکنن. یعنی اینکه مثلا خیلی انتظار و تلاش عاقلانه ای نیست که سعی کنیم همه چیز خودمون باشیم (استقلال کامل) یا بخوایم نقش اون اعضاء و ارگان های مرکزی و مهم رو ایفا کنیم.

بنظر من باید ارتباط داشت.
بخاطر همین باید با بقیهء دنیا تاحد ممکن تعامل دوستانه داشت.
باید پذیرفت که قلب قلب شده، مغز مغز، و ما ماهیچه هستیم یا شاید حتی چربی باشیم :لبخند:
تقدیر بوده تصادف بوده هرچی بوده اینطوریه دیگه. و نمیشه هم زیاد کاریش کرد. یعنی با نادانی و لجاجت نمیشه. بلکه با دیدن و پذیرفتن واقعیت و عمل هوشمندانه بر اون اساس هست که میشه در کل این موجود زنده رو به سمت تعالی برد که خودمون هم ازش سهم ببریم. اصلا نباید اون اعضاء و بخشهای دیگر رو چیزی جدای از خودمون بدونیم. اونا به ما هم تعلق دارن. به تمام وجود این موجود زنده تعلق دارن. مگر همین الان هم ما از خیلی از دانش و منابع و سرویسهای اونا استفاده نمیکنیم؟

eshpilen
جمعه 05 اردیبهشت 1393, 18:52 عصر
اگه خودشون میدونستن که دیگه اسمش bug نبود :متفکر:

نخیر شرط باگ بودن این نیست که خودشون ندونن.
شرط باگ بودن به گمانم فقط اینه که موقعی که برنامه نوشته میشه بدون عمد/آگاهی بوجود بیاد (مراحل بعد که تست و این حرفهاست جداست و کشف این باگها ممکنه در اون مراحل صورت بگیره، و هنوزم باوجود کشف و آگاهی ازش اسمش باگه دیگه!). تازه اینم شک دارم که شرط ضروری باشه. مثلا شاید یوقت بعلت کمبود وقت یا تنبلی یا کم اهمیت بودن، باوجودی که میدونن فلان باگ در برنامه وجود داره (یا احتمال بوجود آمدن داره) همونطور بنویسن و برن.
خیلی برنامه ها یا نسخه های خاصی از اونا بوده و هست که باگهایی داشتن که شناخته شده بوده، حالا یا همون اوایل و موقع تست یا بتا، یا بعدا توسط گزارش کاربران یا کشف توسط خودشون. توی بخش/فایل مربوط به باگ و تغییرات و اینهای این نرم افزارها که میری این باگها رو ذکر کرده و بعضی موارد مثلا زده Fixed: No یا Not fixed و این حرفا، به معنی اینکه باگ وجود داره ولی هنوز فیکس نشده.

