ورود

View Full Version : آیا این طراحی DataBase درست است؟ (ساختار و ارتباطات)

AliReza Vafakhah
جمعه 05 اردیبهشت 1393, 18:47 عصر
دوستان سلام

اول توضیح کامل در رابطه با برنامه ای که می خواهم تولید کنم.

برنامه حسابرسی به وضعیت بدهکار و بستانکار مشتریان.

ریز فاکتور مشتریان در جدول Tbl_SubFactor ذخیره می شود. سپس اگر مشتری در شماره فاکتور مربوطه مبلغی را پرداخت باشد ، مبلغ پرداختی در جدول Tbl_Pays ذخیره می شود.

درصورتی که مشتری وجه نقدپرداخت کند در جدول Tbl_Pays در فیلد PayPrice مبلغ ذخیره می شود ولی چنانچه مشتری چک بدهد سپس در جدول Tbl_Chek مشخصات آن فاکتور ، تاریخ ، کد مشتری ذخیره می شود.

دوستان تا اینجا مشکلی هست ؟

ترسم از پیاده سازی نهایی این است که در اطلاعات نهایی با مشکل پیش بینی نشده مواجه بشم و اطلاعات درست از DataBase استخراج نشود.

نرم افزار باید قادر باشد:

وضعیت کلی بدهکار و بستانکاری مشتری را نمایش دهد
مقدار مبالغی را که مشتری پرداخت کرده (ائم از پرداخت نقدی و چک ها) // روی این گزینه هنوز شک دارم که پیاده سازیم درست باشه.
همچنین از مشتری چک هایی دریافت می شود که شماره فاکتور ندارد و چک ها به این دلیل در جدول Tbl_Chek ذخیره می شود تا به عنوان وجه پرداختی مشتری در نظر گرفته شود.

این هم از ارتباط بین جداول ،درسته؟ (خودم فکر نکنم)
http://www.8pic.ir/images/39932295943511951642.jpg

لطفا کمک راهنمایی کنید.

mazoolagh
یک شنبه 07 اردیبهشت 1393, 09:23 صبح
در واقع شما هم حسابداری دارین هم انبار
بنظر میاد جای یک جدول برای کالاها خالیست: tbl_products شامل product_id; product_desc و ... که در فاکتور بهتر هست از اون استفاده کنین
برای قیمت گذاری اجناس هم باید یک روش استاندارد انتخاب کنین : lifo, fifo , ...
در جدول فاکتور هم یک فیلد check_id اضافه کنین که اگر ispayed فالس بود شماره چک رو در اون ذخیره کنین

در کل بهتر هست سند بزنین (مبلغ فاکتورها میشه بدهکار و پرداختی ها اعم از نقد یا چک بستانکار) یعنی دفاتر کل و معین استاندارد درست کنین. اینجوری برنامه خیلی قابل انعطاف هست و در آینده لازم نیست تغییرات اساسی درش بدین

البته اینها نظر شخصی من هست!

AliReza Vafakhah
یک شنبه 14 اردیبهشت 1393, 23:21 عصر
در واقع شما هم حسابداری دارین هم انبار
بنظر میاد جای یک جدول برای کالاها خالیست: tbl_products شامل product_id; product_desc و ... که در فاکتور بهتر هست از اون استفاده کنین
برای قیمت گذاری اجناس هم باید یک روش استاندارد انتخاب کنین : lifo, fifo , ...
در جدول فاکتور هم یک فیلد check_id اضافه کنین که اگر ispayed فالس بود شماره چک رو در اون ذخیره کنین

در کل بهتر هست سند بزنین (مبلغ فاکتورها میشه بدهکار و پرداختی ها اعم از نقد یا چک بستانکار) یعنی دفاتر کل و معین استاندارد درست کنین. اینجوری برنامه خیلی قابل انعطاف هست و در آینده لازم نیست تغییرات اساسی درش بدین

البته اینها نظر شخصی من هست!

از لطف شما سپاس گذارم

فقط چند سوال.

این fifo و م lifo در قیمت گذاری اجناس میشه توضیح بدین (البته با این مفاهیم کاملا آشنا هستم ولی کاربرد در برنامه حسابداری به چه شکله؟)

این قسمت رو میشه بیشتر توضیح بدین ، حساب معین و دفتر کل به چه شکل؟

mazoolagh
سه شنبه 16 اردیبهشت 1393, 09:26 صبح
fifo و lifo پایه روشهای محاسبه قیمت تمام شده کالاست و وقتی اهمیت داره که قیمت های خرید متفاوت باشه

دفتر کل و معین منظور همون استاندارد حسابداری هست. مثلا یک سرفصل کل درست میکنین برای مشتریان یکی برای بانکها یکی تامین کنندگان کالا و ...
حالا برای هر مشتری یک سرفصل معین درست میکنین که سرفصل کلش مشتریان هست و برای هر بانکی که حساب دارین یک حساب در دفترکل بانکها (خودش میتونه دو دسته دریافتنی و پرداختنی باشه) و ...

اگر هر عملیات مالی رو با سند ثبت کنین (فروش، دریافت نقدی، دریافت چک، خرید کالا، ...) اونوقت خیلی راحت میتونین با گزارشهای استاندارد عملکرد سرفصل کل یا معین وضعیت بدهکار و بستانکار اون مورد رو خیلی راحت پیدا کنین.