ورود

View Full Version : سوال: کمک در مورد 2سوال اسمبلی

sahar_mrd69
یک شنبه 04 خرداد 1393, 12:10 عصر
سلام دوستان.من هیچ گونه آشنایی با زبان اسمبلی ندارم اگه لطف کنید در این دوسوال کمک کنید ممنون میشم.از اینکه هم عنوان تاپیک هم اینکه نحوه سوال پرسیدنم موردپسند دوستانی که درسایت پاسخ دهی و فعالیت میکنن نیست عذرخواهی میکنم چون واقعا مجبور بودم که سوالامو اینطور مطرح کنم.

برنامه ای به زبان اسمبلی بنویسید که ضرب دو مقدار از نوع Double word را در هم ضرب کند؟
برنامه ای به زبا اسمبلی بنویسید که مشخص کند آیا عددN کامل است یا خیر؟

gmh1993
یک شنبه 04 خرداد 1393, 17:25 عصر
سلام
قسمت mul لینک زیر رو مظالعه کنید ...

http://www.tutorialspoint.com/assembly_programming/assembly_arithmetic_instructions.htm

vahid-p
دوشنبه 05 خرداد 1393, 02:15 صبح
پست قبلی رو پاک کردید هم عنوانش باز مثل همونه هم محتواش.
عنوان تاپیک رو باید میذاشتید : " ضرب دو عدد Double و تشخیص عدد کامل"

اما برای راهنمایی ضرب دو عدد 32 بیتی کافیه اون ها رو به دو بخش 16 بیتی تقسیم کنید. و چهار تا ضرب 16 بیتی انجام میدید و نتایج رو ذخیره کنید.بعدش اولین ضرب یعنی کم ارزش در کم ارزش رو همونطوری که هست نگه میدارین. کم ارزش در پر ارزش و پر ارزش در کم ارزش رو با هم جمع میکنید و حواستون به Carry باشه. و بعد از اونو با حاصل ضرب پر ارزش در پرارزش و Carry مرحله قبل جمع میکنید. به همین راحتی! جمع با کری هم خیلی راحته و خودش دستور آماده هم داره. دستور ADC AX,0 مثلا.

برای عدد کامل یک ریجستر یا حافظه رو برای حاصل جمع مقسوم علیه ها استفاده کن، از ریجسترهای دیگه برای تقسیم های متوالی ( بر 2 و 3 و 4 و 5 و... ) که مقسوم علیه هاش رو بدست بیاری ( برای اینکه بدونی مقسوم علیهش هست یا نه، یه شرط میذاری ببینی باقیموندش صفر شده باشه ) و اونا رو در اون ریجستر یا حافظه ای که گفتم جمع کن و آخر سر چک میکنی آیا با عدد اولی برابر شد یا خیر. همین!

شما بنویسید مطمئنم از پسش بر میاید.