eshpilen
جمعه 05 اردیبهشت 1393, 18:59 عصر
همین xbox که توسط یک کودک 5 ساله هک شد (http://edition.cnn.com/2014/04/04/tech/gaming-gadgets/5-year-old-xbox-hack/) نمونه خارجی! برنامه مشاور املاک داخلی و eshpilen که جای خود دارد :قهقهه:
بله البته احتمال باگ و خطای انسانی همیشه هست.
ولی شما حجم و پیچیدگی کار شرکتهایی مثل میکروسافت رو مقایسه کنید با چندتا نرم افزار معمولی و کلیشه ای. ممکنه خطا و مشکلی در میان تیم ها و بخشهای مختلفی که این وظایف رو بعهده دارن پیش آمده بوده که نتیجه دررفتن همچین باگ و مسئله ای از زیر دستشون شده. یعنی مسئلهء مدیریت و هماهنگی و ارتباطات و گردش کاری میان تیم ها و بخشهای مختلف در مراحل توسعه و تست و انتشار نرم افزار هم هست.
بعدم یک مسئله ای که هست اینه که بعضی چیزها بیشتر همینطور تصادفی ممکنه کشف بشن، حالا مثلا شاید بخاطر اینکه خیلی دور از انتظار هستن، یا تست و پیدا کردن اونا خیلی پیچیده یا هزینه بر هست و با روشهای استاندارد احتمالش کمه یا صرف نمیکنه. ولی بعضی موارد هست که موارد روتین و معمولی هستن که هر برنامه نویسی تست های عمومی وقتی روی برنامش انجام میده این موارد واضحا باید به فکرش برسن و تست کنه و نتیجه روشن خواهد بود. اون باگهایی هم که بنده میگم از این موارد هستن. یعنی یک تست عمومی و معمولی (اونم از نوع اولیه و ساده ترین موارد) اگر انجام میدادن، چیز دور از ذهن یا پیچیده و پنهانی نبود که کشف نشه؛ همونطور که بنده فقط حدس زدم و تست کردم و فهمیدم، باوجودی که بنده برنامه نویس و مسئول اون برنامه نبودم.
این برنامه نویسان معلومه که اصلا برنامه هاشون رو تست درست و حسابی هم نمیکنن یا شاید اصلا دانش و توان این کار رو ندارن اصلا (که نشون میده چقدر سطح سواد و بینش اونا پایینه). وگرنه اینها موارد روشن و استانداردی هست که به ذهن هرکس ممکنه برسه و به ذهن برنامه نویسش هم باید برسه اصلا وظیفش هست و کمترین حد و هوشمندی از تست و باگیابی و پشتیبانیه.
بعدم شما حساب کنید نسبت در رفتن چنین باگهایی به نسبت تعداد نرم افزارها و حجم و پیچیدگی اونا و همچنین تعداد افراد مشارکت کننده چقدر است. بالاخره یه میزان معقولی باید داشته باشه، نه اینکه دوتا برنامه معمولی درست میکنن زرت و زرت از اینطور باگها دربیاد توش. حالا سوتی و چیز غیرمنتظره هرچند وقت یکبار و در هر 100 بار، اصلا بگو هر 10 بار، هر 10 برنامه یک بار پیش بیاد شاید قابل قبول باشه، ولی اگر از هر دوتا برنامه یا نسخه یکیش باگهای بزرگ و موارد ناشیانه داشته باشه چی؟

Delphi Coder
شنبه 06 اردیبهشت 1393, 03:02 صبح
شما توی پستتون صرفا به ایرانیها اشاره کردید که من تصور میکنم منظورتون عقب بودن علم نرم افزار در داخل کشور هست. شاید اگر یک کتاب هم در باره این مطلب نوشته بشه نتونه کامل به این مساله جواب بده چون مسائل زیادی هست که دست به دست هم میدن تا وضعیت فعلی به وجود بیاد. تیتر وار من چند تایی که به ذهنم میرسه اشاره میکنم.
یکی اینکه کِی در کشور ایران سیاست های داخلی و یا حتی خارجی مبتنی بر پیشرفت علم (در این مورد خاص علم نرم افزار) تنظیم شده که جواب نگرفته (اشاره به قسمت اجتماعی و نگاه از بُعد کلی جامعه)
در قوانین ایران کپی رایت نرم افزارهای داخلی کم سن و سال هست
برای نرم افزارهای خارجی کپی رایت نداریم و البته من فکر میکنم بهتره حالا حالاها نداشته باشیم چون ما رو تبدیل به مصرف کننده صِرف میکنه اما از یک طرف اون انگیزه و بازار بین المللی که برنامه نویسان خارجی دارند رو ماها نداریم.(البته دلیل این محدودیت صرفا نداشتن قانون کپی رایت برای نرم افزارهای خارجی نیست. مسائل سیاسی و تحریم ها هم مزید بر علت هستند. هم ازمون نرم افزار نمیخرن هم اینکه برای داشتن یه اکانت paypal یا داشتن یه master card یا credit card باید هزار تا دوز و کلک و هزینه های الکی بپردازیم. تازه اگه شانس داشته باشیم حسابمون بلوکه نشه)
علوم کامپیوتری در کشور ما هنوز که هنوزه نوپا هستند و کلا عادت نداریم پول بابت نرم افزار پرداخت کنیم هم ما برنامه نویسا و هم مصرف کننده ها.
مافیای نرم افزار (در راسشون میکروسافت) که چون تاثیراتش روی همه کشورها هست زیاد بحثی نمیکنم در این مورد.
نبود و در حال حاضر کمبود منابع. دقیق و با اطمینان نمیتونم بگم ولی فکر میکنم تقریبا 20 سال قبل زمانی که میخواستم زبان اسمبلی یاد بگیرم یکی دو کتاب اسمبلی بیشتر در ایران نبود که ترجمه خیلی ناجوری داشتند به هر حال درسته که با کمی سختی میشد یاد گرفت اما اگر به سورس کد MS-DOS نسخه یک و دو (کدهای 30 سال قبل) که میکروسافت یکی دو هفته قبل بیرون داد نگاهی بندازیم (که چقدر تر و تمیز و حرفه ای نوشته شده) به قسمت مهم دیگری از پاسخ میرسیم. ما همین الانش هم که اینترنت تقریبا همگانی شده خیلی وقتا توی جستجوهای علمی گوگل به اون صفحه معروف برخورد میکنیم.
برنامه نویسی پرژه های شخصی با تولید نرم افزارهای تجاری یکم بحثشون متفاوت هست و برنامه نویسی در حالت دوم نیازمند کار تیمی دقیق و حساب شده و مدیریتی هست. یعنی شرکتهای مطرح و حرفه ای باید وجود داشته باشند برای این کار که چون بسترش نیست وجود ندارند اگر هم وجود داشته باشند برای سازمانها و ارگانهای دولتی کار میکنند و اشک اونا رو درمیارند. (اینهم به این دلیل هست که مکانیزم درست حسابی برای سنجش توان علمی و فنی شرکتها بجز همون رزومه کارهای قبلی که اونها هم برای سازمانهای دولتی انجام شده وجود نداره و معمولا برنده مناقصات یا رابطه ای هستند یا کسانی که از روی بی تجربگی ارقام پایینتری میدن) در نتیجه شرکتهای نرم افزاری موجود هم اغلب اون کارایی که باید باشه رو ندارند.
و نهایتا سیستم خیلی بد آموزشی که در دانشگاهها داریم. مثال: دانشگاههای ما هنوز که هنوزه برای زبان اسمبلی پروژه های درگیر با سرویس های MS-DOS رو هدف قرار میدن و به همین پروژه ها اکتفا میکنند. اصولا دانشجوها هم طوری بار اومدن که علاقه ای برای یاد گیری ندارند و هدفشون صرفا پاس کردن از طریق خرید پروژه های آماده هست.

یوسف زالی
شنبه 06 اردیبهشت 1393, 18:54 عصر
سلام.
چند تا دلیل به نظرم می رسه:
- ضعف مدیریت، جمع آوری افراد ناتوان در کد زنی و تحلیل، وجود رابطه به جای ضابطه در انتخاب برنامه نویس
- عدم تحلیل قوی و بها ندادن به زمان تحلیل، در حقیقت بیشتر زمان به کدزنی سپری می شه نه تحلیل
- وجود فورس زمانی برای تحویل برنامه
- عدم آشنایی برنامه نویس حتی حرفه ای با تکنیک های جدید و به روز

alireza es
شنبه 06 اردیبهشت 1393, 21:39 عصر
اخیرا بوسیلهء پیام خصوصی با یکی از کاربران بحث بر سر این داشتم که ایشون گفته بود چرا شما گفتی خارجیها خیلی مخ هستن و ما هم مخ هستیم و این حرفا :لبخند:
آخه اگه مخ هستید باهوش هستید پس نتایج عملیش کو!
یا مثلا روایت و حدیث میاره بعنوان سند و دلیل :قهقهه:

راستش نمیدونم چرا اکثرا با پستای غیر علمی و حاشیه ای شما مخالفم.

فکر کنم دلیل اصلی این مورد فرار مغز ها باشه. و این که منابع آموزشی خوبی وجود نداره،یا داره ولی گمنامن.
و این که الان اکثر ابزار های آموزشی فوق العاده مثل یوتیوب فیلترن و مسوولین دلیلی که میارن اینه که منابع بهتر از اونا هم وجود داره :قهقهه:
و یکی دیگش اطلاعات غلطه طرف میره کتاب مینویسه چرا باید از اسمبلی به php مهاجرت کرد :لبخند:
خودم هنوز بین دلفی و Qt مونده(یه ساله دارم هردوشو میخونم)
وقتی توی دانشگاه ها C# درس داده میشه انتظار نداشته باش طرف به جز اپلیکیشن چیز دیگه ای بسازه
پس فکر نکنم باهوش بودن افراد به ملیت اونا ربط داشته باشه.
در ضمن عامل دیگه ای که گفتم همون فرار مغز هاست که ایرانی ها دارن تو امریکا به موفقیت هایی هم سطح آمریکایی ها میرسن.

coderinnetwork
سه شنبه 09 اردیبهشت 1393, 21:17 عصر
سلام
من به نظرم این یکی از اون مباحثیه که قبلش باید ما یوزا یه سوزن به خودمون بزنیم و بعد یه جوالدوز به برنامه نویسان! وقتی خیلی از کاربرا حاضر نیستن برای برنامه مورد نظرشون هزینه واقعیشو پرداخت کنن طبیعی هست که تو این بیکاری و شرایط اقتصادی یه سری آدم نا حرفه ای میان کارو در دست میگیرن و تهش با کلی وصله پینه وتغییر در اپن سورس های موجود و .. یه کاری تحویل می دن.از دلایل دیگر مثل پارتی بازی ها و .. هم نباید گذشت البته.
برنامه نویس خوب زیاد داریم.همین الان در تهران شرکت های زیادی هستن از فارغ التحصلان دانشگاه های برتر که واقعا خوب کار می کنن.برای اطلاع بیشتر می تونین در اینترنت در مورد شر کت عرش ، شرکت اعوان ، شرکت امن افزار و .. جست و جو کنید.بنابر این اگر کاربر حاضر نیست هزینه اصلی ساخت رو بپردازه طبیعیه جنس بنجول تحویل می گیره.
این همه جای ممکلت هست و نه نرم افزار!! غذای ارزان بی کیفیته ، لباس ارزان بی کیفیته و غیره.

MILAD1992
یک شنبه 14 اردیبهشت 1393, 20:41 عصر
مشکل تو حوزه فروشه. متأسفانه اینجا اینجوریه که خود برنامه نویس برنامه می نویسه و مثل یه فروشنده دوره گرد میره دنبال مشتری میگرده. از اون بدتر، مشتریانی داریم که مثلاً میگن ما 100 تومان پول کمتر بدیم ولی مثلاً قابلیت پشتیبان گیری برامون نذاره. واقعاً همچین مورد هایی رو من دیدم. اینجا عیب کار به مشتری نیست. عیب کار به اون برنامه نویس محترمی هست که بخاطر چند صد تومان پول، حاضر میشه یه برنامه ای که خودشم میدونه مزخرفه رو بفروشه و با کمال افتخار هم اسم خودش یا شرکتشو بذاره تو نرم افزار.
فردا یه آقایی که کمی از کامپیوتر سرش میشه میاد پشت سیستم میبینه برنامه چقدر مزخرفه، میره تو درباره ما میبینه بله آقای فلانی نوشته. اونم میگه عجب برنامه نویسی. همه ی برنامه نویسا همینجورین. چرا انقدر ادعا داریم و . . .
دیگه نمی دونه بابا همین صاحب کار محترم شما بخاطر 100 تومان پول کمتر یه همچین برنامه ای رو درخواست کرده.
اینا مشکلایی هست که داریم و واقعاً باید از یه جایی شروع کنیم. من خودم نزدیک یه سالی هست که سیاست های کاریم رو تغییر دادم.
ضمناً ، راجب اون مسئله مخ بودن خارجیا یا ایرانیا ، به نظرم برنامه نویسی از اون سمت میاد. مطمئن باشین که اونا تو این ضمینه خبره تر از ما هستن. کلی میگم. بله نابغه ها همه جا هستن و توی ایران هم کم نابغه نداریم اما بصورت عام علم اونا هم بروز تر و هم نحوه یادگیریشون خیلی اصولی تر از ما هست. تازه از نظر امکانات دیگه اینبار ما نمی تونیم بگیم نداریم. اینجا کپی رایت رعایت نمیشه. مثلاً یه C#کار هرسال بروز ترین ورژن Visual Stadio رو دانلود میکنه یا نهایتاً با چند هزار تومان میخره. ولی اون بدبختا واسه تهیه یه نسخه از این نرم افزار به پول ما باید چند میلیون تومان پول بدن.

NASA's Spaceman
دوشنبه 15 اردیبهشت 1393, 01:10 صبح
به قول یکی از معلمامون ایرانی مخ خیلی زیاد داریم ولی متاسفانه همشون خارج از کشور هستن و هر چی تنبل و ضعیف هست تو ایران اومده سرکار برا همین هست که تو برنامه نویسی هر چه قدر تو ایران ادعا بشه ما گروهی کار میکنیم یا ما تو برنامه نویسی حریف نداریم همش حرف تو خالی هست بعد از کلی سال ایرانی ها میخوان برن سراغ برنامه نویسی گروهی و یکی نیست بگه آخه چرا اینقدر دیر داره این اتفاق میفته
کل دنیا داره میره به سمت هوش مصنوعی اونوقت ما ایرانی ها هنوز تو تک نفره و گروهیش موندیم
برنامه تامین اجتماعی رو با وی بی 6.0 نوشتنش و باید بگم از بالا تا پایینش پر مشکل هست و سالانه کلی پول داره گیرش میاد
یا مثلا از بس اومدن نرم افزار های بدردنخور دادن بیرون که الان هیچ شرکتی حاظر نیست برنامت رو بخره و میگه حتما باید از این حسابداری های معتبر باشه
و موضوع دیگه اینه که از نظر من با این وضعی که داریم پیش میریم هیچ وقت برنامه نویسی ایران پیشرفت نمیکنه
این که میگین ایرانی ها مخ نیستن اشتباه هست یکی از بزرگ ترین سازمان های دنیا ناسا هست که نزدیک به 1000 تا کارمند داره که 250 تای اینا ایرانی هستن
متاسفانه هیچ کدومشون اینجا تو خاک ایران نیستن
یا مثلا مسابقه ای که سالانه شرکت گوگل برگزار میکنه هیچ ایرانی توش نیست اونم به خاطر اینکه سوالاتی که اونجا مطرح میشه مسایل ریاضی سنگین هستن
تا حالا کدوم یکی از شما ها دیده که یه نرم افزار درست حسابی که تو دنیا ساخته میشه رو تو ایران ساخته باشن
سه سال پیش دولت آمریکا بزرگترین استادان ریاضی و فیزیکش رو دعوت کرد و باهاشون جلسه گذاشت و یک سوالی مطرح کردن که اون همه مغز ریاضی و فیزیک بعد از یک سال به جواب رسیدند و تمام اینکار ها برای ساخت یه ویروس امنیتی بود
اونوقت تو ایران میان میگن نرم افزار حسابداری فلان ثبت اختراع گرفت--اخه یکی نیست بگه نرم افزار حسابداری چه چیزیش جدیده و یا تا حالا ساخته نشده که ثبت اختراع بهش میدین
و تا الان من که هنوز نشنیدم اسم یه نرم افزار که تو کل دنیا اسمش رو ببرن تو ایران ساخته شده باشه
پس با عرض تاسف هر کاریش کنیم درست بشو نیست که نیست
با سپاس Spaceman

NASA's Spaceman
دوشنبه 15 اردیبهشت 1393, 01:13 صبح
درضمن ایرانی ها هر کاری انجام میدن همش میخوان کلاس بزارن و در برابر دیگران کم نیارن
که بدترین خصوصیت ما ایرانی ها همین هست
با سپاس Spaceman

SlowCode
سه شنبه 16 اردیبهشت 1393, 12:58 عصر
آقای spaceman همه حرف هاتون تا قبل از این جمله درسته:

پس با عرض تاسف هر کاریش کنیم درست بشو نیست که نیست
اگه اینطوره پس همه برن غازشونو بچرونن چون به هیچ وجه و هیچ وقت اوضاع درست نمیشه.
نخیر! همین جمله شما باعث میشه که اوضاع بدتر هم بشه!

که بدترین خصوصیت ما ایرانی ها همین هست
دقت کردین این کلمه ما ایرانی مدتیه که خیلی کلیشه ای شده؟ سعی کنیم تو راهی قرار نگیریم که بعضی سود جویان میخوان.

FastCode
سه شنبه 23 اردیبهشت 1393, 17:54 عصر
سلام
من اون تشبیح پرتگاه رو هیچوقت یادم نمیره.خیلی خوب بود.
من شخصا خیلی به زمین نزدیک شدم.پرواز هم بلدم. ولی زورم نمیرسه بپرم.:افسرده:


wow, چند ماه بود پست نداده بودم.دارم سعی میکنم ایترنت رو ترک کنم.نمیشه.دعا کنید اعتیادم برنگرده.

hamidhws
چهارشنبه 24 اردیبهشت 1393, 13:50 عصر
سلام
موضوع خوبیو مطرح کردی، وقت نکردم تمامی مطالب رو بخونم ولی فکر کنم لپ مطلب این بود که "اگر فکر میکنیم برنامه نویس های خوبی داریم پس چرا توی عمل نرم افزارهای خوبی رو نمیبینیم!؟ "
اگز سوالتون همینه من به نوبه خودم تجربه شخصیم و همچنین بعضی از دلایل که تا به امروز بهش رسیدم رو خدمتتون عرض میکنم

دلیل اول به نظر بنده اینه که اکثر برنامه نویس های ما روحیه کار تیمی رو ندارن و یا شرایط کار تیمی رو ندارن و یا به هر دلیلی مملکت ما این شرایط رو براشون محیا نمیکنه در نتیجه به اجبار مجبور به انجام بعضا یک پروژه نسبتا بزرگ بصورت تک نفره یا دونفره هستن که خود این باعث افت کیفیت نرم افزار ها به نسبت نمونه های خارجی شده

دلیل بزرگ دیگه هم کمبود بودجه های اجرایی برای کارهای نرم افزاریه

و همچنین نبود یک سازمان نظارت کننده بر روی قیمت و کیفیت پروژه ها

یه دلیل دیگه پایین آمدن سطح توقع مصرف کننده و یا عدم دانش مصرف کننده در زمینه مورد بحث : جسارت نشه ولی خود مصرف کننده هم مقصره ، در نتیجه تولید کننده زحمتی به خودش نمیده چون مصرف کننده یا علمشو نداره یا براش مهم نیست نرم افزار با کدوم تکنولوژی انجام بشه یا با چه سطح کد نویسی و معماری و یا از تکنولوژی 10 سال پیش استفاده بشه یا به روز باشه... اینو به شخصه تجربه کردم و تجربه تلخی هم بوده : کار آخرم که یک سامانه برای یک ارگان دولتی نسبتا بزرگ بود چنان با بی نظمی و بدقولی اون سازمان همراه شد که از خیر اتمام اون سامانه و حتی برنامه نویسی در این مملکت گذشتم ، نمیخوام وارد این موضوع بشم اما فکرشو کنید رئیس انفورماتیک اون سازمان که قراربود تاییدیه و صدور اجرایی نرم افزار منو صادر کنه مدرک مربوط به کامپیوتر نداشت و خودش هم از کامپیوتر سر در نمیاورد! یارو اصلا نمیفهمید معماری چند لایه چیه نمیفهمید طراحی اصولی UI چیه فقط میگفت من از کارای شما سردرنمیارم فقط بیشتر از فلان قیمت نمیتونم بودجه برای این پروژه به شما بدم!این حرف میدونی یعنی چی؟یعنی اگه تو با کیفیت ترین و به روز ترین و خلاق ترین نرم افزار رو برای ما طراحی کنی همین پولو بهت میدیم اگه هم یه کار بی کیفیت و پرباگ با تکنولوژی 10 سال پیش هم ارائه بدی همینقدر میگیری! یکم خوب فکر کن اونوقت دقیقا جواب همه سوالاتو میگیری

یا علی

vahidshaker
یک شنبه 28 اردیبهشت 1393, 21:06 عصر
یعنی آدم هم اینقدر مغرور؟!! من نمیدونم چرا اکثر برنامه نویسان مغرورند؟ آیا افرادی که مغرورند بعدا برنامه نویس می شوند؟ یا افرادی که برنامه نویس هستند بعدا مغرور می شوند؟:متفکر:

eshpilen
دوشنبه 29 اردیبهشت 1393, 11:20 صبح
منو میگی؟
اگر منو میگی و موضوع این تاپیک و لحنی که داشتم، بیشتر از روی خشم بوده تا غرور.
کلا من آدم جدی و خشن/عصبانی ای هستم :لبخند: